X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Właśnie, kiedy zazwyczaj mówiłyście swojej mamie, że się UDAŁO?
    Ja moim siostrom powiedzialam przy becie 5 :-) bo po dwoch latach staran chcialam od razu calemu swiatu oglosic te nowine :-) Moi rodzice niestety nie zyja i tak Wam zazdroszcze, ze mozecie tym najblizszym Wam osobom taka wiadomosc oglosic. No ale rodzice mojego meza to chyba poplacza sie z radosci. Maja juz 66 lat i jeszcze nie maja wnuka, wiec mysle, ze bardzo sie uciesza :-)

Redhotka, Abra, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dla mnie najczulszy okazał się test z rossmana czeck&go :)
    Ja pierwszy tzw. "cień cienia" dostrzegłam na Facelle, również z Rossmana. Ale i wykres temperatury jest zupełnie inny niż poprzednie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    W 10 dpo miałam ledwo 9 następnego dnia 18 i po 48 h 60. Tylko ja miałam podany zastrzyk z pregnylu i nie wiedziałam czy ta blada kreseczka to zastrzyk czy dzidzia:) a Ty nie miałaś nic podane co by mogło zakłócić wynik? Dla mnie najczulszy okazał się test z rossmana czeck&go :)
    Ja test robilam dopiero po drugiej pozytywnej becie, wtedy byla krecha jak smok.

Redhotka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja moim siostrom powiedzialam przy becie 5 :-) bo po dwoch latach staran chcialam od razu calemu swiatu oglosic te nowine :-) Moi rodzice niestety nie zyja i tak Wam zazdroszcze, ze mozecie tym najblizszym Wam osobom taka wiadomosc oglosic. No ale rodzice mojego meza to chyba poplacza sie z radosci. Maja juz 66 lat i jeszcze nie maja wnuka, wiec mysle, ze bardzo sie uciesza :-)
    Przykro mi z powodu rodziców... :(
    Ale bardzo dobrze rozumiem chęć podzielenia się z bliskimi jak najszybciej! Ja miałam długie i nieregularne cykle, więc 16 CS to w moim przypadku dobre ponad 1,5 roku (współczuję tym co czekają jeszcze dłużej, bo ja już po woli miałam dość tematu starań).

Swoim rodzicom najchętniej powiedziałabym już jutro, ale z drugiej strony nie wiem czy to jednak nie za wcześnie...

krysiak lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Nie śpię juz od 5.00 najpierw ból brzucha ktoś zawsze próbuje rozszyfrować czy to skurcze czy po prostu jelita a chwile później nudności ale te to były masakryczne czekałam tylko na moment gdy będę musiała lecieć do toalety :/ a mąż oczywiście zadowolony :D
    mnie też boli brzuch od wczoraj, zaczął się wieczorem, ale nic nie drga, widać na to macica się rozciąga, nie miłe uczucie :(

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Hej dziewczyny ją też już dawno nie spię :-) obudziło mnie parcie na pęcherz i głód więc poszlam siku, wypilam szklankę ciepłego mleka i czekam aż mąż zrobi śniadanko;-) dzisiaj zaczęłam 8 tydzień ale to leci...martwi mnie jedynie brak mdłości skoro większość z Was już je ma..
    spokojnie sie doczekasz :D

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jezeli wszystko będzie w porządku to moi rodzice dowiedzą się dziś. :)

Pati trzymam kciuki za wizytę :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    spokojnie sie doczekasz :D
    Podobno niektóre mają takie szczęście, że je to omija - ja bym tego życzyła, oczywiście przy prawidłowym rozwoju fasola. :D

Ja dziś pierwsze nudności odczułam, ale na razie bez zwrotu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Podobno niektóre mają takie szczęście, że je to omija - ja bym tego życzyła, oczywiście przy prawidłowym rozwoju fasola. :D

Ja dziś pierwsze nudności odczułam, ale na razie bez zwrotu...
    Moje mdlosci trwaja od kilku dni, rowniez noca ale na szczescie zawsze poki co "bezzwrotne" ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oczywiście wypaplałam mamie, ale to dlatego, że zupełnie nie umiem przy niej udawać. Z resztą chce się wstrzymać do wizyty, chociaż u teściów już była sytuacja gdy odmówiłam picia alkoholu, a wiadomo, że to zawsze podejrzane ;)dzisiaj ma do mnie przyjechać koleżanka ze studiów. Już miesiąc temu umawiałyśmy się na całonocne gadanie przy winku, wizyty nie odwołałam, ale muszę puścić jakąś ściemę, co do picia. Chociaż pewnie jak mąż pójdzie spać i zostaniemy same, to jej powiem. W końcu 5 lat mieszkania w jednym pokoju w akademiku zobowiązuje. :) Mąż ma zakaz mówienia teściom na razie, bo oni na pewno się ucieszą, ale puszczą to dalej po rodzinie.

krysiak, Redhotka lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak - przykro mi z powodu Twoich rodziców.
    Ale cieszę się bardzo, że z Maluszkiem wszystko ok i oby tak dalej ;)

My powiedzieliśmy rodzicom po pierwszej becie 223, szwagierce (po 3 ładnie rosnących betach), a teraz w weekend dowie się moje rodzeństwo, bo jeszcze się z nimi razem nie widzieliśmy, a nie chciałam mówić przez tel.
    Szkoda, że wizyta dopiero w pon, bo chciałabym już wiedzieć, że jest ok i jest <3, ale tak jak dziewczyny piszą chęć podzielenia się z całym światem tą nowiną jest przeogromna :D

Redhotka, krysiak lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ale dziś pochmurno :/
    Ja mojej mamie już powiedziałam o ciąży, tak mi kibicuje, nawet przy nieudanych mnie wspiera :)

A ja na szczęście zero mdłości, ale tak też minęła mi pierwsza ciąża ;)

Ale miałam dziś głupie sny buu znów się zaczyna :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu powiedziałam siostrze kiedy tylko zrobiłam pierwszy test i mamie zaraz tak samo nie mogłam wytrzymać z tej radości też staraliśmy się że dwa lata...

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba coś się działo z belly

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Chyba coś się działo z belly

Coś aktualizaowali :)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robili jakąś aktualizację :-) my planowalismy powiedzieć rodzicom dopiero po zobaczeniu serduszka ale wyszło jak wyszło...wylądowałam w szpitalu i wszyscy dowiedzieli się praktycznie od razu. Nie zawsze da się wszystko zaplanować bo życie i tak układa swoje scenariusze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:27

Redhotka, Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uspokoiłyście mnie trochę, że nie tylko ja mam ochotę już swojej powiedzieć... :)
    Tak to jakbym widziała tylko, że dziewczyny mówią przeciętnie ok. 7 tyg., ale widocznie widziałam to, co chciałam, albo patrzyłam tam gdzie nie potrzeba. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Robili jakąś aktualizację :-) my planowalismy powiedzieć rodzicom dopiero po zobaczeniu serduszka ale wyszło jak wyszło...wylądowałam w szpitalu i wszyscy dowiedzieli się praktycznie od razu. Nie zawsze da się wszystko zaplanować bo życie i tak układa swoje scenariusze :-)
    Lubię, nie za szpital, rzecz jasna... :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie mówiłam. Powiem dopiero w 12 tygodniu. Tak ustaliliśmy z mężem :)

krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy jednym i drugim Rodzicom po 4 becie i usg, na którym było widać że pęcherzyk jest w macicy :-)

krysiak, Redhotka lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ