X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mówię jutro moim rodzicom i siostrze, a teściowi (teściowa umarła 3 miesiące temu) we wszystkich świętych bo dopiero wtedy będziemy się z nim widzieć..

krysiak lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Morwa to tak jak i u mnie , o pierwszej ciąży dowiedziałam się z B-HCg wynosiła równo 122. Cieszyłam się z mężem, były łzy szczęścia bo akurat nam się udało w 4 cyklu starań - w cyklu kiedy to braliśmy ślub. Żyliśmy sobie z dnia na dzień aż pewnego dnia STRASZNIE rozbolał mnie cały bok brzucha, prądy mi chodziły po połowie ciała ale i tak nie chciałam jechać do szpitala a mąż mnie i tak zawiózł. W szpitalu oczywiście na izbie sobie jaja robią że kolejna w ciąży panikuje, no ok. Położyli mnie w szpitalu kazali iść spać dali tabl przeciwbólową i zrobili betę. Na nast dzień dowiedziałam się że mam iść na usg, ok poszłam. Oczywiście po ciąży prócz endometrium ani śladu, ale nie leciała mi krew ani nic. Jak już z bólu nie mogłam wyrobić zabrali mnie na salę operacyjną, okazało się że jajowód pękł, a w jamie brzusznej pływała sobie krew ! I te buraki ten jajowód mi zostawili.
    Potem po jakiś 9 mc następnych starań zaszłam w ciążę, szczęśliwą z której mam mojego cudownego synka.
    Szybko chcieliśmy mieć następne dziecko ( chcieliśmy małą różnicę wieku) więc zaczęliśmy się starać zaraz po połogu. Dostałam okresu, no ok nie udało się. ALe w połowie cyklu kiedy czekałam na owulację zaczęłam się strasznie źle czuć, osłabienie, baardzo ciemne plamienie... Poszłam na betę , a tam 1400 ! Kopara mi opadła. Zaraz do szpitala, znów operacja, rozłąka z kilkumiesięcznym synkiem na 4 dni ( straszne to było).. Wycięli mi ten felerny jajowód w końcu. To było rok temu 14 października.
    I się staraliśmy od tamtej pory do tego cyklu. Właśnie w tym miałam HSG ( badanie drożności) mega nieprzyjemne dla mnie, bolące. Jajowód który został był nie drożny, ale go udrożnili. DOwiedziałam się że owulacja będzie z jajnika bez jajowodu, więc z mężem wiedzieliśmy że nic z tego, a tu taka niespodzianka, beta 78 w 31 dniu cyklu. Teraz był mega strach, że jak z jajnika bez jajowodu zarodek mógł trafić do macicy ? Nawet lekarz mi powiedział, że to będzie cud jak się uda... A jednak, dziś się dowiedziałam że trzeciej pozamacicznej NIE BĘDZIE. Jestem w 4 ciąży, zamierzam urodzić drugie dziecko i kropka :)
    A to zdj z dziś :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/905522e97a1f.jpg

Trochę się rozpisałam, ale może komuś będzie się chciało przeczytać :)
    Za tydzień mam wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć zarodek i serduszko.

Fantastyczny kropek!!! Współczuje tych przeżyć :( teraz pozostaje mieć nadzieję, ze wszystko będzie dobrze! A będzie na pewno, bo komu jak komu, ale Tobie się należy ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, ze chłopak. Ale mnie przeczucia czasami mylą więc może się zdarzyć dziewczynka :] na pewno nie będę rozpaczać ;)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem mamie po badaniach 22.10. To będzie dokładnie 5t4d, może będzie już nawet serduszko widac? Siostra już wie i kibicuje, sama urodziła w lipcu więc jest moim doradcą :-)

krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucia, że bedzie dziewczynka, nawet ubranka dla dziewczynek juz oglądam:D

Zołzi, krysiak, sedinum82, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja mam przeczucia, że bedzie dziewczynka, nawet ubranka dla dziewczynek juz oglądam:D
    Ubranka są sliczne, a szczególnie te małe buciki :-) i mimo że ciągnie mnie w kieunku sukieneczek to czuję że będzie chłopak :-)

mmarzenak, krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak uwielbiam te ubranka dla dziewczynek. Są takie śliczne i maleńkie. Masakra jakie ładne. Ale dla chłopca też można fajne i ładne ubranka kupić :)

Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed ciąża intuicją podpowiadala chłopaka ale odkąd wiem o ciąży nie mam żadnego przeczucia ale wcale mi to nie przeszkadza będę zadowolona zarówno z dziewczynki jak i chłopaka :-)

krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?

Przeczucia mam na córeczkę, bo non stop wcinam słodkie :) ale ostatnimi czasy uwielbiam kalafior, ostre i piersi z kurczaka w pikantnych sosach, no zobaczymy :D

W propo jedzenia, dziś na obiad robię placki ziemniaczane z sosem ratatuj :D
    Pomidory, papryka, cebula czerwona, groszek, kiełbaska itp :D Ostatnio mąż nie mógł od talerza odejść tak mu smakowało, a Anielce dziś robię warzywka na parze z ryżem i gotowaną rybką

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Przeczucia mam na córeczkę, bo non stop wcinam słodkie :) ale ostatnimi czasy uwielbiam kalafior, ostre i piersi z kurczaka w pikantnych sosach, no zobaczymy :D

W propo jedzenia, dziś na obiad robię placki ziemniaczane z sosem ratatuj :D
    Pomidory, papryka, cebula czerwona, groszek, kiełbaska itp :D Ostatnio mąż nie mógł od talerza odejść tak mu smakowało, a Anielce dziś robię warzywka na parze z ryżem i gotowaną rybką
    rozpieszczasz tą swoją rodzinkę:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)

Zołzi, Kawokado, Abra, Annielove, mmarzenak, krysiak, miluszka, Wiaterek, Redhotka, Helen, Pepepa, Kourtney, sedinum82, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)
    Gratulacje! :-)

201606207452.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Hejka Dziewczyny,

synek w szkole. ja zjadłam śniadanie.
    Eidth pisze, że martwi ją brak mdłości. A mnie zaś dopadły schizy, że gin widział jedynie na usg pęcherzyk ciążowy. To był 4t4d więc wcześnie - wiem. Ale jednak...

Jak nie urok to sraczka. I tak będzie przez 9 miesięcy. I jak tu nie zwariować...

Haha no coś w tym jest ;) na mnie też mąż krzyczy, ze co chwilę wymyślam ;p a to o badaniach prenatalnych czytam, a to Bóg wie o czym ;p
    krysiak wrote:
    A tak poza tym to ja swiezo po wizycie. Serduszko jest, troche jestem jednak rozczarowana bo w przeciwienstwie do Was nie wiem jak szybko bije... Lekarz chyba nie uznal bym musiala wiedziec :-) Kropek ma 0,62cm, ciaza mlodsza niz ostatnio zakladlismy, 6t4d (tak pisze na zdjeciu usg) natomiast w Muttepass lekarz wpisal 7t4d wiec nie wiem dlaczego ta rozbieznosc....
    Kourtney, przykro mi bardzo, ze tak Ci zajecie wymyslam, ale czy moglabys termin porodu zmienic z 30.maja na 5.czerwca :-)

Krysiak super, ze widziałas serduszko! Ach zazdroszcze wam tych wizyt do mojej jeszcze ponad 3 tygodnie ;(
    Redhotka wrote:
    Właśnie, kiedy zazwyczaj mówiłyście swojej mamie, że się UDAŁO?

Ja to jestem wariatka i powiedziałam mamie, ze jestem w ciązy jak mi się okres jeden dzień spóźnił ;) ;) ;) bez testu bez niczego, jestem w ciąży i kropka! ;) Mama oczywiście się śmiała, następnego dnia zrobiłam test i poleciałam już do niej z dwiema kreseczkami ;) i ot przez parę dni była to nasza słodka tajemnica, bo z poinformowaniem męża czekałam do jego urodzin ;)

Pati ja też używałam check&go ;) przemawia do mnie to różowe zamknięcie :D mam wrażenie, ze te testy sa jakieś "czystsze" niż inne ;) ;) ;)

Ja dziś bez mdłości praktycznie! Tzn. troszkę były rano, ale w porównaniu z wczorajszym dniem to jakby ich nie było :P
    Co do przeczuć to na początku przeczuwałam chłopca - z moich obliczeń wynika, ze trafiliśmy z <3 prosto w owulacje a to podobno daje największe szanse na chłopaka, bo XY są mniejsze i szybsze, ale krócej żyją ;) Nie ukrywam jednak, ze chciałaaabyyym dziewczynkę ;) ;) ;) a gdy tak dłużej o tym mysle to mi wszystko jedno byle było zdrowe :D Ustaliliśmy z mężem, ze jak będzie chłopak to od razu staramy się o drugie (i wtedy będę używać wszystkich magicznych środków i przesądów żeby była dziewczyna ;) ;) ;) ;) )
    jeżeli chodzi o zachcianki to mam tylko chętkę na jabłka ( o północy - serio mogę nawet spać, a na jabłko o północy się obudzę... szaleństwo jakieś!) no i słodycze oczywiście gładko mi wchodzą ;p ale to pewnie nie z racji płci fasolki tylko z racji obżarstwa i kluskowatości przyszłej mamusi ;) ;) ;)

krysiak, Redhotka lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratulacje!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Super, graaatulacje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    rozpieszczasz tą swoją rodzinkę:)

Uwielbiam gotować :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

Ot się rozpisałam ;)
    A co do twojej koleżanki Annielove to mam nadzieje, ze mu srutnie takie alimenty, ze się w kapciach nie zmieści!!!

Annielove, Helen, Redhotka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Super Aniu! To teraz swietowanie :-)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Gratuluję <3 :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ