Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mówię jutro moim rodzicom i siostrze, a teściowi (teściowa umarła 3 miesiące temu) we wszystkich świętych bo dopiero wtedy będziemy się z nim widzieć..

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Morwa to tak jak i u mnie , o pierwszej ciąży dowiedziałam się z B-HCg wynosiła równo 122. Cieszyłam się z mężem, były łzy szczęścia bo akurat nam się udało w 4 cyklu starań - w cyklu kiedy to braliśmy ślub. Żyliśmy sobie z dnia na dzień aż pewnego dnia STRASZNIE rozbolał mnie cały bok brzucha, prądy mi chodziły po połowie ciała ale i tak nie chciałam jechać do szpitala a mąż mnie i tak zawiózł. W szpitalu oczywiście na izbie sobie jaja robią że kolejna w ciąży panikuje, no ok. Położyli mnie w szpitalu kazali iść spać dali tabl przeciwbólową i zrobili betę. Na nast dzień dowiedziałam się że mam iść na usg, ok poszłam. Oczywiście po ciąży prócz endometrium ani śladu, ale nie leciała mi krew ani nic. Jak już z bólu nie mogłam wyrobić zabrali mnie na salę operacyjną, okazało się że jajowód pękł, a w jamie brzusznej pływała sobie krew ! I te buraki ten jajowód mi zostawili.
    Potem po jakiś 9 mc następnych starań zaszłam w ciążę, szczęśliwą z której mam mojego cudownego synka.
    Szybko chcieliśmy mieć następne dziecko ( chcieliśmy małą różnicę wieku) więc zaczęliśmy się starać zaraz po połogu. Dostałam okresu, no ok nie udało się. ALe w połowie cyklu kiedy czekałam na owulację zaczęłam się strasznie źle czuć, osłabienie, baardzo ciemne plamienie... Poszłam na betę , a tam 1400 ! Kopara mi opadła. Zaraz do szpitala, znów operacja, rozłąka z kilkumiesięcznym synkiem na 4 dni ( straszne to było).. Wycięli mi ten felerny jajowód w końcu. To było rok temu 14 października.
    I się staraliśmy od tamtej pory do tego cyklu. Właśnie w tym miałam HSG ( badanie drożności) mega nieprzyjemne dla mnie, bolące. Jajowód który został był nie drożny, ale go udrożnili. DOwiedziałam się że owulacja będzie z jajnika bez jajowodu, więc z mężem wiedzieliśmy że nic z tego, a tu taka niespodzianka, beta 78 w 31 dniu cyklu. Teraz był mega strach, że jak z jajnika bez jajowodu zarodek mógł trafić do macicy ? Nawet lekarz mi powiedział, że to będzie cud jak się uda... A jednak, dziś się dowiedziałam że trzeciej pozamacicznej NIE BĘDZIE. Jestem w 4 ciąży, zamierzam urodzić drugie dziecko i kropka :)
    A to zdj z dziś :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/905522e97a1f.jpg

Trochę się rozpisałam, ale może komuś będzie się chciało przeczytać :)
    Za tydzień mam wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć zarodek i serduszko.

Fantastyczny kropek!!! Współczuje tych przeżyć :( teraz pozostaje mieć nadzieję, ze wszystko będzie dobrze! A będzie na pewno, bo komu jak komu, ale Tobie się należy ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam, ze chłopak. Ale mnie przeczucia czasami mylą więc może się zdarzyć dziewczynka :] na pewno nie będę rozpaczać ;)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem mamie po badaniach 22.10. To będzie dokładnie 5t4d, może będzie już nawet serduszko widac? Siostra już wie i kibicuje, sama urodziła w lipcu więc jest moim doradcą :-)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam przeczucia, że bedzie dziewczynka, nawet ubranka dla dziewczynek juz oglądam:D

Zołzi, nick nieaktualny, sedinum82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja mam przeczucia, że bedzie dziewczynka, nawet ubranka dla dziewczynek juz oglądam:D
    Ubranka są sliczne, a szczególnie te małe buciki :-) i mimo że ciągnie mnie w kieunku sukieneczek to czuję że będzie chłopak :-)

mmarzenak, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak uwielbiam te ubranka dla dziewczynek. Są takie śliczne i maleńkie. Masakra jakie ładne. Ale dla chłopca też można fajne i ładne ubranka kupić :)

nick nieaktualny, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 16 października 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przed ciąża intuicją podpowiadala chłopaka ale odkąd wiem o ciąży nie mam żadnego przeczucia ale wcale mi to nie przeszkadza będę zadowolona zarówno z dziewczynki jak i chłopaka :-)

f2w343r8930pqaay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    macie jakieś przeczucia czy będzie chłopak czy dziewczynka?

Przeczucia mam na córeczkę, bo non stop wcinam słodkie :) ale ostatnimi czasy uwielbiam kalafior, ostre i piersi z kurczaka w pikantnych sosach, no zobaczymy :D

W propo jedzenia, dziś na obiad robię placki ziemniaczane z sosem ratatuj :D
    Pomidory, papryka, cebula czerwona, groszek, kiełbaska itp :D Ostatnio mąż nie mógł od talerza odejść tak mu smakowało, a Anielce dziś robię warzywka na parze z ryżem i gotowaną rybką

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Przeczucia mam na córeczkę, bo non stop wcinam słodkie :) ale ostatnimi czasy uwielbiam kalafior, ostre i piersi z kurczaka w pikantnych sosach, no zobaczymy :D

W propo jedzenia, dziś na obiad robię placki ziemniaczane z sosem ratatuj :D
    Pomidory, papryka, cebula czerwona, groszek, kiełbaska itp :D Ostatnio mąż nie mógł od talerza odejść tak mu smakowało, a Anielce dziś robię warzywka na parze z ryżem i gotowaną rybką
    rozpieszczasz tą swoją rodzinkę:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)

Zołzi, Kawokado, Abra, nick nieaktualny, mmarzenak, nick nieaktualny, miluszka, Wiaterek, nick nieaktualny, Helen, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sedinum82, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Kochane musze sie pochwalic. Widzialam dzis malusie serduszko u mojego malenstwa :)
    Gratulacje! :-)

201606207452.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Hejka Dziewczyny,

synek w szkole. ja zjadłam śniadanie.
    Eidth pisze, że martwi ją brak mdłości. A mnie zaś dopadły schizy, że gin widział jedynie na usg pęcherzyk ciążowy. To był 4t4d więc wcześnie - wiem. Ale jednak...

Jak nie urok to sraczka. I tak będzie przez 9 miesięcy. I jak tu nie zwariować...

Haha no coś w tym jest ;) na mnie też mąż krzyczy, ze co chwilę wymyślam ;p a to o badaniach prenatalnych czytam, a to Bóg wie o czym ;p
    krysiak wrote:
    A tak poza tym to ja swiezo po wizycie. Serduszko jest, troche jestem jednak rozczarowana bo w przeciwienstwie do Was nie wiem jak szybko bije... Lekarz chyba nie uznal bym musiala wiedziec :-) Kropek ma 0,62cm, ciaza mlodsza niz ostatnio zakladlismy, 6t4d (tak pisze na zdjeciu usg) natomiast w Muttepass lekarz wpisal 7t4d wiec nie wiem dlaczego ta rozbieznosc....
    Kourtney, przykro mi bardzo, ze tak Ci zajecie wymyslam, ale czy moglabys termin porodu zmienic z 30.maja na 5.czerwca :-)

Krysiak super, ze widziałas serduszko! Ach zazdroszcze wam tych wizyt do mojej jeszcze ponad 3 tygodnie ;(
    Redhotka wrote:
    Właśnie, kiedy zazwyczaj mówiłyście swojej mamie, że się UDAŁO?

Ja to jestem wariatka i powiedziałam mamie, ze jestem w ciązy jak mi się okres jeden dzień spóźnił ;) ;) ;) bez testu bez niczego, jestem w ciąży i kropka! ;) Mama oczywiście się śmiała, następnego dnia zrobiłam test i poleciałam już do niej z dwiema kreseczkami ;) i ot przez parę dni była to nasza słodka tajemnica, bo z poinformowaniem męża czekałam do jego urodzin ;)

Pati ja też używałam check&go ;) przemawia do mnie to różowe zamknięcie :D mam wrażenie, ze te testy sa jakieś "czystsze" niż inne ;) ;) ;)

Ja dziś bez mdłości praktycznie! Tzn. troszkę były rano, ale w porównaniu z wczorajszym dniem to jakby ich nie było :P
    Co do przeczuć to na początku przeczuwałam chłopca - z moich obliczeń wynika, ze trafiliśmy z <3 prosto w owulacje a to podobno daje największe szanse na chłopaka, bo XY są mniejsze i szybsze, ale krócej żyją ;) Nie ukrywam jednak, ze chciałaaabyyym dziewczynkę ;) ;) ;) a gdy tak dłużej o tym mysle to mi wszystko jedno byle było zdrowe :D Ustaliliśmy z mężem, ze jak będzie chłopak to od razu staramy się o drugie (i wtedy będę używać wszystkich magicznych środków i przesądów żeby była dziewczyna ;) ;) ;) ;) )
    jeżeli chodzi o zachcianki to mam tylko chętkę na jabłka ( o północy - serio mogę nawet spać, a na jabłko o północy się obudzę... szaleństwo jakieś!) no i słodycze oczywiście gładko mi wchodzą ;p ale to pewnie nie z racji płci fasolki tylko z racji obżarstwa i kluskowatości przyszłej mamusi ;) ;) ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka gratulacje!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Super, graaatulacje <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    rozpieszczasz tą swoją rodzinkę:)

Uwielbiam gotować :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove co ty mówisz?! Toż to nie facet tylko gówniarz! Makabra jakaś skąd się tacy biorą... Niestety trafić w dzisiejszych czasach na porządnego faceta wcale nie tak łatwo :/

To ja wam się przyznam dziewczyny, ze z moim też był problem. Braliśmy ślub w czerwcu tego roku i przed ślubem ciągle powtarzał, ze chce mieć rodzinę, dzieci i o niczym innym nie marzy. Ostawiłam tabletki i zaczęły się wymówki - może jeszcze poczekamy, po co tak szybko itd. Powiedziałam mu wprost - mam 26 lat i chce mieć dziecko. Chciałam już od jakichś 3 lat, ale czekałam na obronę magisterki, ślub no i nasze mieszkanie i jak usłyszałam, ze on w sumie już nie chce to myślałam, ze go rozszarpie!!! A charakterna jestem nie da się ukryć :P Tylko wiecie do dziecka to dwie osoby są potrzebne, a mój mąż się totalnie zablokował! Zero <3! A nawet jak już to często nie wychodziło przez jego nerwy. Normalnie mi się facet odpowiedzialności przestraszył ;p Ot i dlatego w 90% jestem pewna kiedy dokładnie nasza fasolka została zrobiona, bo napadałam go w TEN konkretny dzień żeby się udało ;p Potem bałam się jak zareaguje na wieść, ze jestem w ciąży, a on:
    ROZPŁAKAŁ SIĘ ZE SZCZĘŚCIA.
    I bądź tu babo mądra! Pytam się go no ale o co chodzi, przecież nie chciałeś. A on na to, ze chciał tylko się bał, a teraz jak już jest to jest najszczęśliwszym człowiekiem na świecie - nie ogarniam facetów :P

Ot się rozpisałam ;)
    A co do twojej koleżanki Annielove to mam nadzieje, ze mu srutnie takie alimenty, ze się w kapciach nie zmieści!!!

nick nieaktualny, Helen, nick nieaktualny, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Super Aniu! To teraz swietowanie :-)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Gratuluję <3 :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ