X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, nic się nie martw. Jak gin mówi że ok to będzie ok ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyczekiwana bardzo dlatego tak się martwie i wodze wszystko w czarnych kolorach

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka ja Cie doskonale rozumiem. U mnie po dwóch latach wyczekiwan wreszcie pozytywna beta tyle ze ja jeszcze żadnego pęcherzyka nie widziałam a wizytę mam dopiero 5 października. Na szczęście udało mi sie siebie jakoś opanować i dać sobie troche na wstrzymanie. Bo najchętniej to latalabym do lekarza co moment by wiedzieć czy na pewno wszystko dobrze ;)

Sarenka_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Tak wyczekiwana bardzo dlatego tak się martwie i wodze wszystko w czarnych kolorach

Ja tez sie martwie. Ja mam znowu obsesje i ciqgle sprawdzam czy nie dostalam okresu.
    Jak u was z sluzem? Bo ja mam dosyc duzo

Sarenka_91, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ją też sprawdza cały czas od 2 tygodni żeby czasem krew się nie pojawiła.
    Jesli chodzi o sluz to zależy od dnia, wczoraj mnie zalewalo dzisiaj troszkę mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę powiedzieć ze od wczoraj bóle na @ całkowicie ustały i w sumie bardzo mnie to cieszy bo w zeszłym tygodniu, nawet w piątek jeszcze były bardzo bardzo mocne. Nie wiem czy to ma związek ale dopiero od wtorku biorę progesteron i moze to on mnie poratował. Jak chodzę na toaletę to czasem zastanowię sie czy czasem nie zobaczę krwi ale raczej tylko czasem. Spodziewana @ powinna byc chyba jakos we wtorek wiec jeszcze niby wszystko moze sie zdarzyć ale jestem pewna ze tym razem nie przyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluzu ja nie obserwuje wcale bo biorę progesteron dopochwowo i on mi takie obserwacje zaburza. Czasem robi mi sie mokro we wkładce ale to wlasnie wyplywa progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie robilysciw ten progesteron? Moze tez powinnam zrobic w razie jakby byl za niski

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Nic nie wyznaczał i nic nie mówił który to tydzień. Był szczęśliwy że jest pęcherzyk jeszcze dodał "i kolejną zaciążonau" i mówi że jak przyjdę za 10 dni to będzie widać może nawet serducho

Mam ta sama sytuacje. Z tym ze ja okres mialam 2 dni pozniej. Dzis jest 4w7d. ide do lekarza jak bedzie 6w2d.

Sarenka_91 lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a jeśli wolno mi zapytacu, leczyliacie się czy udało się naturalnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Krysiak a jeśli wolno mi zapytacu, leczyliacie się czy udało się naturalnie?
    Sarenko, my w ciagu tych dwóch lat staran byliśmy pod opieka trzech lekarzy. Od czerwca zeszłego roku starania z CLO i zastrzykami na pęknięcie, niestety bezskuteczne, w lipcu tego roku inseminacja ale tez bez efektu. Lekarze nas już właściwie na in vitro namawiali ale ja nie chciałam ani iui ani ivf, ja chciałam o ile sie da, zajść naturalnie. I udało sie w moim mega długim cyklu (tzn ja wszystkie bez CLO mam mega długie bo nie krótsze niż 60 dni). Jedyne czym byłam wspomagana to metformina. A jak to było u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wszystkie robilysciw ten progesteron? Moze tez powinnam zrobic w razie jakby byl za niski
    U mnie progesteron to już reguła wiec tym sie nie sugeruj. Nie każdy go potrzebuje. Ja przez moje PCOS miałam zwykle cykle bezowulacyjne i przez to moj organizm nie umie go sam wystarczajaco produkować. Dlatego trzeba wspomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslicie teraz juz tylko o ciazy? Ja nie dam rady sie na niczym innym skupic

krysiak, Flakonik lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogę się dołączyć do czerwcowych mamusiek? :)
    91cc78fb4f0b891bdb74ff58e558bee3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:48

Kourtney, Helen, krysiak, stardust87, Wiaterek lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak no pewnie! :) opowiedz nam cos o sobie ;) a na ktorego ci wstepnie wychodzi termin?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i widze ze jestesmy na tym samym etapie ciazy :)

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 czerwca :)

w końcu się udało, starałam się od 1 stycznia tego roku, takie postanowienie noworoczne. pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski w kwietniu, majówkę niestety spędziłam w szpitalu (ciąża biochemiczna). druga w poprzednim miesiącu, również zakończona niepowodzeniem. trafiłam do bardzo dobrej specjalistki, która skierowała mnie na przeróżne badania. okazało się, że progesteron dużo poniżej normy i problemy z krzepnięciem krwi.
    3 monitoringi ovu i udało się :)
    biorę luteinę
    moja beta
    21.09 39
    23.09 138
    25.09 346

to tak w skrócie :P

witam szczęśliwe koleżanki:)

91cc78fb4f0b891bdb74ff58e558bee3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:57

Kourtney, Helen, krysiak, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok :) pecherzyk 5,6mm. Wizyta kontrolna za 10 dni :)

Kourtney, krysiak, stardust87, Kawokado lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak to tym bardziej gratulacje :) Teraz juz na pewno bedzie wszystko dobrze.
    Kiedy idziesz do gina? Czy moze juz bylas na pierwszej wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    U mnie wszystko ok :) pecherzyk 5,6mm. Wizyta kontrolna za 10 dni :)

Uff . super!!! :)
    zazdroszcze ze widzialas juz chociaz pecherzyk ;)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ