X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka, nic się nie martw. Jak gin mówi że ok to będzie ok ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyczekiwana bardzo dlatego tak się martwie i wodze wszystko w czarnych kolorach

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka ja Cie doskonale rozumiem. U mnie po dwóch latach wyczekiwan wreszcie pozytywna beta tyle ze ja jeszcze żadnego pęcherzyka nie widziałam a wizytę mam dopiero 5 października. Na szczęście udało mi sie siebie jakoś opanować i dać sobie troche na wstrzymanie. Bo najchętniej to latalabym do lekarza co moment by wiedzieć czy na pewno wszystko dobrze ;)

Sarenka_91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Tak wyczekiwana bardzo dlatego tak się martwie i wodze wszystko w czarnych kolorach

Ja tez sie martwie. Ja mam znowu obsesje i ciqgle sprawdzam czy nie dostalam okresu.
    Jak u was z sluzem? Bo ja mam dosyc duzo

Sarenka_91, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ją też sprawdza cały czas od 2 tygodni żeby czasem krew się nie pojawiła.
    Jesli chodzi o sluz to zależy od dnia, wczoraj mnie zalewalo dzisiaj troszkę mniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę powiedzieć ze od wczoraj bóle na @ całkowicie ustały i w sumie bardzo mnie to cieszy bo w zeszłym tygodniu, nawet w piątek jeszcze były bardzo bardzo mocne. Nie wiem czy to ma związek ale dopiero od wtorku biorę progesteron i moze to on mnie poratował. Jak chodzę na toaletę to czasem zastanowię sie czy czasem nie zobaczę krwi ale raczej tylko czasem. Spodziewana @ powinna byc chyba jakos we wtorek wiec jeszcze niby wszystko moze sie zdarzyć ale jestem pewna ze tym razem nie przyjdzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A śluzu ja nie obserwuje wcale bo biorę progesteron dopochwowo i on mi takie obserwacje zaburza. Czasem robi mi sie mokro we wkładce ale to wlasnie wyplywa progesteron.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie robilysciw ten progesteron? Moze tez powinnam zrobic w razie jakby byl za niski

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Nic nie wyznaczał i nic nie mówił który to tydzień. Był szczęśliwy że jest pęcherzyk jeszcze dodał "i kolejną zaciążonau" i mówi że jak przyjdę za 10 dni to będzie widać może nawet serducho

Mam ta sama sytuacje. Z tym ze ja okres mialam 2 dni pozniej. Dzis jest 4w7d. ide do lekarza jak bedzie 6w2d.

Sarenka_91 lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak a jeśli wolno mi zapytacu, leczyliacie się czy udało się naturalnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Krysiak a jeśli wolno mi zapytacu, leczyliacie się czy udało się naturalnie?
    Sarenko, my w ciagu tych dwóch lat staran byliśmy pod opieka trzech lekarzy. Od czerwca zeszłego roku starania z CLO i zastrzykami na pęknięcie, niestety bezskuteczne, w lipcu tego roku inseminacja ale tez bez efektu. Lekarze nas już właściwie na in vitro namawiali ale ja nie chciałam ani iui ani ivf, ja chciałam o ile sie da, zajść naturalnie. I udało sie w moim mega długim cyklu (tzn ja wszystkie bez CLO mam mega długie bo nie krótsze niż 60 dni). Jedyne czym byłam wspomagana to metformina. A jak to było u Ciebie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wszystkie robilysciw ten progesteron? Moze tez powinnam zrobic w razie jakby byl za niski
    U mnie progesteron to już reguła wiec tym sie nie sugeruj. Nie każdy go potrzebuje. Ja przez moje PCOS miałam zwykle cykle bezowulacyjne i przez to moj organizm nie umie go sam wystarczajaco produkować. Dlatego trzeba wspomóc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslicie teraz juz tylko o ciazy? Ja nie dam rady sie na niczym innym skupic

krysiak, Flakonik lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mogę się dołączyć do czerwcowych mamusiek? :)
    91cc78fb4f0b891bdb74ff58e558bee3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:48

Kourtney, Helen, krysiak, stardust87, Wiaterek lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak no pewnie! :) opowiedz nam cos o sobie ;) a na ktorego ci wstepnie wychodzi termin?

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo i widze ze jestesmy na tym samym etapie ciazy :)

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 czerwca :)

w końcu się udało, starałam się od 1 stycznia tego roku, takie postanowienie noworoczne. pierwszy raz zobaczyłam dwie kreski w kwietniu, majówkę niestety spędziłam w szpitalu (ciąża biochemiczna). druga w poprzednim miesiącu, również zakończona niepowodzeniem. trafiłam do bardzo dobrej specjalistki, która skierowała mnie na przeróżne badania. okazało się, że progesteron dużo poniżej normy i problemy z krzepnięciem krwi.
    3 monitoringi ovu i udało się :)
    biorę luteinę
    moja beta
    21.09 39
    23.09 138
    25.09 346

to tak w skrócie :P

witam szczęśliwe koleżanki:)

91cc78fb4f0b891bdb74ff58e558bee3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 15:57

Kourtney, Helen, krysiak, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok :) pecherzyk 5,6mm. Wizyta kontrolna za 10 dni :)

Kourtney, krysiak, stardust87, Kawokado lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak to tym bardziej gratulacje :) Teraz juz na pewno bedzie wszystko dobrze.
    Kiedy idziesz do gina? Czy moze juz bylas na pierwszej wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    U mnie wszystko ok :) pecherzyk 5,6mm. Wizyta kontrolna za 10 dni :)

Uff . super!!! :)
    zazdroszcze ze widzialas juz chociaz pecherzyk ;)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ