X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen nie martw się, już Ci pisałam że ja miałam przez cały 1 trymestr i kawałek drugiego :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj narzeczony nie chce żebym pracowała. Boi sie o mnie, bo jego siostra wiele razy poronila. Chcialby zebym dbala o siebie i odpoczywała w domku.
    Ja tez bym tak wolala, ale musze najpierw poczekac do tego pazdziernika na wizyte, no i przypomne wam ze od 1 wrzesnia podpisalam dopiero umowe na czas nieokreslony i boje sie ze pracodawca odbierze to tak ze dostala umowe, wszystkie prawa jej przyslugują to od razu ciąza . :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie moze jakies przeczucia co do płci? bo ja mam takie silne przeczucie ze bedzie dziewczynka :D haha ciekawe czy sie sprawdzi ;)

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mam pytanie. Bierzecie juz kwas foliowy?
    Ja biore sama odkad zaczelismy starania czyli od miesiaca.
    A na witaminy poczekam co mi gin zaleci bo nie wiem czy brac cos na wlasna reke? Co myslicie?
    Ja kwas foliowy biore już od jakichś dwóch lat ;) a z witami i wszystkim innym poczekam aż lekarz coś powie. Boje sie sama eksperymentować

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A macie moze jakies przeczucia co do płci? bo ja mam takie silne przeczucie ze bedzie dziewczynka :D haha ciekawe czy sie sprawdzi ;)
    Heheheh. Ja tez wychodzę mocno z założenia ze będzie dziewczynka. A mąż ze chłopczyk wiec jakby nie było będzie dobrze :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, przykro mi, ze masz takiego stresa z tymi plamieniami. Trzeba mieć nadzieje, ze ustąpią i wszystko będzie dobrze ale początek ciazy to już samo w sobie duży stres i wiele zmartwień a do tego jeszcze te plamienia. Uważaj na siebie, oszczędzaj sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, dziewczyny dobrze piszą. Rada doświadczonej ciężarnej zawsze sie przyda ;) a i dzięki za wzmiankę o tych kremach przeciwko rozstępom. Ja to jeszcze w jakimś innym wymiarze jestem i sprowadzilyscie mnie na ziemie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:07

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze na kazdym etapie ciazy bedziemy sie martwic. Taka chyba kolej rzeczy . Ale dzieciątko nam wszystko wynagradza :)

krysiak lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie jedziemy na SOR, moze zrobią betę i się uspokoję..czuję się miesiączkowo, trochę krwi wyleciało przy siusianiu, jak poszłam drugi raz, teraz ustało..cholera jasna :/ nie wiem co myslec...ale jedziemy..to dość dziwne :/

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    no własnie jedziemy na SOR, moze zrobią betę i się uspokoję..czuję się miesiączkowo, trochę krwi wyleciało przy siusianiu, jak poszłam drugi raz, teraz ustało..cholera jasna :/ nie wiem co myslec...ale jedziemy..to dość dziwne :/
    Helen, lepiej jechać i sprawdzić niż siedzieć w domu i sie zamartwiać. Daj znać czego sie dowiedziałaś

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja mysle ze na kazdym etapie ciazy bedziemy sie martwic. Taka chyba kolej rzeczy . Ale dzieciątko nam wszystko wynagradza :)
    To napewno. Ja myślałam, ze zajdę w ciąże i będe skakać pod niebo. A odkąd wiem ze sie udało cały czas sie martwię co następna wizyta u lekarza pokaże. Podobno to już tak do końca życia, ten strach o dzieciątko ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

trzymam kciuki żeby bylo wszystko w porządku, daj znac jak tylko wrocisz

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanko. W piątek gin widział u mnie pęcherzyk ciążowy bez zarodka jeszcze, mam przyjść za 10 dni żeby zobaczyć co i jak. Okres miałam 15sierpnia, czyli powinna być gdzieś w 6 tygodniu. Lekarz twierdzi że do zapłodnienia musiało dojść jakieś 3 tyg temu. Myslicie że ma tym etapie jest ok? Czy już ppowien być widoczny zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Sarenka :)
    Powiem ci szczerze ze to moja pierwsza ciaza i malo co wiem. A gin cos powiedzial czy to ok?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No on twierdzi że na tym etapie jest wszystko prawidłowo i trEba czekać. A Ty kurtney już bylas na wizycie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    No on twierdzi że na tym etapie jest wszystko prawidłowo i trEba czekać. A Ty kurtney już bylas na wizycie?
    To mysle ze nie masz sie czym przejmowac :) Moze doszlo po prostu troche pozniej do zaplodnienia niz myslisz i fasolka jest troche mlodsza.
    Ja jeszcze nie. Pierwsza wizyte mam na 16.10 dopiero. Wtedy juz powinno byc widoczne serduszko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka a na ktorego ci gin wyznaczyl wstępnie termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wyznaczał i nic nie mówił który to tydzień. Był szczęśliwy że jest pęcherzyk jeszcze dodał "i kolejną zaciążonau" i mówi że jak przyjdę za 10 dni to będzie widać może nawet serducho

Kourtney, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarenka_91 wrote:
    Nic nie wyznaczał i nic nie mówił który to tydzień. Był szczęśliwy że jest pęcherzyk jeszcze dodał "i kolejną zaciążonau" i mówi że jak przyjdę za 10 dni to będzie widać może nawet serducho

No to super :) Pewnie beda ci sie strasznie ciagly te dni do wizyty. Mi tez sie ciagną...a gdzie tam do 16 pazdziernika
    Poszlabym do gina szybciej ale podobno najlepiej isc wlasnie kolo 7tc jak juz jest serduszko
    To twoja pierwsza ciaza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 12:51

Flakonik lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen dobrze że pojechałaś, zbadają Cię, zobaczą skąd plamienie. Może zwiększą luteine (mi dorzucili duphaston jak plamilam a i tak nie przestałam :P daj znać po.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ