X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney i Helen a skąd Wy jesteście? I ile macie latek Dziewczynki? Może już pisalyscie ale nie doczytałam. Ja skończyłam w tym roku 33 lata a o dzidzie staramy sie od dwóch lat. Wcześniej był sex bez zabezpieczeń ale wpadki żadnej tez nie zaliczyliśmy. To moja pierwsza ciaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 23:31

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore tabletki na tarczyce. Takze tylko kontrole mam miec bo 2 tyg temu mialam 2 wynik. Lekarz chce zobaczyc czy nie poszedl w gore.

Helen lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze sobie 21lat i z Warszawy jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo chcialabym juz uslyszec serduszko i wiedziec ze wszystko jest w porzadku

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek, mybabylove a co u was? ;)

Czas juz chyba isc spac ;)
    Milej nocki. Wyspijcie sie dobrze wszystkie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja tez z utęsknieniem czekam na wizytę u lekarza by wiedzieć, czy wszystko dobrze. No ale tego sie nie przeskoczy. Trzeba być cierpliwym

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajce. Milego dnia :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ale sierozpisalyscie na wieczor :) Kourtney super lista, co z tego że jesienna? będziesz najwyżej przy każdej zmianie pory roku zmieniała design ;) ach, cieszę się ze jest taka grupa - zawsze to dużo raźniej przeżywać tę niesamowite tygodnie w grupie :)

Kourtney, krysiak lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) ale sierozpisalyscie na wieczor :) Kourtney super lista, co z tego że jesienna? będziesz najwyżej przy każdej zmianie pory roku zmieniała design ;) ach, cieszę się ze jest taka grupa - zawsze to dużo raźniej przeżywać tę niesamowite tygodnie w grupie :)

Tez sie ciesze. Licze ze przybedzie nas tu jeszcze wiecej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Bierzecie juz kwas foliowy?
    Ja biore sama odkad zaczelismy starania czyli od miesiaca.
    A na witaminy poczekam co mi gin zaleci bo nie wiem czy brac cos na wlasna reke? Co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:25

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy od kilku miesięcy juz. A z witaminami bym poczekala bo np moja gin zaleca je brać dopiero od drugiego trymestru więc lepiej zobaczyć co Twój gin powie. No i na własną rękę nic bym nie brała bo niektórymi witaminami mozna zaszkodzić w pierwszym trymestrze jeśli mają np za duzo Wit A. A do pierwszej wizyty czas szybko zleci i się dowiesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 09:33

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak zrobie. Lepiej poczekac na decyzje gina

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jeśli mogę coś poradzić to możesz zacząć używać już kremów przeciw rozstępom (ale nie wszystkich, bo niektóre są dopiero od 2 trymestru). Ja polecam te firmy Palmers Cocoa Butter Formula. Mi sie udało dzieki niemu uniknąć rozstępów a mialamm naprawdę duży brzuch ;)

Swoja drogą jak będą Was męczyły albo wkurzaly moje dobre rady to mnie przystopujcie ;) bo mogę się trochę rozpędzić, w końcu "dopiero co byłam w ciazy i wiem wszystko" :P

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust no co ty. To wlasnie super ze bedziesz nam sluzyla radami. Jestes juz doswiadczona :) Wszelkie wskazowki na pewno sie przydadza

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam znajoma kosmetyczke i napisze wam co ona poleca(akurat wczoraj mi wyslala) co jest naprawde dobre w skladzie dla brzuszkow.

Babydream fur mama z rossmana i hipp. Uwaza ze sa najlepsze
    Z drozszych to mamma mio ale to na większe brzuszki.
    A tak to zwykły olejek inca inchi, oliwa z oliwek, masło kakaowe też beda dobre

Helen lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babydream miałam Ale Noe mogłam go stosować bo jak tylko poczułam zapach to wymiotowwlam :P później wam wstawię foto mojego brzucha z 40ego tygodnia, był naprawdę ogromny :)

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaw :) jestem ciekawa. Ja na razie nie umiem sobie wyobrazic siebie z brzuszkiem

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tez powinnam uwazac bo jak duzo przytyje do grudnia to nie wcisne sie w moja suknie na wesele :P
    o kurcze to super :) jak przygotowania?

Kourtney lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    o kurcze to super :) jak przygotowania?

Zostaly juz tylko szczegoly do dopracowania :) Bede wam spamowac zdjeciami w grudniu haha :D

stardust87, Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 27 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kourtney i Helen a skąd Wy jesteście? I ile macie latek Dziewczynki? Może już pisalyscie ale nie doczytałam. Ja skończyłam w tym roku 33 lata a o dzidzie staramy sie od dwóch lat. Wcześniej był sex bez zabezpieczeń ale wpadki żadnej tez nie zaliczyliśmy. To moja pierwsza ciaza
    czesc, ja mam 32l. starania zaczelismy w pazdzierniku tamtego roku, teraz mam nadzieje ze ciąża się utrzyma.
    Jestem ze Szczecina.

Babydream fur mama z rossmana jest naprawde swietny stosuje go non stop, oprócz tego olej migdałowy mieszany z kokosowym :) i piersi juz trzeba smarowac i lekko brzuszek :)
    stardust87 fajnie miec weterankę, będzie sto pytan do ... :P

jak sie troche przestraszyłam, bo mam lekkie plamienie krwią :/ własnie leże i się boję co to będzie, 3 dni temu też poleciała krewka i znikło, wzięłam to na zagniezdzenie bo to był 14dpo, dzis 18dpo.
    Lekarz powiedziała ze plamienia to normalna rzecz w ciąży :(
    ledwo co włożyłam luteinę tak tam było ciasno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2015, 10:55

feegu6l.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ