X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos to zespół wielotorbielowatych jajników.
    głównie wiąże się z niepłodnością, problemami z zajściem w ciąże
    bądź co najgorsze wczesnym poronieniem.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale widzisz udalo ci sie zajsc w ciaze. Teraz trzeba byc juz dobrej mysli :) a dlugo sie staraliscie?

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 26 września 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć sylwiak,w koncu ktoś do nas dołączył :) witamy serdecznie
    Kourtney super ze wyedytowałas pierwszy post :) mi się podoba :) taki jesienny:)
    coś się dziewczyny obijają, chyba trzeba im wirusków posłać :)
    z objawów ja mam tak różnie, dzisiaj spałam w połowie dnia jak suseł :) ale z tydzien tak nie miałam, piersi duże urosły 1cm na obwodzie i niestety zaczynam mieć zachcianki...a to najgorsze :) muszę się opierać, bo jakby się to skończyło to nawet nie chcę myśleć, różne rzeczy chodzą mi po głowie :P...
    na szczęście moja dieta wegańska chroni mnie przed jedzeniem śmieciowym.
    Na niedoczynność to powinnaś dostać jakieś leki sylwiak?

Kourtney, krysiak lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen haha a chodzilo mi bardziej zeby byl taki letni z czerwcem kojarza mi soe takie cieple barwy :) no ale coz. Wyszlo tez jesiennie :P

krysiak, Helen lubią tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 września 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore euthyrox - ale w wersji angielskiej.
    Helen wedlug lekarza mam tak samo jak Ty 4w6d. wczesniej mi sie pomylilo bo pisalam 7. ale lekarz stwierdzil ze ciaza mlodsza bo normalnie wychodzi mi +1w. Okaze sie w czasie...
    staralismy to za duzo powiedziane. odstawilam tabletki i w 1 cyklu sie udalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:39

Helen lubi tę wiadomość

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak Mieszkasz za granica?
    Mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie napchalam. Nie wiem czy to objaw czy nie ale od kilku dni jem strasznie duzp. Moj narzeczony smieje sie ze juz jem za dwoch

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, owu wyznaczyło mi termin na 7 czerwca. Gdyby lekarz zmienił to dam znać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kourtney, owu wyznaczyło mi termin na 7 czerwca. Gdyby lekarz zmienił to dam znać ;)

Ok. Napewno sie kazdej z nas pozmienia potem jak bedziemy po usg ;) to moze roznie wychodzic

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak, ja tez z PCOS, niestety, dlatego moja radość póki co ogromna ale liczę sie z tym, ze może być rożnie. Ale staram sie myślec pozytywnie bo czym mam sie cieszyć jak nie faktem, ze udało mi sie zajść. Moi najbliżsi znajomi już wiedza, i moje siostry. Nie umiem takich rzeczy dla siebie zachować ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2015, 21:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wasze @ bóle? Bo u mnie coś dosyć ustały. Mam nadzieje, ze to dobry znak ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze czekamy z ta nowina. Narazie wiemy tylko w dwojke. Reszcie chcemy powiedziec jak zobaczymy <3. Chociaz nie wiem czy wytrzymam tak dlugo

jakka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak u mnie tez nie ma zadnych boli miesiaczkowych. Tak dziwnie jest bez @

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedobrze mi ale z przejedzenia sie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czwartek zadzwoniłam do siostry a ona mi wczoraj pisze, ze ona ma tak jak ja i chciałaby wszystkim o tym opowiadać ale sie jeszcze powstrzymuje. A ja po prostu muszę o tym mowić, taki mam charakter ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja siostra tez w ciazy? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza nieco młodsza niż Wasze wiec ja nie mam jeszcze żadnych objawów oprócz czasem "ciągnących" piersi. Ale to może być tez od aplikowanego progesternu. No i nieco podrosły ;) co mi akurat nie przeszkadza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Twoja siostra tez w ciazy? :)
    Nie, nie. Moja siostra ma już trójkę. Ona o mojej ciazy chciałaby opowiadać ;)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam dosyc duze piersi bo D. I boje sie tego jakie beda pod koniec ciazy. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi, to ja mam malusie wiec ciut większe to sama rozkosz

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ