X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    Cinncilla pytanie, które Cie moze trochę zdezorientować, czy leżysz moze na sali nr 7 w szpitalu? :D

Tak,leze :-D

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Tak,leze :-D

To wczoraj byłam Twoją współlokatorką przez chwilę :D

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana wrote:
    To wczoraj byłam Twoją współlokatorką przez chwilę :D

Tak zaczelam podejrzewać, ze wczoraj Cie wypisali. Jaki świat jest maly :-D

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Tak zaczelam podejrzewać, ze wczoraj Cie wypisali. Jaki świat jest maly :-D
    Będę teraz z niecierpliwoscią czekać na Twoje relacje, bo obawiam się że za tydzień tam wrócę :P
    Nie jest źle? :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co nie narzekam, opieka super tak jak mowilas. Tylko ja sie niecierpliwie, bo chcialabym zaczac wywolywac porod, ale w szpitalu chca jeszcze poczekac, wiec tak naprawde te dwa dni moglam posiedziec w domu. Zobaczymy, co jutro po obchodzie powiedza. Uslyszalam od poloznej, ze zaczynaja niby wywolywac 7 dni po terminie, wiec licze, ze jutro sie zdecyduja ;-)

Susana lubi tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • Susana Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Poki co nie narzekam, opieka super tak jak mowilas. Tylko ja sie niecierpliwie, bo chcialabym zaczac wywolywac porod, ale w szpitalu chca jeszcze poczekac, wiec tak naprawde te dwa dni moglam posiedziec w domu. Zobaczymy, co jutro po obchodzie powiedza. Uslyszalam od poloznej, ze zaczynaja niby wywolywac 7 dni po terminie, wiec licze, ze jutro sie zdecyduja ;-)
    Moze na porodówce albo juz na położniczym sie jeszcze spotkamy :)

f2w39n73e1a0z0uv.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś po wizycie lekarz mnie zbadał ale było to pierwszy raz takie bolesne dosyć badanie ze aż powiedziałam ze boli. I jak wróciłam do domu to zauważyłam w toalecie takiego gluta białego sporego :D. Teraz byłam drugi raz i tez był kolejny. Oba wielkości około 3 cm. Podejrzewam że to chyba czop bo wcześniej czegoś takiego nie miałam. Zastanawiam się czy czegoś mi tam nie poruszył. Czy wam też czop odchodził ? I jeśli tak to jak on wyglądał i za jaki zaś był poród? Trochę mi się humor poprawił ze chociaż coś się zaczęło dziać.... cokolwiek ;)

kamenkaa, mloda1995 lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina a może masował szyjke?? Mnie to.chyba czeka w piatek:/ tak wywnioskowalam po rozmowie z polozna jak powiedziałam ze lekarz kazał mi.przyjść w piątek jak nie urodze do terminu czyli czwartek:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2016, 21:41

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop albo mi odpadł albo go nie zauważyłam. Ale z tego co.opisujesz to mogło być to:)

Karolina_karolina, kamenkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tak to czop zapewne, jeśli był podbarwiony krwią to niedługo urodzisz :) a jak nie to tak na spokojnie podchodź.

kamenkaa, Karolina_karolina lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczór dziewczyny :) Każda z Was juz po ....? :) Czy jeszcze jakieś czekają na swoje malenstwa :)?
    Ja urodziłam swoja Amusie 16.06.2016 Piekna data :D
    poród trwał mega szybko
    w sumie w godzine parte i urodziłam :)
    Czuje się świetnie Amelka też ale cisnienie mam jeszcze wyższe niz mialam w ciazy :( a myslalam ze zniknie jak w ciazy sie pojawilo niby miało byc tylko ciązowe a tu prosze nie wiadomo skąd zostalo i to wieksze...Mial ktos podobnie?
    Pozdrawiamy ...

Karolina_karolina mi czop tez odszedł po badaniu glucik galaretka bezbarwna czasem zabarwiona lekko krwia potem dostałam lekkich boli ;) no i urodizlam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 00:25

Andzia SM, Helen, smerfetkaa, mmarzenak lubią tę wiadomość

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa super wiadomość ;). I gratuluję córci <3. Data super :).
    A kojarzysz może po jakim czasie urodzilas odkad zauważyłaś ze Ci odchodzi ?

kamenkaa lubi tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • iluzja Koleżanka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wsparcie zaczęły mi sie bole nieregularne ale boliii jak cholera!

Helen, mloda1995, mmarzenak, Iwa2016 lubią tę wiadomość

iluzja

Wysłany: 29 czerwca 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja jestem z Tobą :). Pomysl ze juz nie długo będziesz przytulać swoje ukochane dzieciatko :). I pomysl ze każda kobieta musi to przejść i dasz rade :*.

hchygox1kst10j9v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja kciuki Zacisniete:)
    Kamenka zostało Nas 6 w dwupaku:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina wrote:
    Niuniusia ogromne gratulacje :*. Super ze masz juz córcie obok :). Wody Ci same odeszły w nocy tAK po prostu? Czy jakoś pomogliscie :)? Pytam bo też już bym chciala mieć to za soba ;).
    Aktualizacja listy:
    Agabtm
    Alincia
    Andzia SM
    Cinnilla
    Iluzja
    karolina_karolina
    mamawojtka

Czuje ze zostane ostatnia na tej liście :D

Kochana wody same odeszly spontanicznie chlustnely o 2.30 w nocy.wieczorem tego dnia byl maly krotki numerek bo ciężko bylo nam z brzuchem ale...moze pomogło :) poza tym słyszałam ze zmiana pogody tak działa a przeddzień wielja burza i zmiana klimatu :)juz sama nie wiem czy to pomaga. Niunia jest śliczna nie mogę się nacieszyć. Trzymam kciuki za kolejne mamusie!

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_karolina lekarz pewnie ci masował szyjkę :) Też mi to zrobił jak zobaczył moją umęczoną twarz :D urodziłam dwa dni później, ale dzień po masażu od samego rana miałam tępy ból krzyża i strasznie plamiłam tak na czerwono - brązowo :>

Karolina_karolina lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja trzymam kciuki:)

Kamenka gratuluje!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Iluzja trzymam kciuki:)

Kamenkaa - u mnie z ciśnienia podchodzącego do 135/85 na koniec ciąży wróciłam do swojej normy i wieczorami mam 95/55. Z jednej strony niby dobrze, bo spadło, ale z drugiej spadło na samo dno;)Do tego mam puls średnio poniżej 55. Idę we wtorek do kardiologa na kontrole to zobaczymy.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za rady dziewczyny.
    Czy to normalne,że 3tygodniowy maluch przez dobę nie zrobio kupki? Raz dziennie podajemy małemu Mm poza tym je mój pokarm i się zastanawiam czy to normalne.?

My na wzdęcia dajemy edpunisan i dicoflor na flore jelitową.
    Mam problem z nocnym odbijaniem po jedzenie, czasem chodzę z nim po 25 minut, trzymam na ramieniu, na kolanie, odkładam potem podnosze i nic.:( Karmie go butelką i często się zdarza,że jak nie odbije to uleje:(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

‹‹ 1228 1229 1230 1231 1232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ