Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamenkaa wrote:oj zazdroszcze tak niskiego byłam u zwyklego internisty z tym cisnieniem dał mi lek jeden nastepny i nastepny cisnienie nie opada ponizej 155/85 .... w tych granicach ciagle sa tez wieczory gdzie mam ponad 160 ....a ostatnio jak byla polozna mialam 199/87 ;/
myslsz ze powinnam do kardiologa isc zamiast do zwyklego?
Ja bym poszła, bo ciśnienie powyżej 160 to już raczej nie przelewki. Lepiej sprawdzić dwa razy niż żeby coś miało być nie tak.
A takie niskie bardzo to też nie za dobrze. Ale taka moja uroda...
A co ci dał na obniżenie? Jakiś beta bloker?
-
SShape wrote:Ja bym poszła, bo ciśnienie powyżej 160 to już raczej nie przelewki. Lepiej sprawdzić dwa razy niż żeby coś miało być nie tak.
A takie niskie bardzo to też nie za dobrze. Ale taka moja uroda...
A co ci dał na obniżenie? Jakiś beta bloker?
Kochana ja biorę Piramil i Lecalpin rano po 1 tabletce...Wiesz teraz zwykle mam ponad 150 rano.Potem mi spada do 140ponad .....mysle ze nie jest az tak tragicznie co ?
Jesli chodzi o takie pomiary ?
A do kardiologa sie wybiore masz racje chociaż schizuje i panikuje ze dostane wylew czy zawał lekarka mi tlumaczyła ze nie itd a ja swoje -
Andzia Sm no co moj facet tez sie nie pali na ten swiat a kazdy czeka i dzwoni czy to juz a on sie tam w srodku z kazdego smieje niby termin na 3 wiec wekeend przed nami jeszcze
Dzisiaj bylam na tym oddziale i nie tak zle jak mowia normalnie sa dwa lozka wszystko mi pokazano wytlumaczono sale noworodkow tez mi pokazano i sale normalne zapytalam o moje badania bo ja nie mialam powtarzanej toksoplazmozy i wgl przez mojego lekarza tylko jak sie dowiedzieli w szpitalu ze nie mam to tam mi robili i kazali popakowac wszystko w jedna teczke czy cos takiego i miec jakby chcieli zobaczyc i wgl nie ma zadnego problemu ze moj byl przy porodzie a jak do wtorku moj lobuziak nie wyjdzie to w srode na zapis ktg mam jechac i sie teraz smieje ze jak nie znalam nikogo tam to pol szpitala juz znam
Ta polozna ktora mnie oprowadzala chcialam jej potrzymac drzwi bo kobiecina szla z duzym pudlem a to ona czekala na mnie i mi trzymala drzwi potem na schodach inna pielegniarka z innego oddzialu mowi ze zamiast jeszcze chodzic i sie krecic po schodach to mam isc rodzic a ja do niej a pani z ginekologi a ona nie a ja to jak pani mnie tu do wtorku nie zobaczy to w srode juz na pewno i sie smialysmy i lekarza jednego widzialam i jeden byl ze starego szpitala z daleka sie usmiechal i dzien dobry mowil wiec po wizycie w szpitalu wrazenia ogolne dobre i mniej sie boje tego obcega miejsca i moge isc tam rodzic
Dzisiaj mnie cos teraz tak szczyka w dupci i jeszcze zapomnialam jak wyszlam ze szpitala to moj maly cos sie lobuzowaty zrobil kopal nie mozliwieHelen lubi tę wiadomość
Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami
-
Mamawojtka to super ze wrażenia nie są złe jak były w wyobrazeniach. Uważam że jak się zobacZy same to trochę inne nastawienie jest niż iść tak w ciemno ja termin na dzis:) ale jak nic się nie wydarzy to jutro przed 8 do.lekarza na wizytę ale taka pozakolenoscia:) z tego co położna mówiła jak lekarz kazał mi przyjść to pewnie się jutro zobaczymy w szpitalu ale ja sie tam na nic nie nastawiam:) do 2 tygodni Zuzia urodzić się musi więc teraz sama niech czas wybiera:)
-
Agabtm wrote:Kochane Urodziłam 28.06 o 8;20 powiem krótko poród tragedia rodziłam ponad 24 godziny w mekach okrutnych na sam koniec młody wyciagany był za pomocą PróżnoCiagu ponieważ tracił tętno a moje parcie niewiele dawały.
Ogólnie jestem szczęśliwa, że młody juz jest na świecie jednak moje Krocze jest w opłakanym stanie niestety.
Oj kochana zdrowiej i tul synka abyś nie myślała o porodzie najważniejsze że syn zdrowy !!!Agabtm lubi tę wiadomość
-
Karolina_karolina wrote:Gratulacje Agabtm. Tak czułam ze urodzilas bo nic się nie odzywalas .
To zostało nas 5 ma ta chwile, chyba że Iluzja i Cinnilla urodziły bo nic też się nie odzywają ostatnio
Aktualizacja listy:
Andzia SM
Cinnilla
Iluzja
karolina_karolina
mamawojtka
Ja dziś o 6 rano dostałam boli krzyżowych. Bardzo mnie bolał krzyż. Zaczęłam liczyć kiedy się ten ból nasila i było co 7 min. Miałam już budzić męża ale postanowiłam nie panikować tylko wzięłam ciepły prysznic. I nawet trochę pomogło bo usnelam na 50 min. Ale znowu się obudziłam z bolem krzyża i mnie trzymał tak do 10. I teraz znowu się uspokoiło.... a już byłam bliska jechania do szpitala... ehh czekam dalej na rozwój wydarzeń
Powodzenia mamuskom z listy abyście szybko urodziły i bez bólu! !!!!!!!
Powodzenia tym co na porodowce! !!
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Nasz Kubus urodzil sie 29.06.2016 o 9.15 3460 kg, 54cm, 10 pkt slicxny i kochany wiecej szczegolow pozniej macierzynstwo to ciezka praca! Ale warto
iw78, Andzia SM, Iwa2016, Kaja, Pazur_, SShape, mmarzenak, smerfetkaa, mloda1995, Helen, Karola1988, Agabtm lubią tę wiadomość
iluzja -
Iluzja GRATULUJE No to teraz czas z Synusiem spedzaj:-)
Cinnilla nic nie piszesz może i u Ciebie coś zadzialali i masz Dzidziusie przy sobie
No to została Nas magiczna 4
AndziaSM
Cinnilla
karolina_Karolina
mamawojtka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 19:49
iluzja lubi tę wiadomość
-
Cinnilla wrote:Poki co nie narzekam, opieka super tak jak mowilas. Tylko ja sie niecierpliwie, bo chcialabym zaczac wywolywac porod, ale w szpitalu chca jeszcze poczekac, wiec tak naprawde te dwa dni moglam posiedziec w domu. Zobaczymy, co jutro po obchodzie powiedza. Uslyszalam od poloznej, ze zaczynaja niby wywolywac 7 dni po terminie, wiec licze, ze jutro sie zdecyduja
-
moli5 wrote:Dziękuje za rady dziewczyny.
Czy to normalne,że 3tygodniowy maluch przez dobę nie zrobio kupki? Raz dziennie podajemy małemu Mm poza tym je mój pokarm i się zastanawiam czy to normalne.?
My na wzdęcia dajemy edpunisan i dicoflor na flore jelitową.
Mam problem z nocnym odbijaniem po jedzenie, czasem chodzę z nim po 25 minut, trzymam na ramieniu, na kolanie, odkładam potem podnosze i nic. Karmie go butelką i często się zdarza,że jak nie odbije to uleje:(
Co do kupy to normalne i u nas tak jest ja Ci powiem ze wolę tak niż z pierwszym synem obsrany po szyję na zielono i ryk! !!! Spokojnie wszystko się unormuje z odbijanie też Tak mamy! !!! -
Kamenka- akurat tych leków nie znam. Tak jak pisałam, ja raczej mam niskie ciśnienie. Na pewno nie chce Cie straszyć, lekarka ma rację, że zawału nie dostaniesz;) ale poszłabym do kardiologa, zrobiła ekg tak dla spokoju własnego.
Jednak serce to serce;) Trzymam kciuki, żeby było dobrze. Nie stresuj się bo to też nie pomaga. -
Dziewczyny, dzisiaj urodzilam przez cc. Wczoraj zaczeli wywolywac,niby ladnieszlo, ale glowa nie chciala sie wpasowac w kanal. Marzylam o cesarce ale lekarze zwlekali. W koncu dzis o 12 podjęli decyzje o cc. Ida urodzila sie o 12.34, 63cm, 4015gram, 10/10. Naturalnie bym jej nie urodzila
mmarzenak, Susana, Andzia SM, smerfetkaa, Olafasola, mamawojtka, Abra, mloda1995, Helen, Kaja, Karola1988, iw78, nesone lubią tę wiadomość
-
Mmarzenak jak wszystkie urodza to będzie można zrobic taka liste:)
Cinnilla gratulacje
O jej to zostałam ja, Karolina i MamaWojtka:) ale poszalalyscie dziecwczyny tyle Nas było w dwupaku a tu juz końcówka. Ale chwila i wszystkie będziemy miały dzieci przy sobie i będziemy mogły się dzielić wiedza:)mmarzenak lubi tę wiadomość