X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj urodzilam przez cc. Wczoraj zaczeli wywolywac,niby ladnieszlo, ale glowa nie chciala sie wpasowac w kanal. Marzylam o cesarce ale lekarze zwlekali. W koncu dzis o 12 podjęli decyzje o cc. Ida urodzila sie o 12.34, 63cm, 4015gram, 10/10. Naturalnie bym jej nie urodzila

Taki sam przebieg jak u mnie szkoda ze od razu nam nie zrobili cc ale najważniejsze ze juz po. Gratulacje!

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja szykuje się na wizytę. Dziś mam być przed 8, bo to pozakolejnoscia mnie przyjmie. Ale dziś się denerwuje pierwszy raz :( może mi potrzebnie się naczytalam o tym masażu szyjki. No ale zobacZymy czy cokolwiek będzie robil:) Fajnie jakby się okazało ze jakoś postęp jest i ostatniej wizyty:) trzymajcie kciuki :-*

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iluzja gratulacje :-)
    Cinnilla gratulacje akurat jak sie twoje malenstwo rodzilo ja bylam na ogledzinach oddzialu :-)
    Andzia jak tam u ciebie sie ma sytuacja ???
    Chyba tak jak lista idzie bede ostatnia :D

iluzja lubi tę wiadomość

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow zostala Was tylko trojka:) no dziewczynki rodzimy-juz mamy lipiec;)

Andzia jak tam?

Repose co tam slychac?

Dziewczyny jak Wasze maluchy?Napiszcie cos,mamy juz tyle forumowych bobasow:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magiczna trójka :-) Ja mam nadzieje ze do 10 lipca to juz bede tulic swojego lobuza ale nie licze juz na nic bo na mnie nic nie dziala moje dziecie sie u mnie zasiedzialo troche i zapomnialo ze ma wyjsc na swiat :D

Andzia SM lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwosci - juz blizej niz dalej:)

Andzia SM, mamawojtka lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ta Zuzi<3 byłam u lekarza dziś trochę zestresowana. Przebadal mnie. Mówi ze szyjka już bardzo ładnie zgładzonaa,że widać ze chce się coś.dziać. Ale mówi ze jeszcze nie będzie działał by wywoływać. Więc obyło się bez masażu. Hehe mowi ze dzis ma dyzur wieczorem w szpitalu wiec jakby były jakieś Skorcze to żebym przyjechała sprawdzić. Mówi ze wygląda jakby się chciało coś zacząć. Więc mamy czekać. Jak się Zuzia dobrowolnie nie urodzi to w poniedziałek mam przyjść na 13. Też poza kolejka:) hehe ale jeszcze w niedzielę mam wizytę z polozna wiec myślę ze ona już masażu wrazie nie odpuści ;) a My mamy wspolzyc, masować brodawki i tyle:)

Mu lipiec wiec Nasza 3 będzie Lipcowa:)

mamawojtka, mmarzenak lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Andzia dasz rade juz blisko wrecz nasze maluchy juz mamy a wyciagniecie reki :-)
    Ja tam juz w nic nie wierze ja robie normalnie jakbym nie byla w ciazy wspolzyjemy nawet jak jestem u mamy to na rower wsiade bo tu to bym sie nasluchala juz wczoraj sie nasluchalam jak chcialam jechac zobaczyc oddzial ze jestem nie powazna i moj facte tez i troche jest obraza na mnie za to , i nic nie rusza. ALe do wtorku ma czas pozniej na ktg jedziemy nie wiem czy sami czy tatus sobie wolne wezmie ale jakos to bedzie chcialabym zeby byl bo obok jest sala porodowa wiec tez moglby zobaczyc bo wczoraj go z nami nie bylo

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamuskom!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Karola1988 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! Gratulacje dla nowych mamuś i trzymamy kciuki za ostatnia wielką trójkę! :) :*
    a my od wczoraj w domku! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2016, 18:19

Andzia SM, mmarzenak, Pazur_, Agabtm lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój sobie dziś wziął wolne. Żeby jechać że mną i jak.nie ruszy do.poniedziałku to w poniedziałek też bdzie musiał wziąć bo w razie mamy kolejną wizytę.

MamaWojtka robić po swojemu mi ptrzcie na to co.inni mówią bo to nie ich ciąża i dziecko :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola Olek przekochany <3 <3 <3

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki! Córka duża - tego spodziewalam sie ale, ze az tak to nie.
    I jak Ci się oddzial podoba?

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola slodki ten Twój maluszek :-) Do zacałowania jak każdy noworodek pachnacy oliwka
    Andzia my robimy i moj tez juz sie nauczyl zeby sie ze wszystkiego nie legitymowac bo mimo ze slubu nie mamy ale laczy nas Wojtek i jakas tam rodzina juz jestesmy i to ze soba powinnismy o wszystkim rozmawiac i o wszystkim mowic a nie tak jak chcialaby wszystko wiedziec mama ...
    Cinnilla:-) Oddzial mialam gorsze wrazenie i strach w oczach jak tam wchodzilam a jak juz wychodzilam to chcialam jak najszybciej tam wrocic zeby wyjsc juz z synkiem a w nocy mialam sen wlasnie juz na porodowce :-)

Śniło mi się , że czekałam w szpitalu na poród któy w końcu się kiedyś zaczął i urodziłam w śmiechu bez bólu mojego maluszka pózniej mnie zszyli wszystko poszło szybko i sprawnie i położna zapytała czy może ktoś do mnie przyjechać mi pomóc w tych pierwszych godzinach bo maja dużo porodów i nie wiedza czy ktoś będzie mógł do mnie częściej zaglądać i wgl i zadzwoniłam po ojca Wojtusia czy może przyjechać a on że nie a ja czemu a on że już wypił a mnie nerwa w tym śnie złapała i tylko na odczepne mu powiedziałam że został ojcem i właśnie mu się syn urodził a tu ni z gruszki ni z pietruszki z drzwi obok wyszedł jego tata i powiedział ze Michał się pewnie cieszy że mu się taki duży syn urodził a w śnie wyglądał na długie czarnowłosego faceta od razu się w nim zakochałam później zapytałam co z łożyskiem przecież musze e urodzic i akurat szedł w tym nowym oddziale moj gin prowadzacy i mowi jakie łożysko jak łożysko pani zaraz po dziecku wyskoczyło i mnie poped moczowy obudzil z tego pieknego dla mnie snu bo chociaz w snie moge popatrzec i wyobrazic sobie na moje dziecie ktorego tak bardzo nie moge sie doczekac

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola slodki ten Twój maluszek :-) Do zacałowania jak każdy noworodek pachnacy oliwka
    Andzia my robimy i moj tez juz sie nauczyl zeby sie ze wszystkiego nie legitymowac bo mimo ze slubu nie mamy ale laczy nas Wojtek i jakas tam rodzina juz jestesmy i to ze soba powinnismy o wszystkim rozmawiac i o wszystkim mowic a nie tak jak chcialaby wszystko wiedziec mama ...
    Cinnilla:-) Oddzial mialam gorsze wrazenie i strach w oczach jak tam wchodzilam a jak juz wychodzilam to chcialam jak najszybciej tam wrocic zeby wyjsc juz z synkiem a w nocy mialam sen wlasnie juz na porodowce :-)

Śniło mi się , że czekałam w szpitalu na poród któy w końcu się kiedyś zaczął i urodziłam w śmiechu bez bólu mojego maluszka pózniej mnie zszyli wszystko poszło szybko i sprawnie i położna zapytała czy może ktoś do mnie przyjechać mi pomóc w tych pierwszych godzinach bo maja dużo porodów i nie wiedza czy ktoś będzie mógł do mnie częściej zaglądać i wgl i zadzwoniłam po ojca Wojtusia czy może przyjechać a on że nie a ja czemu a on że już wypił a mnie nerwa w tym śnie złapała i tylko na odczepne mu powiedziałam że został ojcem i właśnie mu się syn urodził a tu ni z gruszki ni z pietruszki z drzwi obok wyszedł jego tata i powiedział ze Michał się pewnie cieszy że mu się taki duży syn urodził a w śnie wyglądał na długie czarnowłosego faceta od razu się w nim zakochałam później zapytałam co z łożyskiem przecież musze e urodzic i akurat szedł w tym nowym oddziale moj gin prowadzacy i mowi jakie łożysko jak łożysko pani zaraz po dziecku wyskoczyło i mnie poped moczowy obudzil z tego pieknego dla mnie snu bo chociaz w snie moge popatrzec i wyobrazic sobie na moje dziecie ktorego tak bardzo nie moge sie doczekac

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ważne czy ze ślubem czy bez ale już jesteście rodzina:) sen dobry:) mi też porod się często sni . A sama jestem ciekawa jak ta Nasza Córeczka wyglada;)

mamawojtka lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 1 lipca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz ona nie jest najwazniejsza tylko My ale chyba nie kazdy potrafi sie z tym pogodzic ... moze cos ruszy po tym snie

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaWojtka tego Co zycze:-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamuska szczealiwych zakonczen i trzymam kciuki za te w 2paku.

Nie mam czasu na regularne czytanie Was a na nadrobienie to juz w ogole.

Moli piszesz ze karmisz butelka i dokatmiasz mm. Czy tylko odciagasz pokarm czy przystawiasz dzidzusia do piersi tez?

Ja karmie mieszanie ale tylko odciagam bo mala nie chce ssac.. :(

Ktos tu pisal ze kladziecie maluszki na brzuszku spac.
    Mi w szpitalu tez tak polecali zeby klas ale pediatra powiedziala ze absolutnie nie klasc tak spac tylko na jakis czas pod nadzorem rodzicow bo jest duze ryzyko smierci lozeczkowej.

Andzia SM, kamenkaa lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez jestescie tak zmeczone przez te pierwsze tygodnie z maluchami?
    Bo ja padam na pysk i zastanawiam sie kiedy sie to unormuje, jestem wykonczona, slaba, juz nie mowie o spaniu..
    Jestem zmeczona i zdolowana

mloda1995, Agabtm lubią tę wiadomość

bl9cuay3h7qefzok.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ