X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana spoko Olenka nadrobi:)

ja tez bylam pewna ze wazy juz ponad 6kg, w 6 tygodni przybrala 1kg.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak super waga!!!!
    Agabtm trzymaj sie;) bedzie lepiej!

Moja vorcia dzis na rekord drzemki poszla i spala 2 godziny i 10 minut wiec ja obudzilam ;) a przed poludniem 40 minut. Jest postep. My bilans i szczepienie za tydzien. Ciekawe ile wazy...

Poza tym budzi sie o 4:30 na.... Sama nie wiem co:/ przytulanie, picie, nic nie pasuje i godzine marudzi, rzuca sie i 'chodzi' po lozeczku. Zasnie o 5:30 a je o 6:00:/ oby minelo

Agabtm lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda niech te nasze dzieciaki ida na rekord calej przespanej nocy:D to by bylo cos!

mloda1995 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Agabtm trzymaj sie,ja tez mialam trudne poczatki,ale jak minal magiczny 3 miesiac jest o niebo lepiej;)

mu juz po drugim szczepieniu,byl niesamowity krzyk,a teraz spi sobie slodko,oby tak dalej..

poza tym wazy 5800g:) mozemy powoli odstawiac Nutramigen i bedziemy go poczatkowo mieszac z Bebiko,a potem rozszerzamy diete.

O jak dobrze to słyszeć ze po 3 mscu jest lepiej. Moja to w nocy spi jak się budzi to zje i dalej spać i tak od 21 do 9 rano w tym 2-3 karmienia.
    Bardziej walczę z tym ze ona w dzien nam nie chce spać. Od popołudnia ok 16 to zazwyczaj nie spi już do 21 aż padnie a mega marudzi do tego czasu...i siebie umęczy i mnie ale lulam ja i nosze nawet i nie chce zasnąć mimo ze dziś ja o 17 dokarmiłam mm nawet aby tylko poszła spać i nic

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj i u nas był rekord chociaż nie wiem skąd i dziś juz niestety się nie powtorzylo: Olaf spał 43min w dzień na łóżku :)

Mały waży 7300g wiec przez 3 tygodnie przybrał tylko 450g (nie wiem czy nie za malo) Myślałam, że więcej będzie ważył ;)
    Niestety kanalik łzowy będzie miał przetykany :( jutro idę po skierowanie i zobaczymy na kiedy termin dostaniemy do poradni w szpitalu. Na telefonach jesteśmy non stop i szukamy gdzie można zrobić ten zabieg prywatnie bo w sxpitalu pewnie długo czekać każą

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MÓJ CHŁOPCZYK

38e281.jpg

mmarzenak, Karola1988, munequita, Pazur_, kasju, Agabtm, JennyXS, Kaja lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OLAF
    673c07.jpg

mmarzenak, Karola1988, munequita, Pazur_, kasju, Agabtm, Kaja lubią tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf jaki slodziak:)

Lilka spala od 15-20 po tej szczepionce,zjadla 150ml i pelna energii na zabawe,usmiechnieta od ucha do ucha..uffff oby nie goraczkowala w nocy

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny chłopczyk widać ze silny jak prawdziwy facet ;) Iwa a karmisz piersia? Bo twój sporo wazy nie wiem czy moja nie za chuda :)

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i Lilka znow zasnela..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.

Tak, tylko piersią karmie. Co do wagi to ja myślałam, ze więcej jednak będzie ważył juz wliczając w to te dwa dni jak mniej jadł. No ale zwolnił sporo. Za równy tydzień szczepienie mamy to zobaczę ile będzie ważył.
    Mierzy 69cm i to by się zgadzało, niektóre bodziaki juz 74 zakładam ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kope lat! Wpadłam się przywitać, dawno nie czytałam Was.

Nasz maluch zrobił się fajowski. Uśmiecha się cokolwiek się do niego powie, śmieje się w głos i robi się już taki dzieciowy, a nie niemowlęcy. Czytam u wadze Waszych dzieci i dziwię się sama sobie, bo Wiktor ważył jakieś 2 tyg temu 7590g. Jest ogólnie dużym chłopcem. Wygląda jak półroczne dziecko. W tamtym tyg. dopadl Nas katar, ale udało się go opanować bez antybiotyku. Cały dom chorował. Ja i mąż antybiotyk, starszak bez antybiotyku no i na koniec dopadło malucha. Okropny okres :/

MMARZENAK my od 3 dni jesteśmy na zwykłym mm. Mały odrzucił zupełnie Bebilon Pepti. Każde karmienie to była masakra, pomijając całą buzię śliny i ewidentnie dokuczające ząbkowanie to po prostu przestał mu smakować ten Bebilon. Z desperacji podaliśmy mu zwykły Bebilon i wsuwa bardzo chętnie. Więc to też smak mleka. Baam się o rewolucje brzuszkowe, ale na razie bez efektów ubocznych, więc może dorosł już do zwykłego mm.

Moni15382 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dorodne te wasze chłopaki! A ja się cieszę że Olek tydzień temu powoli dobijal do 5 kg i że używamy pieluch 2 ;-) a ubranka 56 powoli stają się za małe :-P Ale to też od rozmiarówki zależy. Te najmniejsze z Lidla wydają się bardzo duże i myślę że jeszcze długo nam posłużą. Iwa tak patrzę na Twojego synka i zastanawiam się dlaczego niektóre dzieci na samej piersi tak ładnie przybierają, a inne dużo wolniej nabierają masy...czy ja coś robię nie tak czy to jakies predyspozycje genetyczne?
    My jesteśmy po drugim karmieniu tej nocy. Mały jest taki spokojny. Pojadł jak zwykle z dwóch cyców, trochę sobie pogadał po swojemu ale jak zawinęłam go w rożek to zaraz zasnął. To i ja idę się zdrzemnąć

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski! Sliczne te Wasze pociechy. Moj maly jest bardzo marudny w dzien chce sie glownie nosic lub siedziec. Najlepiej jak ktos z nim jest i do niego mowi nic nie potrafie zrobic w domu bo kazda chwile poswiecam malemu. W ciagu dnia nardzo malo spi jak zasnie to tylko na 15 min zdarza siw ze zasnie na 3 godziny ale to rzadkosc. W nocy spi budzi sie tylko na mleko co dwie godziny, karmie tylko piersia i maly wazy 6100. Dzis sprobuje dac mu na noc mm moze dluzej bedzie spal.

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, całą trojke miałam dużą, waga urodzeniowa 3850g,3600g i teraz 4100 ;)
    OlAF sporo je to i rośnie.
    Nie ma co porównywać, każde dziecko rośnie i rozwija się w swoim tempie. Ważne czy przybiera prawidłowo.

Pazur, no co Ty? Jak masz pokarm w piersiach to nie dawaj sztucznego. Ja mam to samo, w nocy karmie co dwie godziny, w dzień czasami częściej a nawet nie pomyślałam o sztucznym dla synka. Olaf w dzień śpi po 5 min i wcale nie uważam, że po mm spał by dłużej.
    Tylko się cieszyć ze cycki pełne.

munequita lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche nas tu nie było ale doslownie braklo mi czasu wszystko na mojej glowie dom dziecko gotowanie i wgl i nie pamietam kiedy zagladslam do laptopa jeszcze jak moj jezdzi w delegacje to ja jestem u mamy a u niej nie mam hasla zeby wejsc na strone. Moj misio ma skonczone dwa miesiace - jak ten czas szybko leci to az sama nie moge uwierzyc...

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://static.pokazywarka.pl/i/6916741/410849/w1.jpg

A to My wszyscy razem :-)

Iwa2016, Karola1988, mmarzenak, mloda1995, Pazur_, Moni15382 lubią tę wiadomość

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelacyjnie wyglądacie :) zdjęcie z chrzcin? Super ubranko synka, ja tez coś takiego chce dla swojego, tylko niewiadomo kiedy będziemy chrzcili. Chrzestny teraz nie może przyjechać i się przeciąga.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie , chrzest dopiero w planach jak moj tata wroci z niemiec i to najszybciej bedzie na koniec pazdziernika. A ubranko kupilismy w smyku bo moj zauwazyl i mu sie spodobalo spodnie na szelkach i do tego body z krotkim rekawem pomaranczowe w biale paseczki przecenione na 32 zl a w dzien sesji mielismy slub mojego chlopaka a lada moment narzeczonego siostry a maly byl tylko w kosciele i go odstroiliśmy ;-)
    A na poprawinach wyglądał tak bo już był z nami całą impreze

http://static.pokazywarka.pl/i/6916801/195412/imag0383.jpg

mmarzenak, Iwa2016, kamenkaa, Kaja, Niuniusia lubią tę wiadomość

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur ja tez jak karmilam piersia to pobudki mialam co dwie godziny a nieraz co poltorej w nocy dlatego podalam mm na noc ;) i mala od razu przespala mi 4 godzinki po pierwszym mleku z butli ;) jakaz bylam szczesliwa. Mleka mialam tyle, ze i trojka by sie najadla, ale mimo to zdecydowalam o mm. Najpierw na noc a w dzien byla piers, ale jakos tak wyszlo, ze mala juz jest tylko na mm :D

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ