X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello
    Widzę, że znowu tłoczno się tu zrobilo :) super. U nas właśnie 3 skok rozwojowy. Mały cycus się zrobił, jak poczuje choćby rękę przy twarzy, to się w niej zatapia,taki z niego przytulasek. Mieliśmy wizytę w 11 tyg to ważył 6500 ( urodził się 4055) także rośnie w oczach, jest w 95 percentylu, na długość też rośnie urósł 18 cm. Ciuszki nosimy z przedziału 3_6 miesięcy i na 6 miesięcy też. Pytają mnie co ja jem, że tak rośnie ;) mały jest strasznie radosny, dużo gaworzy zwłaszcza z ojcem, którego niestety rzadko widzi, bo rano jeszcze śpimy jak wychodzi do pracy, a wieczorem już zaypiamy. Coś spanie nam się zepsuło, dziś wstawał co 2_3 h, a było już z jedną pobudką, może po skoku wróci wszystko do normy :)
    A to mój pulpecik

2ajb3sz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 01:26

nesone, Karola1988, Dorjana, Iwa2016, munequita, JennyXS, mmarzenak, Dorinka, mamawojtka, Kaja lubią tę wiadomość

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988 wrote:
    Niuniusia, nasze dzieciaczki są z tego samego dnia, a mój Olek tydzień temu ważył 4700 g. Ale po urodzeniu- 3070 g. Karmię tylko cyckiem i zobaczymy co na kolejnej wizycie powie lekarz - czy nie trzeba będzie dokarmiać mm. Nie wiem czy nie za mało przybiera...
    Iwa, mój mąż też w nocy nie wstaje, bo w karmieniu piersią mnie nie wyręczy :P Kąpiele to też moja działka. Mój mąż za szybko się zniechęca i denerwuje, a Olek różnie znosi kąpiele. Pracuje po 12 h i wraca zmęczony. Ja się śmieje, że on kocha naszego synka tylko jak jest grzeczny i się śmieje do niego, a jak zaczyna płakać to już nie :P Zastanawiam się czy to nie trochę moja wina, bo ja jestem Zosia Samosia i nie powiem mężowi żeby coś zrobił za mnie (wykąpał małego, ponosił czy uśpił), tylko czekam na jego inicjatywę. Może jakbym go o to poprosiła, to by to zrobił. Ale ja jakoś nie mam serca go wykorzystywać po 12-godzinnym dniu pracy.
    Czytałam ostatnio ze w wieku naszych dzieci to 0,5 kg do 1 kg na msc jest w normie.
    Moja ostatnio co woeczor płacz pomaga noszenie na rękach. Przy cycu się zlosci przy butli też. Wczoraj tak na sile jej wcisnęłam 60 ml bo poszlaby głodna spać. Nie wiem czy to zmęczenie czy raczej kolka

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olafasola, jakie ma pyzyy :D

Super, że się rozpisalyscie.

Olaf chrypke ma niewiadomo skąd. Wszystkie możliwości lekarka wyczerpala. Może z kataru, który mu zalega z nocy bo rzeczywiście wczoraj tylko jak się obudził rano to ściągam. Zaraz znów mu odciagnie bo tak jakby go na wymioty ciągnęło.
    Powiedziałam tez, ze ropienie oczka powraca i powiedziała, że pasowałoby pokazać je okuliscie. Będę dzwonić od rana żeby się zarejestrować prywatnie.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś miała problemy z mleczkiem tzn mniej w cyckach to polecam herbatkę Mieszanki apteczne z Herbapolu Lactosan.
    Wczesniej miałam z Herbapolu ale inna ale nie działała jakoś super. Od kilku dni mnie zalewa pokarmem. Mały czasami nie nadąża z piciem. Pełne cyce mam. Zbliża się kryzys laktacyjny ten na 3 miesiące to może nie będzie aż tak źle ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa dzięki za poradę dot. herbatki. Moja mama przy każdym dziecku (a jest nas pięcioro) karmiła tylko do 3 mca bo pustka nastała. Nie chcę iść w jej ślady. Blanka tydzień temu ważyła 4776 gram z wagą ur. 3150g. Czyli 1620gram. Drobna, ale jest pod obserwacją, za tydzień idziemy ważyć.
    Moja panienka bardzo smoczkowa, w nocy tylko śpi bez a tak to mało kiedy nie ma. Chwile się pobawi zapomni ale czegoś jej brakuje. Daje jej bo paluszki idą w buzię.

Olafasola ale pyzulki ma Twoj Tobiasz :D

A Blanka już kiteczkę nosi :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c50f7d3320db.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/786ad4362b73.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 08:39

Dorjana, mmarzenak, Iwa2016, Dorinka, Karola1988, mamawojtka, Kaja lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita masz jakies zagraniczne pochodzenie lub maz? Bo kolejny raz zachwycam się nad dlugoscia i kolorem wloskow u twojej córeczki ;)
    Wiecie dziewczyny od kiedy niemowlaczkom zaczynaja konkretnie wloski rosnac? Bo mojemu troche sie przezedzily wraz z rosnieciem glowki i nie widze zeby robily sie dłuższe lub gesciejsze :(

U nas chyba koniec dobroci i przespanych nocek :(
    Dzis pobudka o 4.45 na jedzenie. Choć dziwne to bo do tej pory jadl na noc max 120ml i spal do 7 a wczoraj zjadl....165ml i pospal do 4.45. Choc teraz chyba nadrabia bo juz 9 prawie a on jeszcze spi.
    Moj przekroczyl juz 6kg takze szybko przybiera. Zobaczę 20.09 ile ma dokładnie bo pojdziemy sie zwazyc.

munequita lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śliczna Blaneczka i jaka burza włosów. Moja ma narazie taki meszek tylko. Tez uwielbiam swoja w opasce z kokardą na główce :)

• munequita Ekspertka

Wysłany: 14 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Włosy po silnym latynoskim genie taty z Ameryki Południowej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 09:26

mmarzenak, Niuniusia, mloda1995, Moni15382 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny- Tymonek śliczny chłopczyk
    Olafasola-Tobiaszek słodki pulpecik Ci rośnie
    Munequita- nie mogę się napatrzeć na tą kitkę Blanki, cudo!

moja córka robi się małą blondyneczką, taki jeżyk robi jej się na główce:)dziś Lilka poszła na rekord- zasnęła o 20 a obudziła się na mleczko o 5-30:D

munequita, mloda1995, JennyXS lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa! Jakie włoski. Mega :)

Tez chce rekord spania;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Włosy po silnym latynoskim genie taty z Ameryki Południowej :D

Tak myślałam ze takie cudo jest zbyt piekne zeby moglo byc zasługa słowiańskich genów ;)
    Nawet mój mąż sie zachwycił :)

Jenny czyzby ten śliczny gentleman szykowal sie na chrzciny? ;)
    Zdjęcie jak z magazynu modowego :D

Olafasola jakie Tobiaszek ma cudne rzeski podwiniete i oczka duże :)
    Jeszcze nie taki pulpecik ;) Moj ma chyba większą 2 brodzie i buziunie okraglejsza ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki 00,03,06 i 09 pobudka. I tak sukces bo ostatnio naje się i znów zasypia a nieraz kreci się z godzinę nim uśnie a ja wtedy nie śpię razem z nią.

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 14 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przez długi czas było zaśnięcie kolo 20, karmienie między 01 a 02 oraz 04 a 05 i koło 08 pobudka, niedawno zrobiło się 00, 03, 06 i 09 pobudka a od trzech dni 00, 02, 04, 06 i 09 pobudka. Trochę to męczące, ale mam nadzieję, że przejdzie. Myślałam, że jest głodna, ale za każdym razem wypija tylko 1 cycusia i zasypia, drugiego nawet na siłę nie wcisnę, więc chyba nie o to chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2016, 13:56

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niech to chu...strzeli.
    Mamy juz na stale ustalona rehabilitację.
    W srody na 8.50 logopeda i rehabilitacja a w piątki na 7.50....psycholog i rehabilitacja :/ No przecież on spi nieraz jeszcze o tej godzinie wiec go budzić bede musiala :/

Dziewczyny a macie w planach zajecia dla niemowlaczkow na basenie? U nas jest taka opcja. Koszy 170zl za 10tyg zajec i zastanawiam się czy nie skorzystać bo maly bardzo lubi wode.

3i49o7esw7obg123.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka też zastanawiam się nad zajeciami na basenie. Może wybierzemy sie na próbę, na jedne zajecia.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, a ile tych zajęć macie? Długi okres? Tez bym się wkurzyla.
    Dzwoniłam dziś umówić się na usg bioderek, dała mi 8 rano to podziękowałam. Będę dzwonić w piątek bo może się dzieci nazbiera i około 10 się uda.

My na basen to m9ze dopiero na wiosnę jak podrosnie. Woda w basenie bardzo wysusza skórę a mój ma problemy skórne właśnie.
    Dajcie znać jak będziecie po basenie czy się dzieciom podobało :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa babka powiedziala ze zajecia beda trwac w zaleznosci od postepow malego. Takze jedna Wielka niewiadoma.
    Przerypane tak wczesnie. Nawet nie wiem jak mu dac jesc. Żołądek powinien byc w miare pusty zeby nie zwrócił. A tak wczesnie rano to co karmic w nocy na sile czy rano mam go przeglodzic tyle czasu i karmić dopiero po rehabilitacji. Bez sensu.

3i49o7esw7obg123.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 14 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo mamo dziewczyny sto lat mnie nie było ale młody jest takim placzliwy dzieckiem i marudnym, że macierzyństwo pochłonęlo mnie całkowicie.... Nie mam czasu na nic ciągle mam jakieś zaległości.

Fifi tez przechodzi skoki rozwojowe niestety drze się okropnie wtedy ;( co jest smutne Czasem mam trudne dni gdy jestem sama bo mąż bardzo długo pracuje
    ...
    Filip został na jedną noc u teściowej i nam się rozregulowal wstaje w nocy o 1 i 4 na karmienie o 3 płacze i marudzi po 5 się budzi i śpi na moim brzuchu do 8 bo jak go odkładamy to płacze odrazu... ;( walczymy walczymy

Jutro szczepienie dowiem się ile młody waży.

Ciesze się, że część z Was ma cudowne początki macierzyństwa a dzieci pięknie śpią w nocy!! Buziaki dla Was

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm trzymaj sie,ja tez mialam trudne poczatki,ale jak minal magiczny 3 miesiac jest o niebo lepiej;)

mu juz po drugim szczepieniu,byl niesamowity krzyk,a teraz spi sobie slodko,oby tak dalej..

poza tym wazy 5800g:) mozemy powoli odstawiac Nutramigen i bedziemy go poczatkowo mieszac z Bebiko,a potem rozszerzamy diete.

Agabtm lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko :-/
    Super waga!!! @ ja się przeczylam :-/
    Miałam nadzieję że Ola ma już 6 kg a tu się okazuje że ona ledwo 5 kg przekroczyła :-o jestem w szoku :-o

‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ