X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda i teraz w dzien tez ci lepiej spi? Nie wiem ile jeszcze damy rade karmić się piersią bo mi to raczej mleka brakuje bo płacze i dokarmię mm to przestaje i rozważam za jakiś czas niedługo tez przejść na mm tylko nie wiem czy będzie faktycznie lepiej spala w dzien

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nas tez czeka wesele i poprawiny. Na wesele go nie zabieramy ale nie wiem czy na poprawiny go nie zabrać może zobaczymy. Co do mm to nie na każde dziecko działa tak, że śpi

nesone lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z Lilka bylismy na weselu miesiac temu i wytrzymala do 21,potem ja zawiezlismy do domu a tam pilnowala jej moja ciocia. A jak jej sie na weselu podobalo,tanczyla ze mna na sali i usmiech od ucha do ucha,rozgladala sie bo migaly kolorowe swiatelka:) wszyscy byli byli w szoku ze halas jej nie przeszkadza,ale my nie wychowujemy ja w ciszy;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Oooo nas tez czeka wesele i poprawiny. Na wesele go nie zabieramy ale nie wiem czy na poprawiny go nie zabrać może zobaczymy. Co do mm to nie na każde dziecko działa tak, że śpi

U mnie wlasnie tak jest. Nie zaleznie czy podam mm czy moje mleko z butli to nie ma to wplywu na nocne pobudki.

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesone wrote:
    U mnie wlasnie tak jest. Nie zaleznie czy podam mm czy moje mleko z butli to nie ma to wplywu na nocne pobudki.
    Wiadomo każde dziecko inaczej ;)

Mmarzenak fajnie fajnie ;);) nasz Fifi to typ wrazliwca i nie wiemy czy dałbym rade spać w halasie nie wiemy czy ryzykować czy też nie teoretycznie możemy go zostawić na drugą noc z rzędu u teściowej ale też nie chcemy nadużyc jej życzliwości bo już zostaje z nim dzień wcześniej jak mamy wesele. Mój mąż pewnie nie ma skrupułów ale mi tak głupio

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Druga noc z rzędu z dwoma karmieniami nie trzema :) a dziś spał w dzień na łóżku pół godziny i tyle plusów.

W środę idziemy z Olafem do poradni przy szpitalu z tym kanalikiem. Nie wiem czy będą mu przetykac czy nie. Wieczorem się naczytalam i filmików naoglądałam na ten temat i próbije mu przetykac ten kanalik masażem. Musi się udać bo jak będą mu drutem przetykac to ja tam zwariuje z rozpaczy :((((

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • ela111 Koleżanka

Wysłany: 17 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też urodzilam w czerwcu po porodzie byłam taką zakręcona że wcisnełam zakończ kalendarz no i się skończyło ale chciałam dalej tu pisać więc założyłam fikcyna ciążę

matylda
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia w ciagu dnia to nie dziala ;)

Niuniusia lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po dłuższej przerwie:) Jakoś ostatnio czasu brakuje na wszystko. Zuzia rośnie i rozwija się prawidłowo. Wczoraj po 10 tygodniach i 4 dniach w końcu odpadł Nam pępek i dobrze bo inaczej czekała by Nas wizyta u chirurga:( Zuzia cały czas jest tylko na piersi, przybiera na wadzę szybko. Taki Pączuś Nasz kochany :) za 2 tygodnie idziemy na drugą wizytę na szczepionkę mam nadzieje że dobrze że to zniesie. To zobaczymy przy okazji ile waży ale ponad 6 kg to na pewno :) Włoski czarne nadal robią furorę:P mało kto przechodzi obojętnie.
    Rytm dnia mamy różny średnio co 2 godziny chodzi spać i spi po 30-45 minut chyba że jest ładna pogoda to na spacerku od 11-13 to najdłuższa drzemka w ciągu dnia. W nocy śpi ładnie :) Zaczynamy rytuał nocny od 19, jest kapiel, cyc i zasypianie. zasypia koło 20 i budzi się koło 4-5 choć ostatnio kilka razy zdarzyło sie jeszcze koło 1. Może przez te upały :)
    W tygodniu chodzimy z Zuzią na zajęcia dla Mam z dzećmi 2 lub 3 razy w tygodniu. Są to zajecia dla mam coś ala fitnes tylko z dzieckiem na rękach przy okazji prowadząca sprawdza dziecko m.in czy trzyma dobrze główke jak tam nóżki i rączki się ruszają a później jest 20 minutowy masaż dziecka pędzlami, watą czy gorącymi kamieniami. Ten masaż różnie wychodzi bo Zuzia na niego nie zawsze ma chęć:P ale oglnie zajęcia świetne :)

od 4 miesiaca zapiszemy się prawdopodbnnie dodatkowo do szkoły muzycznej Yamaha na zajecia muzyczne dla dzieci od 4 do 18 miesiaca życia :) I zobaczymy jakie to będzie, opinie ma dobre.

Mmarzenak słszałaś o tych zajęciach?? w straconce ponoć sa :)

Wasze Dzieci widzę śliczne, duże, piękne zdjęcia :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka wrote:
    Tak myślałam ze takie cudo jest zbyt piekne zeby moglo byc zasługa słowiańskich genów ;)
    Nawet mój mąż sie zachwycił :)

Jenny czyzby ten śliczny gentleman szykowal sie na chrzciny? ;)
    Zdjęcie jak z magazynu modowego :D

Olafasola jakie Tobiaszek ma cudne rzeski podwiniete i oczka duże :)
    Jeszcze nie taki pulpecik ;) Moj ma chyba większą 2 brodzie i buziunie okraglejsza ;)

Już po chrzcinach. Były 21.08 :) diabelek wypedzony:)

Dorinka lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 września 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jenny, u nas też były chrzciny 21.08 ;) i jedna ciocia (bardzo religijna) po mszy skomentowała "no, w końcu jest NASZ". Ja nie wiem jakie "w końcu", jak miał niecałe 2 m-ce jak go ochrzciliśmy, więc wydaje mi się, że to szybko. A i tak data taka, bo chcieliśmy jeszcze zmieścić się w wakacyjnej aurze. Ale niestety tego dnia była straszna plucha :/
    Olek dzisiaj bardzo mało spał, i wiecznie coś mu nie pasowało. Zasnął w końcu o 20 i śpi do teraz. Czekam aż sam z siebie się obudzi.
    Andzia, fajnie, że takie zajęcia są u Was prowadzone. Ja póki co chodzę na basen, ale bez małego. On nie lubi kąpieli, a co dopiero pływania w basenie, gdzie woda jest dużo chłodniejsza.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia a gdzie sa takie zajecia dla mam?do szkoly muzycznej sie nie wybieramy;) chcemy na probe pojsc na basen,ale maz mowi ze jeszcze za mala i poczekamy jak skonczy 6 miesiecy:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny mamy za tydzien i tez juz slyszalam komentarze, ze pozno,a kogo to obchodzi;/ zawsze w rodzinie znajdzie sie zyczliwa ciotka hehe

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego synka mogę ochrzcić dopiero jak wrócimy do pl, będzie mieć ok1,5 roku:-\ źle mi z tym, ale nie mam tu nikogo kto mógłby zostać chrzestnym/ chrzestna. Ciekawe jak mały się zachowa jak już będzie bardziej " świadomy", żeby tylko księdzu nie oddał, że go oblewa wodą;)

• mamawojtka Ekspertka

Wysłany: 19 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy chrzest w niedziele 30 pazdziernika maly bedzie mial prawie 4 miesiace wczoraj dzwonilam o lokal dzisiaj ma mi oddzwonic nie wiem czy to drogo czy nie bo za 3 dania i pelen zestaw przekasek 85 zl a za 2 dania i pelen zestaw przekasek 75 a za 1 jesazcze mniej

Moje szczęście od 10 lipca jest już z nami :-)

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za obiad dwudaniowy (zupa, korytko w tym: różne rodzaje mięs, kluski ślaskie, frytki, ziemniaki i surówki), wędliny, sałatki itp. i gorąca kolację płacimy 75 zł, a i w tym mamy napoje gorące i zimne do oporu:) Dziś idziemy dokładnie ustalic menu:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak My chodziliśmy na Wyspiańskiego do szkoły rodznia i tam są te zajęcia dla mam z dziećmi 20 zł za zajęcia ale jak dla mnie warto :) Polecam:)

A ta szkoła muzyczna to nic specjalnego hehe też jakieś zajęcia dla maluszków z rodzicami przy muzyce. no zobaczymy :)

My chrzciliśmy po miesiacu ale tak nam pasowało. Osobiscie uważam że nikomu nic do tego kiedy się chrzci. My chrzciny robiliśmy też w restauracji z tym że tam nie ma menu specjalnego tylko z karty sie wybiera i takie koszty nic nie doliczają ale tez nie ma rabatu. My za obiad 2 daniowy (żurek w chlebie, dewolay, ziemniaczki, zestaw surówek, kawa, herbata, i soki zapłaciliśmy za 15 osób niecałe 700 zł więc nied uważam że dużo:) a nie trzeba było nic pichcić ani sprzątac. Tort mieliśmy z cukierni sami zamawialiśmy i kosztował 220 zl).

Miłego dnia:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia a gdzie zamawiałas tort?

Ooo to może tez wybiore się na te zajecia:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey matki trochę tu mnie nie było! !!
    Matko duże te wasze szkraby :-)
    czas leci szybko i dramat po 3 miesiącach karmienia cycki powiedziały dość :-/ :-( buuuuuuuu

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któras stosowałam Clotrimazolum Medana na ciemieniuchę?

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ