X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda, u mojego Olka różnie z tym ulewaniem. Raz mu się normalnie odbeknie, a raz przy beknięciu coś poleci. Później jeśli bawi się na macie, albo na bujaczku też mu się zdarza ulać. Ale to pewnie też dlatego, że on bardzo "podnieca się" wtedy- wykonuje gwałtowne ruchy i też żołądek mu pewnie wtedy skacze.
    Iwa, najważniejsze, że już jest po wszystkim! My szczepienie mamy 30. Specjalnie przesunęłam o kilka dni żeby mąż mógł ze mną jechać.
    Wyobraźcie sobie jaka ze mnie zakręcona matka- poszłam do bankomatu i zapomniałam wyciągnąć kasę. Normalnie wpisałam pin, wybrałam kwotę, zabrałam kartę, a kasy nie! Nie wiem jak to możliwe...no ale poszłam do banku złożyć reklamację i o ile nikt nie zwinął tych pieniędzy to powinny wrócić na moje konto. Na szczęście nikt ich sobie nie przywłaszczył i z powrotem mam je na koncie. Ale wciąż zastanawiam się jak to możliwe...

Agabtm lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia moja nie je duzo. Tak w standardzie to 90 ostatnimi czasy a czasem jeszcze mniej :/ wiec to nie z przejedzenia. Beka normalnie a za 5 minut wymiotuje -_-. Az sama sie nieraz zleknie biedaczka co sie dzieje. Iwa ciesze sie, ze juz po boli!

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, do niedzieli kilka dni to może jej przejdzie :)

Karola, na zabranie pieniążków z bankomatu jak wybierasz chyba jest tam określon czas to może je cofnelo. Miałaś szczęście, że nikt za Tobą nie stał ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziwne zmiany... Ola już miała 2 drzemki: jedna 2h a druga prawie 3h...
    Śpi i śpi.... Może to ta pogoda???

• Niuniusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Niuniusia moja nie je duzo. Tak w standardzie to 90 ostatnimi czasy a czasem jeszcze mniej :/ wiec to nie z przejedzenia. Beka normalnie a za 5 minut wymiotuje -_-. Az sama sie nieraz zleknie biedaczka co sie dzieje. Iwa ciesze sie, ze juz po boli!
    Podobno jest jeszcze coś takiego jak refleks. Ja chyba bym poszła do lekarza ma twoim miejscu.

Kurczę dziewczyny teraz pełno tych przypadków z tym napięciem.my tez będziemy to sprawdzać. Moja nadal zaciska piąstki z kciukiem na zewnątrz ale można je łatwo jej wyprostować to nie wiem chyba ok. Choc tez jak się wkurza wygina glowke do tylu i glowke tez wudojo podnosi. Ale nie będę się doszukiwać pójdziemy do lekarza to zobaczymy.

My za tydzień szczepienie. Cieszę się ze mamy 1 ukłucie to wiem chociaż ze nie będzie strasznego pks zu.

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro bede u lekarza, ale pewnie stwierdzi: ' skoro dziecko przybiera na wadze to nie ma powou do zmartwien' ;)

Niuniusia lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 wrote:
    Jestesmy po zabiegu. Było strasznie i ciesze się, że mamy to już za sobą. Dostał kropelki do oczka i masować musimy żeby znów się nie zatkal.

Olaf tez czasem zwróci ale chyba mu się nie zmieści aż tyle i wypluje. Mąż mówi wtedy do niego: tyle to i świni by się nie zmiescilo ;)

Jutro mamy szczepienie ale to pryszcz w porównaniu do tego co dziś przeszedł.
    Skok dalej trwa, wczoraj marudzi od 16 i nawet na rękach nie chciał być, wyginal się i wiginal. Od trzech dni spi ululany na rękach, mam nadzieje, ze się nie przyzwyczai.

Iwa jakie mial objawy zatkanego kanalika? My jutro idziemy do pediatry bo cos mam złe przeczucia do oczka malego.

3i49o7esw7obg123.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf jak miał dwa tygodnie to już mu ropiało, rano i po drzemkach miał posklejane. Czasami nie mógł otworzyć. Przechodziło po masowaniu ale powracało za jakiś czas

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boze to moj ma pewnie to samo :(
    Moj od wczoraj ma całe zalzawione i co jakis czas wlasnie taka ropa mu leci. Mial dzis rehabilitacje, pozniej usnal i jak wstal to cale oko w tym mial. Ale dziwne bo do tej pory nie bylo problemu. Nagle wczoraj mu sie zrobilo.

3i49o7esw7obg123.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz iść do pediatry bo mój Olaf miał to wrodzone - tak pisało na skierowaniu. Nie Wiem czy może tak się zatkac kanalik nagle. Może infekcja oczka i kropelki Wam przepisze.

No kurcze znów na noc usypia na rękach, na szczęście siedzę po turecku na łóżku ;)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Iwa. Jutro mam wizyte u pediatry. Pewnie dostane skierowanie do okulisty.

Wogole mam takiego dola.My dzis kolejny raz na rehabilitacji bylismy - dramat. Po wszystkim maly byl tak zmęczony i splakany ze ledwo go przytulilam i usnal mimo ze to byla pora jedzenia. A później w domu nam koncerty placzu urządzal. Nie wiem czy go cos bolalo czy cos. Bo nigdy tak nie mial. Jak przytulam go to po czasie przechodzilo a pozniej znow NAGLE ryk.
    Wogole jak widze jak ona go kładzie sobie na samej glowie i go sobie naciaga to sie boje ze cos mu zrobi.
    Bede sie jutro probowac prywatnie umowic do ortopedy ze szpitala dziecięcego w Krakowie i niech on jeszcze oceni.
    No i jeszcze to oczko.

3i49o7esw7obg123.png
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 22 września 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda1995
    To może być refluks żołądka ale jak dziecko dobrze przybiera tk nic z tym nie robią. Mój syn ma to samo tzn juz jest dużo lepiej. Mówią ze do pół roku życia żołądek zacznie lepiej pracować. A jeśli nie to podaje się specjalne mleko które szybciej gestnieje w brzuszku i niezwraca.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, wiem co przeżywasz bo z moimi córkami tez chodziłam na rehabilitację. O ile starsza nie płakała jakoś strasznie to druga się darła i tez miałam problem kiedy je nakarmić i w ogóle trafić na ta z góry określoną godzinę. Powiedziałam wkoncu żeby mi pokazały jakie ćwiczenia robić w domu z Iza i ćwiczyłam tydzień w domu. Widziałam postępy wiec potem zadzwoniłam do nich, że dziecko mam chore i juz rezygnujemy a potem poszłam na kontrolę do lekarza i był zdziwiony, że tak super ja wyprowadziłam sama :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa szczerze to zrobila bym tak samo ale boje sie nie daj Boze gdyby maly mial jakis powazny problem w przyszlosci to bedzie musial czekac bo juz raz zrezygnowalismy.
    Ale musze do tego ortopedy isc bo wczoraj kolejny raz od kolejnej osoby tam uslyszalam ze nas naciagaja. Gadalam z logopeda i ona mowila ze tamci lekarze bardzo naciagaja. No to ze dziecko wysuwa jezyk to jest normalne. A ze naprawdę chore dzieci czekają w kolejkach na rehabilitacje i terapię bo nfz najpierw wyplaca kase za dzieci ze skierowaniem z naszej poradni i dlatego lekarze naciagaja. I ona u malego nie widzi asymetrii (rzeczywiscie kreci juz ladnie glowka w obie strony) a na rozprostowywanie dloni na brzuszku ma jeszcze czas.
    Dlatego chce to skonsultowac z kims postronnym.

3i49o7esw7obg123.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, pewnie, że idź po druga opinie. A u pediatry juz byliście? Co z oczkiem ?

My po szczepieniu, pneumokoki za darmo nam się trafiły.
    Olaf waży 7490g. W tydzień prawie 200 przybrał i super bo tydzień temu to coś mało i się trochę martwilam.

mmarzenak lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy właśnie ze szczepienia i spaceru, nie jadł 4 godziny. Jak się drwal to do dna oba cyce wytrąbi :)

A tak na marginesie to bałam się, że kryzys laktacyjny się przyplata jakoś teraz bo na 3 m8esiace przy Izie miałam przez kilka dni. A tu piersi pełne, super!

mmarzenak lubi tę wiadomość

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po szczepieniu :-)
    Ciekawe czy mała troszku pispi?,?
    Wydaje mi się że mało zjadła :-/
    Nie wiem dlaczego tak mało je od 2 dni :-/
    Mam nadzieję że nic jej nie będzie i po tym szczepieniu również bez przygód się obejdzie

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lilka ma dzisiaj 4 miesiące:):) ale ten czas leci...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz duza dziewczyna :) dopiero co porodzilysmy a tu takie duże dzieci juz.

Mamy butelkowe z jakich smoczków pija wasze dzieci do butelek Phillips avent? Chodzi mi czy smoczek numer 1 czy juz 2?

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia ja mam nadal smoczek nr 1.

My tez po szczepieniu. Poki co kazal czekac z wymiotami i ulewaniem do 6 miesiaca :/ jeszcze chwila i na noc kaszke do mleka moge dac to moze laskawie przestanie sie co trzy godziny jak w zegarku budzic. Jak zje nad ranem to nawet 6 godzin moze nie jesc a potem w nocy nadgania ;)
    No rosna te nasze maluszki. A niedawno jechalam do szpitala i bylam zdziwiona ze rodze

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 1283 1284 1285 1286 1287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ