Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda, u mojego Olka różnie z tym ulewaniem. Raz mu się normalnie odbeknie, a raz przy beknięciu coś poleci. Później jeśli bawi się na macie, albo na bujaczku też mu się zdarza ulać. Ale to pewnie też dlatego, że on bardzo "podnieca się" wtedy- wykonuje gwałtowne ruchy i też żołądek mu pewnie wtedy skacze.
Iwa, najważniejsze, że już jest po wszystkim! My szczepienie mamy 30. Specjalnie przesunęłam o kilka dni żeby mąż mógł ze mną jechać.
Wyobraźcie sobie jaka ze mnie zakręcona matka- poszłam do bankomatu i zapomniałam wyciągnąć kasę. Normalnie wpisałam pin, wybrałam kwotę, zabrałam kartę, a kasy nie! Nie wiem jak to możliwe...no ale poszłam do banku złożyć reklamację i o ile nikt nie zwinął tych pieniędzy to powinny wrócić na moje konto. Na szczęście nikt ich sobie nie przywłaszczył i z powrotem mam je na koncie. Ale wciąż zastanawiam się jak to możliwe...Agabtm lubi tę wiadomość
-
Niuniusia moja nie je duzo. Tak w standardzie to 90 ostatnimi czasy a czasem jeszcze mniej wiec to nie z przejedzenia. Beka normalnie a za 5 minut wymiotuje -_-. Az sama sie nieraz zleknie biedaczka co sie dzieje. Iwa ciesze sie, ze juz po boli!
-
mloda1995 wrote:Niuniusia moja nie je duzo. Tak w standardzie to 90 ostatnimi czasy a czasem jeszcze mniej wiec to nie z przejedzenia. Beka normalnie a za 5 minut wymiotuje -_-. Az sama sie nieraz zleknie biedaczka co sie dzieje. Iwa ciesze sie, ze juz po boli!
Kurczę dziewczyny teraz pełno tych przypadków z tym napięciem.my tez będziemy to sprawdzać. Moja nadal zaciska piąstki z kciukiem na zewnątrz ale można je łatwo jej wyprostować to nie wiem chyba ok. Choc tez jak się wkurza wygina glowke do tylu i glowke tez wudojo podnosi. Ale nie będę się doszukiwać pójdziemy do lekarza to zobaczymy.
My za tydzień szczepienie. Cieszę się ze mamy 1 ukłucie to wiem chociaż ze nie będzie strasznego pks zu.
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Iwa2016 wrote:Jestesmy po zabiegu. Było strasznie i ciesze się, że mamy to już za sobą. Dostał kropelki do oczka i masować musimy żeby znów się nie zatkal.
Olaf tez czasem zwróci ale chyba mu się nie zmieści aż tyle i wypluje. Mąż mówi wtedy do niego: tyle to i świni by się nie zmiescilo
Jutro mamy szczepienie ale to pryszcz w porównaniu do tego co dziś przeszedł.
Skok dalej trwa, wczoraj marudzi od 16 i nawet na rękach nie chciał być, wyginal się i wiginal. Od trzech dni spi ululany na rękach, mam nadzieje, ze się nie przyzwyczai.
Iwa jakie mial objawy zatkanego kanalika? My jutro idziemy do pediatry bo cos mam złe przeczucia do oczka malego.
-
O Boze to moj ma pewnie to samo
Moj od wczoraj ma całe zalzawione i co jakis czas wlasnie taka ropa mu leci. Mial dzis rehabilitacje, pozniej usnal i jak wstal to cale oko w tym mial. Ale dziwne bo do tej pory nie bylo problemu. Nagle wczoraj mu sie zrobilo. -
Musisz iść do pediatry bo mój Olaf miał to wrodzone - tak pisało na skierowaniu. Nie Wiem czy może tak się zatkac kanalik nagle. Może infekcja oczka i kropelki Wam przepisze.
No kurcze znów na noc usypia na rękach, na szczęście siedzę po turecku na łóżku -
Dzieki Iwa. Jutro mam wizyte u pediatry. Pewnie dostane skierowanie do okulisty.
Wogole mam takiego dola.My dzis kolejny raz na rehabilitacji bylismy - dramat. Po wszystkim maly byl tak zmęczony i splakany ze ledwo go przytulilam i usnal mimo ze to byla pora jedzenia. A później w domu nam koncerty placzu urządzal. Nie wiem czy go cos bolalo czy cos. Bo nigdy tak nie mial. Jak przytulam go to po czasie przechodzilo a pozniej znow NAGLE ryk.
Wogole jak widze jak ona go kładzie sobie na samej glowie i go sobie naciaga to sie boje ze cos mu zrobi.
Bede sie jutro probowac prywatnie umowic do ortopedy ze szpitala dziecięcego w Krakowie i niech on jeszcze oceni.
No i jeszcze to oczko.
-
Mloda1995
To może być refluks żołądka ale jak dziecko dobrze przybiera tk nic z tym nie robią. Mój syn ma to samo tzn juz jest dużo lepiej. Mówią ze do pół roku życia żołądek zacznie lepiej pracować. A jeśli nie to podaje się specjalne mleko które szybciej gestnieje w brzuszku i niezwraca. -
Dorinka, wiem co przeżywasz bo z moimi córkami tez chodziłam na rehabilitację. O ile starsza nie płakała jakoś strasznie to druga się darła i tez miałam problem kiedy je nakarmić i w ogóle trafić na ta z góry określoną godzinę. Powiedziałam wkoncu żeby mi pokazały jakie ćwiczenia robić w domu z Iza i ćwiczyłam tydzień w domu. Widziałam postępy wiec potem zadzwoniłam do nich, że dziecko mam chore i juz rezygnujemy a potem poszłam na kontrolę do lekarza i był zdziwiony, że tak super ja wyprowadziłam sama
-
Iwa szczerze to zrobila bym tak samo ale boje sie nie daj Boze gdyby maly mial jakis powazny problem w przyszlosci to bedzie musial czekac bo juz raz zrezygnowalismy.
Ale musze do tego ortopedy isc bo wczoraj kolejny raz od kolejnej osoby tam uslyszalam ze nas naciagaja. Gadalam z logopeda i ona mowila ze tamci lekarze bardzo naciagaja. No to ze dziecko wysuwa jezyk to jest normalne. A ze naprawdę chore dzieci czekają w kolejkach na rehabilitacje i terapię bo nfz najpierw wyplaca kase za dzieci ze skierowaniem z naszej poradni i dlatego lekarze naciagaja. I ona u malego nie widzi asymetrii (rzeczywiscie kreci juz ladnie glowka w obie strony) a na rozprostowywanie dloni na brzuszku ma jeszcze czas.
Dlatego chce to skonsultowac z kims postronnym. -
Dorinka, pewnie, że idź po druga opinie. A u pediatry juz byliście? Co z oczkiem ?
My po szczepieniu, pneumokoki za darmo nam się trafiły.
Olaf waży 7490g. W tydzień prawie 200 przybrał i super bo tydzień temu to coś mało i się trochę martwilam.mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Wróciliśmy właśnie ze szczepienia i spaceru, nie jadł 4 godziny. Jak się drwal to do dna oba cyce wytrąbi
A tak na marginesie to bałam się, że kryzys laktacyjny się przyplata jakoś teraz bo na 3 m8esiace przy Izie miałam przez kilka dni. A tu piersi pełne, super!
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Ale juz duza dziewczyna dopiero co porodzilysmy a tu takie duże dzieci juz.
Mamy butelkowe z jakich smoczków pija wasze dzieci do butelek Phillips avent? Chodzi mi czy smoczek numer 1 czy juz 2?
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Niuniusia ja mam nadal smoczek nr 1.
My tez po szczepieniu. Poki co kazal czekac z wymiotami i ulewaniem do 6 miesiaca jeszcze chwila i na noc kaszke do mleka moge dac to moze laskawie przestanie sie co trzy godziny jak w zegarku budzic. Jak zje nad ranem to nawet 6 godzin moze nie jesc a potem w nocy nadgania
No rosna te nasze maluszki. A niedawno jechalam do szpitala i bylam zdziwiona ze rodze