Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki mloda za info. Bo moja jak ja dokarmiam to denerwuje się przy smoku 1 i zmieniłam ostatnio na 2 niby raz dobrze pila a drugi raz się krztusila wiec chyba za szybko wyplyw mleka. Juz sama nie wiem jak jej dogodzic
Co do ulewania poczekaj może samo jej przejdzie...u nas tak bylo. A lekarz póki dziecko tyje to właśnie chyba nic nie poradziWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 15:25
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
My wróciliśmy od pediatry. Dostalismy kropelki do oczu i mamy robic masaże. Maly ma póki co zapalenie spojowki. Prawdopodobnie wlasnie przez przytkany kanalik bo to oczko do tej pory nawet mu nie lzawilo jak plakal. Jeżeli nie bedzie poprawy lub dolegliwosci beda nawracac ro okulista nas czeka i prawdopodobnie przetykanie. Mam nadzieje ze jednak damy rade sami.
Z dodatkowych wiesci maly wazy 6kg
Niesty Pani doktor znow nie podeszla powaznie do jego jedzenia. Tlumacze ze od 2tyg gdzies je dobowo 5x po 150ml (wczesniej 6x po 120ml), ze musiałam zwiekszyc ilość bo po butli nadal byl glodny. Mowie ze maly nawet 150ml zjada w calosci i od kilku dni znow przyzwyczail się do porcji i nadal jest glodny po butli wiec moze by mu mleko zmienić a oba mi znow ze mam dawac ile on chce No ale Kurde on ile by w butli nie było to zje. Raz sie rypnelam i zrobilam 165ml a on zjadl wszystko I wytrzymuje na butli w dzien ok 3h. Wiecej jest mu ciezko.
Moj poje z butelek TT i jadl z 1 ale 2tyg temu wprowadzilam na noc 2 ponieważ maly mimo glodu mi odlatywal podczas 15min karmienia bo tyle gdzies jadl.
A od kilku dni jestesmy na 2 nawet w dzien. -
Hmmmm moze na noc tez dam jest smoczek nr 2? Tez mi zasypia po okolo 10 minutach a przez 5 pozostalych wmuszam w nia 10ml roznymi sposobami w nocy. Ale usnie po zjedzeniu 70 ml i do tego wcisniete 10:/
U nas waga 5940 i 63 cmNiuniusia lubi tę wiadomość
-
ma_rka wrote:co do smoczków to my mamy butelki TT i smoczek od jakiś 3 tygodni 2. Wyparzacie ciągle butelki po każdym jedzeniu?Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Moja tez jeszcze ulewa, sa dni kiedy praktycznie nic nie uleje a sa dni kiedy jej niezle chlusnie-nie wiem od czego to zalezy.
Smoczkow uzywam caly czas 1 i pewnie jeszcze jakis czas nie zmienie bo moja akurat szybko oproznia butle, nawet w nocy.
Butelki ciagle po jedzeniu wyparzam-bede tak robic pewnie do ok 6miesiaca a potem raz na jakis czas.
A co do slinienia sie to moja ostatnio tez slini sie na potege i caly czas pcha rece do buzi i ssie kciuka -
My również wyparzamy smoczka jeszcze nie zmieniliśmy. Co do Zębów to Fifi tez ma slinotok okropny podobno dzieci tak mają bo rozwija się slinianka a nie zęby sama nie wiem co o tym myśleć.
Mojemu Filipowi jeszcze łzy nie lecą a u Was jak jest??
Co do ulewanie podobno skuteczne są mieszanki, które powodują zagęszczanie pokarmu w Brzuszku dziecka. Nam już się skończyło z ulewaniem
Jutro zostawiamy młodego na cala noc u teściowej bo idziemy na weseleSyn Filip 28 czerwiec -
My też wyparzamy i prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej.
Cieszę się że ten 4 trymestr już za nami
Teraz będzie sama słodycz... Pelzanie, gruchanie, siadanie, raczkoeanoe, chodzenie i mówienie
Już się nie mogę doczekać!!!!
Nie umiem przywyknac do tego że ona nie budzi się na karmienie... Ja się budzę i czekamNiuniusia, mloda1995, Olafasola, nesone lubią tę wiadomość
-
Mój też się ślini ale nawet nie pomyślałam, że zabki idą. Slinianki zaczynają działać i mój nawet czasami kaszle z nadmiaru śliny w buzi. Córki od 4 miesiąca się śliniły, rączki w buzi miały a pierwsze zabki pojawiły się na 9 miesięcy i 20 dni a drugiej 11 miesięcy i tydzień także te objawi to wcale nie od ząbków a raczej normalne. Ssaniem piesci dzieci poznają siebie.
Dorjana, Ty się tak nie ciesz u mnie na przykład okres raczkowania był najgorszy z córkami. Zdarzyło się wtedy najwięcej wypadków bo to albo wstała przy rowerku i przewróciła się a rowerek na nią a to paluszki przycięte bo zostawiła rączkę na płytkach a druga otwierała drzwi i wiele innych. Tydzień temu moja roczna chrzesnica wstawała przy meblach upadła i pękła jej kość nad stopą, nówka oczywiście w gipsie.
Agabtm, bawcie się dobrze na weselu uwielbiam wesela a nic się u nas nie szykuje na razie. A może i dobrze bo trzeba ponad 20kg zrzucić.
A właśnie niektóre mnie tu wspierały, w poniedziałek chyba będę miała wizytę u dietetyczki a jak nie to jeszcze za tydzień. Ćwiczyć ćwiczę ale na wadze tyle samo, w obwodach troszeczkę mniej ale dieta mi bardzo pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 12:12
-
No to moja tez piąstki ssie ślini sie; puszcza czasem bąble ze śliny tak jakby sie nią bawiła i cmoka przy tym to wszystkie nasze dzieci tak maja a naraz wszystkim zęby raczej by nie szły
nesone lubi tę wiadomość
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Witajcie dziewczyny.
Co do ulewania my stosowaliśmy zagęszczacz przez jakoś czas, teraz jak jest na piersi byłoby to bardzo trudne. Okazało się,że nasz synek się przejadał dlatego tak ulewał.
My również mamy napięcie mięśniowe i asymetrie. Lekarz rahabilitant nas wyśmiał,ale wszyscy pediatrzy od razu jak go zobaczyli kierowali go na rehabilitację. Byliśmy w szitalu na Wołoskiej w w Warszawie ale masakra bo nie pozwalają rodzicom uczestniczyć w zajęciach. Mały się tak darł,że nie mogłam go uspokoić przez godzinę
Wynajęliśmy prywatnego rehabilitanta do domu ale też się darł masakrycznie. Mam wrażenie,że w domu w swoim środowisku będzie łatwiej. Po tej całej rehabilitacji cały dzień był mega płaczliwy:(¥ -
Iwa2016 wrote:Bez upadków się raczej nie obędzie, oby tylko nie było to nic groźnego
Iwa ja jestem troszkę innego zdania. Dla synka starałam się dostosować mieszkanie jak najbardziej aby było bezpiecznie. Miał olbrzymią mate na podłodze (więc miękko) wszystkie przeszkody usunęłam nawet ławy się pozbylam
Byłam spokojna i dzięki temu miałam więcej luzu a on mógł eksperymentować
Poważnie dla mnie ten etap był cudowny i mam nadzieję że teraz też tak będzie