Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
85 zł za osobę to tanio. Orientacyjnie dzwoniłam kiedyś do restauracji i powiedzieli, ze od 85zl w górę. Za tą minimana to był obiad, zimna płyta, napoje i jedno danie gorące. Nie wiem czy ciasto było, tort oczywiście dodatkowo się zamawia w cukierni.
U nas chrzciny pewnie w listopadzie dopiero, w okolicach wszystkich świętych kiedy to chrzestny z rodziną będą bliżej nas chociaż nie ukrywam , że chciałaby
Mieć już to za sobą.
Ciągle myślę o tym zabiegu w środę u Olafa i rycze co chwile. -
Mmarzenak ja stosowałam przez 7 dni. Nie wiem czy pomógł clotrimazol czy emolium żel ale była duża poprawa.
Dziewczyny regularnie was czytam ale z pisaniem słabo bo moja mała ciągle na rączkach. Skończyła 3msc więc mam nadzieję że będzie coraz lepiej ale na razie pochłania cały mój czas i uwagę. Co do spania to nam pomaga metoda dr Karpa, dzięki niej przeprosilysmy wozekkochana córeczka 16.06.2016 -
Mamy kolejny skok rozwojowy jak nic. Moje dziecko zapomniało jak się mówi i podnosi główkę z pozycji na brzuszku. Wczesniej gadaliśmy z pół godziny do siebie, każde w swoim języku a teraz tylko postękuje. Na brzuszku juz tak wysoko główkę trzymał a teraz złości się po kilku sekundach.
Jutro wizyta w poradni, mam jeszcze nadzieje, ze pani doktor spróbuje jeszcze z jakimiś kropelkami nie od razu na zabieg -
Witajcie dziewczyny!!
Jakie Wasze maluszki są słodkie!!
Jeszcze niedawno byłyśmy w ciązy :
Nasz synek rośnie bardzo szybko, ma 15 tygodni i waży prawie 7 kg. Od 2 tyg. je tylko z piersi, przez prawie 3 mc mu odciągałam pokarm i dawałam tylko swoje mleko ale w końcu nauczył się jeść z piersi.
My mamy wspaniałe noce.
O 19.00 jest kąmpiel ( ok 18.30 je kolację) - o 22.00 karmię go na śpiocha i śpi do 6-6.30 rano bez żadnej pobudki.
Usypia sam w łóżeczku w 2 minutki.
Czasami się w nocy przebudzi , pokręci to wkładam mu smoczek.
Kiedyś było tak ,że jak tylko się przebudził w nocy to od razu brałam go na karmienie, teraz wkładam mu smoczek i śpi dalej
Mamy skierowanie na rehabilitację niby wzmożone napięcie mięśniowe ale nie wiadomo to końca. Chyba taki spięty jest na wizytach u lekarzy:)
Dla nas zdecydowanie najtrudniejszy był 1 -miesiąc teraz chciałabym mieć już drugie maleństwo.
Nie przejmujcie się ile dziecko przybiera wagi w gramach, wczoraj podczas szczepionki pediatra powiedziała,że teraz się patrzy głównie na centyle.
Miłego dnia!! -
Dorjana my tez jutro suczepienie na ostatnim byl maz z nami a jutro sama musze isc dziewczyny czy wasze dzieci jeszcze ulewaja? U mnie bylo kilka dni spokoju a od 3 dni wrecz wymiotuje.... W nocy mi sie budzi w sumie raz na karmienie ale sie przebudza kolo 1 mlekiem wymiotuje i nici ze spania
-
Mloda a może za dużo zjada. Moja bardzo mocno ulewama przez półtorej msca ale nie byly to wymioty a nagle przeszlo jak reka odjal i spokój od dłuższego czasu.Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
Jestesmy po zabiegu. Było strasznie i ciesze się, że mamy to już za sobą. Dostał kropelki do oczka i masować musimy żeby znów się nie zatkal.
Olaf tez czasem zwróci ale chyba mu się nie zmieści aż tyle i wypluje. Mąż mówi wtedy do niego: tyle to i świni by się nie zmiescilo
Jutro mamy szczepienie ale to pryszcz w porównaniu do tego co dziś przeszedł.
Skok dalej trwa, wczoraj marudzi od 16 i nawet na rękach nie chciał być, wyginal się i wiginal. Od trzech dni spi ululany na rękach, mam nadzieje, ze się nie przyzwyczai.