X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak raczej nie skowronek bo do tej pory wstala normalnie kolo 7... kilka dni temu cos jej sie podzialo i zmienilo, moze skok????
    Tez jestem ciekawa ile Lilly wazy, ale szczepienie 27 dopiero mamy. Iwa moja zasnela chyba po 5 na niecala godzinke i potem po 7 i spalysmy do 8:30 a na 9 mialam kosmetyczke ;) lekko zaspalysm

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manequita u nas bez nakladek się nie obejdzie, chwilkę jest dobrze a zaraz się deberwuje i muszę założyć nakładkę. U mnie też było tak że miałam mniej pokarmu i też się zloscila że za wolno i za mało leci. Kupiłam femaltiker czy jakoś tak, piję 2 litry wody i do tego jeszcze herbatki na laktacje. Olga waży już 6,600 i ma 71 cm :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Mmarzenak nasza tez sie jakies 2 tyg temu wyginala az sie balam. Mama mowila ze to nornalne a za 3 dni wlasnie dzieki temu odwrocila sie na brzuch ☺ w naszym przypadku taka byla kolej rzeczy

U mnie dokladnie to samo! Wyginala sie tak a potem sie zaczela przewracac z plecow na brzuch ;)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Nesone, jak zje o 18 to nawet do 23 potrafi spac bez karmienia. Potem budzi sie o 4 je i jest w pelni wyspana. Czasem jak zje o 17 to budzi sie o 21:30 i je, pozniej koo 2 w nocy i zasypia... do 4;) w ciagu dnia wlasnie malo. Jedna, dwie drzemki. I to raczej 40 minutowe, rzadko ta druga trwa 1,5 godziny, ale sie zdarza. Kladzenie jej pozniej koncuy sie wstaniem najpozniej o 5:30. niby lepiej, ale wieczorem przy pozniejszym kladzeniu spac jest cyrk, wiec jej tyl nie mecze.

To w ciagu dnia malo spi, moze jest troche przemeczoba i dlatego ten sen nocny sie psuje?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale co do spania w dzien probowalam wszystkiego, kladzenia po poltorej godzinie aktywnosci, dlugich spacerow, jazdy autem, zaciemniania w pokoju ale kompletnie nic na nia nie dziala :( martwie ze tak juz jej zostanie a wtedy ja dostane w glowe

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda a używasz biały szum? To naprawdę czarodziejski sposób na spanie i w ogóle uspokojenie dziecka. Moja bez tego w dzien nie zaśnie.
    Teraz też walczymy z pobudkami co 2h w nocy. Włączyło jej się takie ssanie że moje cycki tego nie ogarniaja no i nie śpimy w nocy. Smoczka za nic nie possie tylko go żuje i wypluwa. Sporo ostatnio urosła, widzę po ubrankach, więc może to od tego te pobudki?
    Mmarzenak potwierdzam że emolium żel na ciemieniuche jest dobry.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane a jaki bialy szum uzywasz?
    Tez caly czas nad tym mysle bo moje dziecko ostatnio tez w dzien bardzo kiepsko spi (chyba regresja snu 4tego miesiaca u nas) i wlasnie sie zastanawiam czy nie wprowadzic szumu bo ona tez jest bardzo czula na wszelkie dzwieki.
    Ale probowalam rozne szumy z yt to mialam wrazenie ze ja to bardziej denerwuje niz relaksuje.
    A w nocy tez uzywasz szumu? Bo tego wolalabym uniknac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:29

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z yt też moją denerwowały. Ściągnęłam sobie aplikację na tel baby sleep sound i najlepiej podpasowal jej odkurzacz ale jest tam dużo dźwięków do wyboru. Puszczam na nieużywanym tel z nieaktywna kartą i jeszcze z trybem samolotowym żeby jak najmniejsze promieniowanie było. Działa super, ale używam tylko w dzień bo w nocy bym nie zniosła. Chociaż raz przy dźwięku pralki ja usunęłam a mała nie :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nakładki nie pomogły :/ nie mam siły już. Widzę, że głodna jest i przez to wszystko jest taka rozregulowana. Wczoraj po kąpieli śpiąca bardzo zjadła cyca a później 100ml mm (nigdy tyle nie wypiła) jak skończyła butlekę to dałam drugą pierś to w płacz! Boję się, że jest niedożywiona :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Od jakiś 2 tyg, mój synek strasznie płakał przy piersi, possał 3-4 minuty i płacz. Zmuszałam go do jedzenia, przystawiałam raz jeszcze, zmieniałam pierś , przystawiałam go co 2 godziny i płacz itd...i wczoraj przerażona poszłam do lekarza bo on według nas przestał ładnie przybierać na wadze. W ciągu 23 dni przybył 300 gram.
    Lekarka powiedziała ,że tak juz może być, w 5 mc życia tyje się wolniej a on po prostu w 3-4 minuty opróżnia pierś,myślałam ,że jest głodny a go przekarmiałam.

dostałam reprymendę od pani dr,że przegrzewam małego. Miał na sobie body na długi rękaw , spodenki i skarpetki.
    Powiedziała,że w domu ma być 20 stopni i ma mieć gołe nóżki i stópki. Rączki i stópki mają być zimne!!
    Ja przy 20 stopniach zamarzam!! Nie wyobrażam sobie aby miał chodzić z zupełnie gołymi stópkami.

Jak jest u Was dziewczyny, jak ubieracie wasze maleństwa do snu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:05

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuchę super sprawdził się u nas.. Bepanthen. Nie wierzyłam ale po 2 dniach nie było śladu.
    Wczoraj też się dowiedziałam ,że ciemieniucha powstaje od czapeczek, gdy dziecku jest za ciepło.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sypialni mam 21 stopni,Lilka spi w bodach na ramiaczkach +spiochy,wkladam ja do spiworka a na to kocyk.Wczesniej nie dawalam jej do spiworka tylko przykrywalam kocykiem i strasznie wiercila sie w nocy i karczek zimny,a teraz dobrze spi.

moli5 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zobaczylam biale plamki na ustach malej i chyba podejrEwam ze to plesniawki i moze to jest powod tej jej niecheci di piersi. Ide dzisiaj do lekarza.
    Moli ja tak samo ubieram mala. Body dlugi rekaw sjarpetki i spodenki mi sie wydaje ok. Kark ma w porzadku i nie widac ze jej za goraco ale boje sie tego przegrzania. W nocy pajakcyk spiworek i kocyck. W domu ok 22 stopni.

moli5 lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu jakieś 20 stopni, czasem jak napalimy w kominku to na dole nawet 22. Mała też ma body na długi rękaw, spodenki i skarpety i jeszcze cienką bluzeczkę. Nie wydaje mi się, żebym ją przegrzewała, szczególnie że rączki ma raczej chłodne.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam kolo 20 stopni w domu, a mala spi w pajacyku z dlugimi nogawkamibi rekawkami i przykryta kolderka ;) dzisiaj nawet ladnie spala do 5:00 i po 6 usnelysmy to do 9 chrapalysmy we dwie :D a jutro pierwsza noc bez corki, nie wiem czemu ale sie boje :(

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita, daj znać czy to plesniawki.

Mój w dzień chodzi w body z dl rękawem, cienkie spodnie i skarpetki i tak też go wkładam do misiowego kombinezonu na spacery. Na noc tylko pajac i śpi ze mną pod kołdrą ale ręce zawsze do góry wiec i tak cały czas lodowate.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciągu dnia małemu ubieram body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, a na noc zakładamy pajaca i przykrywamy kołderką. A na spacer ubieram mu dodatkowo sweterek i przykrywam śpiworkiem. Olek jest strasznym zmarzluchem (po mamie). Jak mu zimno to zaraz dostaje czkawkę i przez to się denerwuje. A wczoraj pobił kolejny rekord w spaniu. Spał od 19 do 3!! Martwi mnie tylko że od 4 dni nie robił kupki. Ostatnio jak miał taki przestój to dałam mu 100 ml mm i zaraz ruszyło..zastanawiam się czy teraz też mu podać mm. Ogólnie to mam wrażenie, że już mu nie wystrcza samo moje mleko. Także czekam aż skończy 4 m-ce i zaczynam rozszerzać dietę.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie:
    Lila wazy 6510g i mierzy 68cm. W miesiac przybrala 700g,wiec super!Dostalismy tez skierowanie do poradni,niech sprawdzi ja fizjoterapeuta dlaczego tak wykrzywia glowke.

Jak tam maluchy,spia juz? Usypiam wlasnie Lilcie,ale ona zamiast spac opowiada:)

Helen lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie: to nie pleśniawka tylko taki nalocik z mleka. Powiedziała, że może mała woli butelkę. Ogólnie lekarz inny niż zawsze i taka jakaś nieogarnięta babka.
    Blanka w 10 dni przybrała 260g więc nieźle. Odstawiam mm a wodę na czkawkę podaje już łyżeczką. Oby to poskutkowało.
    Od tygodnia moje dziecko się zmieniło diametralnie. Marudzi na kazdym kroku, nie wytrzyma nigdzie dłużej niż 5 minut. Rozregulował nam się kompletnie dzień aż czasu na zrobienie obiadu nie mam. Nie wiem co się dzieje czy to po prostu takie normalne.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest geniuszem ;) przetrzymal mi mala do 20, z tym ze o 17 poszla spac i wstala o 18, zjadla pogadala z taka do 19 i lezala w lozeczku, zjadla o 20 i o wpol 9 zasnela rozbudzila sie po 6 i jeszcze potem chrapal do wpol 9 ;) a tak to tylko nocne jedzenie i chrapanko;) w koncu spala normalnie. Poki co od godziny swiruje, ze idzie na drzemke

mmarzenak lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ