SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak raczej nie skowronek bo do tej pory wstala normalnie kolo 7... kilka dni temu cos jej sie podzialo i zmienilo, moze skok????
    Tez jestem ciekawa ile Lilly wazy, ale szczepienie 27 dopiero mamy. Iwa moja zasnela chyba po 5 na niecala godzinke i potem po 7 i spalysmy do 8:30 a na 9 mialam kosmetyczke ;) lekko zaspalysm

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manequita u nas bez nakladek się nie obejdzie, chwilkę jest dobrze a zaraz się deberwuje i muszę założyć nakładkę. U mnie też było tak że miałam mniej pokarmu i też się zloscila że za wolno i za mało leci. Kupiłam femaltiker czy jakoś tak, piję 2 litry wody i do tego jeszcze herbatki na laktacje. Olga waży już 6,600 i ma 71 cm :D

mmarzenak lubi tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Mmarzenak nasza tez sie jakies 2 tyg temu wyginala az sie balam. Mama mowila ze to nornalne a za 3 dni wlasnie dzieki temu odwrocila sie na brzuch ☺ w naszym przypadku taka byla kolej rzeczy

U mnie dokladnie to samo! Wyginala sie tak a potem sie zaczela przewracac z plecow na brzuch ;)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Nesone, jak zje o 18 to nawet do 23 potrafi spac bez karmienia. Potem budzi sie o 4 je i jest w pelni wyspana. Czasem jak zje o 17 to budzi sie o 21:30 i je, pozniej koo 2 w nocy i zasypia... do 4;) w ciagu dnia wlasnie malo. Jedna, dwie drzemki. I to raczej 40 minutowe, rzadko ta druga trwa 1,5 godziny, ale sie zdarza. Kladzenie jej pozniej koncuy sie wstaniem najpozniej o 5:30. niby lepiej, ale wieczorem przy pozniejszym kladzeniu spac jest cyrk, wiec jej tyl nie mecze.

To w ciagu dnia malo spi, moze jest troche przemeczoba i dlatego ten sen nocny sie psuje?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak, ale co do spania w dzien probowalam wszystkiego, kladzenia po poltorej godzinie aktywnosci, dlugich spacerow, jazdy autem, zaciemniania w pokoju ale kompletnie nic na nia nie dziala :( martwie ze tak juz jej zostanie a wtedy ja dostane w glowe

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda a używasz biały szum? To naprawdę czarodziejski sposób na spanie i w ogóle uspokojenie dziecka. Moja bez tego w dzien nie zaśnie.
    Teraz też walczymy z pobudkami co 2h w nocy. Włączyło jej się takie ssanie że moje cycki tego nie ogarniaja no i nie śpimy w nocy. Smoczka za nic nie possie tylko go żuje i wypluwa. Sporo ostatnio urosła, widzę po ubrankach, więc może to od tego te pobudki?
    Mmarzenak potwierdzam że emolium żel na ciemieniuche jest dobry.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • nesone Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane a jaki bialy szum uzywasz?
    Tez caly czas nad tym mysle bo moje dziecko ostatnio tez w dzien bardzo kiepsko spi (chyba regresja snu 4tego miesiaca u nas) i wlasnie sie zastanawiam czy nie wprowadzic szumu bo ona tez jest bardzo czula na wszelkie dzwieki.
    Ale probowalam rozne szumy z yt to mialam wrazenie ze ja to bardziej denerwuje niz relaksuje.
    A w nocy tez uzywasz szumu? Bo tego wolalabym uniknac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 22:29

bl9cuay3h7qefzok.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z yt też moją denerwowały. Ściągnęłam sobie aplikację na tel baby sleep sound i najlepiej podpasowal jej odkurzacz ale jest tam dużo dźwięków do wyboru. Puszczam na nieużywanym tel z nieaktywna kartą i jeszcze z trybem samolotowym żeby jak najmniejsze promieniowanie było. Działa super, ale używam tylko w dzień bo w nocy bym nie zniosła. Chociaż raz przy dźwięku pralki ja usunęłam a mała nie :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nakładki nie pomogły :/ nie mam siły już. Widzę, że głodna jest i przez to wszystko jest taka rozregulowana. Wczoraj po kąpieli śpiąca bardzo zjadła cyca a później 100ml mm (nigdy tyle nie wypiła) jak skończyła butlekę to dałam drugą pierś to w płacz! Boję się, że jest niedożywiona :/

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    Od jakiś 2 tyg, mój synek strasznie płakał przy piersi, possał 3-4 minuty i płacz. Zmuszałam go do jedzenia, przystawiałam raz jeszcze, zmieniałam pierś , przystawiałam go co 2 godziny i płacz itd...i wczoraj przerażona poszłam do lekarza bo on według nas przestał ładnie przybierać na wadze. W ciągu 23 dni przybył 300 gram.
    Lekarka powiedziała ,że tak juz może być, w 5 mc życia tyje się wolniej a on po prostu w 3-4 minuty opróżnia pierś,myślałam ,że jest głodny a go przekarmiałam.

dostałam reprymendę od pani dr,że przegrzewam małego. Miał na sobie body na długi rękaw , spodenki i skarpetki.
    Powiedziała,że w domu ma być 20 stopni i ma mieć gołe nóżki i stópki. Rączki i stópki mają być zimne!!
    Ja przy 20 stopniach zamarzam!! Nie wyobrażam sobie aby miał chodzić z zupełnie gołymi stópkami.

Jak jest u Was dziewczyny, jak ubieracie wasze maleństwa do snu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 11:05

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciemieniuchę super sprawdził się u nas.. Bepanthen. Nie wierzyłam ale po 2 dniach nie było śladu.
    Wczoraj też się dowiedziałam ,że ciemieniucha powstaje od czapeczek, gdy dziecku jest za ciepło.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sypialni mam 21 stopni,Lilka spi w bodach na ramiaczkach +spiochy,wkladam ja do spiworka a na to kocyk.Wczesniej nie dawalam jej do spiworka tylko przykrywalam kocykiem i strasznie wiercila sie w nocy i karczek zimny,a teraz dobrze spi.

moli5 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zobaczylam biale plamki na ustach malej i chyba podejrEwam ze to plesniawki i moze to jest powod tej jej niecheci di piersi. Ide dzisiaj do lekarza.
    Moli ja tak samo ubieram mala. Body dlugi rekaw sjarpetki i spodenki mi sie wydaje ok. Kark ma w porzadku i nie widac ze jej za goraco ale boje sie tego przegrzania. W nocy pajakcyk spiworek i kocyck. W domu ok 22 stopni.

moli5 lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu jakieś 20 stopni, czasem jak napalimy w kominku to na dole nawet 22. Mała też ma body na długi rękaw, spodenki i skarpety i jeszcze cienką bluzeczkę. Nie wydaje mi się, żebym ją przegrzewała, szczególnie że rączki ma raczej chłodne.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam kolo 20 stopni w domu, a mala spi w pajacyku z dlugimi nogawkamibi rekawkami i przykryta kolderka ;) dzisiaj nawet ladnie spala do 5:00 i po 6 usnelysmy to do 9 chrapalysmy we dwie :D a jutro pierwsza noc bez corki, nie wiem czemu ale sie boje :(

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita, daj znać czy to plesniawki.

Mój w dzień chodzi w body z dl rękawem, cienkie spodnie i skarpetki i tak też go wkładam do misiowego kombinezonu na spacery. Na noc tylko pajac i śpi ze mną pod kołdrą ale ręce zawsze do góry wiec i tak cały czas lodowate.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w ciągu dnia małemu ubieram body z długim rękawem, spodenki i skarpetki, a na noc zakładamy pajaca i przykrywamy kołderką. A na spacer ubieram mu dodatkowo sweterek i przykrywam śpiworkiem. Olek jest strasznym zmarzluchem (po mamie). Jak mu zimno to zaraz dostaje czkawkę i przez to się denerwuje. A wczoraj pobił kolejny rekord w spaniu. Spał od 19 do 3!! Martwi mnie tylko że od 4 dni nie robił kupki. Ostatnio jak miał taki przestój to dałam mu 100 ml mm i zaraz ruszyło..zastanawiam się czy teraz też mu podać mm. Ogólnie to mam wrażenie, że już mu nie wystrcza samo moje mleko. Także czekam aż skończy 4 m-ce i zaczynam rozszerzać dietę.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po dzisiejszej wizycie:
    Lila wazy 6510g i mierzy 68cm. W miesiac przybrala 700g,wiec super!Dostalismy tez skierowanie do poradni,niech sprawdzi ja fizjoterapeuta dlaczego tak wykrzywia glowke.

Jak tam maluchy,spia juz? Usypiam wlasnie Lilcie,ale ona zamiast spac opowiada:)

Helen lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie: to nie pleśniawka tylko taki nalocik z mleka. Powiedziała, że może mała woli butelkę. Ogólnie lekarz inny niż zawsze i taka jakaś nieogarnięta babka.
    Blanka w 10 dni przybrała 260g więc nieźle. Odstawiam mm a wodę na czkawkę podaje już łyżeczką. Oby to poskutkowało.
    Od tygodnia moje dziecko się zmieniło diametralnie. Marudzi na kazdym kroku, nie wytrzyma nigdzie dłużej niż 5 minut. Rozregulował nam się kompletnie dzień aż czasu na zrobienie obiadu nie mam. Nie wiem co się dzieje czy to po prostu takie normalne.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest geniuszem ;) przetrzymal mi mala do 20, z tym ze o 17 poszla spac i wstala o 18, zjadla pogadala z taka do 19 i lezala w lozeczku, zjadla o 20 i o wpol 9 zasnela rozbudzila sie po 6 i jeszcze potem chrapal do wpol 9 ;) a tak to tylko nocne jedzenie i chrapanko;) w koncu spala normalnie. Poki co od godziny swiruje, ze idzie na drzemke

mmarzenak lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ