Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda ale Wam fajnie z tym spaniem. Mój Olek dzisiaj budził się w nocy 3 razy (standard) i to z okropnym płaczem. Nie chciał cycka, odpychał go i krzyczał niemiłosiernie. Jak odciągnęłam pokarm to wypił z butli...nie wiem o co kaman. Kolejny dzień bez kupki...poszłam do apteki po czopki. Farmaceutka mówiła żeby dać pół czopka. Ja sama biję się z myślami czy nie jest za mały na czopek...ale to już 5 dzień bez kupki. Próbowałam masować, kłaść na brzuszku, dociskać kolanka do brzuszka i nic. Dałam nawet mm ale nie pomogło. Macie jakieś sprawdzone sposoby na "wywołanie" kupki?
-
Witam po dłuższej przerwie
Nasza Zuzia ma już prawie 3 i pół miesiąca Bylismy we wtorek na drugim szczepieniu i Mała (już nie taka Mała) waży 6600 i 67 cm
Jest cudnym dzieckiem, swoje pierwsze obroty z brzuszka na plecy ma sobą. Na zajęcia dalej chodzimy. Zuzia bardzo zadowolona. Chce się ponosić do góry już główka jej nie leci o tyłu. Silna Dziewczynka
Kombinezonu nie mamy jeszcze. Chciałam sie obkupić jak była ta promocja 50% ale wyskakiwał mi bląd. Ale co mnie zdziwiło była info na stronie ze do 9 bodjże można się zglosić że nie udało się zrobić zakupów przez zbyt duże obciążenie strony. Także mysle że jakieś kody zniżkowe na maila wyślą. BYło też napisane że więcej nie zrobią takiej promocji z racji tego że serwer nie wytrzymuje.
-
U nas ruszyło z kupką po godzinie od aplikacji czopka. Od tej pory Olek "przeprosił się " z moim cyckiem i nie odpycha go. Mam nadzieję, że nie będę musiała w najbliższym czasie dawać czopka, bo boję się że się przyzwyczai i nie będzie potrafił się już wypróżnić bez nich.
Andzia spora ta Twoja córeczka. Mój Oluś chyba jest najdrobniejszym dzieckiem na naszym wątkummarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość
-
Ja daje probiotyk jak Olaf robi wodniste kupy. U nas nie ma problemów z kupą. Jak nie zrobi w nocy i rano to po południu nie mogę nadążyć z podkladaniem pampersów tak strzela z pupy.
Dalej się mały budzi często w nocy, przeważnie chce jeść. W dzień jak ma drzemki po 30 min to jest dobrze bo zazwyczaj budzi się po 10min. Niech się to już skończy bo ja pierwsza się skończę -
Oj tak rośnie Nam córeczka. Ale Ona od początku szybko przybierala ale w normie się mieściła. Sporo osób się dziwilo ze tak dobrze przybiera na Wadze będąc tylko na piersi.
Co do spania to nie mogę narzekać. Nie zapeszajac. Zuzia zasypia koło 20. A budzi się koło 4.30 wiec w sumie cała noc przespana.sporadycznie koło 1 się obudzi. W dzień to wygląd tak że ma 2 godziny aktywności aktywności później drzemka tak 30-40 minut. Czasami się zdarza dłuższa ale to z reguły na spacerze.
A ciemieniucha też walczymy. Na szczęście schodzi. Ja smaruję oliwka. Później kąpiel i wyczesuje. My.mamy.tyle utrudnione ze Zuzia się urodziła z bujną czarną czuprynka wiec ciężko dostrzec
Zuzia ogólnie towarzyska. Choć Maz czasami mówi ze robi się taki mamusi cycus ze jak mnie nie ma to płacz a jak wracam do uśmiech. Ale to myślę kwestia tego ze jestem z Nią non stop praktycznie