X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda ale Wam fajnie z tym spaniem. Mój Olek dzisiaj budził się w nocy 3 razy (standard) i to z okropnym płaczem. Nie chciał cycka, odpychał go i krzyczał niemiłosiernie. Jak odciągnęłam pokarm to wypił z butli...nie wiem o co kaman. Kolejny dzień bez kupki...poszłam do apteki po czopki. Farmaceutka mówiła żeby dać pół czopka. Ja sama biję się z myślami czy nie jest za mały na czopek...ale to już 5 dzień bez kupki. Próbowałam masować, kłaść na brzuszku, dociskać kolanka do brzuszka i nic. Dałam nawet mm ale nie pomogło. Macie jakieś sprawdzone sposoby na "wywołanie" kupki?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, czopek najlepszy. Przekrój go po dlugosci na pół i podaj mu. Nie martw się, ruszy kupka.

4 miesiące dziś Olaf kończy a ja nie przespalam jeszcze całej nocy, na dodatek dziś budził się co półtorej godziny. Padam na pysk.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas tez 5 dni nie bylo kupki i widac bylo ze jej to przeszkadza. Baczki smierdziuchy szly. Dalam pol czopka i ruszylo. U nas poszlo po 10 sekundach. Dobrze ze zdazylam pampersa zapiac

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa moja tez dzisiaj 4 mce skonczyla i nocki jescze nie przesapne.

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita to u Ciebie błyskawiczna reakcja ;) ja z ciężkim sercem dałam w końcu pół czopka Olkowi ale zasnął, więc nie wiem kiedy coś ruszy. A może za płytko włożyłam ten czopek...zobaczymy.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Lilka dlugi okres czasu bez pomocy nie umiala kupki zrobic. Pila syropek Debridat,masowalismy brzuszek,nozki do brzuszka,ewentualnie czopek albo bardzo delikatny kompocik z suszonej sliwki(pila jak miala 1,5miesiaca)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila dzis pierwszy raz marchewke dostala:) naciagalo ja i wypluwala hehe. Jutro znow probujemy:)

munequita, Karola1988, Andzia SM, Iwa2016 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po dłuższej przerwie :)
    Nasza Zuzia ma już prawie 3 i pół miesiąca :) Bylismy we wtorek na drugim szczepieniu i Mała (już nie taka Mała) waży 6600 i 67 cm :)

Jest cudnym dzieckiem, swoje pierwsze obroty z brzuszka na plecy ma sobą. Na zajęcia dalej chodzimy. Zuzia bardzo zadowolona. Chce się ponosić do góry już główka jej nie leci o tyłu. Silna Dziewczynka :)

Kombinezonu nie mamy jeszcze. Chciałam sie obkupić jak była ta promocja 50% ale wyskakiwał mi bląd. Ale co mnie zdziwiło była info na stronie ze do 9 bodjże można się zglosić że nie udało się zrobić zakupów przez zbyt duże obciążenie strony. Także mysle że jakieś kody zniżkowe na maila wyślą. BYło też napisane że więcej nie zrobią takiej promocji z racji tego że serwer nie wytrzymuje.

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ruszyło z kupką po godzinie od aplikacji czopka. Od tej pory Olek "przeprosił się " z moim cyckiem i nie odpycha go. Mam nadzieję, że nie będę musiała w najbliższym czasie dawać czopka, bo boję się że się przyzwyczai i nie będzie potrafił się już wypróżnić bez nich.
    Andzia spora ta Twoja córeczka. Mój Oluś chyba jest najdrobniejszym dzieckiem na naszym wątku

mmarzenak, Andzia SM lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 15 października 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A podejście maluchom probiotyki? Ja daję od samego początku raz biogaje raz dicoflor i mamy kupki codziennie 2-5 razy. Tym bardziej że po cesarkach dzieciaki są jałowe.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez daje probiotyk-Acidocal baby

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje probiotyk jak Olaf robi wodniste kupy. U nas nie ma problemów z kupą. Jak nie zrobi w nocy i rano to po południu nie mogę nadążyć z podkladaniem pampersów tak strzela z pupy.

Dalej się mały budzi często w nocy, przeważnie chce jeść. W dzień jak ma drzemki po 30 min to jest dobrze bo zazwyczaj budzi się po 10min. Niech się to już skończy bo ja pierwsza się skończę

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec moje dziecko u babci bylo mega grzeczne;) moja mama powiedziala, ze nawet Lilly nie zauwazyla ze nas nie ma :( a jak przyjechalam to plakala na moj widok :/ ale zaraz bylo ok. Poza tym zasypia kolo 19 od trzech sni wiec kest super

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak rośnie Nam córeczka. Ale Ona od początku szybko przybierala ale w normie się mieściła. Sporo osób się dziwilo ze tak dobrze przybiera na Wadze będąc tylko na piersi.

Co do spania to nie mogę narzekać. Nie zapeszajac. Zuzia zasypia koło 20. A budzi się koło 4.30 wiec w sumie cała noc przespana.sporadycznie koło 1 się obudzi. W dzień to wygląd tak że ma 2 godziny aktywności aktywności później drzemka tak 30-40 minut. Czasami się zdarza dłuższa ale to z reguły na spacerze.

A ciemieniucha też walczymy. Na szczęście schodzi. Ja smaruję oliwka. Później kąpiel i wyczesuje. My.mamy.tyle utrudnione ze Zuzia się urodziła z bujną czarną czuprynka wiec ciężko dostrzec :)

Zuzia ogólnie towarzyska. Choć Maz czasami mówi ze robi się taki mamusi cycus ze jak mnie nie ma to płacz a jak wracam do uśmiech. Ale to myślę kwestia tego ze jestem z Nią non stop praktycznie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndZia SM pokaż tę czuprynkę :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Munequita Ty też pochwal się fryzurką córeczki :D urosły jej włoski jeszcze bardziej?

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju cudowna masz córeczkę:) śliczna dziewczynka i przepiękne włoski:)

munequita lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, z resztą wszystkie dzieci są śliczne! :D Ja Blankę od urodzenia oswajam z aparatem :)

Helen lubi tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie,że wszystkie dzieciaczki są śliczne:) moja Lila jest przepiękna:):) ale to całkowicie inny typ urody niż Blaneczka:);)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2016, 12:06

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow śliczna Blanka :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1297 1298 1299 1300 1301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ