Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wydaje mi sie, że nikt wam dzieci nie podmienil, ja ze swoim siedzę sama ( z dala od rodziny, nikt małego jeszcze nie poznał bo nie przyleci
i każdy dzien wygląda niemal identycznie, a to dziecko się zmienia. Mój też ostatnio zasnal o 23, w nocy budzi się co 2 h, a sypiał już z jedną pobudką. Dzieci ewoluują, mozg się rozwija, ilość bodźców jest z każdym dniem inaczej odbierana i one w swoich główkach muszą to "poukładać" i to, że śpią inaczej to też jest efektem tego. Niektóre bardziej madrudne po szczepieniach. Ja mojego Tobunia nie szczepię i mimo to bywa niespokojny czasem, a innym razem rechocze i chichra się w niebogłosy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:04
-
ha ha .... czyli nie tylko u mnie się dzieje
A juz myślałam że jedyna ostatnio gorzej sypiam
Ten skok jest naprawdę długi, poprzeplatany dniami lepszymi i tymi gorszymi
U mnie Aleksa wczoraj strasznie marudziła. Na takie dni to najlepiej sprawdzają się wyjazdy. Ja osobiście uwielbiam jeździć do dziadków, wtedy dzieci śpią podczas podróży a na miejscu się wychasają. Wracam wtedy na prawdę wypoczęta))
Niestety obecnie Tobi jest osłabiony po jelitówce dlatego też siedzimy w domku.
Na szczęscie u nas leci tydzień 19 więc mam nadzieje że niebawem na dłużej zaświeci słoneczko))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:17
munequita lubi tę wiadomość
-
A jak wy sie czujecie ???
Jak zdrówko ???
Bo mnie ostatnio męczy katarmam nadzieję że mnie nie rozłoży
...i pytanie do matek karmięcych piersią: Czy też tak bardzo lecą wam włosy ???
Bo u mnie to jakaś masakra !!!! po myciu wyciągam aż 2 garści włosów ze zlewu ;(
Przerażające !!!! nie wiem czy coś mi na tej głowie zostanie -
Dorjana u mnie z włosami masakra!!
Straciłam ponad połowę włosów.Naprawdę!
Mam problemy z tarczycą po porodzie z niedoczynności zrobiła mi sie przejściowa nadczynność , teraz znowu niedoczynność
Zawsze miałam gęste włosy a teraz muszę gumkę zawiązywać na 3 razy bo inaczej się zsuwa.
Codziennie odkurzam maaaasę włosów:(
Łykam różne suplementy ale średni widzę efekt:( -
Blaneczka śliczna.
Dorjana łysienie poporodowe i mnie dopadło, Masakra.
Młoda 2 pobudki w nocy- zazdroszczę, u nas ostatnio potrafi być 9padam na pyszczek, w dzień drzemki trwają koło 30 minut.
My jeszcze diety nie rozszerzamy, ale zamierzam 2 tyg warzywa,potem owoce, kaszki, jajko itdmunequita lubi tę wiadomość
-
Dorjana mi tez wlosy strasznie leca, a ze mialam do pasa to byla masakra-wszedzie moje wlosy. Wczoraj bylam u fryzjera i scielam za ramiona zeby troche wzmocnic.
Moje dziecie ostatnio tez miewa marudne okresy, najlepsze jest to ze przekreca sie z plecow na brzuch a na odwrot nie potrafi i sie wscieka i musze do niej latac i przekrecac a za 10sek to samo haha -
Myje włosy wypada milion, nakładam odżywkę kolejny milion, czesze mokre znowu milion, czesze rano suche i też milion
Dorjana powiedz mi jak usypiasz córkę na noc? W ogóle jak to robicie, bo moja ma rytuał 1-1,5 godziny przy cycku i nie zawsze zaspi.
Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
u nas 18 tydzień i wg tego obrazka wszystko się zgadza- skok trwa. Teraz śpi po szczepieniu na pneumo. Choć noce ok. zasypia o 21 i karmienie o 2 i 5. Sama ją biorę nawet jak śpi bo mało przybiera. Waga 5620g. Zastanawiam się nad wprowadzeniem już warzyw, ale Mała przez ostatnie 3 mce miała problemy brzuszkowe, wzdęcia i gazy teraz coś ucichło i raczej troszkę odczekam aż się unormuje, chociaż chciałabym już dawać żeby nabrała "masy". Dałam jej spróbować jabłko hehehe śmiesznie odpychała swoją rączą łyżeczkę
Blanka -
Według obrazka mój teraz zaczyna kolejny skok ale jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 tygodnie to mi slabo
Co do zdrówka to od wczoraj mam katar, mam nadzieję, że mały nie złapie bo nie chciałabym w kościele na chrzcie fridą działać.
Z włosami u mnie poprawa ale to już bardzo nie ma co wypadać. Zaczęło się w drugim miesiącu także u mnie już mniej wypadają.
Munequita, na warzywach i owocach dzieci mniej przybierają niż na mlekumleko bardziej kaloryczne
Dalej kiepsko ale trwa skok. Mi leje się z nosa. Ehh zaraz lecimy do szkoły z córką i na spacerek
-
Widzę, że nie tylko ja mam problemy z włosami. Po myciu wypadają garściami, a potem w ciągu dnia znajduję je dosłownie wszędzie. Czasem jak noszę Olka na rękach to on chwyci kosmyk moich włosów, lekko pociągnie i zostaje on już w jego rączce.
U nas znowu blokada z kupką. Dałam w sobotę pół czopka- odblokował się i od tej pory znowu pustka w pieluszce. Pierdziochy śmierdzące idą, już nie raz myślałam, że coś tam zrobił do pieluchy a tu nic...Jutro idziemy do pediatry na konsultację. Może o razu też podpytam o rozszerzanie diety.
Wczoraj mój Olek tak się głośno śmiał, że ja sama popłakałam się (trochę ze śmiechu, trochę ze wzruszenia). Wcześniej jakoś incydentalni ten śmiech go ogarniał (i na krótko), a wczoraj to istny maraton śmiechu
-
Karola u nas jest tak samo, także spokojnie
to nic złego jak nie cierpi z tego powodu. U nas co 3 dni się pojawia i robi w bujaczku heheh jej ubikacja tak że nawet nie słychać. Bączki też są cuchnące. Byliśmy z tym u pediatry to przepisała krople (espumisan, biogaya, dicoflor). U nas się unormowało i wcale mi to nie przeszkadza szczególnie w nocy
Co do włosów to porażka u nas, myję rzadziej bo aż mi szkoda patrzeć ile w wannie
o tyle ostatnio
https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/14699765_10202105285149057_2092932410_n.jpg?oh=fa5ddc377903c98e6cbb76fa9aad724b&oe=5809BCC0
Blanka -
Pierwszy raz obudził mi się w gondoli i zaczął ryczec. Tak to spał dwie godziny a ja łaziłam. Dziś się daleko wybrałam i z powrotem miałam odwiedzić aptekę, bankomat i chleb kupić. Nic nie załatwiłam bo tak się darł. Myślałam,,że choć na spacerach będzie spokój. Oszaleć można..