X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie, że nikt wam dzieci nie podmienil, ja ze swoim siedzę sama ( z dala od rodziny, nikt małego jeszcze nie poznał bo nie przyleci ;) i każdy dzien wygląda niemal identycznie, a to dziecko się zmienia. Mój też ostatnio zasnal o 23, w nocy budzi się co 2 h, a sypiał już z jedną pobudką. Dzieci ewoluują, mozg się rozwija, ilość bodźców jest z każdym dniem inaczej odbierana i one w swoich główkach muszą to "poukładać" i to, że śpią inaczej to też jest efektem tego. Niektóre bardziej madrudne po szczepieniach. Ja mojego Tobunia nie szczepię i mimo to bywa niespokojny czasem, a innym razem rechocze i chichra się w niebogłosy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:04

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha .... czyli nie tylko u mnie się dzieje :P
    A juz myślałam że jedyna ostatnio gorzej sypiam :P
    Ten skok jest naprawdę długi, poprzeplatany dniami lepszymi i tymi gorszymi :/
    skoki_rozwojowe.jpg
    U mnie Aleksa wczoraj strasznie marudziła. Na takie dni to najlepiej sprawdzają się wyjazdy. Ja osobiście uwielbiam jeździć do dziadków, wtedy dzieci śpią podczas podróży a na miejscu się wychasają. Wracam wtedy na prawdę wypoczęta :)))
    Niestety obecnie Tobi jest osłabiony po jelitówce dlatego też siedzimy w domku.

Na szczęscie u nas leci tydzień 19 więc mam nadzieje że niebawem na dłużej zaświeci słoneczko ;)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:17

munequita lubi tę wiadomość

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wy sie czujecie ???
    Jak zdrówko ???
    Bo mnie ostatnio męczy katar :( mam nadzieję że mnie nie rozłoży

...i pytanie do matek karmięcych piersią: Czy też tak bardzo lecą wam włosy ???
    Bo u mnie to jakaś masakra !!!! po myciu wyciągam aż 2 garści włosów ze zlewu ;(
    Przerażające !!!! nie wiem czy coś mi na tej głowie zostanie :(

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja nie karmie i jeszcze chwila to wylysieje :( po ciazy wlosy zawsze sa oslabione. Na moje nawet skrzyp nie pomaga

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana u mnie z włosami masakra!!
    Straciłam ponad połowę włosów.Naprawdę!
    Mam problemy z tarczycą po porodzie z niedoczynności zrobiła mi sie przejściowa nadczynność , teraz znowu niedoczynność :(
    Zawsze miałam gęste włosy a teraz muszę gumkę zawiązywać na 3 razy bo inaczej się zsuwa.
    Codziennie odkurzam maaaasę włosów:(
    Łykam różne suplementy ale średni widzę efekt:(

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blaneczka śliczna.
    Dorjana łysienie poporodowe i mnie dopadło, Masakra.
    Młoda 2 pobudki w nocy- zazdroszczę, u nas ostatnio potrafi być 9 :/ padam na pyszczek, w dzień drzemki trwają koło 30 minut.
    My jeszcze diety nie rozszerzamy, ale zamierzam 2 tyg warzywa,potem owoce, kaszki, jajko itd

iv09e6ydepibuaxd.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mi tez wlosy strasznie leca, a ze mialam do pasa to byla masakra-wszedzie moje wlosy. Wczoraj bylam u fryzjera i scielam za ramiona zeby troche wzmocnic.

Moje dziecie ostatnio tez miewa marudne okresy, najlepsze jest to ze przekreca sie z plecow na brzuch a na odwrot nie potrafi i sie wscieka i musze do niej latac i przekrecac a za 10sek to samo haha ;)

bl9cuay3h7qefzok.png
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myje włosy wypada milion, nakładam odżywkę kolejny milion, czesze mokre znowu milion, czesze rano suche i też milion :/ Dorjana powiedz mi jak usypiasz córkę na noc? W ogóle jak to robicie, bo moja ma rytuał 1-1,5 godziny przy cycku i nie zawsze zaspi.

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 18 tydzień i wg tego obrazka wszystko się zgadza- skok trwa. Teraz śpi po szczepieniu na pneumo. Choć noce ok. zasypia o 21 i karmienie o 2 i 5. Sama ją biorę nawet jak śpi bo mało przybiera. Waga 5620g. Zastanawiam się nad wprowadzeniem już warzyw, ale Mała przez ostatnie 3 mce miała problemy brzuszkowe, wzdęcia i gazy teraz coś ucichło i raczej troszkę odczekam aż się unormuje, chociaż chciałabym już dawać żeby nabrała "masy". Dałam jej spróbować jabłko hehehe śmiesznie odpychała swoją rączą łyżeczkę :D

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek:) lepiej późno niż wcale hehe.. jestem z niej taka dumna:)

Mi na szczęście włosy nie wypadają (odpukać)

Wczoraj Lilci dałam ziemniaczka, smakował jej i zjadła prawie całego:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według obrazka mój teraz zaczyna kolejny skok ale jak sobie pomyślę, że jeszcze 3 tygodnie to mi slabo ;)

Co do zdrówka to od wczoraj mam katar, mam nadzieję, że mały nie złapie bo nie chciałabym w kościele na chrzcie fridą działać.

Z włosami u mnie poprawa ale to już bardzo nie ma co wypadać. Zaczęło się w drugim miesiącu także u mnie już mniej wypadają.

Munequita, na warzywach i owocach dzieci mniej przybierają niż na mleku ;) mleko bardziej kaloryczne

Dalej kiepsko ale trwa skok. Mi leje się z nosa. Ehh zaraz lecimy do szkoły z córką i na spacerek

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ja mam problemy z włosami. Po myciu wypadają garściami, a potem w ciągu dnia znajduję je dosłownie wszędzie. Czasem jak noszę Olka na rękach to on chwyci kosmyk moich włosów, lekko pociągnie i zostaje on już w jego rączce.
    U nas znowu blokada z kupką. Dałam w sobotę pół czopka- odblokował się i od tej pory znowu pustka w pieluszce. Pierdziochy śmierdzące idą, już nie raz myślałam, że coś tam zrobił do pieluchy a tu nic...Jutro idziemy do pediatry na konsultację. Może o razu też podpytam o rozszerzanie diety.
    Wczoraj mój Olek tak się głośno śmiał, że ja sama popłakałam się (trochę ze śmiechu, trochę ze wzruszenia :P). Wcześniej jakoś incydentalni ten śmiech go ogarniał (i na krótko), a wczoraj to istny maraton śmiechu ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola głośny śmiech dziecka jest cudowny:) też się popłakałam przy pierwszym śmiechu Lili:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a karmisz piersią czy mm? bo przy piersi może trafić bzresztkowo i kupki są żadko nawet może być raz na tydzień, jeśli nie sprawia maluchowi wypróżnianie problemu. tak mi powiedział pediatria, bo był okres że kupki był co 3,4 dni.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda karmię piersią. Do tej pory nie było problemów z kupką- kilka razy dziennie była. A od jakieś 3 tygodni taka blokada, że po kilku dniach dopiero coś rusza.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • nesone Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mnie zastanawialo co oznacza na wykresie skoku te biale pole bez slonca ani chmurki, ktoras wie?
    To ma znaczyc ze dziecko jest neutralne czy co?

bl9cuay3h7qefzok.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola u nas jest tak samo, także spokojnie :) to nic złego jak nie cierpi z tego powodu. U nas co 3 dni się pojawia i robi w bujaczku heheh jej ubikacja tak że nawet nie słychać. Bączki też są cuchnące. Byliśmy z tym u pediatry to przepisała krople (espumisan, biogaya, dicoflor). U nas się unormowało i wcale mi to nie przeszkadza szczególnie w nocy :)

Co do włosów to porażka u nas, myję rzadziej bo aż mi szkoda patrzeć ile w wannie :/

o tyle ostatnio :(

https://scontent.fwaw5-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/14699765_10202105285149057_2092932410_n.jpg?oh=fa5ddc377903c98e6cbb76fa9aad724b&oe=5809BCC0

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz obudził mi się w gondoli i zaczął ryczec. Tak to spał dwie godziny a ja łaziłam. Dziś się daleko wybrałam i z powrotem miałam odwiedzić aptekę, bankomat i chleb kupić. Nic nie załatwiłam bo tak się darł. Myślałam,,że choć na spacerach będzie spokój. Oszaleć można..

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf tez często kupy robi na leżaku, łatwiej w pionie :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wydaje mi się że nie masz się czym martwić u nas też najpierw kupki były często, potem jakiś miesiąc tak co 2-4 dni, a teraz znów codziennie. jeśli konsystencja bz to pewnie wszystko ok, ale dla pewności warto skonsultować

iv09e6ydepibuaxd.png
‹‹ 1299 1300 1301 1302 1303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ