X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dopiero kilka razy zapiszczał. Raz jak mu wyszło to sama siebie przestraszył ;) Ćwiczą dzieciaczki ćwiczą.

Kurde no 40min go usypialam i to musiało być kołysanie, lulanie i telepanie. Wczoraj to myślałam, że jednorazowo tak a dziś jeszcze gorzej

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie od 2tyg takie usypianie to podstawa. Tylko u mnie jeszcze jest jakies mega zapotrzebowanie na smoczek ktory wczesniej był jego wrogiem nr1 ;) Odmienilo mu sie o 180°.
    Gdzie te czasy ze odkladalam malego, polezal chwile i spal ;)
    Z tamtych czasow zostało mu tylko tyle ze nie chce smoczka w dzien ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś zaczeły się problemy z zaypianiem !!!! MASAKRA !!!!
    Mam nadzieję że to tylko chwilowe i niebawem wszystko wróci do normy bo ja za chiny dziśnie potrafiłam jej uspać. Dopiero po 20 min się udało :OOOO

Jak dobrze że są samochody i wózki ...
    Póki co tam zasypia w sekundzie ...

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej tez zwiekszone zapotrzebowanie na ssanie :/

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończymy ostatnie opakowanie "dwójek" i przechodzimy na "trójki" :) Byliśmy dziś u pediatry. Lekarka powiedziała, że przy karmieniu piersią brak kupki nawet przez 10 dni jest normą i nie trzeba się martwić. Także troszkę mnie to uspokoiło. jednak mój spokój nie trwał zbyt długo, bo zważyliśmy Olka i w ciągu 3 tygodniu przybrał zaledwie 100 g! Zaczynamy dokarmianie mm...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola :))) twoje suwaczki sie zmówiły ;PPPP

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sobie synka urodziła na 3 rocznicę slubu :D

Karmiłam Olina 5 razy w nocy a jestem w mare wyspana. Przyzwyczajam się czy co...

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja :) corke sobie urodzilam na 5 rocznice slubu ;) tzn mialam wtedy zaplanowane cc

bl9cuay3h7qefzok.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego syna też urodziłam na 2 rocznicę ślubu :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy chodzicie na spacery jak sie juz robi ciemno?
    Bo ja ostatnio wracalam o 18.30 bo bylam na dlugim spacerze no i juz ciemno bylo a ludzie sie na mnie jakos dziwnie patrzyli ze z wozkiem o tej porze..

Ale sie zastanawiam jak w zime to bedzie bo przeciez o 16 już się robi ciemno więc nie będę z dzieckiem od 15 siedziec w domu i nie wychodzić na spacer bo zaraz się ściemni, tym bardziej ze ona czasem na ta ostatnia drzrmke ma problem zasnąć w łóżeczku wózku lepiej się sprawdza spacer

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś urodził się dwa dni przed rocznicą. Także na trzecią rocznicę byliśmy już we trójkę ;-) wcale nie celowaliśmy z mężem w tą datę ale wyszedł nam naprawdę piękny prezent :-) może drugie dziecko też urodzi się w podobnym czasie. Fajnie być czerwcowa mamą. Na przyszły rok już się nie załapiemy ale może za 2-3 lata - kto wie :-)

munequita, Iwa2016 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja każdy poród chciałam w zimie, tylko pierwszy się udał ;)

Strasznie ciekawa jestem jak ti będzie w niedziele z Olafem na chrzcie. Jak Wasze dzieci się zachowywały? Spokojne były czy nie bardzo?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila cały tydzien przed chrztem była mega marudna. A jak ubierałam ją w sukienkę do chrztu to tak się darła i nie było mowy aby przypiac ją do fotelika, musiałam niesc ją do garazu na rękach, dopiero w garazu przestała płakac. W kosciele mi zasnęla, spała całą mszę. Nawet nie zapłakała- cud!!

Iwa mam nadzieje, że Olafek też bedzie grzeczny i przespi msze.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy Wy zasadzacie dzieciaki na swoich kolanach?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn cała mszę przespal ;)
    My dalej na 3 jesteśmy.
    Tez kochane mamy problem ze spaniem w nocy jedynie co można powiedzieć, to minie ;/ i czekać na lepsze dni

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko to widzę żeby przespal mszę bo jak wózek stoi to on się budzi, chyba że mąż będzie po kościele jeździł :D

Na kolanach jeszcze za wcześnie, kręgosłup słaby. Jak siedzę to ja oparta jestem i on leży na mnie.

Co do spaceru to ja chodzę do południa ale nie miałabym oporów iść w ciemnościach gdyby nie udało mi się wyjść wcześniej :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całą mszę trzymałam na rękach:P

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do trzymania na kolanach to ja trzymie i jak opieram Fifika o siebie to się zaraz złości i chce sam. Czytałam, że to za wcześnie etc ale co zrobić. Neonatolog juz w sierpniu pozwoliła nam trzymać młodego przodem żeby oglądał świat wiec myślę, że to poprostu kolejny etap. Wizytę mamy w przyszłym tygodniu zobaczymy co nowego nam powie ;)

Hehehe to będzie wesoła msza. Moja koleżanka jak chrzcila syna to ksiądz z ołtarza powiedział na cały Kościół, że ma wyjść uspokoić dziecko na zewnątrz bo on mszy nie jest w stanie prowadzić także są rózni księża ten to jakaś kompletna pomyłka żeby tak potraktować matkę z dzieckiem. Koleżanka nie wyszła a ksiądz prawie nie ochrzcil jej dziecka przez to bo stwierdził, że nie uczestniczyła wystarczająco we mszy hahahaha ona myślała, że go zje koniec koniec po awanturze dziecko zostało ochrzczone ;);) także myśle, że aż tak źle nie będzie u Ciebie ;););)

Dorinka lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hehehe to będzie wesoła msza. Moja koleżanka jak chrzcila syna to ksiądz z ołtarza powiedział na cały Kościół, że ma wyjść uspokoić dziecko na zewnątrz bo on mszy nie jest w stanie prowadzić także są rózni księża ten to jakaś kompletna pomyłka żeby tak potraktować matkę z dzieckiem. Koleżanka nie wyszła a ksiądz prawie nie ochrzcil jej dziecka przez to bo stwierdził, że nie uczestniczyła wystarczająco we mszy hahahaha ona myślała, że go zje koniec koniec po awanturze dziecko zostało ochrzczone ;);) także myśle, że aż tak źle nie będzie u Ciebie ;););)
    To niech kuzwa nie robia chrzcin na mszach jak im nie pasuje ze dzieci placza!
    Ja z księdzem wyklocalam sie albo o sobote albo niedziele ale PO mszy bo znając.moje dziecko nie byloby szans zeby wytrzymam 1h a nie usmiechalo mj sie latac po ołtarzu żeby uspokajac malego.
    Moj byl generalnie grzeczny i zaciekawiony ale bylo to zaraz po tym kak maly odkryl ze ma palce i mozna ke ssac ;) Ksiadz w pewnym momencie przerwał i zeby ktos dal malemu smoczek bo jeszcze chwila i z palcow nic noe zostanie ;) Ale u malego ma byc tak jak on chce, pogardzil smoczkiem i zaczynal plakac za każdym razem jak mu próbowałam go wsadzić:)

Agabtm lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę sie pochwalić ze moj maly dzis pierwszy raz świadomie przewrócił sie z pleckow na brzuszek :D
    Dlugo walczyl i trochę sie już wkurzal az wkoncu mu sie udalo :)
    I jaki zadowolony pozniej na brzuszku lezal :)

Dziewczyny mam pytanie.
    W poniedzielek jade do pediatry po caly plan rozszerzania diety malemu ale kusi mnie dac mu juz marchewke lub cos w tym stylu.
    I teraz:
    1. Jaka ilosc na posiłek dawac? Ile chce?
    2. Ile pozniej czekac z następnym posiłkiem? Tak jak na mm jest zalecana jakaś przerwa pomiędzy posilkiem a mlekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:10

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ