X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dopiero kilka razy zapiszczał. Raz jak mu wyszło to sama siebie przestraszył ;) Ćwiczą dzieciaczki ćwiczą.

Kurde no 40min go usypialam i to musiało być kołysanie, lulanie i telepanie. Wczoraj to myślałam, że jednorazowo tak a dziś jeszcze gorzej

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa u mnie od 2tyg takie usypianie to podstawa. Tylko u mnie jeszcze jest jakies mega zapotrzebowanie na smoczek ktory wczesniej był jego wrogiem nr1 ;) Odmienilo mu sie o 180°.
    Gdzie te czasy ze odkladalam malego, polezal chwile i spal ;)
    Z tamtych czasow zostało mu tylko tyle ze nie chce smoczka w dzien ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś zaczeły się problemy z zaypianiem !!!! MASAKRA !!!!
    Mam nadzieję że to tylko chwilowe i niebawem wszystko wróci do normy bo ja za chiny dziśnie potrafiłam jej uspać. Dopiero po 20 min się udało :OOOO

Jak dobrze że są samochody i wózki ...
    Póki co tam zasypia w sekundzie ...

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej tez zwiekszone zapotrzebowanie na ssanie :/

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kończymy ostatnie opakowanie "dwójek" i przechodzimy na "trójki" :) Byliśmy dziś u pediatry. Lekarka powiedziała, że przy karmieniu piersią brak kupki nawet przez 10 dni jest normą i nie trzeba się martwić. Także troszkę mnie to uspokoiło. jednak mój spokój nie trwał zbyt długo, bo zważyliśmy Olka i w ciągu 3 tygodniu przybrał zaledwie 100 g! Zaczynamy dokarmianie mm...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola :))) twoje suwaczki sie zmówiły ;PPPP

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola sobie synka urodziła na 3 rocznicę slubu :D

Karmiłam Olina 5 razy w nocy a jestem w mare wyspana. Przyzwyczajam się czy co...

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak ja :) corke sobie urodzilam na 5 rocznice slubu ;) tzn mialam wtedy zaplanowane cc

bl9cuay3h7qefzok.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego syna też urodziłam na 2 rocznicę ślubu :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • nesone Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy chodzicie na spacery jak sie juz robi ciemno?
    Bo ja ostatnio wracalam o 18.30 bo bylam na dlugim spacerze no i juz ciemno bylo a ludzie sie na mnie jakos dziwnie patrzyli ze z wozkiem o tej porze..

Ale sie zastanawiam jak w zime to bedzie bo przeciez o 16 już się robi ciemno więc nie będę z dzieckiem od 15 siedziec w domu i nie wychodzić na spacer bo zaraz się ściemni, tym bardziej ze ona czasem na ta ostatnia drzrmke ma problem zasnąć w łóżeczku wózku lepiej się sprawdza spacer

bl9cuay3h7qefzok.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś urodził się dwa dni przed rocznicą. Także na trzecią rocznicę byliśmy już we trójkę ;-) wcale nie celowaliśmy z mężem w tą datę ale wyszedł nam naprawdę piękny prezent :-) może drugie dziecko też urodzi się w podobnym czasie. Fajnie być czerwcowa mamą. Na przyszły rok już się nie załapiemy ale może za 2-3 lata - kto wie :-)

munequita, Iwa2016 lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja każdy poród chciałam w zimie, tylko pierwszy się udał ;)

Strasznie ciekawa jestem jak ti będzie w niedziele z Olafem na chrzcie. Jak Wasze dzieci się zachowywały? Spokojne były czy nie bardzo?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila cały tydzien przed chrztem była mega marudna. A jak ubierałam ją w sukienkę do chrztu to tak się darła i nie było mowy aby przypiac ją do fotelika, musiałam niesc ją do garazu na rękach, dopiero w garazu przestała płakac. W kosciele mi zasnęla, spała całą mszę. Nawet nie zapłakała- cud!!

Iwa mam nadzieje, że Olafek też bedzie grzeczny i przespi msze.

Iwa2016 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy Wy zasadzacie dzieciaki na swoich kolanach?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz syn cała mszę przespal ;)
    My dalej na 3 jesteśmy.
    Tez kochane mamy problem ze spaniem w nocy jedynie co można powiedzieć, to minie ;/ i czekać na lepsze dni

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiepsko to widzę żeby przespal mszę bo jak wózek stoi to on się budzi, chyba że mąż będzie po kościele jeździł :D

Na kolanach jeszcze za wcześnie, kręgosłup słaby. Jak siedzę to ja oparta jestem i on leży na mnie.

Co do spaceru to ja chodzę do południa ale nie miałabym oporów iść w ciemnościach gdyby nie udało mi się wyjść wcześniej :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja całą mszę trzymałam na rękach:P

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do trzymania na kolanach to ja trzymie i jak opieram Fifika o siebie to się zaraz złości i chce sam. Czytałam, że to za wcześnie etc ale co zrobić. Neonatolog juz w sierpniu pozwoliła nam trzymać młodego przodem żeby oglądał świat wiec myślę, że to poprostu kolejny etap. Wizytę mamy w przyszłym tygodniu zobaczymy co nowego nam powie ;)

Hehehe to będzie wesoła msza. Moja koleżanka jak chrzcila syna to ksiądz z ołtarza powiedział na cały Kościół, że ma wyjść uspokoić dziecko na zewnątrz bo on mszy nie jest w stanie prowadzić także są rózni księża ten to jakaś kompletna pomyłka żeby tak potraktować matkę z dzieckiem. Koleżanka nie wyszła a ksiądz prawie nie ochrzcil jej dziecka przez to bo stwierdził, że nie uczestniczyła wystarczająco we mszy hahahaha ona myślała, że go zje koniec koniec po awanturze dziecko zostało ochrzczone ;);) także myśle, że aż tak źle nie będzie u Ciebie ;););)

Dorinka lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Hehehe to będzie wesoła msza. Moja koleżanka jak chrzcila syna to ksiądz z ołtarza powiedział na cały Kościół, że ma wyjść uspokoić dziecko na zewnątrz bo on mszy nie jest w stanie prowadzić także są rózni księża ten to jakaś kompletna pomyłka żeby tak potraktować matkę z dzieckiem. Koleżanka nie wyszła a ksiądz prawie nie ochrzcil jej dziecka przez to bo stwierdził, że nie uczestniczyła wystarczająco we mszy hahahaha ona myślała, że go zje koniec koniec po awanturze dziecko zostało ochrzczone ;);) także myśle, że aż tak źle nie będzie u Ciebie ;););)
    To niech kuzwa nie robia chrzcin na mszach jak im nie pasuje ze dzieci placza!
    Ja z księdzem wyklocalam sie albo o sobote albo niedziele ale PO mszy bo znając.moje dziecko nie byloby szans zeby wytrzymam 1h a nie usmiechalo mj sie latac po ołtarzu żeby uspokajac malego.
    Moj byl generalnie grzeczny i zaciekawiony ale bylo to zaraz po tym kak maly odkryl ze ma palce i mozna ke ssac ;) Ksiadz w pewnym momencie przerwał i zeby ktos dal malemu smoczek bo jeszcze chwila i z palcow nic noe zostanie ;) Ale u malego ma byc tak jak on chce, pogardzil smoczkiem i zaczynal plakac za każdym razem jak mu próbowałam go wsadzić:)

Agabtm lubi tę wiadomość

3i49o7esw7obg123.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 21 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spieszę sie pochwalić ze moj maly dzis pierwszy raz świadomie przewrócił sie z pleckow na brzuszek :D
    Dlugo walczyl i trochę sie już wkurzal az wkoncu mu sie udalo :)
    I jaki zadowolony pozniej na brzuszku lezal :)

Dziewczyny mam pytanie.
    W poniedzielek jade do pediatry po caly plan rozszerzania diety malemu ale kusi mnie dac mu juz marchewke lub cos w tym stylu.
    I teraz:
    1. Jaka ilosc na posiłek dawac? Ile chce?
    2. Ile pozniej czekac z następnym posiłkiem? Tak jak na mm jest zalecana jakaś przerwa pomiędzy posilkiem a mlekiem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2016, 17:10

3i49o7esw7obg123.png
‹‹ 1301 1302 1303 1304 1305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ