Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy monitor oddechu też angelcare i raz piknął, też od razu oczy jak pięć złotych ale Zuzia oddychała. Więc nie wiem co mu się stało. Jedynie co mnie zastanawia to to że jak wyciągnę Zuzię, a nie ywłącze monitora to piszczeć zaczyna po sporej przerwie. Nie wiem czy to kwestia materaca który dochodzi do siebie po wyjęciu dziecka, i monitor to wychwytuje. Nie wiem. Ale mam nadzieję że wyć nigdy nie będzie.
Co do włosów to u mnie temat rzeka. Włosy są dosłownie wszędzie. Odkurzać to by można było raz dziennie to minimum ;( już o myciu, suszeniu nie mowię. Swoją drogą nie wiem kiedy miałam wyprostowane i rozpuszczone włosy
Co do sadzania. To ja biorę Zuzię na kolana ale nie siedzi stricte tylko jest taka pozycja półleżąca. Choć Mala już się szykuje do podnoszenia brzuszka na plecy się obraca, z pleców na boki też. A na plecach jak leży to chce się dźwigać do przodu.
Konto na FB mam, a to tworzy się jakaś grupa, czy poprostu mieć siebie w znajomych ??
Buzię smarujemy kremem NIVEA na każdą pogodę, nie zawiera w sobie wody więc jest przyjemniejszy na buzi, nawet gdy na zewnątrz jest chlodniej
-
u Nas na chrzcinach (chyba pisałam ) ale Zuzia była jedynym dzieckiem płaczącym. Jedno dziecko zaczeło płakać pod koniec mszy ale to się nie liczy ) Ja się nie stresowałam tym faktem, w końcu to tylko dziecko. Fakt ze wyszliśmy do zachrystii ale temu że Zuzia kupkę zrobiła, to by sie nie uspokoła z brudnym pampersem. Ale połowe Mszę przespłaa dopiero po polaniu główki wodą (do tego momentu spała) jak ksiądz polał Główkę to się obudziła i po chwili w płacz. Ale i tak uważam że był Grzeczna Najważniejszy moment była cichiutko
A co do zdjęć to jakoś utkwiło mi w pamięci akcje tutaj z podszywnaiem się i wykorzystywaniem zdjęć. Że poprostu się boję. Zwłaszcza że to nie mój wizeruenk tylko dzeicka. Do Was mam zaufanie ale jednak na grupę może wejść każdy -
choinka wrote:Agabtm i pozostałe dziewczyny - a może Waszym maluszkom idą zęby? Mojemu dwulatkowi w 6 miesiącu coś się zmieniło i zaczął spać po 15min do 1h najdłużej przez prawie 3 tygodnie, a ja myślałam, że oszaleję w tym czasie. W końcu okazało się, że w międzyczasie wyszły mu dwie jedynki, a ja ze zmęczenia nawet nie wpadłam na to, że to mogą być zęby...
Przyznam sięszczerze że też obstawiałam ząbki
Chociaż dla mnie to byłby olbrzymi szok bo synkowi raczej późno ząbki wychodza. Np teraz idą mu dopiero trójki dolne a jeszcze piątek brakuje (wiek 2,5 roku więc teoretycznie powienien mieć już komplet)
Choinka (i inne potrójne mamusie) ja mam dwójkę i podziwiam !!!!!!
Zdecydować się na 3-go dzidziusia to dopiero wyzwanie !!!!
My kiedyś planowaliśmy mieć czwórkędzieci ale obecnie to ja wymiękam przy dwójce (
Mam tlko nadzieję że jak Aleksa zacznie raczkować i troszkę się "usamodzielnie" to że w kńcu będzie łatwiej -
Andzia, Póki co zapraszamy się do znajomych żeby zobaczyć swoje twarze żadnej grupy nie tworzymy. Także jeśli jesteś chętna to kilka postów wyżej są nasze dane żeby znaleźć na Facebooku
Ja myślę że Olek po prostu ma skok rozwojowy. A dzisiaj wieczorem po raz pierwszy przewrócił się z pleców na brzuch! Więc mam teorię, że całą wczorajszą noc myślał jak tego dokonać i dlatego nie spał Liczę, że to jego samospełnienie pozwoli dzisiaj spać spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 00:17
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
Andzia SM wrote:
A co do zdjęć to jakoś utkwiło mi w pamięci akcje tutaj z podszywnaiem się i wykorzystywaniem zdjęć. Że poprostu się boję. Zwłaszcza że to nie mój wizeruenk tylko dzeicka. Do Was mam zaufanie ale jednak na grupę może wejść każdy
Andzia a co to za akcja byla bo ja tutaj swieza i nic nie wiem?
Hej Choinka
Widze ze ty tak jak i ja nowa
Ja na forum chcialam dołączyć juz w kwietniu ale zaczęliśmy remont w mieszkaniu, pozniej urodzil się Krystianek i dopiero niedawno zaczelam miec trochę czasu zeby pisac -
Dorjana wrote:Przyznam sięszczerze że też obstawiałam ząbki
Chociaż dla mnie to byłby olbrzymi szok bo synkowi raczej późno ząbki wychodza. Np teraz idą mu dopiero trójki dolne a jeszcze piątek brakuje (wiek 2,5 roku więc teoretycznie powienien mieć już komplet)
Choinka (i inne potrójne mamusie) ja mam dwójkę i podziwiam !!!!!!
Zdecydować się na 3-go dzidziusia to dopiero wyzwanie !!!!
My kiedyś planowaliśmy mieć czwórkędzieci ale obecnie to ja wymiękam przy dwójce (
Mam tlko nadzieję że jak Aleksa zacznie raczkować i troszkę się "usamodzielnie" to że w kńcu będzie łatwiej
Co do ząbków - moje dzieci są przykładem, że to różnie bywa. Mój nastarszy poszedł we mnie i pierwszy ząbek miał w 11 miesiący, a drugi poszedł w tatę i miał w 6 miesiącu Mania jeszcze nie wiadomo
Co do trójki dzieci, to ja też wymiękam Nie ogarniam ich totalnie, każde sobie rzepkę skrobie. Po drugim byłam mega wyluzowana i zrobiłam z nim wszystko, ale
primo - to było 5 lat różnicy między chłopcami i starszy już był samodzielny w wielu kwestiach
secundo - starszy był przez większość dnia w przedszkolu i siedziałam sama z małym
A teraz jest jakaś masakra. Między młodszymi jest niecałe dwa latka różnicy i to czuć. O ile Mania jest dzieckiem wymarzonym jeśli chodzi o zachowanie, o tyle Misiek jest jeszcze bardzo niesamodzielny i do tego przechodzi bunt dwulatka. Nie załatwia się jeszcze na nocnik, ale ze względu na wieczne odparzenia chodzi w tetrowych pieluchach. Nie chce sam jeść, tylko muszę go karmić. Roboty z nim jest duuuużo więcej niż z małą Marysią. No i jeszcze starszego szkoła, którą teraz zaczął. Odprowadzić, przyprowadzić + 3x w tygodniu zajęcia z piłki nożnej.
Na szczęście nie jestem z tym sama, tylko mam mamę do opieki nad Michałem, więc jest duuużo łatwiej, ale teraz w październiku mama przez 3 tygodnie była w sanatorium, to miałam chrzest bojowy z trójką. Choć po 3 tygodniach w sumie to już zaczęłam się przyzwyczajać
-
Jak ja Wam współczuję tego wstawania do dzieci... Po poprzedniej dwójce teraz to mam wakacje z all inclusive
Mania jest dzieckiem idealnym (przynajmniej na razie). Jest spokojna, grzeczna, nie płacze o byle co. No i najważniejsze - śpi jak susełek. Przesypia mi calutką noc od 22 do 7 rano bez przerw na karmienie odkąd skończyła 2,5 miesiąca. Czasami wstanie raz na karmienie, ale to od wielkiego dzwonu. W dzień śpi jeszcze ze 4h wszystkiego łącznie. Zasypia sama w łóżeczku, patrząc się na karuzelkę. Lekarz mówiła, że dla świętego spokoju mogłabym ją jeszcze w nocy brać do karmienia, ale to bez sensu, bo ona possie ze dwie minuty i idzie spać dalej. Nie jest chuderlaczkiem, ma 6,5kg teraz, więc daję jej i sobie spokój z nocnym wstawaniem -
Rozszerzać dietę pewnie będę dopiero w grudniu. Jakoś mi się nie spieszy. Mała jest na razie tylko na piersi, przybiera ładnie, to nie widzę powodu, żeby ją odłączać od cyca. Z resztą z nią chyba nie będzie tak łatwo, bo butelki nie toleruje, tak jak z resztą smoczka. Raczej nie jest gotowa jeszcze na nowe pokarmy.
Ale w grudniu już coś będę musiała koniecznie, bo od stycznia do pracy wracam na pół etatu -
My bylismy na bilansie i na wizycie dotyczacej rozszerzania diety.
Wszystko juz wiem i jeszcze dzis zamierzam rzucic mojemu maluszkowi na ruszt jakas marcheweczke
I rosnie mi wieżowiec a nie dziecko: 7060kg i........73cmmmarzenak, nesone lubią tę wiadomość
-
Iwa i jak po chrzcinach?
Dorinka, ale duży chłopak Ci rośnie:)super!
Ile dajecie warzywka np. ziemniaka, marchewki Maluchowi na raz? Ja dałam ziemniaczka 80g (tyle co słoiczek) i popiła 120 ml sokiem marchewkowym na pół z wodą i wielki ryk, że chce więcej. -
To chyba geny i jak widac nie moje (ja 50kg i 156cm)
Za to tatus 182cm
Generalnie rozpisala mi tydzien po tygodniu co maly ma jesc.
2tyg same warzywa pojedynczo, 2tyg zupki z samych warzyw pomieszanych i po miesiącu dodawac mięsko.
To takie podstawy a jak bede w domu wrzucę wam zjecia tych rozpisek co dostałam.
Powiedziałam ze chce karmic sloiczkami poki co wiec polecila Bobovite. Weszlam do sklepu i nie rozumiem dlaczego.
Sklad marchewki Gerbera - 100% marchewka, sklad marchewka Bobovita - 80% marchewka 20%woda
A wy czym karmicie?
Najlepszy sklad mial Babydream. Bodajże 70%warzywa, woda, olen rzepakowy, i jeszcze jakis jeden olej.