X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, my mieliśmy chrzciny po mszy. Przyszliśmy na sam koniec, mały spał. Staliśmy przy wejściu i cały czas bujaliśmy go w wózku. Podczas samej ceremonii mimo, że już nie spał, to był spokojny- ale cały czas miał smoczek w buzi :P
    Mmarzenak, my sadzamy synka na kolanach. Wiem, że to może i za wczesnie ale on już sam z pozycji leżącej rwie się do siadania (podnosi tłów jakby brzuszki robił ;). Coraz mniej mu pasuje leżąca pozycja. Nie przewraca się w ogóle ani na brzuszek ani z brzuszka na plecy. Myślałam, że najpierw będzie robił przewroty, a później zacznie się przymierzać do siadania a tu proszę...
    Co do spacerów to ja zwykle chodzę przedpołudniem lub wczesnym popołudniem. Ostatnio spacerujemy sobie w chuście :) Wszyscy się za nami oglądają, dużo osób nas zaczepia. Zwykle są pozytywne komentarze ale zawsze znajdzie się jakaś osoba (najczęściej starsza pani), która jest negatywnie nastawiona, że dziecku krzywdę robię itp :P
    Dorinka, ja bym też już zaczęła powoli rozszerzać dietę ale póki co dokarmiam małego od kilku dni mm i to nasze rozszerzanie diety, hehe. Podobno na stronach bobovity itp. jest rozpiska co do rozszerzania diety. Na facebooku (jeśli masz profil) też są specjalne grupy- tam można popytać. A propos fb to może te, które mają to by się ujawniły (jeśli nie macie nic przeciwko). W końcu trochę się już znamy i możemy się zaprosić do znajomych- a tam czasem łatwiej się porozumieć i mogłybyśmy się w końcu zobaczyć :) Jeśli któraś jest chętna to zapraszam- Karolina Kozłowska, Strzelce Opolskie to ja.

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly dziś przeszedł samego siebie. Nie wyszliśmy na spacer bo lało bardzo i może dlatego tak wrzeszczał, spać nie chciał, z 30 min się darł na rękach, odkładany na moment bo juz z bezsilności nie wiedziałam co robić darł się jeszcze bardziej. Zasnął chyba ze zmeczenia, pospal 15 min i dalej w ryk. Mąż wrócił z tortem i ciastem i wziął go do wózka i wio. I nogi juz go balały od chodzenia wrócił a ten w gondoli jeszcze śpi w domu. Będzie juz ze 2 godz.
    Chyba przez ta zmianę, że bez spaceru rano takie cyrk były.

W kościele będzie co ma być. Wyspratalam całe mieszkanie i nawet myśleć nie mam sił. Na salę musze zawieźć tort i ciasto jeszcze dziś bi jutro się nie zabierzemy.

Kupiłam sobie wczoraj ciuchy na te chrzciny. W jedne spodnie w całej galerii się zmieściłam. Nigdy tak źle nie było z moja wagą a tu nawet jest lepiej bo waga powolutku leci w dół z tej najwyższej. Ile ja potu musze wylać i odmawiać sobie pyszności musze, biedna ja ;) no nic jadło się w ciąży teraz trzeba to zrzucić.

Noe mam głowy teraz żeby Was na fb szukać ale po chrzcinach się tym zajmę.
    Ja to Iwona Dydo z Tarnowa jakby co ;) jak będziecie pierwsze to mnie zaproscie i napiszcie, że to Wy :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, Ty to chyba nie powinnaś w ogóle się stresować. Przecież to nie Twoje pierwsze chrzciny. Fajnie, że robicie w lokalu, to problem podawania i sprzątania z głowy ;)
    Trzymam kciuki za Twoją wagę żeby spadała. Jeśli powoli leci w dół to dobrze- unikniesz efektu jojo. Coś o tym wiem, bo sama nie odchudzałam. Odmawiałam sobie wszystkich możliwych przyjemności i było bardzo ciężko. Szybko zrzuciłam kilka kg ale równie szybko wróciły do mnie z nawiązką. A po pewnym czasie kiedy odpuściłam diety i zaczęłam się ruszać- przyniosło to dużo lepsze efekty. Teraz jestem praktycznie w ciągłym ruchu przy moim Olku i już ważę mniej niż przed ciążą. Zaraz Cię poszukam na fb :)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ale ja się nie stresuje chrzcinami. Az sobie cofne co pisałam bo wydaje mi się, że nie pisałam tak nigdzie. Nawet jak się Olaf drzec będzie w kościele to nie będę się stresować bo co to da. Wyjdę z kościoła albo mąż z wózkiem i juz. Napisałam, że ciekawa jestem czy będzie spokojny i tyle

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może ja źle zinterpretowałam Twoje posty ;)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz się zestresowalam a nawet wkurwilam!!!
    Pojechałam na salę z tortem i ciastem i mówię, że my na tą sale boczną co sami będziemy a oni do mnie, że na głównej będziemy. Babka, która z nami wszystko ustalala nie zapisała, że na bocznej będziemy i druga imprezę na boczna zarezerwowAli. Myślałam, że tam ich pobije a ja taka ugodowa. Wróciłam do domu i jeszcze dzwoniłam, mają do mnie oddzwonic, jak nas wyrzuca to dopiero będę miała ale nie popuszcze chyba, że im połowę zapłacimy ale powiemy im dopiero po imprezie.
    Co byście zrobiły?
    Pokazała nam ta sale wiec na tą się zgodzilismy, zaliczkę zapłaciliśmy, dużo dzieci będziemy mieć, wozkowych również i tam będą spały to super, że sami na sali byśmy byli. A na głównej to normalnie na obiad ludzie będą przyjeżdżać z ulicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:14

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Olafasola Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie bójcie się sadzać maluszkow jeśli same tego chcą. U mnie i teściowej w domu panuje przekonanie, że dzieci to dopiero ok 6 miesięcy powinny siadać, bo kręgosłup etc. Nic bardziej mylnego, jeśli kark i plecy są wzmocnione przez leżenie na brzuchu to od 3 miesiące już można. Bałam się ale nasza lekarka Ukrainka tu w USA sama sprawdziła go jak miał 3 miesiące bo się zginał w pol, że można z podparciem z nim siedzieć
    http://www.whattoexpect.com/first-year/sit-up/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2016, 18:36

• iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wysłałam zaproszenia na fb. Karolina wiesz ile jest dziewczyn tak samo nazywających się jak Ty? :)
    Iwa my mieliśmy podobna niespodziankę na komunii. Zamawialiśmy antresolę, tą samą co u starszego. Przyjeżdżamy a oni nas na dole sadzają. Okazało się, że antresolę przerobili na bar i zapomnieli nas poinformować. Niestety musieliśmy zapłacić pełną kwotę, ale w ramach zadośćuczynienia dostaliśmy 3 bilety całodniowe do ich parku zabaw (taki wypasiony mają), więc chłopaki i moja chrześniaczka wybawili się ile wlezie. Myślę, że spokojnie możesz się upominać o rekompensatę.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dobrej myśli, dzwonili i będziemy mieli salę, która tak chcemy. Może się nie rozmyślą.
    Iw, nie powinni tak robić bo się człowiek tylko denerwuje. Wkurza mnie to jak ktoś z gęby dupe robi no! ;)

Spokój mnie ogarnął tylko Olaf niespokojny i spać nie chce, diabełek ale od jutra aniołek :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw, wiem że mam pospolite nazwisko dlatego podałam miejscowość ;-) jakby co jestem już wśród znajomych Iwy i Manequity - tam mnie można znaleźć :-)
    Iwa, powodzenia jutro :-)

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny niestety nie mam fejsa :(

U mnie ostatnie 3 dni maly lepiej spi (tfu tfu).
    Chyba znalazłam przyczyne jego wczesniejszego spania.........za dlugie drzemki na spacerach!!
    Przez ostatnie 3 dni nie bylam na spacerze bo lalo jak pieron wiec maly mial w ciagu dnia 3-4 drzemki max 40min i rano bez problemu dosypia do godziny 6-7. To już dla mnie o niebo lepiej niz do 4-5 i takie dolegiwanie z nim bo jeszcze zmeczony, wstac nie chce i usypia na chwile.
    A w wozku potrafił spac 1-2h.

Iwa zycze powodzenia na chrzcinach i bezproblemowego wypedzenia diabelka ;)

3i49o7esw7obg123.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj kolejny (niechlubny) rekord pobity. 6 pobudek w nocy! Zanim zdążyłam zasnąć na dobre, to mały już krzyczał. Masakra. Ja dzisiaj jestem zombiakiem. Nic mi się nie chce...

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, nie wiem jak to możliwe ale mojej małej też się tak namieszalo w głowie :-/
    Wstaje nawet co godzinę....
    Wymiekam i mam nadzieję że niebawem jej przejdzie

• choinka Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Mogę do Was dołączyć?

Czytam Was od maja, jakoś nie miałam czasu rozpocząć pisania. A teraz chętnie bym z Wami pogadała.

l22ne6ydg586qjl9.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj choinka.
    Widzę, że też masz dwóch synów i córkę i też Michała i Marysię jak ja :)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana jak ja Cie rozumiem nasz dziś przeszedł samego siebie w nocy budził się co godzinę z zegarkiem w ręce okropna noc prawie wymiotowalam dzisiaj ze zmęczenia w dzień spał rano godzinkę potem 50 minut, w aucie 10 u rodziców 30 i o 18 zasnął na 35 minut maaaatko fatalnie....

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam się wam, że płakałam dzisiaj z bezsilności pierwszy raz mi się to zdarzyło ja Juz nie wiedziałam co się dzieje.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wrote:
    Witaj choinka.
    Widzę, że też masz dwóch synów i córkę i też Michała i Marysię jak ja :)

Iw, a w jakim wieku masz chłopców, bo na suwaczkach nie widać :) I jak ma na imię Twój drugi synek?

l22ne6ydg586qjl9.png
  • choinka Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm i pozostałe dziewczyny - a może Waszym maluszkom idą zęby? Mojemu dwulatkowi w 6 miesiącu coś się zmieniło i zaczął spać po 15min do 1h najdłużej przez prawie 3 tygodnie, a ja myślałam, że oszaleję w tym czasie. W końcu okazało się, że w międzyczasie wyszły mu dwie jedynki, a ja ze zmęczenia nawet nie wpadłam na to, że to mogą być zęby...

l22ne6ydg586qjl9.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał ma 12, Łukasz 9 no i Marysia ;)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
‹‹ 1302 1303 1304 1305 1306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ