Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O Boze dziewczyny - temat włosy.
U mnie to samo. Od 3tyg masakra. Leza wszędzie. Cala szczotka zawalona po 1 czesaniu. Malo tego, nosze związane w kucyku a one sa praktycznie w kazdym jedzeniu
Ja mam do pasa. 5lat zapuszczania i nie chce ich scinac ;(
Karola ja karmie mm ale jak kp jeszcze to pediatra mowila ze nawet 7dni bez kupki przy kp jest ok. Malenstwo przyswaja poprostu caly twoj pokarm. Jesli nie ma problemow brzuszkowych i nie meczy sie jak wkoncu pojdzie dwojka to nie ma sie czym przejmować
Dziewczyny......KONIEC REHABILITACJI
I pytanko na koniec. Smarujecie czyms buzie maluszkow na takie zimno?
Ja mam w domu Atoperal. Smaruje 2x dziennie (rano i wieczór) ale maly chyba od zimna ma troszke wysuszona buzke.
W domu mam Nivea krem ale sla takiej buziuni malutkiej ro za ciężkie chyba. -
Munquita i mnie to samo!!!!
Fakt ze codziennie ale wogole nie slychac. Ba nawet za bardzo nic nie czuć
A moj taki brudasek ze nie przeszkadza mu nawet zawalona pielucha (ale o kapiel krolewicz terroryzuje mnie codziennie )
I tak jak u ciebie ma swoj nocniczek - bujaczek
Nieraz jak wychodze na dłużej na miasto i nie chce niespodzianek to przed wyjsciem sadzam krolewicza na tronie, 5min, po sprawie i mozna bezpiecznie wychodzic -
Ja dla mojego spokoju psychicznego od poczatku uzywam w nocy monitora. Kupiłam Angelcare. Ma on 2 sygnaly ostrzegawcze: 1 krotki i dla krótkich bezdechow i ciągły dla ciągłego bezdechu.
I normalnie dzis w nocy zalaczyl nam sie ten sygnal krótki. Ja od razu oczy jak 5zl a maly zaraz po sygnale sobie głębiej wzdychnal. I teraz sie martwie czy to normalne? Czy komus sie tak zdarzylo? -
Ja u Olafa kilka razy zaobserwowałam, że chwile nie oddycha ale to było w pierwszych dwóch miesiącach. I zaraz zaczął znów.
Po coś kupiłaś ten monitor wiec super, że działa. Oby juz taka akcja się nie powtórzyła.
Nie mam pojęcia do kiedy może dziecko tak "zapomnieć o oddychaniu" ? -
Olek się odblokował...masakra, dwa pampersy zawalone...a później ryk przez 40 minut...czyli chyba jednak jest coś nie tak.
Ja monitora nie mam. Stwierdziłam, że to u mnie zbędny wydatek, bo i tak na początku co chwilę sprawdzałam czy oddycha
-
I u nas kolejny skok rozwojowy młody Mega niespokojny ta noc to był koszmar co 20 minut wstawalam Młody taki marudny nic mu się nie podoba normalnie w łeb se strzelić można. Teraz co 10 minut zmieniam się z mężem bo nie potrafi zasnąć ręce opadają a już było tak fajnie tylko dwie pobudki w nocy na smoczek;) oby skok szybko minął brakuje mi śmiechu młodego
Smarujemy buzię kremem do cery atopowej.Syn Filip 28 czerwiec -
Dorinka wrote:Ja dla mojego spokoju psychicznego od poczatku uzywam w nocy monitora. Kupiłam Angelcare. Ma on 2 sygnaly ostrzegawcze: 1 krotki i dla krótkich bezdechow i ciągły dla ciągłego bezdechu.
I normalnie dzis w nocy zalaczyl nam sie ten sygnal krótki. Ja od razu oczy jak 5zl a maly zaraz po sygnale sobie głębiej wzdychnal. I teraz sie martwie czy to normalne? Czy komus sie tak zdarzylo?
Tez mam angelcare. Od pocztaku zdarzylo sie ze zapikal nam z 5 razy ale 4razy to dlatego ze byl ustawiony na najmniejsza czulosc a mala powedrowala w dol lozeczka i nie zalapal a ten 1 raz to chyba byl bezdech bo ja szturchlam i zero reakcji, dopiero jak wzielam do gory na rece to otworzyla oczy i westchnela. Ja sie z tego stresu wtedy cala poryczalam -
nesone wrote:Tez mam angelcare. Od pocztaku zdarzylo sie ze zapikal nam z 5 razy ale 4razy to dlatego ze byl ustawiony na najmniejsza czulosc a mala powedrowala w dol lozeczka i nie zalapal a ten 1 raz to chyba byl bezdech bo ja szturchlam i zero reakcji, dopiero jak wzielam do gory na rece to otworzyla oczy i westchnela. Ja sie z tego stresu wtedy cala poryczalam
Nesone a masz Polska intrukcje? Bo my dalismy kase i monitor kupila nam ciocia meza w Anglii. No i ciezko instrukcje zrozumiec. My mamy ustawiony na 5. To malo czuly czy bardzo czuły? Jak sie maly urodzil to gdzoes to znalazlam na i Internecie a teraz nie mogę sobie przypomniec jak to bylo.
Nam dlugi alarm wlaczyl się 2x. Raz w panice wylecialam naga z lazienki bo wlasnie sie kapalam. Wpadam do sypialni alarm wyje a maly spokojnie sobie oddycha. I wyszlo ze płytka nam sie przesunela ale po wszystkim tez dostalam takiego cisnienia ze az mi sie ciemno przed oczami zrobiło i prawie odlecialam. Maz mnie woda chlapna o dopiero wrocilam.
No takiego stresu to chyba jeszcze nie przezylam (procz śmierci taty).
Zmartwilo mnie wtedy tylko ze alarm sie wlaczyl i wyl a maly wogole na niego nie zareagowal.
-
Ja pierdziele!
Autentycznie mam już dosc własnego dziecka!
Kolejny dzień i pobudka przed 5. Wiec zrobilam jedzenie, zjadl ale spac nie bedzie. Wstać tez nie do konca chce. Lezy, przysypia, jeczy i steka. Wkoncu otworzyl oczy i od rana marudzi bo niewyspany. I tak caly dzien pozniej jest niezadowolony.
Nosz przeciez czlowieka szlak trafi. Padam na twarz.
Mam nadzieje ze to ten skok rozwojowy o ktorym pisalyscie. Idzie nam juz 18 tydzien wiec mam nadzieje ze niedługo bedzie koniec.
Chce znow widziec szczesliwego i usmiechnietegk synka rano a nie od rana ciągle marudzenie i darcie.
A przez ostatnie 2 dni moj syn odkryl nowa umiejetnosc krzyko-pisku.
Mialam malego na rekach i rozmawiałam z mężem. Maz zawijal chleb w folię a w pewnym momencie maly tak krzyknął ze az mnie wzdrygnelo. Czegos takiego jeszcze nie slyszalam. Nie wiedzialam o co chodzi i myślałam ze to przypadek wiec maz znow wzial chleb w rece i to samo.
Wczoraj znow brat pakowal platki do półki. Opakowanie zaszelescilo i znow ten krzyk. Nie wiem czy on sie boi tego czy co bo pozniej chcialam to sprawdzic i juz bylo spoko.
-
Iwa o rany
My dopiero na 3 bedziemy przechodzić
Najpierw były Dada 2, potem zielone pampersy 2 a teraz konczymy paczke Pampersow Premium 2 i bede dawac 3 Dad Premium.
Niby wszystkie 2 a dopiero niedawno Pampersy Premium 2 zaczely byc na malego dobre.
A niby wage ma konkretną
Iwa ostatnio jego gaworzenie to same piski i wrzaski (wasze dzieci tez zamiast gruchac i gugac to tak piszcza?) ale to to byl normalny baaardzo głośny krzyk bez cienia pisku -
U nas też 3 i pewnie jeszcze w nich zabawimy
Ola waży zaledwie 5,8.
Wczoraj zaliczylismy szczepienie na pneumokoki więc jesteśmy świeżo po ważeniu.
U nas było kilka takich nocy ze mała pomiędzy 3-4 się budziła i już zasnąć nie umiała
Na szczęście już się naprawila
-
Dorinka wrote:Nesone a masz Polska intrukcje? Bo my dalismy kase i monitor kupila nam ciocia meza w Anglii. No i ciezko instrukcje zrozumiec. My mamy ustawiony na 5. To malo czuly czy bardzo czuły? Jak sie maly urodzil to gdzoes to znalazlam na i Internecie a teraz nie mogę sobie przypomniec jak to bylo.
Nam dlugi alarm wlaczyl się 2x. Raz w panice wylecialam naga z lazienki bo wlasnie sie kapalam. Wpadam do sypialni alarm wyje a maly spokojnie sobie oddycha. I wyszlo ze płytka nam sie przesunela ale po wszystkim tez dostalam takiego cisnienia ze az mi sie ciemno przed oczami zrobiło i prawie odlecialam. Maz mnie woda chlapna o dopiero wrocilam.
No takiego stresu to chyba jeszcze nie przezylam (procz śmierci taty).
Zmartwilo mnie wtedy tylko ze alarm sie wlaczyl i wyl a maly wogole na niego nie zareagowal.
Mysmy dostali ten monitor po innym dziecku, czulosc mamy na 5 nastawiona czyli najbardziej czuly. Co do instrukcji to sostalismy w ogole bez instrukcji i mąż na internecie szukal jak go ustawial