X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Hej, mam termin na 26 czerwca. Miałam wątpliwości, czy dołączać do Was, od 2 dni mam plamienia jasnobrązowe, byłam u gin i biorę duphaston. Zobaczymy, wszystkim zaciążonym serdeczne gratulacje

Czesc:)
    na pewno bedzie ok. Bylas u gina, masz duphaston to teraz tylko do przodu :)

mamaNika, Helen lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czesc angela. Ja tez z warszawy jestem :)
    hej:) masz jakiegoś dobrego ginekologa?

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Czesc:)
    na pewno bedzie ok. Bylas u gina, masz duphaston to teraz tylko do przodu :)
    trzeba myśleć pozytywnie :)

sedinum82 lubi tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee chyba przechwaliłam, coś mnie kręci na żołądku :/

Kawokado lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Cześć Zołzi tak jestem 85 rocznik i mieszkam w okolicach Warszawy. Szukam fajnych znajomości żeby móc wymieniać się informacjami.23 października mam wizytę u lekarza i zastanawiam się czy będzie już serduszko.

No to dobrze trafiłaś! ja dzien przed Tobą mam usg i tel licze na serducho :-)

Angela85 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo dobrze, ze serduszko bije! Odpoczywaj i nie stresuj się :* łykaj pięknie piguły i będzie dobrze ;)

Kourtney pisałaś o zapachach u mnie najbardziej drażniąco działają grzyby: teść przyniósł nam cały kosz do suszenia jak byłam w 4tc i wtedy zaczęły mi się mdłości ;) Masakra po prostu! Wystarczy, że przechodzę koło lasu a je czuje :D psychoza :D mam suszone pozamykane w słoikach takich z gumą, więc zapach teoretycznie nie ma prawa się wydostać, a jak otworzę tę szafkę to zaraz lecę ściskać porcelankę ;D Ostatnio miałam też przypadek na basenie: ppływałam na torze z babką, która strasznie słodko pachniała (nie wiem czy żel pod prysznic czy perfumy) do tego stopnia, że jak do niej podpływałam to miałam wrażenie, że woda jest słodka! Musiałam zmienic tor, bo nie mogłam tego znieść ;p

Co do stanika to noszę 75C z triumpha, ale! Prawdziwa braffiterka dobrała mi 70F z panache do biegania i to najlepszy stanik jaki kiedykolwiek miałam :) więc na pewno pójdę do niej jak biust mi zacznie z triumphów wypadać ;)

Jeżeli chodzi o plamienie to też mam psychodzę i zawsze w toalecie sprawdzam czy wszystko ok ;) w piatek tak mnie coś kuło w dole brzucha, ze przeraziłam się nie na żarty. Do tego ani w pt ani wczoraj nie miałam mdłości! I jadłam jak wariatka ;p Cały dzień chodziłam jak struta... nawet mojemu w rękaw płakałam, ze najpierw mnie kuło a teraz brak mdłości i że na pewno coś jest nie tak. A dziś wróciły :P i to z podwójną siłą. Do 10 listopada to ja osiwieje, mówie wam :P

Annielove błagam GOTUJ MI!!!! :D :D :D Jk czytam o tych pysznościach to mi mdłości mijają ;) a tak szczerze to zabiłabym za sałatkę z saladstory... ale boję sie toxo ;( no i nie chce męża ganiać do centrum ;p chociaż może... Mogłabym sama sałatkę zrobic, ale mi się nie chce ;p Leniwa dupa ze mnie :D

Gaja13 och ci lekarze :/ i weź tu człowieku komuś zaufaj :/

Tak wogóle to witam się w 9 tygodniu :) ależ ten czas leci.

sedinum82, Redhotka, Annielove lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie! Widziałyście podpis pod moim paskiem na ten tydzień?! ;D nie mogę no! a tak mi biegania brakuje :P poszłabym z kijami na spacer, ale leje :/ dobrze chociaż, ze fasola robi swoje cardio ;)

sedinum82, Zołzi, Helen lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helen od jakiegoś miesiąca mam straszne tempo życia, tak na prawdę nie mam kiedy nawet pospać... Śpię czasem 2x bo w nocy późno się kładę, nie wysypiam się, w domu spędzam tyle co przy kawie... Teraz walnę kawę i znów lecę, na działkę pomóc mężowi i mamy wymiary okien pobrać, potem muszę jechać na grób taty bo nikt nie jeździ, a już trochę tam nie byłam...A niby taka ,,wolna niedziela '' :/
    Jutro zamówienia materiałów, wszystko co ,, papierkowo / materiałowe'' jest na mojej głowie, zamówienia, odbiory, faktury... Mąż pracuje, a w wolnym czasie buduje i tak to leci. Masakra jakaś

Ja mam w czwartek wizytę, mam wieeeeeeeeeeelkie nadzieję że rośnie maleństwo i że zobaczę <3, ojj jak ja bym chciała...
    no to nie dobrze, bo powinnas zwolnić i miec czas na odpoczynek, szczególnie teraz. Obmiar okien to raczej męska rzecz, nie masz kogoś kto by cię wyręczył?
    zawsze możesz się posłuzyć firmą od której zamierzasz je zamówić, facet przyjedzie,pomierzy i zrobi wycenę :).
    Pamiętaj ze ciąza jest najważniejsza, no i widzę, ze kawa za kawą, oj nie ładnie :(

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wizytuję już jutro :-) trzymajcie kciuki za <3 !

MerlinMo, sedinum82, Kawokado, Annielove, mmarzenak, Redhotka, madziak2202, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

trzymaka!!!!!

miluszka lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 18 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Ja też się jutro wizytuję :) też powinnam już usłyszeć serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 07:42

sedinum82, Kawokado, Annielove, mmarzenak, Redhotka, madziak2202, Helen lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen jak się ma ograniczony budżet to sporo rzeczy trzeba robić samemu ;) Do tej pory ja też sporo pracowałam na budowie, no ale cóż, teraz jestem bardziej od ,, kontroli jakości '' :D hehe mąż będzie miał mnie dość ;)

Dziewczyny trzymam kciuki za serduszko :)

miluszka, Mili_Vanilli, Helen lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • wiktorzna Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj bylam na pierszej wizycie. Slyszalam piekne serduszko. Jestem w 6t4d. I doastalam oto takie piekne zdjecie.

Paula222, Annielove, Kawokado, mmarzenak, miluszka, Angela85, Clara, Redhotka, sedinum82, madziak2202, Helenucha Klucha, Zołzi, Kourtney, Helen, Abra, Morwa, mia6 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miłe słyszeć takie dobre wiadomości :) Czekamy na jutrzejsze POZYTYWNE wizyty. Obyście przyszły tu z pięknymi fasolkami i bijącymi serduszkami <3

Angela85 witaj :) Ja również jestem z Warszawy :) Chodzę do dr. Zwolińskiego z Unicare

Kawokado jasne i dla ciebie również mogę gotować. Chodz z kolacja poszłam na łatwizne, kupiłam chińszczyzne :D

Angela85, Kawokado lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Ja też się jutro wizytuję :) też powinnam już usłyszeć serduszko :)

eiktgzu3rl42zinv.png
    Na którą masz wizytę ? :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie wiem co mnie podkusilo, ale mierze temperature i dzisiaj mam spadek do 36,93 a byla mniej wiecej na stalym poziomie 37,08. powinnam sie martwić?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej dziewczyny nie wiem co mnie podkusilo, ale mierze temperature i dzisiaj mam spadek do 36,93 a byla mniej wiecej na stalym poziomie 37,08. powinnam sie martwić?
    Ja chcialam mierzyc w ciazy bo wydawało mi się że będę miała wszystko pod kontrolą ale po 2 dniach zrezygnowalam bo mialam wahania od 36,9 do 37,2. Ginekolog powiedział zebym nie mierzyla, nie robila bety tylko uważała i dbala o siebie. Niepotrzebny stres... wystarczy ze do wyliczania owu panikowalam przy spadkach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 07:07

Clara, Hania222, Redhotka, sedinum82 lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Zołzi :) Jak to dobrze , ze ktoś podtrzymuje nas na duchu:) Już nie będę mierzyć temperatury

Redhotka, Zołzi, sedinum82 lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Na którą masz wizytę ? :-)

Na 12.45 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 07:41

mmarzenak, Annielove, Helen lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące :-*

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ