X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :) Już się nie mogę doczekać, a jednocześnie się boję czy wszystko ok.

mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Dzięki wielkie :) Już się nie mogę doczekać, a jednocześnie się boję czy wszystko ok.
    Na pewno będzie :) i pięknie bijące serduszko :)

wiktorzna lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dla wszystkich mamusiek, które idą dziś na wizytę! :)

u mnie wraz z 7t zaczęły się mdłości... Pomaga sucha buła :P

Udanego dnia!

krysiak, miluszka, Kawokado, mia6 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia dla wszystkich wizytujących, 3mam za Was kciuki!

krysiak, miluszka lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Mi na mdłości pomaga herbatka imbirowa. Gotuje kilka plasterków imbiru w szklance wody (tak na oko) przez jakieś 20 min, potem zaparzam w tym czarną herbatę, dodaję troche miodku. Jak nie mam czasu to np utrę trochę imbiru na tarce i dodam to herbaty bądź soku. To mój zestaw obowiązkowy od dwóch tygodni w drodze do pracy :)

Helenucha Klucha, sedinum82 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mdłości.. Z rana zaliczyłam porcelanowego przyjaciela ;d
    Teraz piję herbatkę z gruszką i cynamonem i do tego wcinam kanapki z twarożkiem ;d Nie jest najgorzej, nawet po cichu mnie to cieszy bo wiem że fasolka rośnie i ma się dobrze.

Powodzenia dziś dla wizytujących <3

Clara lubi tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jakos mdłości przeszły a dopiero powinny sie nasilać no i człowiek od razu sie martwi :) za to tak mnie od wczoraj boli głowa że ruszyć się nie mogę :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam mdłości nadal i kompletny brak apetytu, wszystko jem na siłę...masakra

lprkuay3dehqwb0g.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juź czekam u lekarza:-) nie mogę się doczekać! Najgorzej że siedzę i mam mdłości, chyba tu umrę...

Annielove lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Ja chcialam mierzyc w ciazy bo wydawało mi się że będę miała wszystko pod kontrolą ale po 2 dniach zrezygnowalam bo mialam wahania od 36,9 do 37,2. Ginekolog powiedział zebym nie mierzyla, nie robila bety tylko uważała i dbala o siebie. Niepotrzebny stres... wystarczy ze do wyliczania owu panikowalam przy spadkach :-)
    Hej!

Miałam podobne plany - by co najmniej do jutra (wizyta u gina, zaplanowana już wcześniej), albo i dłużej mierzyć. Ale po niedzielnym małym spadku, stwierdziłam że dziś zmierzę by zobaczyć czy się podniosła (być może termometr za płytko był i chyba tak właśnie było). Teraz daje sobie też z tym spokój, bo nie warto. :)

Betę z założenia robiłam też tylko 2 razy (z tych samych powodów). Powtórzę jedynie wtedy, gdyby lekarz chciał z późniejszego etapu...

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A ja juź czekam u lekarza:-) nie mogę się doczekać! Najgorzej że siedzę i mam mdłości, chyba tu umrę...

Trzymaj się dzielnie ! Trzymam kciuki za dobre wiadomości :)

miluszka lubi tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Trzymam mocno kciuki

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Będzie dobrze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja również trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dziśzakochany.gifzakochany.gifzakochany.gif

miluszka, Helen, Abra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczeta. Powodzenia Wszystkim, ktore dzisiaj lekarza zaliczaja. I jak najmniej mdlosci tym, ktore juz ich maja dosc. A tym, ktore jeszcze nie maja a tak bardzo ich chca, aby je dzisiaj zamdlilo :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 08:59

Zołzi, mmarzenak, sedinum82, miluszka, Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano po pierwszym kesie bulki zaliczylam pierwsze rzyganko :-) Po akcji wrocilam prosto do kuchni, skonczylam smarowac bule i zjadlam cala z takim apetytem i smakiem, ze hoho (jedna polowke z twarozkiem, druga z dzemem). Poki co spokoj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego poniedziałku! Próbuję przestać ziewać i zmobilizować się do pracy. Weekend pod znakiem gości był bardzo przyjemny, ale zdecydowanie za szybko minął. Trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja też dzisiaj się wybieram, ale do endo, ogarnąć moją tarczycę. No i muszę się umówić na pierwszą wizytę do gina,planuję iść w przyszły poniedziałek, ale kusi mnie piątek, bo już nie mogę się doczekać. Tylko chciałabym zobaczyć bijące serce, więc może jednak się wstrzymać?

mmarzenak lubi tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    [...] Tylko chciałabym zobaczyć bijące serce, więc może jednak się wstrzymać?

Jezeli usiedzisz to idz za ten tydzien :) wieksza szansa na serduszko :-) i bedziesz od razu spokojna :)

3mam kciuki za wszystkie wizyty :)
    Dawajcie znaki:)

U mnie nieustanny dziwny bol brzucha :( Cos jak polaczenie ciagniecia, pieczenia i wzdecia :(

Jutro wizyta, ktora rozstrzygnie czy ta beta to tylko jakas niegrozna anomalia czy masakra:(
    eh. chyba sie dzisiaj na niczym nie skupie ;-) az sobie zrobilam plan co robic godzina po godzinie bo czuje nadchodzaca rozlazłość :)

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mówi, że dziś chyba założy już kartę ciąży:-) przede mną jeszcze 2 w ciąży i jedna już w gabinecie, to się na czekam ;-)

Pati_89, krysiak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Położna mówi, że dziś chyba założy już kartę ciąży:-) przede mną jeszcze 2 w ciąży i jedna już w gabinecie, to się na czekam ;-)
    cierpliwości Kochana, już bliżej niż dalej:)

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ