X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiak mdlosci oczywiscie od rana. Ale jakby... mniejsze? Moze uda mi sie zjesc normalne sniadanie i nie zwrocic

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w 8 tygodniu <3

Ja 12.11 idę pokazać wyniki badań a 19.11 idę dopiero na prenatalne z USG 3D... Lekarz ostatnio poinformował żeby zjeść coś słodkiego przed wizytą, tak to dzidziuś będzie dokazywał :) Nie mogę się doczekać, według USG powinnam być w 12t4d

Kurcze, cały czas myślę o MerlinMo :( martwię się o nią..

Mili_Vanill witamy :)

A u mnie dziś istny amargedon, dziecko całą noc nie spało, płakało.. a dziś jak wstała to z katarem i ciągłym kichaniem, jakiś chyba wirus panuje bo wszyscy w rodzinie chorzy ;/ muszę podskoczyć do apteki po witaminkę c, coś na katar i na gorączkę.

A dziś na obiadek rosołek, udko w pikantnej marynacie, surówka z pomidorków cherry, z rukolą i ogórkami kiszonymi do tego ziemniaczki z koperkiem i dodatkowo mizeria. Na obiad przyjeżdżają rodzice więc trzeba czymś zabłysnąć

Zołzi, Kourtney lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :*
    u mnie dziś poranne mdłości, problem ze zjedzeniem śniadanka, kibelek też przywitałam :P
    na szczęście brak plamień :) jupiiii :)
    jestem mega wyspana, wczoraj pół dnia spałam i całą nockę również bez problemów :) bardzo bym chciała iść na spacer dziś, mam nadzieję że może chociaż na chwilkę słonko wyjdzie z za chmur. miłego dnia mamusie :*

Kourtney, sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :-) u nas pada, brzydko i szaro, pewnie niedzielę przesiedzimy w domu. 4 dzień męczę się z mdłościami, noc nie przespana, poradźcie, co jecie jako pierwszy posiłek przy mdłościach, co ich nie potęguje? jestem załamana swoim samopoczuciem.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Hej. A na ktorego ci wyznacza termin?;)
    Mysle ze mozesz sie cieszyc ze akurat cie mdlosci omijaja :P u kazdej to troche inaczej . Kiedy masz wizyte u ginekologa?

Ja mam termin na 8 czerwca wizytę mam w środę to jeszcze 3 dni cała wieczność ja to bym najchętniej co parę dni chodziła do lekarza tym bardziej po tym co przeżyłam w Polsce a może opisze wam moją historię....
    Mieszkam obecnie w holandii i tu miałam 4 inseminacje(bezpłodność idiopatyczna)po 4 IUI pojechałam na urlop do polski i tam wielka radość dwie kreski no i że przeszłam już tyle poszłam do swojego gina prywatnie w 4 tc by sprawdzić czy wszystko jest ok a on że to ciąża pozamaciczna że dziecko jest w jajniku i nawet puls widać no i...wielki płacz całą noc ale rano poszukałam innego gina i poszłam na wizytę a on mówi że w tak wczesnej ciąży w życiu nie można stwierdzić ciąży pozamacicznej a to co on widział to ciałko żółte zrobiłam bete urosła super ale w macicy nie było jeszcze pęcherzyka po kilku dniach poszłam na kontrole i był już pęcherzyk dostałam dupka na wszelki wypadek i wróciłam do holandii teraz czekam już 2 tygodnie na wizytę w ciągłym stresie czy jest zarodek czy serduszko bije.

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dzień dobry Mamusie :-) u nas pada, brzydko i szaro, pewnie niedzielę przesiedzimy w domu. 4 dzień męczę się z mdłościami, noc nie przespana, poradźcie, co jecie jako pierwszy posiłek przy mdłościach, co ich nie potęguje? jestem załamana swoim samopoczuciem.
    Podobno rumianek łagodzi mdłości

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem w 6 tyg ciąży. Chciałabym dołączyć do Was żeby było raźniej. Pozdrawiam

Zołzi, gaja13, Helenucha Klucha, Paula222, Helen, Kourtney, sedinum82, Kawokado, Annielove, Abra, mia6 lubią tę wiadomość

Angela85 42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki! Dzis rozpoczynam 6 tydzień! Zamiast mdłości mam wilczy apetyt! Na śniadanie jedliśmy placki ziemniaczane jak u babci z miodem i smietaną a teraz chodzi za mną twaróg i pomidory ze szczypiorem :-)

Angela85, Helen, sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Cześć. Jestem w 6 tyg ciąży. Chciałabym dołączyć do Was żeby było raźniej. Pozdrawiam

Cześć! jak 85 to Twoj rocznik to przybijam piątkę :-) opowiedz coś o sobie :-)

201606207452.png
  • Angela85 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Zołzi tak jestem 85 rocznik i mieszkam w okolicach Warszawy. Szukam fajnych znajomości żeby móc wymieniać się informacjami.23 października mam wizytę u lekarza i zastanawiam się czy będzie już serduszko.

Zołzi, Zołzi lubią tę wiadomość

• Angela85 Koleżanka

Wysłany: 18 października 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    42803b1db54a726d494ef2f5f0986917.png

Helen lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ale ponury dziś dzień :P

Jakoś zaczynam się zastanawiać, czy nie skoczyć na betę ... W ogóle jakby objawy ustały, nic się nie zmienia, żadnych mdłości, żadnego bólu piersi... Wszystko jakby stanęło, martwię się :/

Z tym zwolnieniem tempa, przydało by się...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Cześć Mamuśki! Dzis rozpoczynam 6 tydzień! Zamiast mdłości mam wilczy apetyt! Na śniadanie jedliśmy placki ziemniaczane jak u babci z miodem i smietaną a teraz chodzi za mną twaróg i pomidory ze szczypiorem :-)
    tez mam faze na placki ziemniaczane, tylko kto je zrobi?
    jedz..bo nie wiadomo czy nie dostaniesz mdłosci :)

Zołzi lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej :) Ale ponury dziś dzień :P

Jakoś zaczynam się zastanawiać, czy nie skoczyć na betę ... W ogóle jakby objawy ustały, nic się nie zmienia, żadnych mdłości, żadnego bólu piersi... Wszystko jakby stanęło, martwię się :/

Z tym zwolnieniem tempa, przydało by się...
    a ile masz dni takich wolnych? wiesz moze to przypadek ze słabiej czujesz...nie ma co się wkręcasz, mnie piersi tez nie bolą stale, są dni w których tez nie miałam objawów, a zobaczyłam <3

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Cześć Zołzi tak jestem 85 rocznik i mieszkam w okolicach Warszawy. Szukam fajnych znajomości żeby móc wymieniać się informacjami.23 października mam wizytę u lekarza i zastanawiam się czy będzie już serduszko.
    coś lekarz może już widziesz, ale to zalezy, czy nie przesunęła ci się owulacja, części dziewczynom się udało zobaczyć, ogólnie jest widoczne od 6t4dn.

Zołzi lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dzień dobry :-)

Wstałam wcześnie bo spać nie mogę... leżę i rozmyślam.
    Mało tego, śnił mi się jakiś pogrzeb - nawet dokładnie nie pamiętam kogo.
    Jedynie była to starsza osoba.

Dzisiaj z rana zrobiłam sobie test ciążowy by zobaczyć czy jeszcze w ciąży jestem0dash2.gif0dash2.gif
    Na ten czas żadnych objawów i to jest u mnie bardzo bardzo podejrzane.
    W głowie mi siedzi, że już po ciąży, że nie rozwija się.

Mam gina również tak jak niektóre z Was na NFZ, zastanawiam się czy to dobry pomysł by iść do niego. Sama nie wiem. Nie lubię tak skakać po ginach.
    A ten na NFZ pewnie będzie mi tam grzebał:-)

No, spowiedzi koniec0slonce.gif

Rodzinnej niedzieli życzęzabawa.gif
    lakarz to lekarz nie moze cię gorzej cię zbadać niz prywatnie, wszyscy badają tak samo, tylko prywatnie lekarz ma wiecej czasu dla pacjentki i moze ci wiecej powiedziec, ale jak wiesz o co pytac, to na NFZ lekarz tez ci odpowie.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłej niedzieli Mamuśki :*

Paula222 lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 października 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen od jakiegoś miesiąca mam straszne tempo życia, tak na prawdę nie mam kiedy nawet pospać... Śpię czasem 2x bo w nocy późno się kładę, nie wysypiam się, w domu spędzam tyle co przy kawie... Teraz walnę kawę i znów lecę, na działkę pomóc mężowi i mamy wymiary okien pobrać, potem muszę jechać na grób taty bo nikt nie jeździ, a już trochę tam nie byłam...A niby taka ,,wolna niedziela '' :/
    Jutro zamówienia materiałów, wszystko co ,, papierkowo / materiałowe'' jest na mojej głowie, zamówienia, odbiory, faktury... Mąż pracuje, a w wolnym czasie buduje i tak to leci. Masakra jakaś

Ja mam w czwartek wizytę, mam wieeeeeeeeeeelkie nadzieję że rośnie maleństwo i że zobaczę <3, ojj jak ja bym chciała...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela85 wrote:
    Czesc angela. Ja tez z warszawy jestem :)

• mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam termin na 26 czerwca. Miałam wątpliwości, czy dołączać do Was, od 2 dni mam plamienia jasnobrązowe, byłam u gin i biorę duphaston. Zobaczymy, wszystkim zaciążonym serdeczne gratulacje

sedinum82, Helenucha Klucha, Kawokado, Helen, Kourtney, Morwa, mia6 lubią tę wiadomość

‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ