X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Tak właśnie robię :) grzecznie sobie leżę łyka tabletki. Krwawienie Ustapilo więc jest lepiej
    to wspaniale, daj koniecznie znać jak coś sie bedzie działo..
    mam nadzieje, ze szybko was wypiszą do domu :)

MerlinMo lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wchodze a tu takie wiadomosci. Merylin trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok. Lez i odpoczywaj . a robili ci usg czy tylko dali leki?

Wczoraj przy przyjęciu robili mi usg. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane jest tym mniejszym pecherzykiem ciążowy. Wg Pani dr która mnie badała nie widać w nim echa zarodka i prawdopodobnie się poroni.
    Natomiast jest dzidziuś 6 tyg i 5 dni - serduszko bije tętno też jest. Przyjmuje leki te które mój gin mi zalecił - luteine oraz duphaston dodatkowo podają mi tu cyklonamine

Redhotka, Kourtney, Helen, sedinum82, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wg usg zaczynam kolejny tydzień 9y :)wg.miesiączki jutro zaczynam.

Redhotka, Kourtney, sedinum82, Kawokado lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merlin super ! Noo jak serduszko bije to super ! Będzie dobrze :)

A mnie też boli dziś brzuch... i to mocno, aż mam uczucie takich ,,prądów '', martwię się :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie drugi zarodek sie calkiem wchlonal. Jakby go nie bylo. Wlasnie gin mi tlumaczyl ze u jednym sie wchloni a u innych poroni i wtedy moze byc krwawienie. Lepiej ze na tym etapie sie to stanie niz jakby pozniej sie mialo stac bo wtedy by moglo sie cos stac drugiej dzidzi

Helen, MerlinMo lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MerlinMo wrote:
    Wczoraj przy przyjęciu robili mi usg. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane jest tym mniejszym pecherzykiem ciążowy. Wg Pani dr która mnie badała nie widać w nim echa zarodka i prawdopodobnie się poroni.
    Natomiast jest dzidziuś 6 tyg i 5 dni - serduszko bije tętno też jest. Przyjmuje leki te które mój gin mi zalecił - luteine oraz duphaston dodatkowo podają mi tu cyklonamine
    super :), najwazniejsze ze ciąża trwa, widać drugiemu nie było dane być na świecie

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Czy was tak denerwuja niektore zapachy? Mi zaczal tak cholernie draznic perfum od mojego ze ma juz zabronione sie nim psikac. Masakra. Najgorzej mam wlasnie z perfumami. Dzisiaj moja przyszla tesciowa jak sie ze mna witala miala taki mocny zapach ze az mnie naciaglo :O
    ja tak mam z zapachem mięsa, najgorzej jak się piecze kurczak w piekarniku, pozniej jest robione wielkie wietrzenie mieszkania, tak mi to przeszkadza.
    Poki co perfumy toleruje, choc są czasami takie zapachy, ktorych nie lubię ze teraz tym bardziej nie lubię :P.

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-* chodzę co 5 minut do toalety sprawdzać czy nie plamię :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez za kazdym razem jak ide do toalety patrze sie. Zwlaszcza ze mam duzo sluzu i czuje ciagle mokro...

Kawokado lubi tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ból brzucha jest całkiem normalny możesz śmiało brać nospe bo jest rozkurczowa a wiadomo że skurcze macicy nie są wskazane..ją miałam zalecenie brać 3x dziennie nawet jak nie bolalo.
    Melin cieszę się że wszystko w porządku :-) a nie mialabys teraz dostać @ ? Takie krwawienia czasem się zdarzają właśnie w terminie @.

Redhotka lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zastanawiam, czy nie brac nospy w dni co cwicze, chodz teraz chodze tylko 2x w tygodniu, ale tez robimy brzuszki, nozyce,przysiady. Nigdy nie czułam skurczy w czasie cwiczen ani ponich..ale skoro ten watek sie przewija, to moze ktoras z was słyszała o opinii lekarza co do nospy i jej brania.
    Co do nospy ja sie spotkałam z opinią ze nie nalezy jej zbyt duzo brac, gdyz ma wpływ na rozwoj dziecka.Czytalam ten artykuł dość dawno..wiec wam nie powiem dokladnie o co chodziło, ale warto poczytac troche opinii na ten temat.
    Pati mnie brzuch tez bolał pare dni temu i mialam to samo co ty..biegalam do toalety sprawdzac czy wszystko ok. nic mi nie jest, pewnie o macica sie rozciaga.
    u ciebie na pewno tez bedzie wszystko ok :*

feegu6l.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziękuję dziewczyny :-* chodzę co 5 minut do toalety sprawdzać czy nie plamię :/
    Mam to samo.
    Biorę no spe i jest lepiej :)

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    U nas juz po rodzinnym obiadku. Skonczylo sie na tym ze wszyscy lacznie ze mna na czele plakali ze szczescia :D moja mama nie mogla uwierzyc tak bardzo sie cieszyla. Przyszli tesciowie rowniez :) Narazie maja zabronione rozpowiadanie o tym bo sami chcemy to zrobic jeszcze troche pozniej :)

wzruszaka jak czytam te wasze rodzinne historie :)
    cudownie:)

u nas przez IVF cala rodzina non stop informowana i doskonale wiedzieli kiedy transfer, kiedy beta po transferze, wszyscy wiedza, ze cieszyc sie musimy ostroznie wiec nie ma takich scen. niestety.

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    U nas juz po rodzinnym obiadku. Skonczylo sie na tym ze wszyscy lacznie ze mna na czele plakali ze szczescia :D moja mama nie mogla uwierzyc tak bardzo sie cieszyla. Przyszli tesciowie rowniez :) Narazie maja zabronione rozpowiadanie o tym bo sami chcemy to zrobic jeszcze troche pozniej :)
    Sa chwile które zdarzają się tylko raz w życiu :D

sedinum82, Helen, Abra lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ty miałaś leżeć, a nie chodzić... :->

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Mi termin wylicza na 1 czerwca.

Mam pytanie:

Robiłyscie badania na progesteron? Jaki macie? Ja się trochę zmartwiłam, robiłam wczoraj badania, i mój progesteron to 14,79 ng/ml. Według norm laboratorium I trymestr to przedział 11,22-90. Niby mieszczę się w normie, ale wydaje mi się, że to za mało na 8 tc. Wizytę i usg mam w poniedziałek. Strasznie się boję. Nie plamię ani nie krwawię. Czasami brzuch mocniej zaboli albo jajniki.

Powiedzcie proszę, jak z Waszym progesteronem?

eiktgzu3rl42zinv.png

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redhotka wrote:
    Ty miałaś leżeć, a nie chodzić... :->
    Ta ja w pracy dzis byłam i jak na złość ludzie byli hehe :) ale juz jest lepiej boli tylko w krzyżu :) a teraz idę na urodziny całe szczęście tylko piętro niżej :D

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 października 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Hej dziewczyny :) Mi termin wylicza na 1 czerwca.

Mam pytanie:

Robiłyscie badania na progesteron? Jaki macie? Ja się trochę zmartwiłam, robiłam wczoraj badania, i mój progesteron to 14,79 ng/ml. Według norm laboratorium I trymestr to przedział 11,22-90. Niby mieszczę się w normie, ale wydaje mi się, że to za mało na 8 tc. Wizytę i usg mam w poniedziałek. Strasznie się boję. Nie plamię ani nie krwawię. Czasami brzuch mocniej zaboli albo jajniki.

Powiedzcie proszę, jak z Waszym progesteronem?

eiktgzu3rl42zinv.png
    Ja biorę dupka więc nawet nie badałam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 8 utrogestanow i u mnie progesteron jest w okolicach 50, dobrze by było żebyś brała jakiś progesteron, a na pewno go kontroluj, czy nie spada. Poproś gina, żeby Ci coś przepisał.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 17 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen nie boisz się ćwiczyć? Ćwiczenia typu brzuszki, nozyce to chyba raczej nie wskazane, tym bardziej że masz za sobą poronienia.

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ