Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kourtney wrote:Wchodze a tu takie wiadomosci. Merylin trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok. Lez i odpoczywaj . a robili ci usg czy tylko dali leki?
Wczoraj przy przyjęciu robili mi usg. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane jest tym mniejszym pecherzykiem ciążowy. Wg Pani dr która mnie badała nie widać w nim echa zarodka i prawdopodobnie się poroni.
Natomiast jest dzidziuś 6 tyg i 5 dni - serduszko bije tętno też jest. Przyjmuje leki te które mój gin mi zalecił - luteine oraz duphaston dodatkowo podają mi tu cyklonamineRedhotka, Kourtney, Helen, sedinum82, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA u mnie drugi zarodek sie calkiem wchlonal. Jakby go nie bylo. Wlasnie gin mi tlumaczyl ze u jednym sie wchloni a u innych poroni i wtedy moze byc krwawienie. Lepiej ze na tym etapie sie to stanie niz jakby pozniej sie mialo stac bo wtedy by moglo sie cos stac drugiej dzidzi
Helen, MerlinMo lubią tę wiadomość
-
MerlinMo wrote:Wczoraj przy przyjęciu robili mi usg. Krwawienie prawdopodobnie spowodowane jest tym mniejszym pecherzykiem ciążowy. Wg Pani dr która mnie badała nie widać w nim echa zarodka i prawdopodobnie się poroni.
Natomiast jest dzidziuś 6 tyg i 5 dni - serduszko bije tętno też jest. Przyjmuje leki te które mój gin mi zalecił - luteine oraz duphaston dodatkowo podają mi tu cyklonamine, najwazniejsze ze ciąża trwa, widać drugiemu nie było dane być na świecie
-
Kourtney wrote:Czy was tak denerwuja niektore zapachy? Mi zaczal tak cholernie draznic perfum od mojego ze ma juz zabronione sie nim psikac. Masakra. Najgorzej mam wlasnie z perfumami. Dzisiaj moja przyszla tesciowa jak sie ze mna witala miala taki mocny zapach ze az mnie naciaglo
Poki co perfumy toleruje, choc są czasami takie zapachy, ktorych nie lubię ze teraz tym bardziej nie lubię.
-
nick nieaktualny
-
Pati ból brzucha jest całkiem normalny możesz śmiało brać nospe bo jest rozkurczowa a wiadomo że skurcze macicy nie są wskazane..ją miałam zalecenie brać 3x dziennie nawet jak nie bolalo.
Melin cieszę się że wszystko w porządkua nie mialabys teraz dostać @ ? Takie krwawienia czasem się zdarzają właśnie w terminie @.
Redhotka lubi tę wiadomość
-
ja się zastanawiam, czy nie brac nospy w dni co cwicze, chodz teraz chodze tylko 2x w tygodniu, ale tez robimy brzuszki, nozyce,przysiady. Nigdy nie czułam skurczy w czasie cwiczen ani ponich..ale skoro ten watek sie przewija, to moze ktoras z was słyszała o opinii lekarza co do nospy i jej brania.
Co do nospy ja sie spotkałam z opinią ze nie nalezy jej zbyt duzo brac, gdyz ma wpływ na rozwoj dziecka.Czytalam ten artykuł dość dawno..wiec wam nie powiem dokladnie o co chodziło, ale warto poczytac troche opinii na ten temat.
Pati mnie brzuch tez bolał pare dni temu i mialam to samo co ty..biegalam do toalety sprawdzac czy wszystko ok. nic mi nie jest, pewnie o macica sie rozciaga.
u ciebie na pewno tez bedzie wszystko ok :* -
Kourtney wrote:U nas juz po rodzinnym obiadku. Skonczylo sie na tym ze wszyscy lacznie ze mna na czele plakali ze szczescia
moja mama nie mogla uwierzyc tak bardzo sie cieszyla. Przyszli tesciowie rowniez
Narazie maja zabronione rozpowiadanie o tym bo sami chcemy to zrobic jeszcze troche pozniej
wzruszaka jak czytam te wasze rodzinne historie
cudownie:)
u nas przez IVF cala rodzina non stop informowana i doskonale wiedzieli kiedy transfer, kiedy beta po transferze, wszyscy wiedza, ze cieszyc sie musimy ostroznie wiec nie ma takich scen. niestety.20.10.2015 - 7tc. [*] -
Kourtney wrote:U nas juz po rodzinnym obiadku. Skonczylo sie na tym ze wszyscy lacznie ze mna na czele plakali ze szczescia
moja mama nie mogla uwierzyc tak bardzo sie cieszyla. Przyszli tesciowie rowniez
Narazie maja zabronione rozpowiadanie o tym bo sami chcemy to zrobic jeszcze troche pozniej
sedinum82, Helen, Abra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Mi termin wylicza na 1 czerwca.
Mam pytanie:
Robiłyscie badania na progesteron? Jaki macie? Ja się trochę zmartwiłam, robiłam wczoraj badania, i mój progesteron to 14,79 ng/ml. Według norm laboratorium I trymestr to przedział 11,22-90. Niby mieszczę się w normie, ale wydaje mi się, że to za mało na 8 tc. Wizytę i usg mam w poniedziałek. Strasznie się boję. Nie plamię ani nie krwawię. Czasami brzuch mocniej zaboli albo jajniki.
Powiedzcie proszę, jak z Waszym progesteronem?
-
Mili_Vanilli wrote:Hej dziewczyny
Mi termin wylicza na 1 czerwca.
Mam pytanie:
Robiłyscie badania na progesteron? Jaki macie? Ja się trochę zmartwiłam, robiłam wczoraj badania, i mój progesteron to 14,79 ng/ml. Według norm laboratorium I trymestr to przedział 11,22-90. Niby mieszczę się w normie, ale wydaje mi się, że to za mało na 8 tc. Wizytę i usg mam w poniedziałek. Strasznie się boję. Nie plamię ani nie krwawię. Czasami brzuch mocniej zaboli albo jajniki.
Powiedzcie proszę, jak z Waszym progesteronem?