X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1988, u nas dziąsła rozpulchnione juz od jakiegoś czasu, ale nie widze póki co nawet białych kresek :( Ja zwalam jeszcze na mozliwosc skoku rozwojowego. Fajnie, ze nasze dzieciaczki mają urodziny w jednym dniu, no i te imiona :D Ja na sali po porodzie leżałam z dziewczyną, która urodziła tez coreczke tego samego dnia, ona jej dala na imie Nikola, wiec sie rymowały Ola i Nikola, a do tego obie mamy nazwiska "po ptaszkach" :D do tej pory utrzymujemy kontakt :)
    No ja właśnie dorwałam jakąś pastę niby 0+, ale narazie szorujemy dziąsełka samą szczoteczką :)
    Iwa2016, ja mam upatrzoną parasolkę, ale raczej kupimy ja dopiero na wiosne. Teraz jeszcze jeździmy w gondoli, ale po nowym roku zmieniamy na tą spacerówkę z kompletu 2w1. i tak spędzimy zimę :)
    munequita, ja właśnie nie rozumiem czemu pediatra tak sie przejela ta waga, córa rozwija sie prawidłowo, jest energiczna. Na niedożywioną nie wygląda, na anemika też nie. Dużo dziecko waży to źle, mniej jeszcze gorzej, chyba sie nie da dogodzic :D
    A co do "słówek" to moja krzyczy jak ją mój mąż usypia "amamama", wtedy musze przyjsc i ją wziąć. wyciąga też ręce żeby ją wziąć :)

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, my też mamy upatrzony Joie Litetrax 4 tylko nie wiemy czy ten czy air. Który Wy macie? Bardzo nam się wczoraj spodobał. Siostra męża poleca nam Britaxa ale nigdzie nie ma go na sklepach i nie mamy jak sprawdzić czy by nam przypasowal tylko z wyglądu bardzo podobny do Joie.

My też jeszcze jeździmy w gondoli bo mamy bardzo długą, a spacerowke to tez z myślą o wiośnie :)

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju to my wczoraj też swietowalismy pół roczku i tez mała maruda marze juz o tym by ładnie przesypial nocki :);)

My mamy dwie szczoteczki silikonowa masujemy ząbki od 3 miesiąca juz i czyścimy jamę ustna. Jak pojawiły się zęby to mamy taką normalna szczoteczkę do mycia ząbków myjemy póki co wodą samą bo akurat nie było w rossmanie pasty dla maluchów :):)
    My jeszcze w gondoli bo mamy jeszcze miejsca trochę a spacerowke z zestawu użyliśmy ostatnio jak byliśmy z młodym w sklepie to fajnie wszystko widział i pięknie siedział całe 2 godziny bez noszenia na rękach jak to bywało wcześniej podczas zakupów.
    Nasz złości się ze nie potrafi sam podnieść się do siadania napina się chce ale nie wychodzi mu.
    Z obracaniem z brzucha na plecy tez nie bardzo mu idzie. Ma jeszcze czas. Za to pięknie pełZa.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym wywabiacie plamy z marchewki? Od kiedy rozszerzyłam Martynce dietę, to mam je dosłownie wszędzie. Kupiłam nawet w ikei takie ubranko do karmienia ale i tak uda jej się jakoś wybrudzic podczas jedzenia. No i w czym to prac???

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerówki jeszcze joie 4 moja szwagierka ma czerwono czarny i średnio zadowolona Ponieważ materiał którego wózek jest wykonany mechaci się tworzą się kulki na siedzisku pozatym sporo jeździ i juz jest rozklekotany zgrzypi okropnie a poprzez dość częste składanie do samochodu rama na Zgieciu wygina się. Z plusów to lekkość i wygoda bo Fifi tez korzystał z niego jak byliśmy na wyjeździe rodzinnym :);) poprostu spacerówka raz dwa a znoszenie gondoli wiadomo.... Super się prowadzi ale te zgrzypienie masakra. Wózek posiada od marca / kwietnia jakoś tak.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja mam odplamiacz z lovela ale działa tylko jak odrazu zapiore.

• Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to mnie zaskoczyłaś z tym materiałem w wozku i skrzypieniem. Materiał jeden z lepszych się wydaje a oglądałam i macałam mnóstwo wózków. To skrzypienie to koła?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to mnie zaskoczyłaś z tym materiałem w wozku i skrzypieniem. Materiał jeden z lepszych się wydaje a oglądałam i macałam mnóstwo wózków. To skrzypienie to koła?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak koła jak będę miała możliwość wrzucę Wam foty tego materiału co się mechaci.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/524ae2eed076.jpg

Pozatym szwagierka zamówiła wkładkę widoczną na zdjęciu bo latem bardzo się pocila młoda od tego materiału. Aaaaa i mona zauważyć również odbarwiwnia materiału na gorze wózka tam gdzie jest schowek u góry na rączce z przegródkami. odbarwienia od słońca oczywiście. Widoczne na zdjęciu, że jest inny kolor czarny
    Ktoś może napisać, że się czepiam ale takie detale zwracają uwagę. Nie kupilabym tego wózka.

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamuski :)
    Szcześliwego Nowego Roku Wam zyczę Pozdrawiam

kasju lubi tę wiadomość

• kasju Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, ja to marze chociaż o jednej przespanej nocce, ale póki co, to raczej niemożliwe :) W sumie to chyba juz sie do tego przyzwyczailam, na poczatku musialam sobie odbic to drzemką w ciągu dnia, wtedy kiedy Mała, ale teraz juz jest spoko :)
    Ooo, dobrze wiedzieć na temat wózków. Ja jestem kompletnie zielona niestety w tym temacie, a spacerówke chcialabym miec porządną, bo planujemy sie przeprowadzac, a tam póki co droga jest kamienno-błotna. Może coś do tego czasu sie zmieni i asfalt wyleją, ale wątpię.

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Dorinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wrocilysmy z gór od rodziny męża :)
    Mam dosc tesciowej i jej ciaglego noszenia malego.
    Nie chce byc niewdzieczna ale spielam sie z nia ostro.
    Od soboty prawie dziecka na rekach nie miałam (pojechala z nami do rodziny.
    W 1 dzien swiat wieczorem maly wstal po drzemce ok 17.30. Wzielam go przynioslam ale jeszcze mial faze przytulanka po spaniu. A tesciowa podleciala i mi go wziela a ten...... saneczki i w ryk :D no sorki ale ucieszylo mnie to (jednak jiz sie nie powtórzyło).
    Ale myslicoe ze mi go oddala? Wnet by mu swoja choinke przewrocic dala zeby sie tylko u niej uspokoil.
    No i Maly nauczyl sie wyciagac raczki jak ktos do niego wystawia zeby go na rece wziasc. I trzymalam go na rekach a ona wystawila swoje i gada do niego zeby do niej szedl. A on glowa w druga strone i ani mysli isc. To go zaczela wyciagac z tekstem "no chodz do mamusi"!!!! :O
    To juz Maz od razu z lozka wyskoczyl z tekstem czy sie nie zapomina.
    A wieczorem maly juz u nich plakal. Maz na chwile do nas przyszedl ( mial zapelnie zatok i lezal w łóżku bo ku całe oko napuchlo) i maly co na niego spojrzal to smutna minka i placz.
    Wiec mowie do Meza zeby go wzial bo sie chyba stesknil po calym dniu tym bardziej ze na codzien to o tej porze zawsze sie razem bawia. A ta zamiast Mezowi dala malego tesciowi z tekstem "dziadek to tez chlop wiec co to za roznica"!
    No to juz mi zylka strzelila. Wstalam, wzielam dziecko i dalam Mezowi a jej powiedzialam ze sa goscmi to prosze sobie siasc i sie czestowac a my sie swoim dzieckiem zajmiemy.
    I wczoraj wrocilismy i z wlasnym dzieckiem sobie poradzic nie mogę bo non stop naruszenia i wymuszanie noszenia... Przyszedł moj brat i nawet sie siasc nie dalo bo z Panem najlepiej to chodzić i zwiedzac.
    Dzis ledwo do wc wyszlam bo tak płakał. No a przykro mi bardzo ja mam 156cm i 48kg a maly juz 76cm i ponad 8kg wiec srednio juz daje rade caly dzien.
    Dodatkowo moja tesciowa nie rozumie "nie sadzaj i nie stawiaj na nogach dziecka na sile" :/
    Wczoraj rano wchodze do pokoju a dumna babcia usmiech od ucha do ucha bo postawiła wnusia przy kanapie i wnusio stoi :|
    No ja ciez pierdziele:/ Wiem ze pomaga gdy tylko tego chcemy ale juz zagrozilam ze jak nie zacznie szanować tego co do niej mowillmy to jej juz dziecka nie zostawie.
    Jeszcze tylko jutro oddac malego na noc i detoks od babci ;)

A wogole to chce soe pochawilc ze moj skarebeczek kochany zaczal sie przemieszczać :D
    Wprawdzie do raczkowania pewnie daleko ale juz dzdzownice robi i 1/3pokoju przemierzy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:26

3i49o7esw7obg123.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa2016 my mamy bez pompowanych kół. Nam się nic nie mechaci i ogólnie Nasz jest chyba jakiś inny niż ten ze zdjęcia Agabtm. Zaraz może znajdę zdjęcie. My nim jeździmy jakoś od końca września, nie stuka i nie klekocze. Nic się nie odbarwiło póki co. Wciągam go codziennie na pierwsze piętro schodem po schodku, bez noszenia i mimo tego nie rozleciał się, a też mógłby klekotać od tego ciągania ;) Mieliśmy przy starszym espiro i ten jest o niebo lepszy. Jedyne co w nim mnie wkurza to to, że jak Mały śpi i jest pochylony to ciężko dostać się do kosza. Ale większość spacerówek niestety tak ma. Cena też dość duża, bo na spacerówkę 900 zł to duuużo moim zdaniem. Więc liczę na to, że jaka cena taka jakość ;)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b12814854f4a0c7amed.jpg

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sposób składania i rozkładania. Bajka :) każdy zawsze w szoku jak go składam, bo w siedzeniu jest rączka i jedno pociągnięcie i wozek jest złożony :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super Marka :) naczytalam się też na necie opinii i nigdzie o tym materiale nie pisało. Masz ten z piankowych kołami a ja myślę żeby kupić z pompowanymi i to niestety jest jeszcze droższy.

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, Olaf nie zrobił kupy trzeci dzień. Wiem wiem, że na piersi nawet tydzień nie musi robić ale dla mnie dziwne jest to, że kupa była zawsze codziennie. Jak nie bylo z rana to po południu był przesrany cały pampers i osrany bodziak. A teraz taki zastój, trzeci dzień już nic. Rano dałam mu gruszki, wodę pije co jakiś czas. Noe wygląda też na to ze go to meczy. Soku nie wypije bo smoczka od butelki gryzie. Ostatecznie zaaplikuje mu czopka ale ile mam jeszcze czekać? Zdazyło się tak u Was?

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorinka, współczuję i wiem jak to jest w takiej sytuacji z teściową. U nas się wtrąca we wszystko, ale też pomoże jak trzeba, także głupio opitolić, ale ja cierpliwa jestem, ale też mam swoje granice :D generalnie u nas temat rzeka jeżeli o to chodzi :D
    Iwa2016, u nas tak było przez święta, Ola nie robiła kupki 3 dni, utarłam jej jabłuszko, masowałam brzuszek, ugniatałam brzuszek jej nóżkami(oczywiscie delikatnie) i po paru godzinach wyszła kupka :) Też nie dawała żadnych znaków bolącego brzuszka, nie marudziła.

Dziewczyny, życzę Wam Szczęśliwego Nowego Roku!!!!

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Iwa2016 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było kupsko i wygląda na to, że nie było problemów w brzuszku bo luźna wyszła ale wolałabym żeby robił codziennie bo bym się nie martwila. A była olbrzymia, pampers nie wytrzymał, po dwóch stronach z pampersa wyszła na spodnie :)

Aaa i dziś pierwszy raz do raczkowania był gotowy na kolanach i dłoniach :D

82do3e5eecjvddbc.png
    ex2bdf9hvxxmhn57.png
    iv09vcqgnaew80lf.png[/u
‹‹ 1327 1328 1329 1330 1331 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ