Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmarzenak wrote:a jak dziewczyny z farbowaniem włosów?
W mojej ocenie i ocenie mojego gina nie ma przeciwwskazań.
Farby są teraz tak bezpieczne, że nijak nie mają wpływu na dziecko.
Chociaż ja akurat nie farbuje, ale jestem pewna, że można.Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
nick nieaktualnymmarzenak wrote:przydałoby mi się zafarbować włosy,ale nie wiem czy nie lepiej poczekać do 2 trymestru (zapomniałam zapytać gina)
-
krysiak wrote:U mnie tez juz zbliza sie czas, by zafarbowac ale poki co sie wstrzymuje. Czytalam, ze lepiej poczekac a ja to w ogole powoli sklaniam sie ku temu, by po prostu dac im odrosnac i wrocic do naturalnego koloru. Jeszcze to przemysle...
-
mmarzenak wrote:a jak dziewczyny z farbowaniem włosów?
Abra, Kawokado, Helen lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:Ja zapytałam o farbowanie - można, do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy mogę, na basen z tamponami probiotycznymi mogę, ze współżyciem ostrożnie, dostałam skierowanie na badania, w piątek mam wizytę na 11:30. Mam już kartę ciąży w takim ładnym różowym opakowaniu z przegródkami
miluszka lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Piękny mały człowieczek gratulacje :-*
A jakie usg miałaś robione? Przez brzuch czy dopochwowe? -
miluszka wrote:USG miałam dopochwowe, w ogóle ciężko było znaleźć bo jak się okazało mam tyłozgięcie macicy a nie wiedziałam o tym wcześniej i maleństwo właśnie tam z tyłu się zadomowiło
-
Pati_89 wrote:Mi robił normalne przez brzuch i tak się zastanawiam ze może wtedy zobaczyłabym wiecej no nic musze grzecznie czekać na swoja kolej a termin pozostał czy ci się zmienił?
Na tak wczesnym etapie, to jeszcze nie słyszałam, żeby robił gin przez brzuch.
Może dlatego nie udało się uchwycić serduszka
Ale już 2.11 wszystkiego się dowiesz i zobaczysz <#Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
melduję się posłusznie u czerwcowych mamuś. U mnie bardzo wczesna ciąża i jeszcze nie byłam u gina ale wiem że będzie wszystko dobrze.
Kourtney, krysiak, mmarzenak, Kawokado, Helenucha Klucha, sedinum82, Helen, Morwa, Pepepa, mia6, bloodflower lubią tę wiadomość
-
Ja też nie słyszałam żeby przez brzuch, pewnie dlatego nie było słychać ani widać,
wizytę mam w piątek bo właśnie wyniki, do tego cały czas jajnik jest powiększony i gin poświęca mu dużo czasu, będzie też pierwszy wpis do karty ciąży bo póki co to ją mam ale założoną prze położną po wizycie poza tym w piątek dostanę L4.
jutro mamy 3 rocznicę Ślubu a w środę idę do fryzjera
Kawokado, sedinum82 lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Mi robił normalne przez brzuch i tak się zastanawiam ze może wtedy zobaczyłabym wiecej no nic musze grzecznie czekać na swoja kolej a termin pozostał czy ci się zmienił?
-
Dziewczyny!
Dzidzia 15 mm Serduszko bije Cudowny widok Poza tym TSH mam trochę podwyższone 3,03. Norma dla I trymestru to 2.5. Muszę powtórzyć badania i jakby dalej takie było to do endokrynologa. Co do progesteronu, to mam zbadać jeszcze raz, może akurat był niski bo badałam przed wyrzutem hormonu do organizmu. Nie plamię, nie krawię więc jest ok. Z wrażenia zapomniałam zapytać o kilka rzeczy heh. Następna wizyta 16 listopada.Kourtney, miluszka, Abra, krysiak, mmarzenak, Kawokado, sedinum82, Morwa, mia6 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywisnia11 wrote:melduję się posłusznie u czerwcowych mamuś. U mnie bardzo wczesna ciąża i jeszcze nie byłam u gina ale wiem że będzie wszystko dobrze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2015, 13:46