X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    mam takie pytanko, będzie kupować ubranka dla malucha w second handach?
    Ja chyba tak choc sama nigdy nic tam nie kupiłam :) chce też poszukać czegoś dla siebie bo te ciążowe ubrania sa dwa razy droższe jak normalne :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja nie planuje, bo sama tam nie kupuje. Szkoda mi czasu na buszowanie w tylu ciuszkach zeby wybrac najlepsze. Wole isc do normalnego sklepu gdzie mniejszy wybor i cos kupic. Pewnie dla wygody bede kupowala w sieciowkach tam gdzie sama kupuje albo przez internet.

Annielove lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja chyba tak choc sama nigdy nic tam nie kupiłam :) chce też poszukać czegoś dla siebie bo te ciążowe ubrania sa dwa razy droższe jak normalne :)

No własnie ceny ubrań są kosmiczne, wiec w sh musze poszukać spodni ciążowych:) a dla malucha też zamierzam kupować tam ubranka, choc wiem, że jest wiele przeciwniczek.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    ja nie planuje, bo sama tam nie kupuje. Szkoda mi czasu na buszowanie w tylu ciuszkach zeby wybrac najlepsze. Wole isc do normalnego sklepu gdzie mniejszy wybor i cos kupic. Pewnie dla wygody bede kupowala w sieciowkach tam gdzie sama kupuje albo przez internet.
    Właśnie dziecięcych nie ma tak dużo i łatwiej się wybiera :D zobaczę tez ile dostane od kuzynek bo czy chłopiec czy dziewczynka to troche odziedziczy:)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Właśnie dziecięcych nie ma tak dużo i łatwiej się wybiera :D zobaczę tez ile dostane od kuzynek bo czy chłopiec czy dziewczynka to troche odziedziczy:)

Jak bede miała dziewczynke to też odziedzicze tone ubranek hehe

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Jak kto woli. Nieraz w takich second handach można upolować jakąś perełkę z metką. Ja aczkolwiek tam nie kupuje, dla dziecka również, może dlatego że w pobliżu nie mam czegoś takiego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    No własnie ceny ubrań są kosmiczne, wiec w sh musze poszukać spodni ciążowych:) a dla malucha też zamierzam kupować tam ubranka, choc wiem, że jest wiele przeciwniczek.
    Ja nie jestem przeciwniczka ale raczej z wlasnej wygody tam nie kupuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie się podziały dziewczyny które miały mieć dziś wizyte? Niech się któraś odezwie...

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Gdzie się podziały dziewczyny które miały mieć dziś wizyte? Niech się któraś odezwie...
    Pewnie sa przejęte i tak szczęśliwe że o nas zapomniały :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Ja jak najbardziej mam zamiar kupować w sh ubranka, sama dla siebie kupuje i zawsze trafiam na super sztuki za grosze, mam nadzieję że dla dzidziołka tez znajdę. Ostatnio koleżanka chciała mi wcisnąć czarną cudną, nową kurteczkę ze skóry z futerkiem w środku dla chłopca z reserved kids w rozmiarze 86 za 5 zł!! Ale ja jestem przesądna i narazie nie kupuje, poza tym chyba nie chcę wiedzieć co będzie :) A niestety żadnego takiego małego chłopca w rodzinie nie mam, same dziewczynki :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Ja jak najbardziej mam zamiar kupować w sh ubranka, sama dla siebie kupuje i zawsze trafiam na super sztuki za grosze, mam nadzieję że dla dzidziołka tez znajdę. Ostatnio koleżanka chciała mi wcisnąć czarną cudną, nową kurteczkę ze skóry z futerkiem w środku dla chłopca z reserved kids w rozmiarze 86 za 5 zł!! Ale ja jestem przesądna i narazie nie kupuje, poza tym chyba nie chcę wiedzieć co będzie :) A niestety żadnego takiego małego chłopca w rodzinie nie mam, same dziewczynki :)

To tak jak u mnie same dziewczynki :)

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem Mamuski! Wszystko ok! Wiek Dzidzi wg pomiarów zgadza sie z wiekiem wg om, Maleństwo wybrało bezpieczne miejsce w macicy, daleko od rogów i ma się dobrze :-) Na serduszko za wcześnie. Następna wizyta 23 listopada! :-)

Od razu po wizycie pojechałam z D. do mamy i zabraliśmy ją na kawę i ciasto. Niczego sie nie spodziewala bo miala 20 imieniny a my nie mielismy czasu i myslala ze stad takie spotkanie :-) oczywiście poplakala sie, zaczela sciskac nas, potem zdjecie usg :-)
    D. wrocił do pracy a ja przed chwilą wpadlam do domu i juz siedze na belly zeby sie z Wami podzielic nowiną ! Sciskam Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow! :-)))

http://www.fotosik.pl/zdjecie/0dcf0a19522377ec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:47

Annielove, Kourtney, xpaulinax, aneczka2015, Morwa, mia6, krysiak, Paula222, madziak2202, Kawokado, mmarzenak, Abra lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 16:53

Zołzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Jestem Mamuski! Wszystko ok! Wiek Dzidzi wg pomiarów zgadza sie z wiekiem wg om, Maleństwo wybrało bezpieczne miejsce w macicy, daleko od rogów i ma się dobrze :-) Na serduszko za wcześnie. Następna wizyta 23 listopada! :-)

Od razu po wizycie pojechałam z D. do mamy i zabraliśmy ją na kawę i ciasto. Niczego sie nie spodziewala bo miala 20 imieniny a my nie mielismy czasu i myslala ze stad takie spotkanie :-) oczywiście poplakala sie, zaczela sciskac nas, potem zdjecie usg :-)
    D. wrocił do pracy a ja przed chwilą wpadlam do domu i juz siedze na belly zeby sie z Wami podzielic nowiną ! Sciskam Was wszystkie i dziekuje za trzymanie kciukow! :-)))

Aaa cudowne wiadomosci :)

Zołzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi cudowne wieści :)

Zołzi lubi tę wiadomość

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

Zołzi lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ! :D

Zołzi lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro lekarz potwierdził że nie jest to urojona ciąża to Kourtney możesz mnie dopisać do listy :-)

krysiak lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Skoro lekarz potwierdził że nie jest to urojona ciąża to Kourtney możesz mnie dopisać do listy :-)
    Jasne a jaki termin przy tobie dopisac?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:

czy było widać zarodek? pytam bo parę dni temu byłam w tym tygodniu co Ty na usg i lekarka widziała jedynie pęcherzyk ciążowy z żółtkowym. To mnie zaskoczyłaś, ze ciąża zagnieździła się poza rogiem. MOja lekarka zawsze mi mówi, że ciąża będzie zawsze w którymś z rogów - nie ma innej opcji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:25

‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ