X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jasne a jaki termin przy tobie dopisac?
    Dobrze wpisalas, 20.06 :-)

Kourtney lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamuetacie ktora jeszcze dzisiaj miala wozyte? Myszaa,helenuchaklucha i Wiaterek. Ktos jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo ze wiem ze jest wszystko ok z ciaza ciagle mam jakies obawy. Tez tak macie? Cos mnie tylko zakluje, zapika, albo troche boli od razu sie boje.

• Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Milego dnia i powodzenia na wizytach. Trzymam mocno kciuki :*

Nelus a gdzie jestescie teraz?

Dom mamy w British Colombia w kamloops a mąż pracuje w Alberta w hinton tj 6h samochodem.w domu jest 4 dni a 10 dni w delegacji.zazwyczaj co drugi zjazd z nim jadę. Nawet livka się urodziła "na delegacji" haha tylko ze w innym miezkaniu niż teraz wynajmuje maz

201703012752.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mimo ze wiem ze jest wszystko ok z ciaza ciagle mam jakies obawy. Tez tak macie? Cos mnie tylko zakluje, zapika, albo troche boli od razu sie boje.
    Ja nie wiem czy wszystko ok bo byl tylko pęcherzyk wiec pomyśl jak ja się denerwuje hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Oj Nelly ja naprawdę mam pecha do usg i niby wiem ze ci lekarze sie myla ale jak sie slyszy ze cos jest nie tak to ciezko sobie wmowic ze napewno lekarz sie pomylil.
    Współczuję zębów, ze te nasze dzieci musza sie przy nich tak męczyć. Hani ostatnio pomogl dopiero nurofen bo ida jej 4.
    Ja tez nie lubie jak maz wyjezdza w delegację mimo ze jeździ tylko na 3 dni.
    Oj tak ciężko trzymać emocje na wodzy i się nie stresowac. Mnie tylko denerwuje ze lekarza tak łatwo przychodzi stwierdzenie że coś jest nie tak, strasza zanim w ogóle dupe rusza i dobrze sprawdza!
    Livce wychodzi ostatnia czwórka. Pierwsze trzy to był koszmar- rozwolnienie katar gorączka rozdrażnienie! No wszystko co możliwe. Na szczęście już czuję ta ostatnia pod palcem

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ja nie wiem czy wszystko ok bo byl tylko pęcherzyk wiec pomyśl jak ja się denerwuje hehe :)
    A przypomnisz kiedy idziesz na wizyte? Jejku ja bym nie wytrzymala tak dluugo

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Też tak mam ale nie dopuszczam do siebie myśli że może być coś nie tak :) Jutro się wszystko wyjaśni :)

Kourtney lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziewczyny proszę o szybką odpowiedź - bardzo boli mnie gardło i mam w domu strepsils intensive. Myślicie że mogę wziąć? Na ulotce jest napisane że w razie ciąży trzeba to skonsultować z lekarzem.
    Pewnie nic by się nie stało ale lepiej nie brać na własną rękę. W pierwszej ciąży gdy byłam chora to stosowałam tylko naturalne metody ale dużo nie pomagały

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Też bym pospala ale wtedy Hanka rozniesie mieszkanie i kota:-) poczekam na jej drzemkę
    Haha no ja też bym chętnie spala do 12 i niczym się nie przejmowala. Młoda ma teraz tylko jedna drzemkę wiec wykorzystuje ja na prysznic czy gotowanie. Jak spala dwa razy w dzień to był raj na ziemi hehe

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dom mamy w British Colombia w kamloops a mąż pracuje w Alberta w hinton tj 6h samochodem.w domu jest 4 dni a 10 dni w delegacji.zazwyczaj co drugi zjazd z nim jadę. Nawet livka się urodziła "na delegacji" haha tylko ze w innym miezkaniu niż teraz wynajmuje maz
    No niezle :) moj tez czesto jezdzi gdzies. Ma wlasna firme i przez to duzo zalatwien , spotlan wszystkiego a do tego jeszcze od niedawna prowadzi centrum szkolen dla klientow biznesowych . takze jego to mi brakuje w domu . no ale potrzebne nam teraz fundusze na wykonczenie domu wiec stad taka harowka. Jeszcze duzo kasy pojdzie na wyprawke

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma zadnych nowych mamus dzisiaj? Przyzwyczailam sie ze codziennie ktos dolaczal do nas

• Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Zołzi i Paula, trzymam kciuki za wizyty. Będzie dobrze.

Pytanko do wszystkich, jak na tak wczesnym etapie odczuwacie swoje piersi? Czy mocno się powiekszyły, czy bolą przy dotyku? Mnie to najbardziej po zewnętrznej stronie i są takie "galaretkowate", jakby mi ktoś żelatyny powstrzykiwał:-)
    Mnie bolą najpardziej na zewnątrz prawie że pod pachami.są ciut pełniejsze ale rozmiar ten sam

mamaNika lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mi się tu nie stresować bo maluszki wszystko czują :)

A na odstresowanie kilka zdjęć z narodzin mojej córki :)

2737fbfe4d49f20fmed.jpg

Kourtney, JennyXS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Proszę mi się tu nie stresować bo maluszki wszystko czują :)

A na odstresowanie kilka zdjęć z narodzin mojej córki :)

2737fbfe4d49f20fmed.jpg
    O jaa . jaka kruszynka kochana <3 tez taka chce

Annielove lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    mam takie pytanko, będzie kupować ubranka dla malucha w second handach?
    Ja nie będę bo u nas ubranka są w miarę tanie a jak będzie druga dziewczynka to nic nie kupię bo mam tony ciuchow po młodej. A jak będzie chłopiec to kupię nowe ale na pewno mniejsze ilości niż przy pierwszym dzuecku.pamiętam ze niektóre rzeczy nosiła tylko raz albo i wcale bo zaraz wyrastala

201703012752.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze ja mam wizytę dziś , o 20 :20 :P

Zołzi super że wszystko ok i dzidzia wybrała sobie dobre miejsce :)

Zołzi, Helen, mmarzenak lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A przypomnisz kiedy idziesz na wizyte? Jejku ja bym nie wytrzymala tak dluugo
    2 listopada wiec juz tylko troche :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    jeszcze ja mam wizytę dziś , o 20 :20 :P

Zołzi super że wszystko ok i dzidzia wybrała sobie dobre miejsce :)
    Lohoho strasznje pozno. Idziesz prywatnie?

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ