X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może mój gin coś nie tak mi pomierzył? Bo napisał 0,33 cm, może powinien dać mm :P Sam mówił że maleństwo mniejsze o 3-4 dni, więc pewnie pomylił się w skali :P Sama nie wiem... Ale ważne że jest ok, to mnie cieszy. <3 bije więc najważniejsze :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Wiaterek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Duza ta twoja fasolka. A jestes w 7tyg a moja na poczatku 9tyg miala 19mm :( wlasnie zaczelam sie martwic

Kourtney ja myślę że chodziło o 3,3 mm bo 33 to koło 10 tygodnia dziecko ma. Na pewno się nie martw, Twoja dzidzia rośnie wręcz książkowo.

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Paula222 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i termin liczy się wystawiony przez ginka , czyli 16.06.2016 :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney nie ma czym się martwić, założę się że gin się machnął w skali, byłam ostatnią pacjentką dziś więc zmęczony ;) Pewnie jest 3,3 mm , bo ciężko było dojrzeć dzidzię ;)

Kourtney, Wiaterek lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hmm może mój gin coś nie tak mi pomierzył? Bo napisał 0,33 cm, może powinien dać mm :P Sam mówił że maleństwo mniejsze o 3-4 dni, więc pewnie pomylił się w skali :P Sama nie wiem... Ale ważne że jest ok, to mnie cieszy. <3 bije więc najważniejsze :)
    a masz fote z usg? bo tam wszystko widac :) Kourtney twoja dzidzia jest w normach
    https://parenting.pl/portal/7-tydzien-ciazy
    na koncu artykułu jest tabelka z CRL dziecka
    Paula na 6tydzien i 1dzien jest wlasnie 3mm, wiec twoja pociecha pewnie ma 3,3mm :)
    33m ma pod koniec 10tygodnia (10t6dn) ciązy dopiero :)
    spokojnej nocy :*

feegu6l.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

No to dobrze ci napisał ze ma 0,33cm czyli 3,3mm. W tym tygodniu ciąży dziecko ma około 4mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 03:02

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie Dziewczynki które wczoraj zaliczyły gina i takie piękne wiadomości przyniosły - gratulacje ogromne! Bardzo cieszą takie posty :) ja wczoraj już nie doczytałam wieczorem nic bo poległam :) a dzisiaj wstałam z mdlosciami wiec zobaczymy jak mi dzień minie. Choć to ostatni dzień przed urlopem wiec jak coś to po prostu zerwe sie wcześniej z pracy. Miłego dzionka.

Kourtney, Zołzi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kolejnego dnia.
    Milego dnia i powodzenia na wizytach.

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny już po wizycie, termin porodu zmieniony na 16.06.2016 :) Serduszko bije, maleństwo mniejsze o jakieś 3-4 dni, ale gin mówi żeby się nie martwić. Dzidzia ma 33 mm tak się cieszę :) Serduszko chyba nie dawno zaczęło działanie, bo widać było pikanie a nie mógł wyłapać dżwięku, ale i tak jestem mega szczęśliwa :)
    Super Paula! Bardzo sie ciesze ze widzialas serduszko i ze wszystko w porzadku z Malenstwem! 3 dni to malutka różnica, a mi nawet wydaje sie ze te 3,3mm to jest w normie :-) Gratuluje!

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuski! czy lekarze dawali Wam jakieś zalecenia na wizytach? Myśle ze warto się podzielić informacjami.

Mi np. powiedział że w terminie kolejnej miesiączki, ktora nie wystąpi mam bezwzględnie odpoczywać. Nie iść do pracy, najlepiej lezec bez wyrzutów sumienia przed tv lub czytać książke. Podobno jest to termin dużego osłobienia organizmu, narażenia na infekcje i przez to najczęstrzych poronień. Wychodzi u mnie że to przełom 8/9 tygodnia. Nie słyszałam o tym wcześniej... No i w tym okresie unikać <3

Z leków mogę brać nospe, na ból głowy itd paracetamol - czyli apap i zadne inne. Pozostale nawet tabletki ziołowe mam konsultować.

Mam jeść regularnie, 5 małych posiłków dziennie, starając się unikać produktów które mogą powodować wzdęcia lub zaparcia.

Tye zapamiętałam bo byłam w szoku :-)

krysiak lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam u gin powiedział,że odpoczynek jest na poczatku najważniejszy i obrona przed infekcjami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 08:01

Zołzi, krysiak lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział żeby bardzo uważać na infekcje i wysoką temperaturę! Trzeba ja zbijać paracetamolem. Choroby w tym okresie są najgorsze dla zarodka, a później dla płodu - może dojść do wad albo nawet poronienia.

krysiak lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak myślicie, jak to jest z zębami ? Bo przed ciążą czekałam 2 mc na wizytę na której mieli mi wyrwać zęba, tak się stało że w dniu wizyty właśnie dowiedziałam się o ciąży a Pani dentystka stwierdziła że ten ząb nadaje się do kanałowiego i szkoda go wyrywać... To mi go przeczyściła, zatruła i mam wizytę teraz 27 mają mi czyścić kanały, niby w ciąży jest za darmo... Tylko się zastanawiam czy iść niech robią, czy lepiej tego nie ruszać i poczekać do II trymestru ? Hmm

A ginek napisał mi cm, na bank się walnął ;) Ale dla mnie nie wielkość jest ważna, ważne że jest <3 i już :)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A ginek napisał mi cm, na bank się walnął ;) Ale dla mnie nie wielkość jest ważna, ważne że jest <3 i już :)
    Paula, ale 0,33cm to jest moim zdaniem 3,3mm :-) Czyli naprawde wszystko dobrze.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Dziewczyny a jak myślicie, jak to jest z zębami ? Bo przed ciążą czekałam 2 mc na wizytę na której mieli mi wyrwać zęba, tak się stało że w dniu wizyty właśnie dowiedziałam się o ciąży a Pani dentystka stwierdziła że ten ząb nadaje się do kanałowiego i szkoda go wyrywać... To mi go przeczyściła, zatruła i mam wizytę teraz 27 mają mi czyścić kanały, niby w ciąży jest za darmo... Tylko się zastanawiam czy iść niech robią, czy lepiej tego nie ruszać i poczekać do II trymestru ? Hmm

ja przed zajściem w ciąże (w lipcu) wyleczyłam wszystkie zęby;)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty, ja w poniedzialek mam juz trzcia wizyte w czasie ciazy. Poki co wszytsko bezinwazyjnie, mam problem z dziaslem w jednym miejscu, stan zapalny, juz przed ciaza sie zaczelo i nie chce puscic. Distaje za kazdym razem masc, na kilka dni jest lepiej a potem wraca. Tez jest przypuszczenie, ze trzeba bedzie leczyc kanalowo, poczekam co w poniedzialek dentysta powie, wolalabym to odsunac na pozniej.

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Paula ale 0,33cm to 3,3mm więc lekarz się nie walnął ;)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe to chyba ja się walnęłam :D Ze szczęścia bo widziałam te upragnione <3 :D

Helen lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszlym roku przed weselem powyrywalam zeby madrosci bo balam sie wlasnie stanow zapalnych. Ale mysle ze lepiej traz na poczatku podleczyc co trzeba niz doprowadzic do stanow zapalnych. Moja kolezanka juz na poczatku ciazy miala zalecenie od gina zeby pojsc do dentysty i wyleczyc zeby. Ale najlepiej spytac swojego gina. :*

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Mamusie kolejnego dnia :) u mnie już 6+6 a nie dawno dowiedziałam się o ciąży :)

Wczoraj niestety mąż boleśnie przekonał się o burzy hormonów ciężarnej kobiety i że za nic w świecie nawet gdyby się paliło NIE BUDZI SIĘ przyszłej matki swojego dziecka. Dostał takiego zjeba że dziś się do mnie nie odezwał i wyszedł do pracy. Ale w ramach przeprosin poszukałam artykułu i mu go wyslalam. Mam nadzieję że zrozumie :) wklejam go również Wam :) ja zamiast się pośmiać to się poryczałam :)

http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/

JennyXS, Zołzi lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ