Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA tak w ogole to moj dentysta podczas ostatniej wizyty zaskoczyl mnie informacja, ze w 4 i 7 miesiacu mam przyjsc na profesjonalne czyszczenie zebow. Kiedys czytalam gdzies ze jest to niewskazane a on do mnie z takim tekstem. Pytalam gina czy sa jakies wytyczne na ten temat. Powiedzial, ze nie i on widzi w tym tylko chec zarobienia na mnie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZaciskam kciuki dziś dla wizytujących
Paula gratuluje serduszka
Helenucha Klucha super wiadomości, oby takich więcej
Wiaterek czy ja ci już gratulowałam? Super, ciesze się że dzidzia ma się dobrze, zdjęcie fasolka również cudne, dla takich zdjęć warto przeżyć narastające mdłości czy złe samopoczucie
Ja też wyleczyłam zęby przed zajściem w ciąże, nawet je sobie wybieliłam
magdalena1991 witamy i gratulujemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:24
miluszka lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Witajcie Mamusie kolejnego dnia u mnie już 6+6 a nie dawno dowiedziałam się o ciąży
Wczoraj niestety mąż boleśnie przekonał się o burzy hormonów ciężarnej kobiety i że za nic w świecie nawet gdyby się paliło NIE BUDZI SIĘ przyszłej matki swojego dziecka. Dostał takiego zjeba że dziś się do mnie nie odezwał i wyszedł do pracy. Ale w ramach przeprosin poszukałam artykułu i mu go wyslalam. Mam nadzieję że zrozumie wklejam go również Wam ja zamiast się pośmiać to się poryczałam
http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/
haha uśmiałam się i już wysłałam mężowi
Wczoraj musieliśmy podjechać do biedronki wracając z pracy bo nie dojechałabym, tak zgłodniałam -
co do dentysty, dzowniłam ostatnio do jednej, i powiedziała, ze mam przyjsc w II trymestrze, bo różnie można zareagować na fotelu i ze moze dojsc do poronienia od bólu itp.
Więc czekam...ale u mnie to nic pilnego, dostałam płyn do płukania jamy ustnej Eludril i przerzuciłam się na ziołową pastę bez fluoru z Tołpy. Póki co nic nie boli, więc mam to szczęście, ze mogę spokojnie poczekać.
Krysiak widać na to masz bardzo delikatne ubytki, i spokojnie możesz się leczyć. -
nick nieaktualnyProszę zerknijcie na moje usg w profilowym. Wczoraj byłam u gin, co prawda dopiero 5 tydzień ale po 2 poronieniach musiałam zgłosić się jak najszybciej. Dostałam całą baterię leków, 2 x dziennie luteina, na noc 2 tabl dupka i do tego 3x dziennie kwas fol, i wit E. Dr stwierdziła, że ciąża bardzo młoda i nie będzie mi tam nic ingerować i wymierzać. Najważniejsze że jest na swoim miejscu. Ale zastanawia mnie czy ta moja maleńka kropeczka na usg to tak normalnie wygląda w tym tygodniu? Bo to w środku jeszcze nic nie ma. Pytam bo boję się że to będzie jakieś puste jajo, czy jak to się nazywa profesjonalne.... Rozwiejcie proszę moje obawy!
-
Ja bylam na usg w 5 tygodniu 3 dniu i widac bylo pecherzyk. Tylko moja dr mnie nastraszyla postym jajem itd. Bylam na powtornym usg w 6 tygodniu i 2 dniu i byl widoczny zarodek z bijacym serduszkiem i wedlug usg moja ciaza jest mlodsza o 3 dni. Nie jestem znawcą ale po moim przykladzie wydaje mi sie ze jest dobrze
Clara, ANIU30.3 lubią tę wiadomość
-
Witam Was Moje Drogie,
mysle, ze moge szczesliwie do Was dolaczyc.
OM 21.09 OVU (wg mnie) 2.10
1 test 17.10 (spodziewana @), 19.10 gin - nic nie widac.
Badanie Beta
20.10 776,7
22.10 1728
Termin wg belly 27.06.2016
Pozdrawiam Was, Kasiammarzenak, Kourtney, Zołzi, ANIU30.3, krysiak, Helen, Helenucha Klucha, Wiaterek, mia6, Hania222, Paula222, Quatriona lubią tę wiadomość
-
bloodflower wrote:Witam Was Moje Drogie,
Badanie Beta
20.10 776,7
22.10 1728
Pozdrawiam Was, KasiaHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybloodflower wrote:Witam Was Moje Drogie,
Badanie Beta
20.10 776,7
22.10 1728
Pozdrawiam Was, Kasia
Napiszesz nam cos wiecej o sobie? -
Kourtney
mam 39 lat, 2 ciaze poronione, mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Wiem, ze to dosc pozno na dziecko, ale mam nadzieje, ze te cykl bedzie zakonczony szczesliwie. Czuje sie dobrze, wizyte u gin na usg mam 27go.
Oczywiscie dzis w celu utwierdzenia wbilam sie do gina, zeby powiedzial, czy dobry przyrost - kalkulator kalkulatorem, a lekarz lekarzemClara lubi tę wiadomość
-
ANIU30.3 wrote:Proszę zerknijcie na moje usg w profilowym. Wczoraj byłam u gin, co prawda dopiero 5 tydzień ale po 2 poronieniach musiałam zgłosić się jak najszybciej. Dostałam całą baterię leków, 2 x dziennie luteina, na noc 2 tabl dupka i do tego 3x dziennie kwas fol, i wit E. Dr stwierdziła, że ciąża bardzo młoda i nie będzie mi tam nic ingerować i wymierzać. Najważniejsze że jest na swoim miejscu. Ale zastanawia mnie czy ta moja maleńka kropeczka na usg to tak normalnie wygląda w tym tygodniu? Bo to w środku jeszcze nic nie ma. Pytam bo boję się że to będzie jakieś puste jajo, czy jak to się nazywa profesjonalne.... Rozwiejcie proszę moje obawy!
mozesz sobie brac jeszcze magnez najlepiej ten co jest zarejestrowany jako lek, czyli MAGNE +B6 z Sonofi a jak bedziesz miała delikatne plamienia to wez sobie jedna tabletke rutinoskorbinu przez pare dni dla uszczelnienia naczynek.
Powodzenia -
ANIU30.3 wrote:Proszę zerknijcie na moje usg w profilowym. Wczoraj byłam u gin, co prawda dopiero 5 tydzień ale po 2 poronieniach musiałam zgłosić się jak najszybciej. Dostałam całą baterię leków, 2 x dziennie luteina, na noc 2 tabl dupka i do tego 3x dziennie kwas fol, i wit E. Dr stwierdziła, że ciąża bardzo młoda i nie będzie mi tam nic ingerować i wymierzać. Najważniejsze że jest na swoim miejscu. Ale zastanawia mnie czy ta moja maleńka kropeczka na usg to tak normalnie wygląda w tym tygodniu? Bo to w środku jeszcze nic nie ma. Pytam bo boję się że to będzie jakieś puste jajo, czy jak to się nazywa profesjonalne.... Rozwiejcie proszę moje obawy!
-
bloodflower wrote:Kourtney
mam 39 lat, 2 ciaze poronione, mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Wiem, ze to dosc pozno na dziecko, ale mam nadzieje, ze te cykl bedzie zakonczony szczesliwie. Czuje sie dobrze, wizyte u gin na usg mam 27go.
Oczywiscie dzis w celu utwierdzenia wbilam sie do gina, zeby powiedzial, czy dobry przyrost - kalkulator kalkulatorem, a lekarz lekarzem
witamy