X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to moj dentysta podczas ostatniej wizyty zaskoczyl mnie informacja, ze w 4 i 7 miesiacu mam przyjsc na profesjonalne czyszczenie zebow. Kiedys czytalam gdzies ze jest to niewskazane a on do mnie z takim tekstem. Pytalam gina czy sa jakies wytyczne na ten temat. Powiedzial, ze nie i on widzi w tym tylko chec zarobienia na mnie :-)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Witam sie kolejnego dnia.
    Milego dnia i powodzenia na wizytach.

Dzięki dzięki, wizytuję dziś o 11:30 :-)

Annielove, mmarzenak, Wiaterek lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Duza ta twoja fasolka. A jestes w 7tyg a moja na poczatku 9tyg miala 19mm :( wlasnie zaczelam sie martwic

Eeee tam nie martw się, moja fasolka prawie w 9 tc miała 20 mm :)

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dentysty to zwlekałam z wyrwaniem 8ki chirurgicznie, bo się bałam. Ale zawsze mówiłam zdążę przed ciążą, ale się nie udało :) Nie boli, więc narazie jest ok :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciskam kciuki dziś dla wizytujących <3

Paula gratuluje serduszka <3

Helenucha Klucha super wiadomości, oby takich więcej :)

Wiaterek czy ja ci już gratulowałam? Super, ciesze się że dzidzia ma się dobrze, zdjęcie fasolka również cudne, dla takich zdjęć warto przeżyć narastające mdłości czy złe samopoczucie :)

Ja też wyleczyłam zęby przed zajściem w ciąże, nawet je sobie wybieliłam

magdalena1991 witamy i gratulujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 10:24

miluszka lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja mam już stan zapalny, dla tego zastanawiam się co będzie lepsze, czy poczekać czy niech czyszczą te kanały :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Witajcie Mamusie kolejnego dnia :) u mnie już 6+6 a nie dawno dowiedziałam się o ciąży :)

Wczoraj niestety mąż boleśnie przekonał się o burzy hormonów ciężarnej kobiety i że za nic w świecie nawet gdyby się paliło NIE BUDZI SIĘ przyszłej matki swojego dziecka. Dostał takiego zjeba że dziś się do mnie nie odezwał i wyszedł do pracy. Ale w ramach przeprosin poszukałam artykułu i mu go wyslalam. Mam nadzieję że zrozumie :) wklejam go również Wam :) ja zamiast się pośmiać to się poryczałam :)

http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/

haha uśmiałam się i już wysłałam mężowi :)
    Wczoraj musieliśmy podjechać do biedronki wracając z pracy bo nie dojechałabym, tak zgłodniałam :)

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Moj dzidzius na usg 6 i 2 mial 3,2 mm ale u mnie ciąża mlodsza podobno o 3 dni

Helen lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dentysty, dzowniłam ostatnio do jednej, i powiedziała, ze mam przyjsc w II trymestrze, bo różnie można zareagować na fotelu i ze moze dojsc do poronienia od bólu itp.
    Więc czekam...ale u mnie to nic pilnego, dostałam płyn do płukania jamy ustnej Eludril i przerzuciłam się na ziołową pastę bez fluoru z Tołpy. Póki co nic nie boli, więc mam to szczęście, ze mogę spokojnie poczekać.
    Krysiak widać na to masz bardzo delikatne ubytki, i spokojnie możesz się leczyć.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale ja mam już stan zapalny, dla tego zastanawiam się co będzie lepsze, czy poczekać czy niech czyszczą te kanały :/
    jak stan zapalny to bym pojechała aby cię oglądnął stomatolog, bo każde ognisko zapalne, jest niebezpieczne.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę zerknijcie na moje usg w profilowym. Wczoraj byłam u gin, co prawda dopiero 5 tydzień ale po 2 poronieniach musiałam zgłosić się jak najszybciej. Dostałam całą baterię leków, 2 x dziennie luteina, na noc 2 tabl dupka i do tego 3x dziennie kwas fol, i wit E. Dr stwierdziła, że ciąża bardzo młoda i nie będzie mi tam nic ingerować i wymierzać. Najważniejsze że jest na swoim miejscu. Ale zastanawia mnie czy ta moja maleńka kropeczka na usg to tak normalnie wygląda w tym tygodniu? Bo to w środku jeszcze nic nie ma. Pytam bo boję się że to będzie jakieś puste jajo, czy jak to się nazywa profesjonalne.... Rozwiejcie proszę moje obawy!

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam na usg w 5 tygodniu 3 dniu i widac bylo pecherzyk. Tylko moja dr mnie nastraszyla postym jajem itd. Bylam na powtornym usg w 6 tygodniu i 2 dniu i byl widoczny zarodek z bijacym serduszkiem i wedlug usg moja ciaza jest mlodsza o 3 dni. Nie jestem znawcą ale po moim przykladzie wydaje mi sie ze jest dobrze

Clara, ANIU30.3 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Moje Drogie,
    mysle, ze moge szczesliwie do Was dolaczyc.
    OM 21.09 OVU (wg mnie) 2.10
    1 test 17.10 (spodziewana @), 19.10 gin - nic nie widac.
    Badanie Beta
    20.10 776,7
    22.10 1728
    :)
    Termin wg belly 27.06.2016
    Pozdrawiam Was, Kasia

mmarzenak, Kourtney, Zołzi, ANIU30.3, krysiak, Helen, Helenucha Klucha, Wiaterek, mia6, Hania222, Paula222, Quatriona lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy możemy jeść wątróbkę w ciąży?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witam Was Moje Drogie,
    Badanie Beta
    20.10 776,7
    22.10 1728
    Pozdrawiam Was, Kasia
    witam, witam :) i zapraszam do nas:)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Witam Was Moje Drogie,
    Badanie Beta
    20.10 776,7
    22.10 1728
    Pozdrawiam Was, Kasia
    Hej. Milo ze dolaczylas :)
    Napiszesz nam cos wiecej o sobie?

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 23 października 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney
    mam 39 lat, 2 ciaze poronione, mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Wiem, ze to dosc pozno na dziecko, ale mam nadzieje, ze te cykl bedzie zakonczony szczesliwie. Czuje sie dobrze, wizyte u gin na usg mam 27go.
    Oczywiscie dzis w celu utwierdzenia wbilam sie do gina, zeby powiedzial, czy dobry przyrost - kalkulator kalkulatorem, a lekarz lekarzem :)

Clara lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU30.3 wrote:
    Proszę zerknijcie na moje usg w profilowym. Wczoraj byłam u gin, co prawda dopiero 5 tydzień ale po 2 poronieniach musiałam zgłosić się jak najszybciej. Dostałam całą baterię leków, 2 x dziennie luteina, na noc 2 tabl dupka i do tego 3x dziennie kwas fol, i wit E. Dr stwierdziła, że ciąża bardzo młoda i nie będzie mi tam nic ingerować i wymierzać. Najważniejsze że jest na swoim miejscu. Ale zastanawia mnie czy ta moja maleńka kropeczka na usg to tak normalnie wygląda w tym tygodniu? Bo to w środku jeszcze nic nie ma. Pytam bo boję się że to będzie jakieś puste jajo, czy jak to się nazywa profesjonalne.... Rozwiejcie proszę moje obawy!
    wg mnie wygląda ok, pęcherzyk jest bardzo mały..co do ingerencji ma rację, bo nam tym etapie lepiej na wszystko chuhać i bardzo dobrze zrobiła twoja lekarz. Teraz się musisz uzbroić w cierpliwość, wizyta twoja powinna być za ok.10dni. Kiedy kazała ci przyjść ponownie?
    mozesz sobie brac jeszcze magnez najlepiej ten co jest zarejestrowany jako lek, czyli MAGNE +B6 z Sonofi a jak bedziesz miała delikatne plamienia to wez sobie jedna tabletke rutinoskorbinu przez pare dni dla uszczelnienia naczynek.
    Powodzenia :)

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIU30.3 wrote:
    a co do pustego jaja to się okazuje dopiero na pozniejszym etapie, jak pecherzyk jest wiekszy. Jak dla mnie wszystko w normie.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kourtney
    mam 39 lat, 2 ciaze poronione, mam nadzieje, ze teraz bedzie ok. Wiem, ze to dosc pozno na dziecko, ale mam nadzieje, ze te cykl bedzie zakonczony szczesliwie. Czuje sie dobrze, wizyte u gin na usg mam 27go.
    Oczywiscie dzis w celu utwierdzenia wbilam sie do gina, zeby powiedzial, czy dobry przyrost - kalkulator kalkulatorem, a lekarz lekarzem :)
    trzymam mocno kciuki, teraz musi być dobrze, wzorowy przyrost :)
    witamy :)

feegu6l.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ