X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove jedź bedziesz spokojniejsza!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove pisz ja tylko bedziesz wiedziec cos wiecej. Trzymam kciuki :*

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove trzymam kciuki !!!

ja też dziś się nanosiłam synka, waży prawie 12 kg normalnie aż brzuch boli :( Ale teraz już odpoczywam mam nadzieje że przejdzie

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove, trzymam kciuki!

Dziewczyny myślałyście o badaniach prenatalnych? Będziecie robić? Jestem po wizycie, u wszystko ok :-), wyniki ok, dostałam skierowanie na kolejne, następna wizyta 04.11 :-) na 16:00 :-)

Paula222 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Jednak jadę co ma być to będzie, przynajmniej sprawdzę co z dzieckiem i nie będę się niepotrzebnie martwić. Trzymajcie kciuki :(
    jedz i koniecznie daj znać co się dzieje, jak jest brązowa to powinno się wszystko dobrze skonczyć :*

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Dziewczyny myślałyście o badaniach prenatalnych? Będziecie robić? Jestem po wizycie, u wszystko ok :-), wyniki ok, dostałam skierowanie na kolejne, następna wizyta 04.11 :-) na 16:00 :-)

inaczej powiem: ja sobie nie wyobrażam nie robić badań prenatalnych.

• Wiaterek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove trzymaj się tam i dawaj znać co się dzieje bo się martwimy wszystkie

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    wg mnie wygląda ok, pęcherzyk jest bardzo mały..co do ingerencji ma rację, bo nam tym etapie lepiej na wszystko chuhać i bardzo dobrze zrobiła twoja lekarz. Teraz się musisz uzbroić w cierpliwość, wizyta twoja powinna być za ok.10dni. Kiedy kazała ci przyjść ponownie?
    mozesz sobie brac jeszcze magnez najlepiej ten co jest zarejestrowany jako lek, czyli MAGNE +B6 z Sonofi a jak bedziesz miała delikatne plamienia to wez sobie jedna tabletke rutinoskorbinu przez pare dni dla uszczelnienia naczynek.
    Powodzenia :)

Wizytę mam 3.11 więc odstęp czasowy jest spory. Dzięki za odpowiedź.

Helen lubi tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove trzymam kciuki bedzie dobrze !

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove na pewno wszystko jest ok! Trzymam kciuki!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Witam witam. Troszke mnie nie bylo. No i znow zaczelam panikowac. Okropne mdlosci i wymioty przeszly wczoraj i dzisiaj leciutko mnie ssie w zoladku jak od razu nie zjem. :( ktos pisal tez o temperaturze ze jak niska to zle. Wczoraj mialam 36,5 pod pacha po poludniu... co jest grane :(

nie mierz temperatury w ciąży bo nic nią nie zdiagnozujesz a bedziesz sie martwiła, biedna niepotrzebnie. Mdłości i wymioty to normalka w ciąży. Nie stresuj sie!

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Jednak jadę co ma być to będzie, przynajmniej sprawdzę co z dzieckiem i nie będę się niepotrzebnie martwić. Trzymajcie kciuki :(
    Kochana, trzymam mocniutko kciuki zeby było wszystko ok !

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Ja na pewno. W ogole zastanawiamy sie nad testem Nifty. Przy okazji pokazuje tez plec na 100% a mozna go wykonywac chyba juz od 10-11tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja na pewno. W ogole zastanawiamy sie nad testem Nifty. Przy okazji pokazuje tez plec na 100% a mozna go wykonywac chyba juz od 10-11tc

ja też Kurti gdzieś tam wspomniałam mężowi o Nifty - ale koszt badania to kosmos. Na amniopunkcję nie zgodzę się. Test Pappa - na tym pewnie pozostanę.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    to są bardzo kosztowne testy:/ jak dla mnie jeśli nie ma zagrozenia to po co wykonywać wiecej testów prenatalnych.. Wystarczy USG prenatalne 4D. A nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 14:58

krysiak lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest wszystko o tym.
    http://www.nifty.pl/test-nifty/
    Tak niestety koszt jest wysoki. Ale ja jestem uprzedzona do pappa. Jest tyle historii o falsztwych wynikach. Sama znam dwa przypadki ze dziecko mialo byc chore i tyle stresu rodzice przezyli a wszystko bylo ok. A amnio to inwazyjny wiec nawet o nim nie mysle.

DeLaCruz lubi tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdecydowałam się zrobić prenatalne, robi się je między 11 a 13+6 tyg. Na amniopunkcję nie zgodzę się, ale PAPPA zrobię na pewno, koleżanki które robiły prenatalne, podczas USG poznały płeć dziecka, byłoby super dowiedzieć się tak szybko:-) Nie mogę się doczekać tego badania a jednocześnie bardzo się boję, mam nadzieję że wszystko będzie ok :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    to są bardzo kosztowne testy:/ jak dla mnie jeśli nie ma zagrozenia to po co wykonywać wiecej testów prenatalnych.. Wystarczy USG prenatalne 4D. A nadgorliwośc jest gorsza od faszyzmu.
    Tutaj juz kazda zadecyduje wedlug wlasnego uznania i wlasnych mozliwosci. Czy robic dodatkowo i byc spokojnym czy zadowolic sie zwyklym prenatalnym . Nie mnje to juz oceniac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 15:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem w samochodzie i zdaje wam relacje. Przepraszam że tak długo ale pół godziny wyczekałam się na izbie przyjęć, potem przyszła przemiła pani doktor zrobiła badanie USG i na szczęście maluszek ma się dobrze, ma już 22 mm i jest na etapie 9t1d ciąży. Co do plamień, pani doktor stwierdziła że to przez współżycie bo na USG jest czysto, a to się zwykle zdarza, narządy płciowe w czasie ciąży stają się wyjątkowo delikatne i podczas stosunku dochodzi do ich podrażnienia. Kazała być ostrożnym i wstrzymać się z tym przynajmniej do II trymestru. Tak się cieszę że z maluszkiem wszystko ok. A pod szpitalem to aż mi sie słabo zrobiło, nie lubie takich sytuacji, tętno to chyba miałam z 200, ale teraz jest ok, odetchnęłam z ulgą i na spokojnie mogę wrócić do domu :)

Paula222, Kawokado, Helen, krysiak, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tutaj juz kazda zadecyduje wedlug wlasnego uznania i wlasnych mozliwosci. Czy robic dodatkowo i byc spokojnym czy zadowolic sie zwyklym prenatalnym . Nie mnje to juz oceniac.
    Tak, dokładnie to jest indywidualna wola przyszłej matki:) oby tylko maluszki były zdrowe!!!

Kourtney, krysiak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ