Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
krysiak wrote:Mnie tez najbardziej pobolewaja po zewnetrznej stronie, a gdy sobie je na przyklad niechcacy jakos przycisne czy docisne to troche bola. W ogole zdarza mi sie, ze wstaje rano i jeden mam znacznie wiekszy niz drugi, do tego stopnia ze jeden wyplywa ze stanika a drugi w nim znika. Ale gdy troche pochodze to sie wyrownuje. No i ogolnie urosly. Ja mam pinezki wiec akurat z tego sie ciesze. W niektore staniki nie mieszcze sie.
U mnie też szału nie ma zrozmiarem, marne b, czyli nie jestem sama, u mnie prawy jest trochę większy niż lewyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:06
krysiak lubi tę wiadomość
-
Kourtney
oprócz mdłości to wkoncu zazelam odzywać ból piersi a już myślałam że tym razem cycki nie urosną a jednak ☺ naradę nie narzekam bo przy pierwszym to porcelanę obejmowałam conajmniej 3 razy dziennie do 6 miesiąca wiec jak narazie to dziecie jest dużo łaskawie dla mamy ☺
Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj
Oraz za wszystkie nowo ujawnione ☺ -
Zołzi wrote:Ja dziś mam 5tyg4dzien i nie mogę sie doczekac 14.00 ! Dam znac po badaniu czy było już coś widać. Mam dwurożną macice i dla mnie najwazniejsze to czy maleństwo wybrało sobie bezpieczne miejsce do zagniezdzenia. Potem już bedzie z górki
Zołzi lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mnie już porządnie dopadly wymioty, wiec poszłam do rodzinnego po zwolnienie. W poniedziałek spróbuję się dostać do mojego ginekologa, żeby mi je przedłużył. Odnośnie piersi - ja mam więcej mleka i są pełniejsze, ale karmienie starszaka już zaczyna być bolesne, wiec powoli go odstawiam. Na razie dostaje tylko w nocy. Przed 1 ciąża miałam małe B, w ciąży urosły do C,a teraz noszę 70E💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
krysiak wrote:Mnie tez najbardziej pobolewaja po zewnetrznej stronie, a gdy sobie je na przyklad niechcacy jakos przycisne czy docisne to troche bola. W ogole zdarza mi sie, ze wstaje rano i jeden mam znacznie wiekszy niz drugi, do tego stopnia ze jeden wyplywa ze stanika a drugi w nim znika. Ale gdy troche pochodze to sie wyrownuje. No i ogolnie urosly. Ja mam pinezki wiec akurat z tego sie ciesze. W niektore staniki nie mieszcze sie.
-
nick nieaktualnyZołzi wrote:Ja dziś mam 5tyg4dzien i nie mogę sie doczekac 14.00 ! Dam znac po badaniu czy było już coś widać. Mam dwurożną macice i dla mnie najwazniejsze to czy maleństwo wybrało sobie bezpieczne miejsce do zagniezdzenia. Potem już bedzie z górki
Hej, widzę ze nie jestem sama z dwurożną macicą
Moja ma dwa rogi, podobno rozciągnięte przez poprzednie dwie ciąże.
Moja ginka powiedziała, ze to loteria z ciążą przy takiej macicy. Bo wiadomo, ciąża zagnieżdża się w rogu macicy. Nie zagnieździ się gdzieindziej. ginka na tą chwilę nie była w stanie powiedzieć jak zagnieździla się ciąża.
Daj koniecznie znać po wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 11:47
-
Hania222 wrote:Nie plamie juz, to byla bardzo jasna brazowa plama. Poczekam do jutra , mam nadzieje , ze to nic powaznego . Jestem na siebie zla bo dzisiaj zrobilam chyba ze 3 km prawie biegajac, a do tego tak bylam zdenerwowana ze wyzylam sie na mezu.
MI lekarz na pierwszej wizycie powiedział, że w 6-7 tc może wystąpić delikatne różowe plamienie i nie oznacza to naprawdę nic złego.
-
mamaNika wrote:Zołzi i Paula, trzymam kciuki za wizyty. Będzie dobrze.
Pytanko do wszystkich, jak na tak wczesnym etapie odczuwacie swoje piersi? Czy mocno się powiekszyły, czy bolą przy dotyku? Mnie to najbardziej po zewnętrznej stronie i są takie "galaretkowate", jakby mi ktoś żelatyny powstrzykiwał
Mnie na szczęście przestały już boleć i nie są takie wrażliwe jak na początku, ale są o dobry rozmiar większe i twarde. Już w 5 tyg. musiałam zakupić nowe biustonosze w rozmiarze 65H (do te pory nosiłam 65G/70F).
-
Zołzi wrote:Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?
Ja o 18 Trzymajcie kciuki bo strasznie się boję.
A w ogóle takie pytanie. Boli Was brzuch? Jak na miesiączkę? Zaczał mnie 2 dni temu. Nie jest to jakiś silny ból, ale takie ciagle czucie podbrzusza. Nospa trochę pomaga, ale przecież nie będę brać nie wiadomo jakich dawekmmarzenak, Kawokado, mia6 lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Paula222 wrote:Wiaterek mnie tak boli niestety codziennie, to dość mocno Aż martwię się czasem, widzę że ja dziś wizytuję najpóźniej
Lekarz mi powiedział, ze na bole brzucha no-spa. J ajestem przewrażliwona i tyle. Pewnie to normalny ból tylko ja panikuję.
Piersi mnie bolą lekko, są pełne i jędrne. Wczoraj zaliczyłam cyckową histerię bo mnie przestały bolec i zrobiły się miękksze. Oczywiście po kilku godzinach były już "normalne" ale ryczałam mojemu w ramię dobre 10 minut ze strachu.Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
nick nieaktualnyDziewczynki, a ja nic o tych bolach nie pisalam bo pomyslalam, ze juz glupia jestem. Mnie nie boli niby jak na okres, ciezko okreslic co to za bol, ale najgorzej jest noca, po prostu budze sie z bolu. Mam kilka podejrzen, ze moze przez za ciasne spodnie, moze przez siedzenie 8h w pracy przed kompem (pozycja malo sprzyjajaca w ciazy) a dodatkowo ja spie w pozycji badzo embrionalnej, i tez sie zastanawiam, ze moze za bardzo skulona spie, bo w sumie w ciagu dnia nic nie boli tylko wlasnie noca sie budze. Wtedy staram sie wyprostowac i w miare kontrolowac pozycje snu. Az czuje jak mi siewtedy wszystko rozciaga i jaka ulga.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2015, 12:35
-
U mnie w dzień jest normalnie. Lekko pobolewa i luz, bo to przeciez wszystko się powiększa. Z wieczora się nasila zwłaszcza jak jestem długo w jednej pozycji. Zastanawiam się też czy nie uciska mi macica na pęcherz.
Krysiak powiedz o tym lekarzowi na następnej wizycie. Lepiej dmuchać na zimne. Też siedzę 8 h w pracy i dziś wezmę zwolnienie jeśli wszystko będzie okWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
4 Aniołki -
nick nieaktualny
-
Przed pierwsza ciąża miała rozmiar 70E i uwazalam ze sa wielkie. Jak zavzelam karmić musialam kupic 70K i xatesknilam za moim E. Teraz mam wieksze niz przed ciaxa ale mniejsze sporo niz jak karmilam i tez mnie troche bola, brzuch tez pobolewa czasami jak na okres ale to jest zwiazane z rosnącą macica
-
nick nieaktualny