X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny:)siemię lniane na gardło? fajny pomysł, bo mnie też wczoraj coś delikatnie bolało, to wypróbuje..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardlo polecam prenalen dla kobiet w ciazy i karmiacych

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 22 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    No niestet laski. Skierowanie do szpitala na wywołanie poronienia farmakologiczne. Pradwopodonienie położę sie w piatek bo załatwiają takie sytuacje w weekendy.
    Mam nadzieje, ze nawiedze Was pozna wiosna zeby trzymać kciuki za Wasze porody sama mając to w bliskich planach :)
    Strasznie mi przykro :(

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w końcu zdecydowałam się na zrobienie bety. Wyniki jutro popołudniu. do lekarza jestem zapisana na 5 listopada bo wcześniej nie ma sensu a tak już prawdopodobnie zobaczę serduszko :)

krysiak, mmarzenak lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś o dziwo nie mdli, aż dziwne uczucie..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od rana boli głowa. Strasznie mnie drażnią zapachy. Kolega z pracy coś za mocno się wypachnił, lodówka śmierdzi, o koszu na śmieci nie ma co wspominać. A najgorsze jest to, że drażni mnie zapach świeżo wypranej bluzki, którą dzisiaj założyłam. Zorientowałam się, że to to jak dotarłam do pracy. I jak ja mam wytrzymać ze sobą przez 8 godzin ;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a mnie dziś o dziwo nie mdli, aż dziwne uczucie..
    U mnie tez jest lepiej. Dzisiaj pierwsza noc od kilku tygodni kiedy sie przebudzilam i nie bylo mi niedobrze a rano po wstaniu tez bylo lepiej niz dotad. Ale mialam straszyn sen dzisiaj i tak jest mi dziwnie.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    U mnie tez jest lepiej. Dzisiaj pierwsza noc od kilku tygodni kiedy sie przebudzilam i nie bylo mi niedobrze a rano po wstaniu tez bylo lepiej niz dotad. Ale mialam straszyn sen dzisiaj i tak jest mi dziwnie.
    a ja dziś bez wymiotów otworzyłam lodówkę, a to cud:D hehe

krysiak, aneczka2015 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki. A mnie mdli codziennie rano i niestety witam sie dzien w dzien rano z porcelanka. W ciagu dnia tez mam taki nieciekawy posmak w ustach i jak nie zjem czegos to muli mnie ze szok. Mam nadzieje ze to nic zlego, bo wy poszecie ze nie jest u was tak zle..ehh. Dzisiaj rano skoczylam sobie zrobic wynik progesteronu i estradiolu bo odsatwilam estrofem i ciekawi mnie poziom hormonow. Oby ten pierwszy trymestr przetrwac i do przodu :)

mia6 lubi tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a ja dziś bez wymiotów otworzyłam lodówkę, a to cud:D hehe
    Takie historie mi sie nie zdarzaly, nawet nie moge powiedziec abym na zapachy jakos specjalnie reagowala, nie oddaje tez czesciej moczu. Bardzo malo mam objawow. Jedynie wczoraj w pracy na stolowce nagle zaczal mnie jakis zapach draznic, wydaje mi sie, ze byla to zupa kobiety ktora siedziala przy stoliku obok, jakas z mlekiem kokosowym. No strasznie mnie draznil ten zapach ale moi koledzy nie czuli nic :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczko, tez tak mam. Gdy zaczyna mnie mdlic jem cos i przechodzi. Wprawdzie tylko na chwilke wiec mam naprawd caly arsenal marchewek, jablek i winogorona w pracy by miec na caly dzien cos do chrupania. Nocami mialam najwieksze mdlosci wiec teraz juz i na to znalazlam sposob. Jem po prostu cos konkretniejszego na wieczor, tak okolo 18 i noca mdlosci mniejsze.

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :) nie wzięłam. Zrobiłam sobie wodę z solą i potem do popicia herbatę z imbirem miodem i cytryną. Próbowałam siemię lniane ale od razu miałam odruch wymiotny... Dziś mam wizytę to przy okazji zapytam co można brać.

Pozdrawiam! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 22 października 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam się zameldować że nadal z Wami jestem;) czytam ale tego jest tak dużo że nie nadążam z komentarzami. Na serduszko czekam do wtorku 27.10 i mam ogromną nadzieję na dobre nowiny. Na razie wszystko "w normie" jak przystało na kobietę w ciąży.
    Serdecznie gratuluję dziewczynom które są już po USG serduszkowych, a tym którym się nie udało życzę dużo siły i wytrwałości. Nie poddawajcie się!

mmarzenak, krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Ja niestety musze jeszcze 2 tyg poczekac. Jestem dopiero w 6 tyg ( 5 tyg i 6 dzien)wiec jakbym nic nie zobaczyla to wiekszy stres , wiec wole poczekac dla pewnosci troche dluzej

Ja dziś mam 5tyg4dzien i nie mogę sie doczekac 14.00 ! Dam znac po badaniu czy było już coś widać. Mam dwurożną macice i dla mnie najwazniejsze to czy maleństwo wybrało sobie bezpieczne miejsce do zagniezdzenia. Potem już bedzie z górki :-)

mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Ja dziś mam 5tyg4dzien i nie mogę sie doczekac 14.00 ! Dam znac po badaniu czy było już coś widać. Mam dwurożną macice i dla mnie najwazniejsze to czy maleństwo wybrało sobie bezpieczne miejsce do zagniezdzenia. Potem już bedzie z górki :-)
    3mam bardzo mocno kciuki za wizytę:) i czekamy na relacje

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?

Ja :) 20 :20 oby było <3 !!!!!!!!!!

Ale mam stresik :/

Zołzi oby dzidzia była w dobrym miejscu :)

mmarzenak, Zołzi, Kourtney, Kawokado, mia6 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mamaNika Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi i Paula, trzymam kciuki za wizyty. Będzie dobrze.

Pytanko do wszystkich, jak na tak wczesnym etapie odczuwacie swoje piersi? Czy mocno się powiekszyły, czy bolą przy dotyku? Mnie to najbardziej po zewnętrznej stronie i są takie "galaretkowate", jakby mi ktoś żelatyny powstrzykiwał:-)

wisnia11 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja :) 20 :20 oby było <3 !!!!!!!!!!

Ale mam stresik :/

Zołzi oby dzidzia była w dobrym miejscu :)
    również 3mam kciukasy!

Zołzi lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaNika wrote:
    Zołzi i Paula, trzymam kciuki za wizyty. Będzie dobrze.

Pytanko do wszystkich, jak na tak wczesnym etapie odczuwacie swoje piersi? Czy mocno się powiekszyły, czy bolą przy dotyku? Mnie to najbardziej po zewnętrznej stronie i są takie "galaretkowate", jakby mi ktoś żelatyny powstrzykiwał:-)
    Mnie tez najbardziej pobolewaja po zewnetrznej stronie, a gdy sobie je na przyklad niechcacy jakos przycisne czy docisne to troche bola. W ogole zdarza mi sie, ze wstaje rano i jeden mam znacznie wiekszy niz drugi, do tego stopnia ze jeden wyplywa ze stanika a drugi w nim znika. Ale gdy troche pochodze to sie wyrownuje. No i ogolnie urosly. Ja mam pinezki wiec akurat z tego sie ciesze. W niektore staniki nie mieszcze sie.

Zołzi lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam piersi o wiele jędrniejsze, takie właśnie jakby wypełnione :) Wcale nie narzekam ;) :D

Noo z wizytą wiąże wielkie nadzieje, bo jak już będzie <3, oficjalnie powiem najbliższym że jestem w ciąży :) I tak zacznę się czuć :)

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ