Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnielove wrote:Oj to prawda, ceny kosmos ;p ostatnio robiłam zamówienie dla córki w zarze bo tylko tam jej kupuje rzeczy to za głupi kombinezon jeansowy dałam 90 zł, jeansy 78 zł a za kurtkę i buty wyszło prawie 240 zł, nie wspomnę ile tam kosztuję płaszcz dla kobiety - 400 zł, 500 zł ;/ ale akurat dla mnie tam nic nie ma co mi się by podobało, bo dla dzieci to są tam cudne rzeczy, albo te kompleciki w h&m (czapeczka, spodenki i body)
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342026.html
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342003.html -
Cześć dziewczyny,
dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić? -
Amy88 wrote:Mia6
Nie powinno być problemu jak inny lekarz założył kartę ciąży a ty chcesz chodzić do innego wystarczy się spytać czy będzie chciał być twoim lekarzem prowadzącym a napewno się zgodzi. Ale nie wiem zy nie lepiej już poczekać te 3 dni i założyć kartę u lekarza do którego chcesz chodzić ☺ mogę tylko powiedzieć ze ja w 1 ciąży nie miałam problemu ze zmianą lekarza w karcie ciąży z lekarza prywatnego na NFZ i awaryjnie tez chodziłam prywatnie porostu nic mi on w kartę nie wpisywał ☺
Mnie wczoraj złapał pierwsze mdłości i powitanie z porcelana a myślałam że to mnie ominie tym razem
Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź
Oby mdłości bardzo Cie nie męczyły -
Hania222 wrote:Cześć dziewczyny,
dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić? -
nick nieaktualnyHania222 wrote:Cześć dziewczyny,
dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
no i oczywiście potwierdził że ciąży brak
monia87 -
nick nieaktualnymonia87 wrote:dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
no i oczywiście potwierdził że ciąży brak -
Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba
Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ? -
Monia87 przykro mi. Co do lekow nie pomoge bo ich nie znam. Moge tylko powiedziec co ja robilam ze zaszlam (po za serduszkowaniem oczywiscie) pilam ziola ojca sroki:-) zaczelam 7 września i mam fasolkę. Nie wiem czy one pomogly ale sie udalo.
-
Paula222 wrote:Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba
Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ? -
nick nieaktualny
-
Quatriona ojj tak Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca Zobaczymy co będzie Już mnie ciekawość zżera
Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Quatriona ojj tak Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca Zobaczymy co będzie Już mnie ciekawość zżera
Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży
Hehe, chyba każda mamusia po drugim dziecku coś ma, ja ciuszki wszystkie odsprzedałam znajomej która spodziewa się córki w lutym. Ale huśtawkę hybrydową, mate edukacyjną zostawiłam bo jak planowałam dzidzie to wiedziałam że to mi się przyda, rzecz że tak powiem zbawienna, dziecko się huśtało a ja mogłam coś zrobić, posprzątać, ugotować czy wziąć poranną kąpiel -
ten pregnyl to podobno taki zastrzyk co ma spowodować pękniecie pecherzyka graffa, i kazał mi przyjsc w 10 dniu cylku ( nie czekac na ten dzien przed owulacją) i jak zobaczy pęcherzyk podaje zastrzyk do 24 godz jest owulacja i mam działać od razu od podania zastrzyku po 3 dniach wrocic i bedzie podawac prolutex, troche dla mnie to dziwne, że co, że az tak zle ze mną? przeciez z klaudusia zaszłam bez niczyjej pomocy a teraz co juz za stara jestem czy jak? masakramonia87
-
Cześć dziewczyny, do dzisiaj "siedziałam w krzakach", postanowiłam jednak skrobnąć coś bo w kupie raźniej . Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. W stopce jest moja historia. Przez to wszystko,jeszcze nie umiem się cieszyć. 15-10-2015 zobaczyłam 2 kreseczki. Z belly wynika że jestem w 4 tyg i 5 dniu ciąży, tp na 24.06.2015. W przyszły wtorek, lub czwartek wybieram się na poglądanko. Na chwilę obecną moje badanie bety wyglądają tak:
19-10-2015 125
21-10-205 246
dziś (21-10-2015) 541
Jestem obstawiona lekami tj, luteina, duphaston, encorton i clexane. Mam nadzieję że szczęśliwie z Wami dotrwam do czerwca.
Pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna i wszystkim nam życzę nuuudów ciążowychAnnielove, JennyXS, Kourtney, Helen, krysiak, Kawokado, Pepepa, wisnia11, mia6, bloodflower lubią tę wiadomość
kwiecień 2013 pusty pęcherzyk
grudzień 2013 ciąża biochemiczna
marzec 2014 ciąża biochemiczna
październik 2014 ciąża biochemiczna
❤31 maja 2016 Zosia jest z nami, nasz skarb❤