X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Akurat ecru
    Mi sie podoba czarny dla chlopca a dla dziewczynki rozowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Oj to prawda, ceny kosmos ;p ostatnio robiłam zamówienie dla córki w zarze bo tylko tam jej kupuje rzeczy to za głupi kombinezon jeansowy dałam 90 zł, jeansy 78 zł a za kurtkę i buty wyszło prawie 240 zł, nie wspomnę ile tam kosztuję płaszcz dla kobiety - 400 zł, 500 zł ;/ ale akurat dla mnie tam nic nie ma co mi się by podobało, bo dla dzieci to są tam cudne rzeczy, albo te kompleciki w h&m (czapeczka, spodenki i body)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342026.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342003.html
    A ja wlasnie sie ubieram tam. Zawsze cis znajde do siebie co mi sie podoba. :) a dla dzieciaczkow to faktycznie najladniejsze ciuszki to w Zarze. :)

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy88 wrote:
    Mia6
    Nie powinno być problemu jak inny lekarz założył kartę ciąży a ty chcesz chodzić do innego wystarczy się spytać czy będzie chciał być twoim lekarzem prowadzącym a napewno się zgodzi. Ale nie wiem zy nie lepiej już poczekać te 3 dni i założyć kartę u lekarza do którego chcesz chodzić ☺ mogę tylko powiedzieć ze ja w 1 ciąży nie miałam problemu ze zmianą lekarza w karcie ciąży z lekarza prywatnego na NFZ i awaryjnie tez chodziłam prywatnie porostu nic mi on w kartę nie wpisywał ☺

Mnie wczoraj złapał pierwsze mdłości i powitanie z porcelana a myślałam że to mnie ominie tym razem

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź :)
    Oby mdłości bardzo Cie nie męczyły :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić?
    Jezeli plamisz dalej to idz na pogotowie. Zbadaja Cie i będziesz spokojna. Nie na po co martwic się na zapas u zarywac nocy przez nerwy.

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Beta pieknie rosnie. Ja bym poczekala do jutra a dzisiaj juz sie wyciszyla i odpoczela. Wedlug mnie jesli nie ma zywej krwi to chyba nie ma sie czym przejmowac

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie plamie juz, to byla bardzo jasna brazowa plama. Poczekam do jutra , mam nadzieje , ze to nic powaznego . Jestem na siebie zla bo dzisiaj zrobilam chyba ze 3 km prawie biegajac, a do tego tak bylam zdenerwowana ze wyzylam sie na mezu.

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow ja mam baby design lupo comfort 2w1 granatowy. Fajny wózek:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    no i oczywiście potwierdził że ciąży brak :(

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    no i oczywiście potwierdził że ciąży brak :(
    Jeszcze raz bardzo mi przykro..pregnyl to chyba jakies witaminy? A progesteron to na podtrzymanie ciazy zeby byl wiekszy

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem jezdze na annopol do outletu smyka i zawsze cos taniej kupie. Teraz upolowalam kombinezon za 70 zl na zime i przy okazji zimowa kurtke za 40 zl w reserved

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka :/ Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek ;) Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba :)

Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia87 przykro mi. Co do lekow nie pomoge bo ich nie znam. Moge tylko powiedziec co ja robilam ze zaszlam (po za serduszkowaniem oczywiscie) pilam ziola ojca sroki:-) zaczelam 7 września i mam fasolkę. Nie wiem czy one pomogly ale sie udalo.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka :/ Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek ;) Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba :)

Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ?
    Ja tez mam rzeczy po coreczce ale juz wiem ze np body najmniejsze bede musiala dokupić. Oj w pierwszej ciazy to byla niezla frajda wybierac te wszystkie rzeczy:-) maz mnie musial stopowac:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystkie sie juz czyms smarujecie na brzuszku? Ja zostalam orzy tej oliwce na rozstepy z babydream i olej kokosowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:34

beatas lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona ojj tak :) Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca ;) Zobaczymy co będzie :) Już mnie ciekawość zżera :D

Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zostałam przy Palmersie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Quatriona ojj tak :) Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca ;) Zobaczymy co będzie :) Już mnie ciekawość zżera :D

Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży :/

Hehe, chyba każda mamusia po drugim dziecku coś ma, ja ciuszki wszystkie odsprzedałam znajomej która spodziewa się córki w lutym. Ale huśtawkę hybrydową, mate edukacyjną zostawiłam bo jak planowałam dzidzie to wiedziałam że to mi się przyda, rzecz że tak powiem zbawienna, dziecko się huśtało a ja mogłam coś zrobić, posprzątać, ugotować czy wziąć poranną kąpiel

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten pregnyl to podobno taki zastrzyk co ma spowodować pękniecie pecherzyka graffa, i kazał mi przyjsc w 10 dniu cylku ( nie czekac na ten dzien przed owulacją) i jak zobaczy pęcherzyk podaje zastrzyk do 24 godz jest owulacja i mam działać od razu od podania zastrzyku po 3 dniach wrocic i bedzie podawac prolutex, troche dla mnie to dziwne, że co, że az tak zle ze mną? przeciez z klaudusia zaszłam bez niczyjej pomocy a teraz co juz za stara jestem czy jak? masakra

monia87
  • wisienka Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, do dzisiaj "siedziałam w krzakach", postanowiłam jednak skrobnąć coś bo w kupie raźniej :). Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. W stopce jest moja historia. Przez to wszystko,jeszcze nie umiem się cieszyć. 15-10-2015 zobaczyłam 2 kreseczki. Z belly wynika że jestem w 4 tyg i 5 dniu ciąży, tp na 24.06.2015. W przyszły wtorek, lub czwartek wybieram się na poglądanko. Na chwilę obecną moje badanie bety wyglądają tak:
    19-10-2015 125
    21-10-205 246
    dziś (21-10-2015) 541
    Jestem obstawiona lekami tj, luteina, duphaston, encorton i clexane. Mam nadzieję że szczęśliwie z Wami dotrwam do czerwca.
    Pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna i wszystkim nam życzę nuuudów ciążowych :)

Annielove, JennyXS, Kourtney, Helen, krysiak, Kawokado, Pepepa, wisnia11, mia6, bloodflower lubią tę wiadomość

kwiecień 2013 pusty pęcherzyk
    grudzień 2013 ciąża biochemiczna
    marzec 2014 ciąża biochemiczna
    październik 2014 ciąża biochemiczna
    ❤31 maja 2016 Zosia jest z nami, nasz skarb❤
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ