X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Akurat ecru
    Mi sie podoba czarny dla chlopca a dla dziewczynki rozowy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Oj to prawda, ceny kosmos ;p ostatnio robiłam zamówienie dla córki w zarze bo tylko tam jej kupuje rzeczy to za głupi kombinezon jeansowy dałam 90 zł, jeansy 78 zł a za kurtkę i buty wyszło prawie 240 zł, nie wspomnę ile tam kosztuję płaszcz dla kobiety - 400 zł, 500 zł ;/ ale akurat dla mnie tam nic nie ma co mi się by podobało, bo dla dzieci to są tam cudne rzeczy, albo te kompleciki w h&m (czapeczka, spodenki i body)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342026.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342003.html
    A ja wlasnie sie ubieram tam. Zawsze cis znajde do siebie co mi sie podoba. :) a dla dzieciaczkow to faktycznie najladniejsze ciuszki to w Zarze. :)

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy88 wrote:
    Mia6
    Nie powinno być problemu jak inny lekarz założył kartę ciąży a ty chcesz chodzić do innego wystarczy się spytać czy będzie chciał być twoim lekarzem prowadzącym a napewno się zgodzi. Ale nie wiem zy nie lepiej już poczekać te 3 dni i założyć kartę u lekarza do którego chcesz chodzić ☺ mogę tylko powiedzieć ze ja w 1 ciąży nie miałam problemu ze zmianą lekarza w karcie ciąży z lekarza prywatnego na NFZ i awaryjnie tez chodziłam prywatnie porostu nic mi on w kartę nie wpisywał ☺

Mnie wczoraj złapał pierwsze mdłości i powitanie z porcelana a myślałam że to mnie ominie tym razem

Dziękuje Ci bardzo za odpowiedź :)
    Oby mdłości bardzo Cie nie męczyły :)

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    dzisiaj zrobilam kolejna bete , wynik 8881, tydzien temu 588.Martwi mnie jednak to, że poplamilam na jasnobrazowo( nie wiem czy to ma wpływ ale trochę dzisiaj sie nachodzilam a na dodatek bylam zdenerwowana. Czy uważacie że powinnam poczekać co jutro będzie i czy mam sie martwić?
    Jezeli plamisz dalej to idz na pogotowie. Zbadaja Cie i będziesz spokojna. Nie na po co martwic się na zapas u zarywac nocy przez nerwy.

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Beta pieknie rosnie. Ja bym poczekala do jutra a dzisiaj juz sie wyciszyla i odpoczela. Wedlug mnie jesli nie ma zywej krwi to chyba nie ma sie czym przejmowac

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie plamie juz, to byla bardzo jasna brazowa plama. Poczekam do jutra , mam nadzieje , ze to nic powaznego . Jestem na siebie zla bo dzisiaj zrobilam chyba ze 3 km prawie biegajac, a do tego tak bylam zdenerwowana ze wyzylam sie na mezu.

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozkow ja mam baby design lupo comfort 2w1 granatowy. Fajny wózek:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    no i oczywiście potwierdził że ciąży brak :(

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    dziewczyny mam pytanie bo wyszłam od ginekologa pół godz temu i przepisał by wykupić progesteron prolutex i pregnyl 5000 , czy miał któraś z was przepisane takie coś, ma mi to podobno pomóc szybko zajść w ciąże.
    no i oczywiście potwierdził że ciąży brak :(
    Jeszcze raz bardzo mi przykro..pregnyl to chyba jakies witaminy? A progesteron to na podtrzymanie ciazy zeby byl wiekszy

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem jezdze na annopol do outletu smyka i zawsze cos taniej kupie. Teraz upolowalam kombinezon za 70 zl na zime i przy okazji zimowa kurtke za 40 zl w reserved

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka :/ Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek ;) Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba :)

Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia87 przykro mi. Co do lekow nie pomoge bo ich nie znam. Moge tylko powiedziec co ja robilam ze zaszlam (po za serduszkowaniem oczywiscie) pilam ziola ojca sroki:-) zaczelam 7 września i mam fasolkę. Nie wiem czy one pomogly ale sie udalo.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja mam wózek Camarelo Sevilla i jako gondola jest extra, spacerówkę mam za to quatro i dla mnie to porażka :/ Ja mam prawie wszystko po synku, począwszy od tych najmniejszych ubranek ;) Już nie mogę się doczekać aż wyciągnę karton z tymi małymi ciuszkami i będę przebierać dla drugiego szkraba :)

Hania beta ładnie rośnie... Oby było ok, a masz jakąś luteinę albo duphaston ?
    Ja tez mam rzeczy po coreczce ale juz wiem ze np body najmniejsze bede musiala dokupić. Oj w pierwszej ciazy to byla niezla frajda wybierac te wszystkie rzeczy:-) maz mnie musial stopowac:-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystkie sie juz czyms smarujecie na brzuszku? Ja zostalam orzy tej oliwce na rozstepy z babydream i olej kokosowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 20:34

beatas lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona ojj tak :) Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca ;) Zobaczymy co będzie :) Już mnie ciekawość zżera :D

Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży :/

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jednak zostałam przy Palmersie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Quatriona ojj tak :) Ja mam cały karton, ale samych dla chłopca ;) Zobaczymy co będzie :) Już mnie ciekawość zżera :D

Monia ja aby zajść chodziłam i dręczyłam lekarzy, aż w końcu wypisał mi to skierowanie na HSG które okazało się cudem, po kolejnym roku starań się udało. Porażki się zdarzają, widzisz ja jestem już 4 raz w ciąży :/

Hehe, chyba każda mamusia po drugim dziecku coś ma, ja ciuszki wszystkie odsprzedałam znajomej która spodziewa się córki w lutym. Ale huśtawkę hybrydową, mate edukacyjną zostawiłam bo jak planowałam dzidzie to wiedziałam że to mi się przyda, rzecz że tak powiem zbawienna, dziecko się huśtało a ja mogłam coś zrobić, posprzątać, ugotować czy wziąć poranną kąpiel

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten pregnyl to podobno taki zastrzyk co ma spowodować pękniecie pecherzyka graffa, i kazał mi przyjsc w 10 dniu cylku ( nie czekac na ten dzien przed owulacją) i jak zobaczy pęcherzyk podaje zastrzyk do 24 godz jest owulacja i mam działać od razu od podania zastrzyku po 3 dniach wrocic i bedzie podawac prolutex, troche dla mnie to dziwne, że co, że az tak zle ze mną? przeciez z klaudusia zaszłam bez niczyjej pomocy a teraz co juz za stara jestem czy jak? masakra

monia87
  • wisienka Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, do dzisiaj "siedziałam w krzakach", postanowiłam jednak skrobnąć coś bo w kupie raźniej :). Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. W stopce jest moja historia. Przez to wszystko,jeszcze nie umiem się cieszyć. 15-10-2015 zobaczyłam 2 kreseczki. Z belly wynika że jestem w 4 tyg i 5 dniu ciąży, tp na 24.06.2015. W przyszły wtorek, lub czwartek wybieram się na poglądanko. Na chwilę obecną moje badanie bety wyglądają tak:
    19-10-2015 125
    21-10-205 246
    dziś (21-10-2015) 541
    Jestem obstawiona lekami tj, luteina, duphaston, encorton i clexane. Mam nadzieję że szczęśliwie z Wami dotrwam do czerwca.
    Pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna i wszystkim nam życzę nuuudów ciążowych :)

Annielove, JennyXS, Kourtney, Helen, krysiak, Kawokado, Pepepa, wisnia11, mia6, bloodflower lubią tę wiadomość

kwiecień 2013 pusty pęcherzyk
    grudzień 2013 ciąża biochemiczna
    marzec 2014 ciąża biochemiczna
    październik 2014 ciąża biochemiczna
    ❤31 maja 2016 Zosia jest z nami, nasz skarb❤
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ