X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka wrote:
    Cześć dziewczyny, do dzisiaj "siedziałam w krzakach", postanowiłam jednak skrobnąć coś bo w kupie raźniej :). Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. W stopce jest moja historia. Przez to wszystko,jeszcze nie umiem się cieszyć. 15-10-2015 zobaczyłam 2 kreseczki. Z belly wynika że jestem w 4 tyg i 5 dniu ciąży, tp na 24.06.2015. W przyszły wtorek, lub czwartek wybieram się na poglądanko. Na chwilę obecną moje badanie bety wyglądają tak:
    19-10-2015 125
    21-10-205 246
    dziś (21-10-2015) 541
    Jestem obstawiona lekami tj, luteina, duphaston, encorton i clexane. Mam nadzieję że szczęśliwie z Wami dotrwam do czerwca.
    Pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna i wszystkim nam życzę nuuudów ciążowych :)

Witaj, zapraszamy :)

wisienka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka wrote:
    Cześć dziewczyny, do dzisiaj "siedziałam w krzakach", postanowiłam jednak skrobnąć coś bo w kupie raźniej :). Mam nadzieję że mnie przyjmiecie do swojego grona. W stopce jest moja historia. Przez to wszystko,jeszcze nie umiem się cieszyć. 15-10-2015 zobaczyłam 2 kreseczki. Z belly wynika że jestem w 4 tyg i 5 dniu ciąży, tp na 24.06.2015. W przyszły wtorek, lub czwartek wybieram się na poglądanko. Na chwilę obecną moje badanie bety wyglądają tak:
    19-10-2015 125
    21-10-205 246
    dziś (21-10-2015) 541
    Jestem obstawiona lekami tj, luteina, duphaston, encorton i clexane. Mam nadzieję że szczęśliwie z Wami dotrwam do czerwca.
    Pozdrawiam wszystkie razem i każdą z osobna i wszystkim nam życzę nuuudów ciążowych :)
    Wisienka witamy w naszym wateczku. Rozgosc sie u nas. Mam nadzieje ze teraz bedzie juz u ciebie wszystko dobrze :*

wisienka lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Nie plamie juz, to byla bardzo jasna brazowa plama. Poczekam do jutra , mam nadzieje , ze to nic powaznego . Jestem na siebie zla bo dzisiaj zrobilam chyba ze 3 km prawie biegajac, a do tego tak bylam zdenerwowana ze wyzylam sie na mezu.
    nie przejmuj się, takie pojedyncze plamienie to nic takiego, dzidzius rosnie i moze uszkodził jakies małe naczynko, stąd się skropliło troszkę. Jak się powtorzy to wtedy idz do gina. Pojedyncza taka sytuacja nie zaszkodzi wam.
    Już się uspokoiło? nic się nie powtórzyło?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    ten pregnyl to podobno taki zastrzyk co ma spowodować pękniecie pecherzyka graffa, i kazał mi przyjsc w 10 dniu cylku ( nie czekac na ten dzien przed owulacją) i jak zobaczy pęcherzyk podaje zastrzyk do 24 godz jest owulacja i mam działać od razu od podania zastrzyku po 3 dniach wrocic i bedzie podawac prolutex, troche dla mnie to dziwne, że co, że az tak zle ze mną? przeciez z klaudusia zaszłam bez niczyjej pomocy a teraz co juz za stara jestem czy jak? masakra
    Tak, pregnyl podaje sie na pęknięcie pęcherzyka, jesli samoistnie nie pękają lub jesli chce sie mieć pewność, ze pękną. Progesteron to dopiero na po owulacji. Zrób tak jak lekarz mowi, idź w 10dc, będziesz wiedzieć czy pęcherzyk rośnie i jak sytuacja wyglada. Ja przez 5 cykli oprócz zastrzyku na pęknięcie i progesteronu dostawałam na początku cyklu jeszcze clomifen, ponieważ moj pęcherzyk nie chciał samoistnie rosnąć. Nie ma co gdybać, najlepiej sprawdzić pod okiem lekarza o co chodzi. Ale nie załamuj sie i nie mów, ze tak zle z Tobą. Poszukaj dobrego lekarza i walcz o dzidzie. Powodzenia! Zobaczysz, będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz mowie dobranoc :* Wyspijcie sie dobrze :)

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka witaj!

Kourtney ja smaruje sie palmersem ale zapach mnie dobija... juz parę razy obejmowałam przez niego porcelankę ;p no i jakoś mało wydajny jest. Jak go zużyję to planuje się przerzucić na Babydream fur Mama ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    nie przejmuj się, takie pojedyncze plamienie to nic takiego, dzidzius rosnie i moze uszkodził jakies małe naczynko, stąd się skropliło troszkę. Jak się powtorzy to wtedy idz do gina. Pojedyncza taka sytuacja nie zaszkodzi wam.
    Już się uspokoiło? nic się nie powtórzyło?
    Hej,
    na szczescie w nocy i rano nic, w pracy bede obserwowac:) am nadzieje ze jest tak jak mowisz,
    pozdrawiam

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Sylwiak , madziak co u was? Czy wy juz widzialyscie serduszko?

Dawno sie juz niektore dziewczyny nie odzywaly np. Nelus, retiolegis

Ja bezczelnie was czasami podczytuje hehe jestem zabiegana ostatnio. Maz znowu musiał jechać w delegacje wiec postanowilam spakowac mnie i livie i z nim jechac w to nowe miejsce na 10 dni. młoda nie przyzwyczajona do tych kątów wiec mi sporo marudzi bo teskni za domem, do tego wychodzi jej kolejny ząb- koszmar! Mnie mecza mdłości. Brzuch wieczorem wysadzony ze czuje się już gruba a to dopiero 8 tydzień brrr i w ogole jestem jakaś rozdraznona
    Gratuluję udanych wizyt i serduszek. Oby tak dalej
    Quatriona wiedziałam że tak to się skończy, w polsce lekarze to lubią kobiety straszyć! Jak tak można? Co do tej czaszki to pamiętam jsk nawet wstawislas zdjęcia! Przerazajace

Kawokado lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia i powodzenia na wizytach. Trzymam mocno kciuki :*

Nelus a gdzie jestescie teraz?

Nelus lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Nelly ja naprawdę mam pecha do usg i niby wiem ze ci lekarze sie myla ale jak sie slyszy ze cos jest nie tak to ciezko sobie wmowic ze napewno lekarz sie pomylil.
    Współczuję zębów, ze te nasze dzieci musza sie przy nich tak męczyć. Hani ostatnio pomogl dopiero nurofen bo ida jej 4.
    Ja tez nie lubie jak maz wyjezdza w delegację mimo ze jeździ tylko na 3 dni.

Nelus lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczely bolec piersi.pierwszy raz w ciazy

Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Mnie zaczely bolec piersi.pierwszy raz w ciazy
    To poźno:)u mnie od piersi sie zaczelo czestym sikaniem. Wczoraj mialam lekkie mdlosci, nie wymiotowalam ale jak tylko bym wlozyla palec do buzi to szybko by poszlo:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pozno.
    Dzisiaj znowu pogoda na spaniee

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    No pozno.
    Dzisiaj znowu pogoda na spaniee

Mi sie spac nie chce bo dziś usg o 14.00 i nie moge się doczekać :-) trzymajcie kciuki!

Dorjana, krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?

201606207452.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym pospala ale wtedy Hanka rozniesie mieszkanie i kota:-) poczekam na jej drzemkę

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Kto dzisiaj jeszcze wizytuje?
    Ja niestety musze jeszcze 2 tyg poczekac. Jestem dopiero w 6 tyg ( 5 tyg i 6 dzien)wiec jakbym nic nie zobaczyla to wiekszy stres , wiec wole poczekac dla pewnosci troche dluzej

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o szybką odpowiedź - bardzo boli mnie gardło i mam w domu strepsils intensive. Myślicie że mogę wziąć? Na ulotce jest napisane że w razie ciąży trzeba to skonsultować z lekarzem.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Dziewczyny proszę o szybką odpowiedź - bardzo boli mnie gardło i mam w domu strepsils intensive. Myślicie że mogę wziąć? Na ulotce jest napisane że w razie ciąży trzeba to skonsultować z lekarzem.
    Ciężko powiedzieć. .. zapytaj swojego lekarza albo przynajmniej farmaceute.

201606207452.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 22 października 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Lepiej nic nie bierz. Płucz gardło szałwią albo wodą z miodem albo poprostu zapytaj w aptece tak będzie pewniej :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ