X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za niedlugo chyba pojawia sie juz lipcowki na forum :) ale mam nadzieje ze jeszcze dolacza do nas jakies nowe mamusie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 17:24

Helen lubi tę wiadomość

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem już sama, już straciłam nadzieję :( już zaczynam mysleć, że przez to moje kolano wszytsko się pieprzy ale np w czerwcu w lipcu i sierpniu nie miałam jescze tego problemu z kolanem, a nawet jak zaczęła mi się ta przygoda z kolanem to i tak okresy mi się nie spóźniały więc juz nie czaje naprawdę, jeszcze moja córa cały czas pyta kiedy będzie braciszek lub siostrzyczka, bo wszyscy maja tylko nie ona, no normalnie jakieś fatum

monia87
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myslicie kiedy jest odpowiedni czas zeby kupic cos dla dzidzi? Chociaz cos malego. Tak mnke korci zeby kupic chociaz jedne spioszki albo czapeczke

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać Monia nie było ciązy, nie kazda tu pd razu przyszła po pierwszym miesiącu starań, przez pierwsze dni,poki laski sie nie upewnią w tescie to nawet specjalnie się nie angażują.Zbadaj hormony, porozmawiaj z ginem, moze znajdzie rozwiązanie...
    sorki, ze tak trochę ostro, może to przez hormony :P ale laska weź się w garść i wracaj szybko na fioletową.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jak myslicie kiedy jest odpowiedni czas zeby kupic cos dla dzidzi? Chociaz cos malego. Tak mnke korci zeby kupic chociaz jedne spioszki albo czapeczke
    tez lukam, wczoraj obczajałam wstępnie wózki i patrzyłam na prywatny szpital, ale cena wybiła mi ten pomysł z głowy.
    Mi sie wydaje ze spokojnie w II trymestrze :) chodź wg kalendarza to pokazuje 19tydzien, ale wątpię abysmy tyle wytrzymały :)
    ja ju nawet mysle o remoncie pokoiku :P
    i jak przejdę I trymestr to się ostro za to wezmę :)
    póki co mam panele na oku :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze sie w wozki nie zaglebialam. Chociaz przegladalam juz pare ;) i strasznue spodobal mi sie quinny moodd .
    Ale ubrankaa sa takie sliczne dla malych dzieci *.*

Annielove lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas w ogole czeka urzadzanie dwoch pokoikow. Bo do przyszlego domu do ktorego sie bedziemy wprowadzac i w mieszkaniu w centrum tez musimy miec jakis pokoik albo chociaz kacik bo nie bedziemy na razie sprzedawac mieszkania.

• Helen Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jeszcze sie w wozki nie zaglebialam. Chociaz przegladalam juz pare ;) i strasznue spodobal mi sie quinny moodd .
    ale super wózek, muszę sprawdzić czy mają te do biegania :)
    ja ciuszki będę patrzec na wyprzedażach, bo teraz te ceny i tak są szalone.
    Ja w zabobony nie wierzę i nawet ich nie znam, ale wydaje mi się, bezpieczniej przejsc I trymestr i wtedy sobie sprawiać takie przyjemności.
    Jak nie możesz wytrzymac to kup coś ładnego.. i przeslij nam fotę tego cuda :)
    co do urządzania to straszne ceny mają producenci. Nie wiem czy warto tyle wydawać.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede pewnie w sieciowkach kupowac ciuszki tam gdzie sama kupuje . albo z internetu bede zamawiac. A na mebelki jeszcze nie patrzylam. Orientuje sie ze z Meblika sa sliczne mebelki bo moja kolezanka urzadzala pokoik z tego sklepu

Helen lubi tę wiadomość

• mia6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Tak, pierwsza ciąża tak długo wyczekana i wymodlona :) a Twoja?

Moja też:) 3 lata starań i w końcu dzięki IVF się udało.

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to wygląda z kartą ciąży. Trzeba chodzić do lekarza u którego się ja dostanie? Bo we wtorek 27.10 idę prywatnie do gina, no i mam nadzieję zobaczyć <3 i założyć kartę ciąży, ale wiem już, że to będzie gin awaryjny. Ciąże najprawdopodobniej będę prowadziła na NFZ, u lekarki do której idę 30.10. Czy to nie będzie problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:22

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mia6 wrote:
    Moja też:) 3 lata starań i w końcu dzięki IVF się udało.

Dziewczyny, powiedzcie mi jak to wygląda z kartą ciąży. Trzeba chodzić do lekarza u którego się ja dostanie? Bo we wtorek 27.10 idę prywatnie do gina, no i mam nadzieję zobaczyć <3 i założyć kartę ciąży, ale wiem już, że to będzie gin awaryjny. Ciąże najprawdopodobniej będę prowadziła na NFZ, u lekarki do której idę 30.10. Czy to nie będzie problem?
    Ktos tu juz chyba pisal ze wlasnie nie mozna miec dwoch kart ciazy tylko jedna.

Ja tez chodze prywatniebdo gin i na nfz chodzilam i powiedzialam temu z nfz zeby mi nie zakladal karty

mia6 lubi tę wiadomość

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    nie wiem już sama, już straciłam nadzieję :( już zaczynam mysleć, że przez to moje kolano wszytsko się pieprzy ale np w czerwcu w lipcu i sierpniu nie miałam jescze tego problemu z kolanem, a nawet jak zaczęła mi się ta przygoda z kolanem to i tak okresy mi się nie spóźniały więc juz nie czaje naprawdę, jeszcze moja córa cały czas pyta kiedy będzie braciszek lub siostrzyczka, bo wszyscy maja tylko nie ona, no normalnie jakieś fatum
    Mi w poprzednim cyklu beta wyszla 4 a dwa dni później przyszedl okres( w terminie). To byla kara za niecierpliwosc, bo po co w 8dpo robic bete? Jakbym jej nie robila to myslalabym ze po prostu mam okres, nie trafilismy z <3 i juz, a tak mialam rozwalony weekend i impreze z okazji zjazdu rodzinnego. W następnym cyklu czyli teraz udalo sie i tylko to sie liczy. Podobno cykle zaraz po pechowym sa szczesliwe i latwiejsze jezeli chodzi o zagniezdzenie. U mnie sie potwierdzilo wiec i u Ciebie tak bedzie. Glowa do gory, duzo <3 i szybko wracaj do nas zebys na czerwcowe zdazyla ! :-)

201606207452.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie chcę zakładać dwóch, tylko chodzi mi o to, że jeżeli będę miała od prywatnego, to czy mogę z tą kartą potem chodzić na NFZ?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś tak maz wnerwil na zakupach! Chciałam po powrocie do domu zrelaksować się przy winie ale nie mozna... a co poza winem poprawia humor? ? :-) pozytywny test ciazowy :-) dobrze ze w Kauflandzie sa po 3,5zl. Właśnie zobaczylam 2 bordowe kreski i uśmiech nie schodzi mi z twarzy :-)))

mia6, krysiak, Helenucha Klucha, Helen, Kawokado, Abra lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Amy88 Znajoma

Wysłany: 21 października 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia6
    Nie powinno być problemu jak inny lekarz założył kartę ciąży a ty chcesz chodzić do innego wystarczy się spytać czy będzie chciał być twoim lekarzem prowadzącym a napewno się zgodzi. Ale nie wiem zy nie lepiej już poczekać te 3 dni i założyć kartę u lekarza do którego chcesz chodzić ☺ mogę tylko powiedzieć ze ja w 1 ciąży nie miałam problemu ze zmianą lekarza w karcie ciąży z lekarza prywatnego na NFZ i awaryjnie tez chodziłam prywatnie porostu nic mi on w kartę nie wpisywał ☺

Mnie wczoraj złapał pierwsze mdłości i powitanie z porcelana a myślałam że to mnie ominie tym razem

mia6 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy no to gratuluje mdlosci :D Mi dzisiaj odpuscily i chyba przeszly na ciebie.
    oprocz tego masz jeszcze jakies objawy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Kochana ja mam właśnie quinny moodd :)
    Ale już rozmawiałam z meżem że jak okaże się synek to kupimy szary stokke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove a jaki masz kolor ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ale super wózek, muszę sprawdzić czy mają te do biegania :)
    ja ciuszki będę patrzec na wyprzedażach, bo teraz te ceny i tak są szalone.
    Ja w zabobony nie wierzę i nawet ich nie znam, ale wydaje mi się, bezpieczniej przejsc I trymestr i wtedy sobie sprawiać takie przyjemności.
    Jak nie możesz wytrzymac to kup coś ładnego.. i przeslij nam fotę tego cuda :)
    co do urządzania to straszne ceny mają producenci. Nie wiem czy warto tyle wydawać.

Oj to prawda, ceny kosmos ;p ostatnio robiłam zamówienie dla córki w zarze bo tylko tam jej kupuje rzeczy to za głupi kombinezon jeansowy dałam 90 zł, jeansy 78 zł a za kurtkę i buty wyszło prawie 240 zł, nie wspomnę ile tam kosztuję płaszcz dla kobiety - 400 zł, 500 zł ;/ ale akurat dla mnie tam nic nie, nie mój styl, ale dla dzieci to są tam cudne rzeczy, albo te kompleciki w h&m (czapeczka, spodenki i body) <3 ahhh zakochałam się

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342026.html
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219342003.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2015, 19:45

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Annielove a jaki masz kolor ?

Akurat ecru

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ