X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    tak 87 rocznik ;) znasz może adrian pyka albo damian pyka też z wapienicy ?
    ja w Wapienicy mieszkam od roku więc nie znam za bardzo ludzi, wcześniej mieszkałam na Leszczynach

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Straszny pech naprawdę a ile nerwow... Ledwo przezylam ten tydzien tak sie martwilam. Z Hania bylo o tyle dobrze ze usg zrobili mi na drugi dzien rano ale szlam tam z dusza na ramieniu. Moj maz nawet wtedy wymyslil ze na tym usg to nie obrzek tylko widac glowe drugiego dziecka:-) bliźniaków mu sie chcialo
    wychodzi na to,że lekarze to potwory i że ciężko trafić na dobrego ginka!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Straszny pech naprawdę a ile nerwow... Ledwo przezylam ten tydzien tak sie martwilam. Z Hania bylo o tyle dobrze ze usg zrobili mi na drugi dzien rano ale szlam tam z dusza na ramieniu. Moj maz nawet wtedy wymyslil ze na tym usg to nie obrzek tylko widac glowe drugiego dziecka:-) bliźniaków mu sie chcialo
    Quatriona, ale rzeczy! Ale bardzo sie ciesze, ze taki final. Ja juz tyle podobnych historii sie nasluchalam od kolezanek, ze gdyby mi jakis lekarz powiedzial, ze cos jest nie tak, to ani sekundy nie zastanawialabym sie tylko gonilabym do innego zweryfikowac diagnoze. No straszne po prostu, takie wiesci na poczatku ciazy...

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja w Wapienicy mieszkam od roku więc nie znam za bardzo ludzi, wcześniej mieszkałam na Leszczynach

to nie daleko złotych łanów ;) u babci tam byłam cały czas ;) a ty w ogóle w który jesteś tyg? pierwsza ciąża?

monia87
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    to nie daleko złotych łanów ;) u babci tam byłam cały czas ;) a ty w ogóle w który jesteś tyg? pierwsza ciąża?
    tak, tak niedaleko Złotych;) pierwsza ciąża, 8 tydzień. a ty? do jakiego lekarza chodzisz?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi dziewczyny (te w drugiej ciąży) czy trzeba ponownie robić te wszystkie badania na IgG i IgM toxo, różyczki i cytomelii i HBs?
    zaznaczam że nie mam kontaktu z kotami ani innymi zwierzętami, surowego mięsa też nie jadam.
    wiem że jak byłam szczepiona na HCV to nie muszę robić badań

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za ok godz powinnam mieć wynik z bety i będę wiedziała czy ciąża jest czy nie a staramy się ok 4-5 miesc, a jedną ciąże już przeżyłam skończyło się cesarką po 14 godz, masakra to była jakaś ;( ale teraz córa ma 7 lat i poszła od wrzesnia do szkoły, z nią szybko się udało od razu, a teraz już tracę nadzieję po woli już normalnie się modlę żeby za godz zobaczyć dużą betę przy pierwszej ciązy to chodziłam do lipnika do ginekologa a on dopiero dawał mi skierowania na usg do szpitala, żebym w ogóle mogła malutką zobaczyć, a teraz jakby się udało to bym chodziła tu do jawiszowic bo podobno jest super

monia87
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    To tak. W zeszly czwartek na usg pani dr powiedziala ze albo zarodek przestal sie rozwijac w 5 tygodniu albo to ciąża pozamaciczna a w macicy to pseudo pecherzyk czy cos takiego. Tego samego dnia bylam u jeszcze innego lekarza ktory zbadal mnie na "macanego" i stwierdzil ze wedlug niego to ciaza jest w macicy. Kazala zrobic bete. W piatek mialam 5515 a sobote 8145.
    Dzis bylam na powtornym usg. I w pecherzyku jest zarodek z bijacym sercem. Pani dr stwierdzila ze ta pani z poprzedniego tygodnia naopowiadala mi głupot.

Opowiem Wam jeszcze co mi sie zdarzylo w ciazy z Hania. W 17 tygodniu bolal mnie brzuch. Moj lekarz wyjechal wiec poszlam do innego prywatnie. Na usg sie okazalo ze dziecko ma dziure w czaszce i obrzek glowy. Dostalam skierowanie do szpitala na genetyczne usg. Na izbie przyjec okazalo sie ze wszystko jest dobrze a na usg od lekarza ktory mnie wyslal do szpitala naklada sie jakby cień czy widmo prawidlowego zdjecia. Hania urodzila sie cala i zdrowa.

Moral jest taki ze lekarzy trzeba sprawdzać.
    Hehe jakbym swoją historię czytała wstretni lekarze potrafią życie zatruć

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    ja za ok godz powinnam mieć wynik z bety i będę wiedziała czy ciąża jest czy nie a staramy się ok 4-5 miesc, a jedną ciąże już przeżyłam skończyło się cesarką po 14 godz, masakra to była jakaś ;( ale teraz córa ma 7 lat i poszła od wrzesnia do szkoły, z nią szybko się udało od razu, a teraz już tracę nadzieję po woli już normalnie się modlę żeby za godz zobaczyć dużą betę przy pierwszej ciązy to chodziłam do lipnika do ginekologa a on dopiero dawał mi skierowania na usg do szpitala, żebym w ogóle mogła malutką zobaczyć, a teraz jakby się udało to bym chodziła tu do jawiszowic bo podobno jest super
    to w takim razie 3mam bardzo mocno kciuki! daj znać jak tylko będziesz mieć wyniki.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się denerwuje że co 5 minut odświeżam stronę ;)

monia87
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po wizycie maluszek ma 10,1 mm i ma się dobrze serduszko pięknie bije co za ulga :)

mmarzenak, Zołzi, Kourtney, krysiak, Wiaterek, Kawokado, Helenucha Klucha, Morwa, mia6, Angela85, Abra lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• monia87 Koleżanka

Wysłany: 21 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    A ja już po wizycie maluszek ma 10,1 mm i ma się dobrze serduszko pięknie bije co za ulga :)

serdecznie gratuluję ;) teraz trzymaj się cieplutko i wypoczywaj spokojnie wiedząc, że wszystko z maluszkiem jest jak w najlepszym porządku ;)

gaja13 lubi tę wiadomość

monia87
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    moje gratki:) bardzo się ciesze, czekamy na fotkę..

gaja13 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Super! Gratuluję !

gaja13 lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia dawaj znać od razu

gaja gratulacje :)

gaja13 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    powiedzcie mi dziewczyny (te w drugiej ciąży) czy trzeba ponownie robić te wszystkie badania na IgG i IgM toxo, różyczki i cytomelii i HBs?
    zaznaczam że nie mam kontaktu z kotami ani innymi zwierzętami, surowego mięsa też nie jadam.
    wiem że jak byłam szczepiona na HCV to nie muszę robić badań
    Ja jeszcze nie dostalam skierowania na badania ale mysle ze trze a jeszcze raz robic. Slyszalam o przypadku ze sie dziewczyna zarazila toxo bawiav sie z dzieckiem w piasku na plazy

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 października 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na badania wszystkie prócz grupy krwi ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje :* Jestescie takie kochane :)

Gaja gratuluje zobaczenia <3

Quatriona martwilam sie juzno ciebie. Dobrze ze wszystko dobrze sie skonczylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia87 wrote:
    Trzymam mocno kciuki :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak , madziak co u was? Czy wy juz widzialyscie serduszko?

Dawno sie juz niektore dziewczyny nie odzywaly np. Nelus, retiolegis

Paula222 lubi tę wiadomość

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ