Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona wrote:Straszny pech naprawdę a ile nerwow... Ledwo przezylam ten tydzien tak sie martwilam. Z Hania bylo o tyle dobrze ze usg zrobili mi na drugi dzien rano ale szlam tam z dusza na ramieniu. Moj maz nawet wtedy wymyslil ze na tym usg to nie obrzek tylko widac glowe drugiego dziecka:-) bliźniaków mu sie chcialo
-
nick nieaktualnyQuatriona wrote:Straszny pech naprawdę a ile nerwow... Ledwo przezylam ten tydzien tak sie martwilam. Z Hania bylo o tyle dobrze ze usg zrobili mi na drugi dzien rano ale szlam tam z dusza na ramieniu. Moj maz nawet wtedy wymyslil ze na tym usg to nie obrzek tylko widac glowe drugiego dziecka:-) bliźniaków mu sie chcialo
-
powiedzcie mi dziewczyny (te w drugiej ciąży) czy trzeba ponownie robić te wszystkie badania na IgG i IgM toxo, różyczki i cytomelii i HBs?
zaznaczam że nie mam kontaktu z kotami ani innymi zwierzętami, surowego mięsa też nie jadam.
wiem że jak byłam szczepiona na HCV to nie muszę robić badań -
ja za ok godz powinnam mieć wynik z bety i będę wiedziała czy ciąża jest czy nie a staramy się ok 4-5 miesc, a jedną ciąże już przeżyłam skończyło się cesarką po 14 godz, masakra to była jakaś ;( ale teraz córa ma 7 lat i poszła od wrzesnia do szkoły, z nią szybko się udało od razu, a teraz już tracę nadzieję po woli już normalnie się modlę żeby za godz zobaczyć dużą betę przy pierwszej ciązy to chodziłam do lipnika do ginekologa a on dopiero dawał mi skierowania na usg do szpitala, żebym w ogóle mogła malutką zobaczyć, a teraz jakby się udało to bym chodziła tu do jawiszowic bo podobno jest supermonia87
-
Quatriona wrote:To tak. W zeszly czwartek na usg pani dr powiedziala ze albo zarodek przestal sie rozwijac w 5 tygodniu albo to ciąża pozamaciczna a w macicy to pseudo pecherzyk czy cos takiego. Tego samego dnia bylam u jeszcze innego lekarza ktory zbadal mnie na "macanego" i stwierdzil ze wedlug niego to ciaza jest w macicy. Kazala zrobic bete. W piatek mialam 5515 a sobote 8145.
Dzis bylam na powtornym usg. I w pecherzyku jest zarodek z bijacym sercem. Pani dr stwierdzila ze ta pani z poprzedniego tygodnia naopowiadala mi głupot.
Opowiem Wam jeszcze co mi sie zdarzylo w ciazy z Hania. W 17 tygodniu bolal mnie brzuch. Moj lekarz wyjechal wiec poszlam do innego prywatnie. Na usg sie okazalo ze dziecko ma dziure w czaszce i obrzek glowy. Dostalam skierowanie do szpitala na genetyczne usg. Na izbie przyjec okazalo sie ze wszystko jest dobrze a na usg od lekarza ktory mnie wyslal do szpitala naklada sie jakby cień czy widmo prawidlowego zdjecia. Hania urodzila sie cala i zdrowa.
Moral jest taki ze lekarzy trzeba sprawdzać.
Hehe jakbym swoją historię czytała wstretni lekarze potrafią życie zatruć02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
monia87 wrote:ja za ok godz powinnam mieć wynik z bety i będę wiedziała czy ciąża jest czy nie a staramy się ok 4-5 miesc, a jedną ciąże już przeżyłam skończyło się cesarką po 14 godz, masakra to była jakaś ;( ale teraz córa ma 7 lat i poszła od wrzesnia do szkoły, z nią szybko się udało od razu, a teraz już tracę nadzieję po woli już normalnie się modlę żeby za godz zobaczyć dużą betę przy pierwszej ciązy to chodziłam do lipnika do ginekologa a on dopiero dawał mi skierowania na usg do szpitala, żebym w ogóle mogła malutką zobaczyć, a teraz jakby się udało to bym chodziła tu do jawiszowic bo podobno jest super
-
A ja już po wizycie maluszek ma 10,1 mm i ma się dobrze serduszko pięknie bije co za ulga
mmarzenak, Zołzi, Kourtney, krysiak, Wiaterek, Kawokado, Helenucha Klucha, Morwa, mia6, Angela85, Abra lubią tę wiadomość
02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
gaja13 wrote:A ja już po wizycie maluszek ma 10,1 mm i ma się dobrze serduszko pięknie bije co za ulga
serdecznie gratuluję teraz trzymaj się cieplutko i wypoczywaj spokojnie wiedząc, że wszystko z maluszkiem jest jak w najlepszym porządkugaja13 lubi tę wiadomość
monia87 -
wisnia11 wrote:powiedzcie mi dziewczyny (te w drugiej ciąży) czy trzeba ponownie robić te wszystkie badania na IgG i IgM toxo, różyczki i cytomelii i HBs?
zaznaczam że nie mam kontaktu z kotami ani innymi zwierzętami, surowego mięsa też nie jadam.
wiem że jak byłam szczepiona na HCV to nie muszę robić badań -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymonia87 wrote:ja za ok godz powinnam mieć wynik z bety i będę wiedziała czy ciąża jest czy nie a staramy się ok 4-5 miesc, a jedną ciąże już przeżyłam skończyło się cesarką po 14 godz, masakra to była jakaś ;( ale teraz córa ma 7 lat i poszła od wrzesnia do szkoły, z nią szybko się udało od razu, a teraz już tracę nadzieję po woli już normalnie się modlę żeby za godz zobaczyć dużą betę przy pierwszej ciązy to chodziłam do lipnika do ginekologa a on dopiero dawał mi skierowania na usg do szpitala, żebym w ogóle mogła malutką zobaczyć, a teraz jakby się udało to bym chodziła tu do jawiszowic bo podobno jest super
-
nick nieaktualny