X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Gratulacje dla wszystkich serduszek :D
    To tylko ja taka sierota jestem ;)
    ja też nie widziałam serduszka, a wizyte nastepna mam dopiero 23 listopada :-) ale nie przejmuje się, ważne że widziałam zarodek i wszystkie obawy z pustym jajem i ciąża pozamaciczną zniknęły, a tego najbardziej sie bałam :-)

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki! Wczoraj miałam przygodę z pogotowiem bo zaslabłam w łazience. Zdążylam tylko zawołać męża i on juz wezwał karetkę. Pracownicy pogotowia bardzo mili, cierpliwi. Zawiezli mnie na konsultacje do ginekologa który zbadał mnie i powiedział ze wszystko jest w porządku i że takie omdlenia mogą sie zdarzać, moge wracac do domu ale jakby sytuacja sie powtórzyla to dzwonic na pogotwie. Ale co ja się stresu najadłam. Bolał mnie okropnie brzuch ale nie plamiłam wiec to mnie uspokajało. Dzis odpoczywam :-)

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi, ale historia. Dobrze, ze tylko na strachu sie skończyło. Odpoczywaj i uważaj na siebie.

Zołzi lubi tę wiadomość

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Zołzi, ale historia. Dobrze, ze tylko na strachu sie skończyło. Odpoczywaj i uważaj na siebie.

Dzis czuje sie super, wiec wczoraj to musiał być fałszywy alarm. Ale zawsze lepiej nawet przy pierdółce sprawdzić u ginekologa czy wszystko ok i spać spokojnie :-)

Helen lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi to musiałaś się nastresować, swoją drogą mąż pewnie też ;) Dobrze, że jest wszystko ok :)

Annielove ojj zazdroszczę, tylko wypoczywaj teraz jak najwięcej przed wyjazdem...

Ja jestem bardziej typem ,,sowy '' mąż też, no i na szczęście synek też :) Wieczorem możemy dłuuugo siedzieć ale za to rano lubimy pospać nawet do 10 :) I synek nie raz tak daje :)

Zołzi, Helen lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Zołzi to musiałaś się nastresować, swoją drogą mąż pewnie też ;) Dobrze, że jest wszystko ok :)

Annielove ojj zazdroszczę, tylko wypoczywaj teraz jak najwięcej przed wyjazdem...

Ja jestem bardziej typem ,,sowy '' mąż też, no i na szczęście synek też :) Wieczorem możemy dłuuugo siedzieć ale za to rano lubimy pospać nawet do 10 :) I synek nie raz tak daje :)
    Paula znalazłam Cie w temacie o mamuśkach z Olsztyna! ja jestem z Pisza ale chyba zdecyduje sie na olsztyn bo tak radzi mi moj prywatny ginekolog :-)

201606207452.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi taaak :) jestem z Olsztyna :) Tzn w przyszłym roku wyprowadzam się na wieś ale to i tak 12 km od Olsztyna to rzut beretem ;)

Wg dziewczyny, co wy na to aby obok naszych nicków, daty i <3 wpisać też skąd jesteśmy ? To nam trochę ułatwi sprawę :D

Zołzi ale że szpital ci lekarz proponuję ? Bo ja ci mogę polecić jak chcesz, sprawdzony przeze mnie osobiście :) Mam zamiar znów tam rodzić :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam ;-)
    MOja Beta to 1111,99 wiec ciąża
    z moich obliczen termin na 28czerwiec ;)

Teraz tylko trzymajcie kciuki by w wtorek było widać już pęcherzyk i bede z Wami oczekiwać dzidzie :)

Bo 19stego nie było widac jeszcze nic
    a @ ost 22.09

krysiak, Paula222, Helenucha Klucha, Helen, Zołzi, Annielove, mamaNika, mia6, bloodflower, Kourtney, kirys, Pepepa lubią tę wiadomość

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Zołzi taaak :) jestem z Olsztyna :) Tzn w przyszłym roku wyprowadzam się na wieś ale to i tak 12 km od Olsztyna to rzut beretem ;)

Wg dziewczyny, co wy na to aby obok naszych nicków, daty i <3 wpisać też skąd jesteśmy ? To nam trochę ułatwi sprawę :D

Zołzi ale że szpital ci lekarz proponuję ? Bo ja ci mogę polecić jak chcesz, sprawdzony przeze mnie osobiście :) Mam zamiar znów tam rodzić :)

No pewnie, to o tym na temacie o mamuskach z olsztyna pogadamy, zeby tu Czerwcowym nie zasmiecac :-)

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka trzymamy kciuki za wizytę :)

Zołzi jejku dopiero teraz doczytałam, dobrze że wszystko skończyło się tak jak należy , pewnie stresu było nie co nie miara :( :*

Gratuluje wczorajszych serduszek <3 niech dzidzie rosną zdrowo :)

Zołzi lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześc dziewzyny ;)
    Ja w czwartek dowiedziałam się ze zostane mamuśka :D
    Termin jak patrzyła to pkazuje na 1 lipca :)

W którym tyg najlepiej iśc do ginekologa?

Paula222, Kourtney, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wszystkim Mamusiom! :)

na ostatniej wizycie dostałam luteinę dopochwowo i jakoś tak sobie wymyśliłam, że będę brała o 7:00 rano i 19:00. W ciągu tygodnia to spoko bo i tak wstaję o 6:00 ale dziś musiałam sobie ustawić budzik, a potem już nie mogłam zasnąć, ale na szczęście mam możliwość wylegiwania się w łóżku :)

Co do miejscowości, z których jesteśmy to ja mieszkam w Poznaniu i jestem ciekawa czy jakaś czerwcowa mamusia też jest poznanianką!?

Paula222 lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witaj Kourtney! Trochę się denerwuję, bo wkręcam sobie, że jak za dobrze się czuję, to może nie oznaczać wcale dobrze. Jeszcze parę dni temu miałam lekkie mdłości, a teraz nic. Ale to może za wcześnie, dopiero 5 t.c...

kirys to super, że się dobrze czujesz:) ja mam tak samo, delikatne mdłości czasem :P jak zjem coś to przechodzi. trochę za często mi się "odbija":P i piersi bolą mega... ciesz się kobieto!!!

p.s chyba muszę zmienić nick na "śpioch" :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    cześć Wszystkim Mamusiom! :)

na ostatniej wizycie dostałam luteinę dopochwowo i jakoś tak sobie wymyśliłam, że będę brała o 7:00 rano i 19:00. W ciągu tygodnia to spoko bo i tak wstaję o 6:00 ale dziś musiałam sobie ustawić budzik, a potem już nie mogłam zasnąć, ale na szczęście mam możliwość wylegiwania się w łóżku :)

Co do miejscowości, z których jesteśmy to ja mieszkam w Poznaniu i jestem ciekawa czy jakaś czerwcowa mamusia też jest poznanianką!?

ja jestem z Gorzowa Wielkopolskiego. do Poznania jeżdżę na zakupy hehehe

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Kamenka trzymamy kciuki za wizytę :)

Zołzi jejku dopiero teraz doczytałam, dobrze że wszystko skończyło się tak jak należy , pewnie stresu było nie co nie miara :( :*

Gratuluje wczorajszych serduszek <3 niech dzidzie rosną zdrowo :)

Hejka Annie miło że mnie zauwazylaś ....\Ajj jak sie stresuje Tym że nie było wtedy nic widać mam nadzieje ze po prostu za wcześnie pobieglam tam........i teraz juz bedzie ok;)

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja szlam z mych obliczec w 3tyg i 6dni.... i nie było pecherzyka i nic ....:( aa testy 3pozytywne teraz też Beta potwierdziła ... a on ani mnie nie poinformowal ze poleciałam za wcześnie nic a nic brak słów .. A niby specjalista jakiś tam...
    Mam nadzieje że bedzie dobrze trzymajcie kciuki proszę....

aktualnie mam (4 tyg. i 4 dni) we wtorek wejde w 5tydzien mam nadzieje ze bedzie pecherzyk co:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:56

Wysłany: 24 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    aktualnie mam (4 tyg. i 4 dni) we wtorek wejde w 5tydzien mam nadzieje ze bedzie pecherzyk co:(

kiedy następna wizyta? może poczekaj tak do 6tc, ja w 6t i 3d byłam pierwszy raz i widziałam już serduszko :)

Kamenka, LENALENA lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha w wtorek czyli 27mego
    wiesz chyba nie dam rady czeakać do 6stego juz i tak się maxymalnie stresuje i denerwuje ;(
    Pójde do mojego gin porozmawiam z nim przynajmniej i zapewne on mi wszystko wyjaśni i zbada.....jak powinien...

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    wiesz chyba nie dam rady czeakać do 6stego juz i tak się maxymalnie stresuje i denerwuje ;(
    Pójde do mojego gin porozmawiam z nim przynajmniej i zapewne on mi wszystko wyjaśni i zbada.....jak powinien...

Myślę że w 5 tygodniu też nie zobaczysz serduszka jedynie pęcherzyk ciążowy od 5 do 11 mm ewentualnie zależy też od owulacji bo jeżeli ciąża będzie starsza to możesz też zobaczyć zarodka do 3 mm, ale na serduszko będzie jeszcze za wcześnie, a po co masz dalej się martwić, stresować? Nie lepiej poczekać?

Kamenka lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:

A robiłaś dwie bety i wszystko było dobrze tak? Dla mnie gorsze byłoby chodzenie co tydzień i się zastanawianie dlaczego jeszcze nic nie ma. Jeżeli dobrze się czujesz to nie ma co tak wcześnie iść. A co jak znowu nic nie będzie widać?! poczekaj jeszcze trochę :)

Kamenka lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ