X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Helenucha Klucha w wtorek czyli 27mego
    wiesz chyba nie dam rady czeakać do 6stego juz i tak się maxymalnie stresuje i denerwuje ;(
    Pójde do mojego gin porozmawiam z nim przynajmniej i zapewne on mi wszystko wyjaśni i zbada.....jak powinien...

A dla porównania że wszystko może być ok to moje pierwsze zdjęcie USG gdy byłam w ciąży z córką. Poszłam na wizytę w 6t1d, a dzidzia miała tylko 0,40 cm i nie było nawet serduszka... Dopiero pokazało się na następnej wizycie w 7t1d. Każda ciąża rozwija się inaczej i według mnie lepiej poczekać niż stresować siebie i dziecko :)

c1e441333b9c92b6med.jpg

Helenucha Klucha, Kamenka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka ja serduszko zobaczyłam w 6tyg 1 dz i to dopiero ledwo ledwo było widać ( gin ma dobry sprzęt ) także głowa do góry :) Twoja dzidzia ma jeszcze czas :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planuje isc w 6 tyg i 6 dniu myślę że już coś zobaczę :) dopiero po wizycie chciałam powiedzieć rodzicom jak będzie wszytko ok :)

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki tak mi ciężko się od was oderwać no ale póki mała zalicza dwugodzinną drzemkę to ja w ciszy i spokoju zrobię sałatkę gyros :D Taki rarytas chodzi za mną już od tygodnia...

Zołzi lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zjadlo obiad i bedzie szlo na drzemkę:-) maz sprzata a ja zrobilam zupe i leze bo boli mnie brzuch... Zero pozytku ze mnie.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko zobaczylam w 6t i 2d. Na wizycie nie caly tydzien wcześniej (5t i 3d) byl tylko pecherzyk. Z corka poszlam pierwszy raz w 6t i 6d i bylo wszystko pieknie widav

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż był wczoraj na pępkowym, bo parę dni temu jego siostra urodziła córeczkę. Wrócił o 6:00 rano i nadal śpi... taki mam z niego pożytek! aż się boję co będzie na pępkowym za naszego dzidziusia :P

sałatka gyros brzmi mega smakowicie! :) najgorsze jest to, że mam pełną lodówkę i szafki, jestem głodna ale na nic nie mam ochoty...

Annielove lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy jestem do 19 :( ale juz się do niej nie nadaję. Dopiero 5 godzin minęło a ja jestem padnięta niedobrze mi boli miednica i krzyż i jakiś kaszel się zaczyna. Chyba w poniedziałek odwiedzę interniste i arivederci :)

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jak chyba 16/11 zrobię usg prenatalne (gin mówiła,żeby najlepiej zrobić między 16-20 list) Tego dnia mam tez wizytę u swojej ginki. Dzisiaj spałam do 9tej <szok> Wczoraj zrobiłam zakupy online, więc nie musiałam lecieć rano do sklepu. Przywieźli, wnieśli na 2 piętro:) Muszę się oszczędzać. Mój K wiecznie w pracy.

Na L4 narazie się nie wybieram, mam fajną pracę, miłą atmosferę i
    super szefową. Przewaznie raz w tygodniu pracuje z domu, oczywiście jak bym sie źle czuła to też mogę pracować z domu, nie muszę jechać do biura. Więc jakiś komfort jest. Od drugiego trymestru chciałam zapisac sie na jakies zajecia dla cięzarnych. Mam nadzieję, że wtedy siły witalne już mi wrócą :)

A dzisiaj ugotowałam pyszny barszczyk czerwony i mam ochotę zjeść cały garnek :) :)
    Idę po dolewkę. Spokojnej soboty:)

Helenucha Klucha, madziak2202 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A dzisiaj ugotowałam pyszny barszczyk czerwony i mam ochotę zjeść cały garnek :) :)
    Idę po dolewkę. Spokojnej soboty:)

Boże jaką mi zrobiłaś ochotę! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:53

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    (...)

Teraz tylko trzymajcie kciuki by w wtorek było widać już pęcherzyk i bede z Wami oczekiwać dzidzie :)
    Kamenka to widze, ze mamy tego samego dnia gina. Ja na 13.45 i tez licze, ze juz cos zobacze

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Boże jaką mi zrobiłaś ochotę! :P

To zabieraj się za gotowanie moja droga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:20

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witaj Kourtney! Trochę się denerwuję, bo wkręcam sobie, że jak za dobrze się czuję, to może nie oznaczać wcale dobrze. Jeszcze parę dni temu miałam lekkie mdłości, a teraz nic. Ale to może za wcześnie, dopiero 5 t.c...
    Ja dzisiaj zaczełam 8 tc i też zero mdłości. Może z raz czy dwa źle się czułam a tak to nic. Wręcz przeciwnie - mam ogromny apetyt:) może dlatego że noszę 2 bąbelki :)

Helenucha Klucha, kirys, Pepepa lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Ja dzisiaj zaczełam 8 tc i też zero mdłości. Może z raz czy dwa źle się czułam a tak to nic. Wręcz przeciwnie - mam ogromny apetyt:) może dlatego że noszę 2 bąbelki :)

Gratulacje :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Ale ekstra :D to jesteś chyba jedyną podwójną mamusią tu z czerwca :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) chociaz jeszcze wiele może się wydarzyć. Zwlaszcza ze jeden zarodek jest młodszy o 3 dni... mam nadzieję że jeszcze sie podciągnie. Śmieje się że większy to dziewczynka a mniejszy chłopiec. Wiadomo przecież że dziewczyny są silniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:51

Helen, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Aaa masz blizniaki?;) ale supee :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja to planuje isc w 6 tyg i 6 dniu myślę że już coś zobaczę :) dopiero po wizycie chciałam powiedzieć rodzicom jak będzie wszytko ok :)
    Mysle ze zobaczysz juz moze nawet serduszko.
    Tak w ogole to witamy :) na czerwcowych co prawda ale poczatek lipca przeciez moze urodzic wczesniej wiec podejrzewam ze i tak bedziesz czerwcowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Dzięki :) chociaz jeszcze wiele może się wydarzyć. Zwlaszcza ze jeden zarodek jest młodszy o 3 dni... mam nadzieję że jeszcze sie podciągnie. Śmieje się że większy to dziewczynka a mniejszy chłopiec. Wiadomo przecież że dziewczyny są silniejsze :)
    A widzialas juz oba serduszka? Ile maja mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Czesc Wam ;-)
    MOja Beta to 1111,99 wiec ciąża
    z moich obliczen termin na 28czerwiec ;)

Teraz tylko trzymajcie kciuki by w wtorek było widać już pęcherzyk i bede z Wami oczekiwać dzidzie :)

Bo 19stego nie było widac jeszcze nic
    a @ ost 22.09
    Gratulacje !:)
    Fajnie ze jeszcze dolaczaja nowe mamusie ;)

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ