X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Helenucha Klucha w wtorek czyli 27mego
    wiesz chyba nie dam rady czeakać do 6stego juz i tak się maxymalnie stresuje i denerwuje ;(
    Pójde do mojego gin porozmawiam z nim przynajmniej i zapewne on mi wszystko wyjaśni i zbada.....jak powinien...

A dla porównania że wszystko może być ok to moje pierwsze zdjęcie USG gdy byłam w ciąży z córką. Poszłam na wizytę w 6t1d, a dzidzia miała tylko 0,40 cm i nie było nawet serduszka... Dopiero pokazało się na następnej wizycie w 7t1d. Każda ciąża rozwija się inaczej i według mnie lepiej poczekać niż stresować siebie i dziecko :)

c1e441333b9c92b6med.jpg

Helenucha Klucha, Kamenka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka ja serduszko zobaczyłam w 6tyg 1 dz i to dopiero ledwo ledwo było widać ( gin ma dobry sprzęt ) także głowa do góry :) Twoja dzidzia ma jeszcze czas :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to planuje isc w 6 tyg i 6 dniu myślę że już coś zobaczę :) dopiero po wizycie chciałam powiedzieć rodzicom jak będzie wszytko ok :)

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczynki tak mi ciężko się od was oderwać no ale póki mała zalicza dwugodzinną drzemkę to ja w ciszy i spokoju zrobię sałatkę gyros :D Taki rarytas chodzi za mną już od tygodnia...

Zołzi lubi tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zjadlo obiad i bedzie szlo na drzemkę:-) maz sprzata a ja zrobilam zupe i leze bo boli mnie brzuch... Zero pozytku ze mnie.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja serduszko zobaczylam w 6t i 2d. Na wizycie nie caly tydzien wcześniej (5t i 3d) byl tylko pecherzyk. Z corka poszlam pierwszy raz w 6t i 6d i bylo wszystko pieknie widav

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój mąż był wczoraj na pępkowym, bo parę dni temu jego siostra urodziła córeczkę. Wrócił o 6:00 rano i nadal śpi... taki mam z niego pożytek! aż się boję co będzie na pępkowym za naszego dzidziusia :P

sałatka gyros brzmi mega smakowicie! :) najgorsze jest to, że mam pełną lodówkę i szafki, jestem głodna ale na nic nie mam ochoty...

Annielove lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy jestem do 19 :( ale juz się do niej nie nadaję. Dopiero 5 godzin minęło a ja jestem padnięta niedobrze mi boli miednica i krzyż i jakiś kaszel się zaczyna. Chyba w poniedziałek odwiedzę interniste i arivederci :)

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Jak chyba 16/11 zrobię usg prenatalne (gin mówiła,żeby najlepiej zrobić między 16-20 list) Tego dnia mam tez wizytę u swojej ginki. Dzisiaj spałam do 9tej <szok> Wczoraj zrobiłam zakupy online, więc nie musiałam lecieć rano do sklepu. Przywieźli, wnieśli na 2 piętro:) Muszę się oszczędzać. Mój K wiecznie w pracy.

Na L4 narazie się nie wybieram, mam fajną pracę, miłą atmosferę i
    super szefową. Przewaznie raz w tygodniu pracuje z domu, oczywiście jak bym sie źle czuła to też mogę pracować z domu, nie muszę jechać do biura. Więc jakiś komfort jest. Od drugiego trymestru chciałam zapisac sie na jakies zajecia dla cięzarnych. Mam nadzieję, że wtedy siły witalne już mi wrócą :)

A dzisiaj ugotowałam pyszny barszczyk czerwony i mam ochotę zjeść cały garnek :) :)
    Idę po dolewkę. Spokojnej soboty:)

Helenucha Klucha, madziak2202 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    A dzisiaj ugotowałam pyszny barszczyk czerwony i mam ochotę zjeść cały garnek :) :)
    Idę po dolewkę. Spokojnej soboty:)

Boże jaką mi zrobiłaś ochotę! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:53

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    (...)

Teraz tylko trzymajcie kciuki by w wtorek było widać już pęcherzyk i bede z Wami oczekiwać dzidzie :)
    Kamenka to widze, ze mamy tego samego dnia gina. Ja na 13.45 i tez licze, ze juz cos zobacze

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Boże jaką mi zrobiłaś ochotę! :P

To zabieraj się za gotowanie moja droga :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:20

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Witaj Kourtney! Trochę się denerwuję, bo wkręcam sobie, że jak za dobrze się czuję, to może nie oznaczać wcale dobrze. Jeszcze parę dni temu miałam lekkie mdłości, a teraz nic. Ale to może za wcześnie, dopiero 5 t.c...
    Ja dzisiaj zaczełam 8 tc i też zero mdłości. Może z raz czy dwa źle się czułam a tak to nic. Wręcz przeciwnie - mam ogromny apetyt:) może dlatego że noszę 2 bąbelki :)

Helenucha Klucha, kirys, Pepepa lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Ja dzisiaj zaczełam 8 tc i też zero mdłości. Może z raz czy dwa źle się czułam a tak to nic. Wręcz przeciwnie - mam ogromny apetyt:) może dlatego że noszę 2 bąbelki :)

Gratulacje :)

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Ale ekstra :D to jesteś chyba jedyną podwójną mamusią tu z czerwca :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) chociaz jeszcze wiele może się wydarzyć. Zwlaszcza ze jeden zarodek jest młodszy o 3 dni... mam nadzieję że jeszcze sie podciągnie. Śmieje się że większy to dziewczynka a mniejszy chłopiec. Wiadomo przecież że dziewczyny są silniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:51

Helen, Zołzi, mia6 lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Aaa masz blizniaki?;) ale supee :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja to planuje isc w 6 tyg i 6 dniu myślę że już coś zobaczę :) dopiero po wizycie chciałam powiedzieć rodzicom jak będzie wszytko ok :)
    Mysle ze zobaczysz juz moze nawet serduszko.
    Tak w ogole to witamy :) na czerwcowych co prawda ale poczatek lipca przeciez moze urodzic wczesniej wiec podejrzewam ze i tak bedziesz czerwcowa :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    Dzięki :) chociaz jeszcze wiele może się wydarzyć. Zwlaszcza ze jeden zarodek jest młodszy o 3 dni... mam nadzieję że jeszcze sie podciągnie. Śmieje się że większy to dziewczynka a mniejszy chłopiec. Wiadomo przecież że dziewczyny są silniejsze :)
    A widzialas juz oba serduszka? Ile maja mm?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    Czesc Wam ;-)
    MOja Beta to 1111,99 wiec ciąża
    z moich obliczen termin na 28czerwiec ;)

Teraz tylko trzymajcie kciuki by w wtorek było widać już pęcherzyk i bede z Wami oczekiwać dzidzie :)

Bo 19stego nie było widac jeszcze nic
    a @ ost 22.09
    Gratulacje !:)
    Fajnie ze jeszcze dolaczaja nowe mamusie ;)

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ