Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
HEjka ja dzis mam wizyte tez mam nadzieje ze zobacze pęcherzyk...
eidth wrote:Hej dziewczyny mnie też sporo czasu nie było. Co do karty ciąży to ja też mam już założona. Założyli mi jak było widać serduszko. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i czekam na nią jak na zbawienie. Bo objawów praktycznie nie mam i boje się jak cholera że coś jest nie tak...
olekfasolek ja tam nie zauważyłam Ciemnego moczu u Siebie hm
a Reszta jak z Was dziewczynki miała?
Paula222 to gratuluje Właśnie ja sie boje do dentysty troche bez znieczulenia podobno trzeba robic sama nie wiem:( -
nick nieaktualnyKamenka wrote:
Właśnie ja sie boje do dentysty troche bez znieczulenia podobno trzeba robic sama nie wiem:(Kamenka, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
krysiak a dzieki za odpis nie wiedziałąm ja czekalam na moja wizyte 2mies bo do mojej dentys sie dostac to masakra teraz mam na 4.11 szkoda mi opuścić a jednocześnie sie boje...
A dziś to przechodze dodatkowy stres Jak ja sie boje dziewczynki jestem tu z Wami i łzy mi same lecą chyba ze strachu po południu odbieram Bete druga a o 18 gin.
Mam nadzieje ze bd widac coś bo idac w tamtym tyg przezyłam kosmos taki konowal z lekarza nic nie widzial i trawlo to zaledwie cale badanie ze 3min ah
bądźcie ze mna myślami by bylo dobrze.. -
Quatriona wrote:Poszlam dziecko położyć spac a wy tyle napisalyscie:-) to prawda ze kiedys nasze babcie tak sie nie trzesly ale kiedyś organizmy kobiet nie byly takie zachemiowane jak teraz byly po prostu silniejsze. Zachodzily w ciaze i szły dalej w pole
Zgadzam się w 100%. Teraz mamy inne czasy niestety.
-
Cześć przyszłe Mamusie ;)Dziewczyny opowiem Wam jak to było u mnie 26 września mieliśmy Ślub, jesteśmy 5 lat ze sobą... i jak sie okazało nasze szczescie powstało w Naszą noc a tak naprawdę poranek poślubny!!!! Spóźniał mi się okres 8 dni, bóle jak na miesiączkę, rozdrażniona strasznie, napady jedzenia po chwile obrzydzenia. Jednak nie przypuszczałam, że to to czekając na miesiaczke. Wkoncu 24 października robimy test po 5 sekundach 2 kreski, ale tak naprawde pomyślałam, że to torbele. Drugi test 2 kreski. W przeciągu poł godziny byliśmy u lekarza Diagnoza: jest zapłodnienione jajeczko 5 tydzień ... do tej pory nie wierze!!!! Jak sie ogólnie czujecie? Ja dodam, że dla Nas wszystkich to szok.. Mam dwie siostry, jedna sie starała 5 lat z Mężem a druga 3 lata. a My w noc poślubną caluje Was mocno!!!
Kamenka, xpaulinax, miluszka, Helenucha Klucha, krysiak, mmarzenak, bloodflower, Kourtney, Abra, Kawokado lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:odnośnie kart ciąży to ja już mam założoną a mi za to ciśnienie wariuje, mam bardzo niskie a puls 94.. jutro omówiłam się do rodzinnego zobaczymy co mi powie.
o widzisz, ja tez tak mam. cisnienie 100/50 a puls 80, a za minute mi spada, potem znow rośnie. jak cos wiecej sie poruszam, to zaraz pikawa wariuje. napisz co Ci lekarz powiecóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
eidth wrote:Hej dziewczyny mnie też sporo czasu nie było. Co do karty ciąży to ja też mam już założona. Założyli mi jak było widać serduszko. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i czekam na nią jak na zbawienie. Bo objawów praktycznie nie mam i boje się jak cholera że coś jest nie tak...
ja właśnie też się b.bałam, bo bardzo spokojnie u mnie, senność, trochę czuję jak rosnie macica, nawet ostatnio mdłości nie miałam, tylko zgaga.
A co zobaczyłam dzisiaj?
mojego kochanego bubelka ma 2,48cm rośnie jak na drożdżach, wg usg jest jeden dzień do tyłu, ale badanie już było przez brzuch.
Do tego mam skierowanie na badania, niestety jutro pójdę, bo nie miałam moczu ze sobą
i kolejna wizyta za tydzień z wynikami
tylko żałuję ze się nie uparłam aby mi włączyli podgląd serduszka, nie dopytałam się dlaczego, no ale za tydzień to wymęczę od lekarza.
Jestem w skowronkach po prostu dzidzia nie stwarza problemów
HoniKa89 wspaniałe wieści piękna historia zapłodnienia
nasze powstało w rocznicę ślubu ale to jak mówimy duże szczęście, bo różne rzeczy się działyHelenucha Klucha, krysiak, xpaulinax, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Witam Was Kochane w tę piękną złotą polską jesień u mnie piękna pogoda, jak tylko mąż wróci z pracy to jedziemy na spacer nad morze
Ale się dziś wkurzyłam, belly usunęło mi kalendarz ciąży kiedy chciałam zmienić termin porodu, nie mogę go przywrócić ani założyć nowego, musiałabym konto usunąć i założyć nowe no i tak się wkurzyłam, ze nie przedłużam abonamentu no bo po co, skoro kalendarza nie mogę korzystać. Macie może ściągnięte jakieś aplikacje ciążowe na androida, z których korzystacie i które możecie polecić?
Co do karty ciążowej to mam założoną, 4.11 będę miała drugi wpis
Aaaaaa, dziś umówiłam się na badania prenatalne, 27.11. godz. 13:00, nie mogę się doczekać a to jeszcze miesiącKawokado lubi tę wiadomość
-
HoniKa89 wrote:Cześć przyszłe Mamusie ;)Dziewczyny opowiem Wam jak to było u mnie 26 września mieliśmy Ślub, jesteśmy 5 lat ze sobą... i jak sie okazało nasze szczescie powstało w Naszą noc a tak naprawdę poranek poślubny!!!! Spóźniał mi się okres 8 dni, bóle jak na miesiączkę, rozdrażniona strasznie, napady jedzenia po chwile obrzydzenia. Jednak nie przypuszczałam, że to to czekając na miesiaczke. Wkoncu 24 października robimy test po 5 sekundach 2 kreski, ale tak naprawde pomyślałam, że to torbele. Drugi test 2 kreski. W przeciągu poł godziny byliśmy u lekarza Diagnoza: jest zapłodnienione jajeczko 5 tydzień ... do tej pory nie wierze!!!! Jak sie ogólnie czujecie? Ja dodam, że dla Nas wszystkich to szok.. Mam dwie siostry, jedna sie starała 5 lat z Mężem a druga 3 lata. a My w noc poślubną caluje Was mocno!!!
-
Kourtney wrote:A ma juz ktoras zalozona karte ciazy?
Mi lekarz,a w zasadzie położna pracująca w jego gabinecie założyła kartę ciąży na pierwszej wizycie w 7 tc. Zważyła, zmierzyła ciśnienie, a następnie lekarz po badaniu uzupełnił wpisy i kazał mieć kartę zawsze przy sobie.
-
nick nieaktualny
-
sylwiak wrote:Brak apetytu. Nawet pic srednio. Ale tak to ogolnie ok. Chociaz czarne mysli tez czasem przychodza. Dalej czekam na wizyte