X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obejrze sobie jeszcze Top Model. Bo i tak nie zasne dopoki moj M. nie wroci z pracy a przyjdzie dzisiaj dopiero o 23

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    czesc morwa to tutaj zniknelas z naszego forum ;-) jak widzisz ja tez tu wkoncu trafilam ;-)
    Aaaa gratki :* super ,że tu się spotykamy :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    już po wizycie na NFZ. specjalnie zaznaczyłam NFZ bo to był mój pierwszy i ostatni raz państwowo.

ale od początku:

ciąża żywa, serduszko bije, kosmówka bez cech odklejania. Tyle dowiedziałam się. USG - przez brzuch!!! trwało może ze 2 minuty.

Poszłam tylko dlatego na tą wizytę by uspokoić się. I w sumie więcej nie oczekiwałam. Ale gdybym miała takie wizyty co miesiąc na NFZ - do głowy dostałabym.

Żadnego wywiadu, nic.
    Wizyta trwała może z 8 minut.

Miała na celu uspokojenie mnie. Tyle.
    najważniejsze ze wszystko ok,
    ja własnie ostatnio tez na takiego lekarza, a dokładnie lekarkę trafiłam, ekspres nie z tej ziemii, szybko fotel, szybko karta, co pani jest i szybkie usg :P, wiec idę do poradni do której zawsze chodziłam i tam sie nie spieszyli, zobaczymy jak jutro będzie, bo się zmienili lekarze, jak coś mi nie podpasi to też będę chodzić prywatnie, a na nFZ, będę tylko badania wydębiać :P

feegu6l.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach :))

Helenucha Klucha, aneczka2015, Kamenka, Kourtney, Morwa, Helen, zgredka, madziak2202, krysiak, wisnia11, Agatka86, xpaulinax, Kawokado, Abra lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach :))
    Jejku troche ci zazdroszcze ze od razu bedziesz miala dwojeczke. :) super! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:43

Kamenka, Takanijaka lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa śliczny bąbelek <3

Co do USG, przez brzuch jest ok 13 tyg dopiero ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, super wieści! :)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    masz bliznieta? super ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    uśmiałam się z tego konowała :) :) :) :) :) tak chyba właśnie taki jest i zmieniam na 100% tego _KONOWAŁA_ :D żebyy się nie stresować . Bo tak jak opisałam ciąża nie może być młodsza. Już za 2 wizyty zapłaciłam po 150zł + leki duphaston 3 paczki po 29zł bo dziś przepisał 2 na 1!recepcie więc nie mogłam wykupić jednej i witaminy Mama DHA też koszt 30zł i ten Folik. Kurdę

Przeciez mozna zrobic odpis recepty. Nie trzeba wykupowac od razu wszystkich opakowan.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak a jak u ciebie? Jak sie czujesz?

beatas lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak apetytu. Nawet pic srednio. Ale tak to ogolnie ok. Chociaz czarne mysli tez czasem przychodza. Dalej czekam na wizyte :/

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam z rana, właśnie wybieram się do dentysty...

A no i mam z mężem dziś 3 rocznicę ślubu :)

Hania222, Helenucha Klucha, malacytrynka, Abra lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Gratuluję:)i w przyszłym roku już w większym gronie będziecie świętować:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Paula222 no to gratuluję rocznicy :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Amy88 Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po długiej nieobecności ale ostatnie trzy dni mam wyjęte z życia ledwo stoję na nogach takie mnie mdłości dopadły ze co chwile witam się z porcelana a pomiędzy mały chce na ręce albo się bawić i jak na zbawienie czekam jak maż wraca z pracy. My na badania idziemy w piątek także tez juz się nie mogę doczekać .
    Wszystkim nowym dziewczyna gratuluję i spokojnych 9 miesięcy ☺

Tak naprawdę z badaniami czy przez brzuch zy dowcipnie zależy dużo od lekarza ale te drugie są bardziej dokładne i badanie w 12 tygodniu przeważnie jest ostatnim dowcipnie a reszta juz tylko przez brzuch także nie ma się czym stresować ☺

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie kart ciąży to ja już mam założoną:) a mi za to ciśnienie wariuje, mam bardzo niskie a puls 94.. jutro omówiłam się do rodzinnego zobaczymy co mi powie.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • olekfasolek Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) dołączam do Was dziewczyny, ciąża potwierdzona, planowany termin 24 czerwca. Pierwsze usg zrobiłam w 5 tyg, 5 dniu, narazie było widać tylko pęcherzyk ciążowy, więc pani Dr nie założyła mi jeszcze karty ciążowej. Mam się zgłosić za 2-3 tyg, wtedy już powinno słychać "serduszko". Teraz analizując ovufriend znalazłam, ze jednym z pierwszych objawów ciąży jest ciemny mocz. ;) u mnie to był największy wskaźnik. Pozdrawiam serdecznie

mmarzenak, Kourtney, Helenucha Klucha, krysiak, Helen, Morwa, xpaulinax lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie też sporo czasu nie było. Co do karty ciąży to ja też mam już założona. Założyli mi jak było widać serduszko. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i czekam na nią jak na zbawienie. Bo objawów praktycznie nie mam i boje się jak cholera że coś jest nie tak...

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ledwo wstałam a znów mi się chce spać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. A ja dopiero sie obudzilam.

Amy wspolczuje ci takich silnych mdlosci. Wiem cos o tym i wiem jakie to meczace. Mi ostatnio troche odpuscily .

Olekfasolek witamy :) czyli kiedy masz kolejna wizyte?

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ