X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja obejrze sobie jeszcze Top Model. Bo i tak nie zasne dopoki moj M. nie wroci z pracy a przyjdzie dzisiaj dopiero o 23

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    czesc morwa to tutaj zniknelas z naszego forum ;-) jak widzisz ja tez tu wkoncu trafilam ;-)
    Aaaa gratki :* super ,że tu się spotykamy :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    już po wizycie na NFZ. specjalnie zaznaczyłam NFZ bo to był mój pierwszy i ostatni raz państwowo.

ale od początku:

ciąża żywa, serduszko bije, kosmówka bez cech odklejania. Tyle dowiedziałam się. USG - przez brzuch!!! trwało może ze 2 minuty.

Poszłam tylko dlatego na tą wizytę by uspokoić się. I w sumie więcej nie oczekiwałam. Ale gdybym miała takie wizyty co miesiąc na NFZ - do głowy dostałabym.

Żadnego wywiadu, nic.
    Wizyta trwała może z 8 minut.

Miała na celu uspokojenie mnie. Tyle.
    najważniejsze ze wszystko ok,
    ja własnie ostatnio tez na takiego lekarza, a dokładnie lekarkę trafiłam, ekspres nie z tej ziemii, szybko fotel, szybko karta, co pani jest i szybkie usg :P, wiec idę do poradni do której zawsze chodziłam i tam sie nie spieszyli, zobaczymy jak jutro będzie, bo się zmienili lekarze, jak coś mi nie podpasi to też będę chodzić prywatnie, a na nFZ, będę tylko badania wydębiać :P

feegu6l.png
  • Takanijaka Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach :))

Helenucha Klucha, aneczka2015, Kamenka, Kourtney, Morwa, Helen, zgredka, madziak2202, krysiak, wisnia11, Agatka86, xpaulinax, Kawokado, Abra lubią tę wiadomość

f2w3kw7ipvto76dt.png

Podwójna mama :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach :))
    Jejku troche ci zazdroszcze ze od razu bedziesz miala dwojeczke. :) super! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:43

Kamenka, Takanijaka lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa śliczny bąbelek <3

Co do USG, przez brzuch jest ok 13 tyg dopiero ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny, super wieści! :)

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takanijaka wrote:
    masz bliznieta? super ;-)

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    uśmiałam się z tego konowała :) :) :) :) :) tak chyba właśnie taki jest i zmieniam na 100% tego _KONOWAŁA_ :D żebyy się nie stresować . Bo tak jak opisałam ciąża nie może być młodsza. Już za 2 wizyty zapłaciłam po 150zł + leki duphaston 3 paczki po 29zł bo dziś przepisał 2 na 1!recepcie więc nie mogłam wykupić jednej i witaminy Mama DHA też koszt 30zł i ten Folik. Kurdę

Przeciez mozna zrobic odpis recepty. Nie trzeba wykupowac od razu wszystkich opakowan.

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiak a jak u ciebie? Jak sie czujesz?

beatas lubi tę wiadomość

• sylwiak Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brak apetytu. Nawet pic srednio. Ale tak to ogolnie ok. Chociaz czarne mysli tez czasem przychodza. Dalej czekam na wizyte :/

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam z rana, właśnie wybieram się do dentysty...

A no i mam z mężem dziś 3 rocznicę ślubu :)

Hania222, Helenucha Klucha, malacytrynka, Abra lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Gratuluję:)i w przyszłym roku już w większym gronie będziecie świętować:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Paula222 no to gratuluję rocznicy :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Amy88 Znajoma

Wysłany: 27 października 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny po długiej nieobecności ale ostatnie trzy dni mam wyjęte z życia ledwo stoję na nogach takie mnie mdłości dopadły ze co chwile witam się z porcelana a pomiędzy mały chce na ręce albo się bawić i jak na zbawienie czekam jak maż wraca z pracy. My na badania idziemy w piątek także tez juz się nie mogę doczekać .
    Wszystkim nowym dziewczyna gratuluję i spokojnych 9 miesięcy ☺

Tak naprawdę z badaniami czy przez brzuch zy dowcipnie zależy dużo od lekarza ale te drugie są bardziej dokładne i badanie w 12 tygodniu przeważnie jest ostatnim dowcipnie a reszta juz tylko przez brzuch także nie ma się czym stresować ☺

f2w3dqk3zto6tgvm.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie kart ciąży to ja już mam założoną:) a mi za to ciśnienie wariuje, mam bardzo niskie a puls 94.. jutro omówiłam się do rodzinnego zobaczymy co mi powie.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • olekfasolek Debiutantka

Wysłany: 27 października 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) dołączam do Was dziewczyny, ciąża potwierdzona, planowany termin 24 czerwca. Pierwsze usg zrobiłam w 5 tyg, 5 dniu, narazie było widać tylko pęcherzyk ciążowy, więc pani Dr nie założyła mi jeszcze karty ciążowej. Mam się zgłosić za 2-3 tyg, wtedy już powinno słychać "serduszko". Teraz analizując ovufriend znalazłam, ze jednym z pierwszych objawów ciąży jest ciemny mocz. ;) u mnie to był największy wskaźnik. Pozdrawiam serdecznie

mmarzenak, Kourtney, Helenucha Klucha, krysiak, Helen, Morwa, xpaulinax lubią tę wiadomość

• eidth Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mnie też sporo czasu nie było. Co do karty ciąży to ja też mam już założona. Założyli mi jak było widać serduszko. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i czekam na nią jak na zbawienie. Bo objawów praktycznie nie mam i boje się jak cholera że coś jest nie tak...

f2w343r8930pqaay.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ledwo wstałam a znów mi się chce spać :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. A ja dopiero sie obudzilam.

Amy wspolczuje ci takich silnych mdlosci. Wiem cos o tym i wiem jakie to meczace. Mi ostatnio troche odpuscily .

Olekfasolek witamy :) czyli kiedy masz kolejna wizyte?

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ