Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Clara wrote:już po wizycie na NFZ. specjalnie zaznaczyłam NFZ bo to był mój pierwszy i ostatni raz państwowo.
ale od początku:
ciąża żywa, serduszko bije, kosmówka bez cech odklejania. Tyle dowiedziałam się. USG - przez brzuch!!! trwało może ze 2 minuty.
Poszłam tylko dlatego na tą wizytę by uspokoić się. I w sumie więcej nie oczekiwałam. Ale gdybym miała takie wizyty co miesiąc na NFZ - do głowy dostałabym.
Żadnego wywiadu, nic.
Wizyta trwała może z 8 minut.
Miała na celu uspokojenie mnie. Tyle.
ja własnie ostatnio tez na takiego lekarza, a dokładnie lekarkę trafiłam, ekspres nie z tej ziemii, szybko fotel, szybko karta, co pani jest i szybkie usg , wiec idę do poradni do której zawsze chodziłam i tam sie nie spieszyli, zobaczymy jak jutro będzie, bo się zmienili lekarze, jak coś mi nie podpasi to też będę chodzić prywatnie, a na nFZ, będę tylko badania wydębiać -
A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach )
Helenucha Klucha, aneczka2015, Kamenka, Kourtney, Morwa, Helen, zgredka, madziak2202, krysiak, wisnia11, Agatka86, xpaulinax, Kawokado, Abra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTakanijaka wrote:A ja melduje że jestem po wizycie. Moje czlowieczki mają 1.17cm i 1.26cm więc rosną jak na drozdzach )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:43
Kamenka, Takanijaka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
malacytrynka wrote:uśmiałam się z tego konowała tak chyba właśnie taki jest i zmieniam na 100% tego _KONOWAŁA_ żebyy się nie stresować . Bo tak jak opisałam ciąża nie może być młodsza. Już za 2 wizyty zapłaciłam po 150zł + leki duphaston 3 paczki po 29zł bo dziś przepisał 2 na 1!recepcie więc nie mogłam wykupić jednej i witaminy Mama DHA też koszt 30zł i ten Folik. Kurdę
Przeciez mozna zrobic odpis recepty. Nie trzeba wykupowac od razu wszystkich opakowan.Kruszynko rośnij zdrowo... Kochamy Cię...
1 cykl udany
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny po długiej nieobecności ale ostatnie trzy dni mam wyjęte z życia ledwo stoję na nogach takie mnie mdłości dopadły ze co chwile witam się z porcelana a pomiędzy mały chce na ręce albo się bawić i jak na zbawienie czekam jak maż wraca z pracy. My na badania idziemy w piątek także tez juz się nie mogę doczekać .
Wszystkim nowym dziewczyna gratuluję i spokojnych 9 miesięcy ☺
Tak naprawdę z badaniami czy przez brzuch zy dowcipnie zależy dużo od lekarza ale te drugie są bardziej dokładne i badanie w 12 tygodniu przeważnie jest ostatnim dowcipnie a reszta juz tylko przez brzuch także nie ma się czym stresować ☺ -
Hello dołączam do Was dziewczyny, ciąża potwierdzona, planowany termin 24 czerwca. Pierwsze usg zrobiłam w 5 tyg, 5 dniu, narazie było widać tylko pęcherzyk ciążowy, więc pani Dr nie założyła mi jeszcze karty ciążowej. Mam się zgłosić za 2-3 tyg, wtedy już powinno słychać "serduszko". Teraz analizując ovufriend znalazłam, ze jednym z pierwszych objawów ciąży jest ciemny mocz. u mnie to był największy wskaźnik. Pozdrawiam serdecznie
mmarzenak, Kourtney, Helenucha Klucha, krysiak, Helen, Morwa, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny mnie też sporo czasu nie było. Co do karty ciąży to ja też mam już założona. Założyli mi jak było widać serduszko. Wizytę mam dopiero w poniedziałek i czekam na nią jak na zbawienie. Bo objawów praktycznie nie mam i boje się jak cholera że coś jest nie tak...
-
nick nieaktualny