X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa lekarze i lekarze masakra 0dash2.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:39

malacytrynka, Kamenka lubią tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochniutkie tylko że Jak to możliwe że ostatnią @ miałam 12 września a jest dziś 26 październik a on tak długo szukał ciąży. Następną @ bym miała 11/12 październiki rzekomo przed tą październikową @ (ktorej nie dostałam ) doszło do zapłodnienia . A ja wiem kiedy mam owulację bo mam takie boleści brzucha kłucie a zresztą nie długo po tym miałam plamienie białę lekko zabarwione krwią a test z bladziutką kreską wychodził już 2 dnia od spóźnione @ .

Cytrynka

Wysłany: 26 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam oczywiście za Literówki :) KOCHANIUTKIE*

Pati_89 lubi tę wiadomość

Cytrynka
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Tak Kochniutkie tylko że Jak to możliwe że ostatnią @ miałam 12 września a jest dziś 26 październik a on tak długo szukał ciąży. Następną @ bym miała 11/12 październiki rzekomo przed tą październikową @ (ktorej nie dostałam ) doszło do zapłodnienia . A ja wiem kiedy mam owulację bo mam takie boleści brzucha kłucie a zresztą nie długo po tym miałam plamienie białę lekko zabarwione krwią a test z bladziutką kreską wychodził już 2 dnia od spóźnione @ .
    no to wychodzi ze ciaza musi byc starsza o on to jakis konowal zmien go

malacytrynka lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alez sie rozpisalyscie Kochane :)

Anielove- przykro, trzymaj sie dzielnie i nie poddawaj w walce o marzenie

witam nowe przyszle Mamuski.
    Ja dzis drzemka i buraczki!!! Co prawda tymi buraczkami musialam sie podzielic z moim nowym kocim lokatorem (nomen omen zawital u nas w dzien owulacji ;p)

Jutro kolejna wizyta u gina i usg, by cos tam bylo widac, bo tak jak kamenka bylam 19go i tam nic, no ale to wczesnie bylo :D

A co do lekarzy - ja bylam 19go na NFZ i bardzo bardzo rzeczowy i uspakajajacy czlowiek, mam nadzieje, ze tak dalej. A wizyta trwala dosc dlugo bo szukal i szukal i szukal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 20:46

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:

dlatego zmień lekarza :)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Bobmlica a ty skad jestes?
    Wybaczcie ze tak pytam ale fajnie by bylo jak uzupelniam przy kazdej miejscowosc zeby przy wszystkich bylo :)
    powiedzmy, że okolice bielska białej ;)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie

Wysłany: 26 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    no to wychodzi ze ciaza musi byc starsza o on to jakis konowal zmien go

uśmiałam się z tego konowała :) :) :) :) :) tak chyba właśnie taki jest i zmieniam na 100% tego _KONOWAŁA_ :D żebyy się nie stresować . Bo tak jak opisałam ciąża nie może być młodsza. Już za 2 wizyty zapłaciłam po 150zł + leki duphaston 3 paczki po 29zł bo dziś przepisał 2 na 1!recepcie więc nie mogłam wykupić jednej i witaminy Mama DHA też koszt 30zł i ten Folik. Kurdę

Cytrynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma juz ktoras zalozona karte ciazy?

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie macie robione usg brzuszne czy pochwowe?

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwowe na razie mialam tylko. A wy? Lrzez brzuch ro robia jak ciaza jest starsza chyba

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie ale mam wizyte 28 u lekarza na Nfz

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras miala jeszcze wizyte dzisiaj? Bo wydaje mi sie ze tak a niestety nie pamietam i nie potrafie sie doszukac :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 października 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey:) dzisiaj byłam na pierwszej wizycie, bąbelek jest w macicy a to już sukces :D mam zdjęcie kiepskiej jakości bo kiepski aparat mam ale wkleję wam :D oto mój bąbelek

http://iv.pl/images/50079617812036245744_thumb.jpg

Następna wizyta 16.11 także sporo czasu. Dzisiaj lekarz zapisał sobie moja wagę ,zmierzył ciśnienie, wypisał recepty na duphaston, zbadał ginekologiczne ,zrobił usg i powiedział żebym jeszcze w tym tygodniu zrobiła badanie: awidność toksoplazmozy IGG i IMG i dzwoniła z wynikiem. Wcześniej tzn w pod koniec maja robiłam samo IGG i wyszło dodatnie ale doktor i tak kazał zrobić ,więc zrobię:)

Bomblica, Kourtney, malacytrynka, Helen, Paula222, Helenucha Klucha, krysiak, xpaulinax, Abra, Kawokado lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam karty ciąży same widzicie że nie jest to możliwe u tego lekarza.Bo on sam chyba nie wie czy jest lekarzem :) a obydwie wizyty miałam badanie USG dopochwowo :)

Cytrynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie mam karty :) w czwartek mi zalozy

Morwa wielkie gratulacje :) a ile mm ma juz twoj babelek?

• ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopochwowe lepsze, wyrazniej widac niby

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png

Wysłany: 26 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa Gratulacje :*:* wysłałabym Wam Kochaniutkie Moje ale uśmiałybyście się :) i dopatrywały z Lupką fasolki :) he

Dzięki Wam poprawił Mi się Bardzo humor .Bo byłam Bardzo zła i smutna po tej wizycie u gin. Jak dobrze mieć Was :* wzorowe wsparcie Dziękuję :*:*:* i mocno Tulę Wszystkie :)

ruda69742 lubi tę wiadomość

Cytrynka
  • ruda69742 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc morwa to tutaj zniknelas z naszego forum ;-) jak widzisz ja tez tu wkoncu trafilam ;-)

Morwa lubi tę wiadomość

cykl staran- 10
    w4sqskjodb3llxis.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruda69742 wrote:
    a jakie macie robione usg brzuszne czy pochwowe?
    dopochwowe :)
    ide spać Do jutra ) ale nie wiem czy zasne przed ta jutrzejsza wizyta:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2015, 21:25

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ