X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HoniKa89 wrote:
    Cześć przyszłe Mamusie ;)Dziewczyny opowiem Wam jak to było u mnie :) 26 września mieliśmy Ślub, jesteśmy 5 lat ze sobą... i jak sie okazało nasze szczescie powstało w Naszą noc a tak naprawdę poranek poślubny!!!! Spóźniał mi się okres 8 dni, bóle jak na miesiączkę, rozdrażniona strasznie, napady jedzenia po chwile obrzydzenia. Jednak nie przypuszczałam, że to to czekając na miesiaczke. Wkoncu 24 października robimy test po 5 sekundach 2 kreski, ale tak naprawde pomyślałam, że to torbele. Drugi test 2 kreski. W przeciągu poł godziny byliśmy u lekarza :) Diagnoza: jest zapłodnienione jajeczko 5 tydzień <3... do tej pory nie wierze!!!! Jak sie ogólnie czujecie? Ja dodam, że dla Nas wszystkich to szok.. Mam dwie siostry, jedna sie starała 5 lat z Mężem a druga 3 lata. a My w noc poślubną :D caluje Was mocno!!!
    Jejku jaka piekna historia. Gratulacje :*

malacytrynka, HoniKa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lisa wrote:
    Hej dziewczyny!! Witam wszystkie czerwcowe przyszłe mamusie <3
    u nas z usg wynika ze jesteśmy w 5/6 tc i czekamy kolejne 2 tygodnie na potwierdzenie ciąży bliżniaczej :) Pozdrawiam
    Witamy :* a na ktorego ci wychodzi termin? To jestes druga blizniakowa mamusia u nas

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile już jesteście po ślubie?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Hej wszystkim mamuskom ;) ja z moich wyliczen rodze w czerwcu. Wizyta u ginekologa 5 listopada. Dzis w nocy zlapal mnie potworny bol brzucha. Porazka. Rano bylam w pracy a teraz zawitalam u lekarza rodzinnego. Bol lzejszy, ale sie martwie:( na szczescie zadnego plamienia ani krwawienia nie bylo. Trzymam za Was wszystki kciuki ;)
    Witamy :) a na ktorego ci oblicza termin? Trzymam kciuki. Mam nadzieje ze wszystko dobrze z twoja fasolka :)

• malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialena wrote:
    Najgorsze to czekanie. I się czas dluzy jak na złość.
    Ja wczoraj mniej więcej tak samo miałam odebrać wyniki bety i lekarza miałam godzinkę później :) więc żeby sobie umilić czas który tak się dłużył wyruszyłam sama na zakupy :) bez narzeczonego oczywiście bo z Nim to by były szybkie zakupy :) ijakoś zleciało.

Kamenka, Helen lubią tę wiadomość

Cytrynka
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Ja wczoraj mniej więcej tak samo miałam odebrać wyniki bety i lekarza miałam godzinkę później :) więc żeby sobie umilić czas który tak się dłużył wyruszyłam sama na zakupy :) bez narzeczonego oczywiście bo z Nim to by były szybkie zakupy :) ijakoś zleciało.

No tez tak chyba zrobie by nie myślec ;-)
    i bedzie dobrze musi byc dobrze czego i Tobie życze,,

Wysłany: 27 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki a mam pytanie. Jeżeli u Mnie owulacje się przesunęły i do zapłodnienia doszło trochę później . To jak lekarz będzie liczył moją ciąże ? od dnia miesiączki ? :)

Kamenka lubi tę wiadomość

Cytrynka
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj czuję paskudnie. Mąż rano zrobił mi na śniadanie jajka i pomidorkową sałatkę i co ? Zjadłam jeden maleńki plasterek z tych pomidorów i stwierdziłam ,że są niedobre bo smakują jak grzyby :o (mąż stwierdził ,że to nie prawda) zjadłam same jajka a teraz jest mi strasznie niedobrze. Czuję je wszędzie nawet na dziąsłach :( smak mi się popsuł wy też tak macie ? A ja tak kocham jeść:p

Kawokado lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    No tez tak chyba zrobie by nie myślec ;-)
    i bedzie dobrze musi byc dobrze czego i Tobie życze,,

Dziękuję ślicznie :* Również Życzę powodzenia :) i przyjemnych zakupów :D

Cytrynka
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    Kobietki a mam pytanie. Jeżeli u Mnie owulacje się przesunęły i do zapłodnienia doszło trochę później . To jak lekarz będzie liczył moją ciąże ? od dnia miesiączki ? :)
    tak, liczy od miesiączki, ale dobrze jest abys pamietała kiedy była owulacja i mu powiedziała, bo ma to znaczenie na początku, np.kiedy pojawi się pęcherzyk, kiedy zarodek i te dni mają znaczenie :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka wrote:
    U mnie nigdy nie liczył ciazy od miesiączki, od samego początku liczył wiek płodu, bo moja owulka była w 50 dc wiec ciaza licząc od OM byłaby 5 tygodni starsza wiec lekka przesada by była....

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś u szefa :) pomijając fakt że dwie godziny przede mną jedna pracownica się zwolniła to poszło gładko. Mile mnie zaskoczył swoja postawą :) tylko z nim tak jest ze jest spoko a za pare dni wybuchnie więc nie zapeszam:)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    DeLaCruz o jejku, to nawet wtedy cię dopadły?
    nieźle

Nom ;) i wymioty do 22 tyg :P teraz od tygodnia też co rano witam się z kibelkiem :)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja siedzę w pracy i zasypiam na stojąco... powoli mnie chyba dopadają mdłości bo co jakiś czas jest mi niedobrze... a popołudniu tak ok 17 to jestem kompletnie bejt do spania. szkoda że dziecko tego nie rozumie ;( jeszcze teraz mąż jest na nocki więc jestem wieczorami od 17.30 sama i całą noc...

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • bloodflower Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    jestem po USG, prawie nic nie bylo widac, dosc dlugo szukal, naciskal itd. Wg USG ciaza ma 4t6d, pecherzyk 10.2 mm. Data porodu zmienila sie na 29.06. Nastepa wizyte mam 25.11. Oszaleje do tego czasu, a nie mam na zbyciu pieniedzy, zeby isc w miedzyczasie prywatnie.
    Mam nadzieje, ze cos bedzie widac na zdjeciu. Buziaki

485d3a7c299da7a7gen.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2015, 15:27

Kamenka, mmarzenak, Kourtney, Magdzialena, krysiak, Magda34, Morwa, Helenucha Klucha, madziak2202, Helen, malacytrynka lubią tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    a ja siedzę w pracy i zasypiam na stojąco... powoli mnie chyba dopadają mdłości bo co jakiś czas jest mi niedobrze... a popołudniu tak ok 17 to jestem kompletnie bejt do spania. szkoda że dziecko tego nie rozumie ;( jeszcze teraz mąż jest na nocki więc jestem wieczorami od 17.30 sama i całą noc...
    mnie też zawsze mdłości dopadają popołudniu... i tak od 15 zaczyna mnie mdlić, nie mam siły nic już robić...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower gratuluje kochana .

bloodflower lubi tę wiadomość

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 27 października 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka teraz czekamy na Twoje :) i Twoja bete oczywiscie i w ogole

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Mogę się przyłączyć, termin według belly - 26.06.2016 :)

Kourtney, bloodflower, krysiak, mmarzenak, Morwa, Pola7, Helenucha Klucha, Helen, malacytrynka, wisnia11 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszkowycud wrote:
    Witam :) Mogę się przyłączyć, termin według belly - 26.06.2016 :)
    Pewnie :) to twoja pierwsza ciaza?

Okruszkowycud, Magda34 lubią tę wiadomość

‹‹ 193 194 195 196 197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ