X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Kawokado AnnieLov ma rację. Przy drugiej ciąży nie ma opcji o spaniu, odpoczywaniu. Bo jest pierwszy Maluch. Wiec korzystaj. Szkoda, że nie możesz naspać się na zapas. Bo po urodzeniu dziecka jedyne o czym się marzy to cała noc przespana ;)

No twój synuś to chyba przesypia nocki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kourtney bardzo sie cieszę, ze wszystko w porządku :D lekarz we wtorek mówił mi, ze u mnie to też 9t1d i moja fasolka miała 2,5cm - wydawało mi się, ze to mało jak na dziesiąty tydzień, ale skoro twoja tak samo to znaczy, ze wszystko w normie :D Niesamowite wrażenie z tymi latającymi rączkami i nóżkami, nie? :D
    Piekny widok. Nie sadzilam ze juz zobacze ze sie rusza. Myslalam ze to pozniej bedzie mozliwe dopiero ;)

Miluszka co do zwierzat to my mamy koty w domu :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    JA stad dziewczyny ide za bardzo mnie strasza naczytam sie i potem .........;(
    Kourtney,bloodflower,Kawokado,Magdzialena,AnnieLov i cała resztaaaaaaa dzieki za wsparcie i kciukole badzcie ze mna myslami i trzymajcie kciuki bym dotrawała do czerwca
    Powodzonka PApapapapapatki :*
    Kamenka ja ci nie pozwalam stad odchodzic. Co sie stalo? Przeciez wszystko w porzadku u ciebie

• miluszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Piekny widok. Nie sadzilam ze juz zobacze ze sie rusza. Myslalam ze to pozniej bedzie mozliwe dopiero ;)

Miluszka co do zwierzat to my mamy koty w domu :)
    ooo fajnie :-) zwierzak w domu musi być, jakoś tak życie domowe inaczej wygląda :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaniedbuje dom :P wracam z pracy z myslą, że tyle zrobie, wchodzę do domu i klapa. Robię się taka senna, że nie mogę sobie poradzić .....

• kirys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney cudowne wiadomości po wizycie! Aj nie mogę się doczekać aż zobaczę jak moje maleństwo się tak rusza :-)

Kamenka no daj spokój, nie uciekaj! Po to jest forum, żeby dowiedzieć się różnych opinii, poznać różne punkty widzenia, ale nie można aż tak brać wszystkiego do siebie. Ja też biorę Duphaston od dnia pozytywnej bety i jakoś nie zamartwiam się. Wcześniej też go brałam na torbiel. Zapytam lekarza na następnej wizycie o luteinę, ale już przypuszczam, że nic sobie z moich komentarzy nie zrobi.

HoniKa89 jak Twój maluszek domaga się odpoczynku, to odpoczywaj ;-)

DeLaCruz, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    JA stad dziewczyny ide za bardzo mnie strasza naczytam sie i potem .........;(
    Kourtney,bloodflower,Kawokado,Magdzialena,AnnieLov i cała resztaaaaaaa dzieki za wsparcie i kciukole badzcie ze mna myslami i trzymajcie kciuki bym dotrawała do czerwca
    Powodzonka PApapapapapatki :*

Kamenka no przecież nie pisałam tego, żeby Cię straszyć albo żebyś miała się martwić. Po prostu w necie dużo informacji na ten temat. Nie możesz wszystkiego tak brac do siebie i przeżywać. Wiesz ile ja w 1 ciąży leków brałam? Skurcze w 29 tyg, fenoterol, jakieś końskie dawki sterydu na rozwój płuc u dziecka. Mam synka- zdrowego, mądrego i jak na swój wiek bardzo rozwiniętego. Co do duphastonu- musisz skonsultowac to z lekarzem. Ja nim nie jestem. Napisałam o tym co piszą w różych arkykułach. Chciałam tylko nakierować, żebyś pogadała z lekarzem. Bedę miała teraz wyrzuty sumienia... :(

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Teraz już tak, ale jak był mały to marzyłam o przespaniu całej nocy bez przerw i spaniu do kiedy dusza zapragnie.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny, powracam z powrotem :)
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)

Szok szok szok! Dobrze ze tutaj weszłam bo przegapilabym prawdopodobnie najwspanialsza wiadomość na tym forum!!! Twoje maleństwo to mały cud, będzie waleczne i podbije świat hihihi ciesze się ze jesteś znowu z nami kochana

AnnieLov lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do duphastonu, ja łykałam z synkiem przez pół ciąży i synek jest zdrowy, teraz też łykam 2 tabl dziennie i ufam mojemu ginkowi, internet internetem jakbym internetu się słuchała to bym wykryła u siebie trzy różne raki i inne świństwa...

Wiaterek i jak tam ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:42

DeLaCruz lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kirys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula trzymam kciuki za wizytę. Mam nadzieję, że Cię uspokoi.
    Wiaterek za Twoją wizytę też trzymam!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:

Ja w tym wieku nie przesypialam, wiec nie liczę, ze Franio będzie :P :P

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    ooo fajnie :-) zwierzak w domu musi być, jakoś tak życie domowe inaczej wygląda :-)

My mamy psa - kochaną sunię :) Franio uwielbia się z nią bawić. Są jak dwa kumple :)

miluszka lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja fasolinka <3 troche niewyraźne bo zdjęcie zdjęciu
    http://iv.pl/images/18872273476679079264.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:53

Paula222, AnnieLov, Kamenka, miluszka, Helen, krysiak, Pati_89, Helenucha Klucha, Wiaterek, aneczka2015, kirys, Magdzialena, ruda69742, Mochjito, Kawokado, Morwa, fairy_tale, xpaulinax, redmann, magdallena69, Magda34, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Ja w tym wieku nie przesypialam, wiec nie liczę, ze Franio będzie :P :P

Moja tak samo, choć liczę że jak wyjdą zęby to się troszkę noc unormuję bo tak to jest masakra. Spanie od 20-6 według nowego czasu bo według starego zawsze szła spać koło 21 i budziła się o 7. Zawsze były 2 pobudki w nocy na smoczek. Budziła się z takim płaczem że jak wstałam to nie wiedziałam o co chodzi :D 3 dni temu budziła mi się praktycznie co godzinę wczoraj tylko 3 razy :D Mam nadzieje że dziś już nocka będzie lepsza, oby :D

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney Śliczności !!!!!!! Jak ja uwielbiam te zdjęcia usg, kiedy z fasoleczki robi się mini człowieczek... <3

Mój Franek przesypia nocki :) Śpi 21- 9 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 15:55

Kourtney, AnnieLov lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Moja fasolinka <3 troche niewyraźne bo zdjęcie zdjęciu
    http://iv.pl/images/18872273476679079264.jpg

Ojejku, ta fasolinka to jak mały człowieczek <3 :)

• miluszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz, super :-) my mamy dwie sunie, mamę i córkę, nie mogę doczekać się kiedy dziecko będzie mogło się z nimi bawić :-)

Kourtney, rośnie jak na drożdżach :-) piękny Mały Człowiek :-) nie mogę doczekać się swojej wizyty :-)

Kourtney, DeLaCruz lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy tylko psa yorka miniaturkę a u babci za to króliki, chomiki, 2 koty i bernardyna długowłosego, myśle że drugie dziecko nie będzie narzekać na atrakcje, Anielka u babci jest w siódmym niebie i jak tylko mamy wsiadać do auta to jest jeden wielki ryk

miluszka, DeLaCruz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Kourtney a jak z przodu wyglada ta sukienka? Jest gładka czy ma jakieś ozdoby?
    Ma jedynie taki pasek ozdobny , to jest sukienka bardziej w stylu princesski ;)

krysiak lubi tę wiadomość

‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ