Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ma_rka wrote:Kamenka nie zdążyłam jeszcze przeglądnąć postów wstecz- byłaś u lekarza? Ja w poprzedniej ciąży tez plamiłam, ale było tego wiecej i też brązowe.Dostałam wtedy luteinę dopochwowo. Brałam ją cały I trymestr. Podobno brązowa tzn. jakaś stara krew. Czytałam gdzieś w necie, że może występować w I trymestrze w czasie kiedy powinna być miesiączka. Nie martw się, bo to częsta przypadłość.
tak bylam przepisal mi Duphaston co prawda na bieliznie tego juz nie widze w ciagu dnia tez nie ale lekarz to widzial w srodku ....jak badał no i jak sie rano podtarlam lekko kawa z mlekiem śluz zabarwiony...mam nadzieje ze "dupek" pomoze -
nick nieaktualny
-
No właśnie duphaston też brałam kilka dni, ale czułam się po nim fatalnie. Wymioty, ból głowy, itp. W szpitalu zmienili na luteinę dopochwowo i było już ok. To w pierwszej ciąży. U Nas w mieście opinie na temat duphastonu są różne. W necie też krążą opinie, że powodują spodziectwo u chłopców. Poza tym luteina jest dużo tańsza. Poczytaj sobie o tym, może pogadaj przy najbliższej okazji z lekarzem o tym. Trochę nie rozumiem po co oni to przepisują, jak luteina jest też syntetycznym progesteronem i jest dużo tańsza.
Masz nakaz leżenia? Ja musiałam leżeć bardzo dużo dopóki mialam te plamienia. -
AnnieLov wrote:Lekarz który na początku robił USG był niedorajdą. To był jakiś praktykant... Zobaczył ze coś jest ale to mu nie wygląda na dziecko, nie pokazał mi nawet ekranu tylko mówił coś do siebie zamiast do mnie. Ja pytałam czy jest serduszko a on mi mówi że skoro dziecko się nie rusza to serduszka nie będzie, zakończył USG i powiedział że bardzo mu przykro
CO?!!!! Do odstrzału! Mój maluszek też się na początku USG wtorkowego nie ruszał bo SPAŁ. Co za konował... W stanach mogłabyś go pozwać i byłabyś pewnie ustawiona do końca życia. -
Witam nowe Mamusie i gratuluję Dziewczyny, ja nie nadążam Was czytać a co dopiero na bieżąco komentować posty ak czy inaczej staram się być na bieżąco z tym co u Was!ja dziś po raz pierwszy od dłuższego czasu czuję się dobrze, więc wykorzystuję to na sprzątanie, mąż w pracy do 22 więc mam czas na porządki.
Ja prenatalne mam na 27.11 a co do witamin to biorę Femibion.
Macie jakieś zwierzaki w domu? Ja mam dwie sznaucerki miniaturki, to nasze członkinie rodziny:-) mąż się śmieje, że jakby była dziewczynka to już w ogóle będzie w domu komitywa, 4 baby
Ja jutro lecę na wyniki, mam zrobić czynnik RH, HIV I HCY. Cytomegalię, tokso i różyczkę robiłam na początku naszych starań bo przez toksoplazmozę moja mama poroniła w końcówce 5 miesiąca, ja na szczęście wszystkie te choroby mam przechodzone. HIV i HCV mam robione z pracy w ramach badań okresowych ale ostatnie były niecały rok temu, więc muszę mieć świeże.
Cieszę że u Was wszystko dobrze -
ma_rka wrote:No właśnie duphaston też brałam kilka dni, ale czułam się po nim fatalnie. Wymioty, ból głowy, itp. W szpitalu zmienili na luteinę dopochwowo i było już ok. To w pierwszej ciąży. U Nas w mieście opinie na temat duphastonu są różne. W necie też krążą opinie, że powodują spodziectwo u chłopców. Poza tym luteina jest dużo tańsza. Poczytaj sobie o tym, może pogadaj przy najbliższej okazji z lekarzem o tym. Trochę nie rozumiem po co oni to przepisują, jak luteina jest też syntetycznym progesteronem i jest dużo tańsza.
Masz nakaz leżenia? Ja musiałam leżeć bardzo dużo dopóki mialam te plamienia.
No to mnie nastaraszylas Tym "dupkiem" ( ale slyszalam wiele osob to bralo i jest ok z dzidziusiami i zas mam nie potrzebny stres ahhh
nie kazał mi leżeć ale leże prowadze tym lezacy wstaje tylko do wc i jak cos tam chce a tak wiekszosci leze.. -
Kourtney wrote:Dziekuje wam za trzymanie kciukow Jest wszystko w porządku. Poprosilam o usg chociaz nie bylo w planach ale zrobil mi bez problemu w koncu to prywatnie. Fasolka moja kochana ma juz 2,5cm i machala do mnie raczkami i nozkami. cos cudownego
Lekarz powiedzial ze juz dawno nie widzial takich wręcz wzorcowych wynikow z badan. Zalozyl mi juz tez karte ciazy.
Kourtney bardzo sie cieszę, ze wszystko w porządku lekarz we wtorek mówił mi, ze u mnie to też 9t1d i moja fasolka miała 2,5cm - wydawało mi się, ze to mało jak na dziesiąty tydzień, ale skoro twoja tak samo to znaczy, ze wszystko w normie Niesamowite wrażenie z tymi latającymi rączkami i nóżkami, nie?Kourtney lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:Ja też biorę luteinę, od początku ciąży, 2x1, podjęzykową. Co do spodziectwa to nie wiem ale może podpytaj gina, może Ci zamieni, przecież i dupek i luteina mają to samo na celu
weźcie mnie nie straszcie bo juz mi az źle;/
Pozatym cena nie gra dla mnie roli moze i kosztowac 10x wiecej byle by pomoglo:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:06
-
Ach no i oczywiście witam wszystkie nowe mamusie ciężko wszystkie posty ogarnąć zwłaszcza, gdy śpi się do południa co ostatnio mam w zwyczaju no ale kazali leżeć to leżę... a, że jak leżę i nie śpię to mnie bałagan w domu doprowadza do szału to staram się spać jak nawięcej żeby go nie widzieć
AnnieLov, Kamenka, Nelus, Helen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kamenka ja też brałam go kilka dni, mam syna i jest ok. Ta naprawdę to co lekarz to opinia. Mojej znajomej lekarz jak się dowiedział o duphastonie to przez tel kazał jej natychmiast odstawić i przepisał luteine. Ale dziewczyny go biorą i jest ok. Nie martw się, zapytaj po prostu gina przy okazji czy lepsza byłaby luteina. To jest też progesteron. Teraz tak nprawdę najważniejsze, żeby dzidziuś dotrwał do swego terminu, urodził się zdrowy i tyle. W Anglii tak naprawdę to do 12 tyg. nic nie dają na plamienia i inne przygody. Dla nich do 12 tyg może się dziać co chce i mają to gdzieś. Więc cieszmy się, że jest opieka, że ktoś zawsze może zbadać i pomóc.
miluszka lubi tę wiadomość
-
Kawokado AnnieLov ma rację. Przy drugiej ciąży nie ma opcji o spaniu, odpoczywaniu. Bo jest pierwszy Maluch. Wiec korzystaj. Szkoda, że nie możesz naspać się na zapas. Bo po urodzeniu dziecka jedyne o czym się marzy to cała noc przespana
AnnieLov, DeLaCruz, Kawokado, redmann lubią tę wiadomość
-
JA stad dziewczyny ide za bardzo mnie strasza naczytam sie i potem .........;(
Kourtney,bloodflower,Kawokado,Magdzialena,AnnieLov i cała resztaaaaaaa dzieki za wsparcie i kciukole badzcie ze mna myslami i trzymajcie kciuki bym dotrawała do czerwca
Powodzonka PApapapapapatki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 14:53
AnnieLov lubi tę wiadomość
-
Kamenka wrote:nie wiem moja kolezanki brala dupka i maja zdrowych synusiów
weźcie mnie nie straszcie bo juz mi az źle;/
Pozatym cena nie gra dla mnie roli moze i kosztowac 10x wiecej byle by pomoglo:)