X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jak wróce :)
    Umówilam sie na prenatalne i pappa 17 listopada. Na razie na nifty sie nie wybieram. Gin mi powiedzial ze jesli prenatalne wyjda ok to nie widzi powodu zebym robila dodatkowe testy wiec jesli wszystko bedzie w porzadku to dam sobie spokoj z dodatkowym testem.

AnnieLov, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 12 listopada. Troszkę się stresuję, mam nadzieje że wszystko będzie w porządku

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Ja mam prenatalne 12 listopada. Troszkę się stresuję, mam nadzieje że wszystko będzie w porządku
    bede tez trzymac kciuki za Ciebie kochana musi byc dobrze

AnnieLov lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Czy mogę się dołączyć? Mam już synka, ma 3 latka. Teraz kolejna ciążą, 7 tydzień 1 dzień. Więc początek. Byłam już 2 razy na usg. Pierwsze potwierdziło ciąże, a drugie było ze względu na niewielką ilość brązowej wydzieliny. Już się unormowało, ale mogłam zobaczyć serduszko, więc ulga ogromna. Okazało się, że wydzielina od stanu zapalnego mogła być taka. Dodatkowo często mam taki mdłości, że 2 dni z życia wyjęte i wymioty masakryczne. Dziś nawet zapach zupy jarzynowej przyprawia mnie o mdłości :P Pozdrawiam Was!

AnnieLov, Kourtney, Kamenka, Abra, Paula222, Magdzialena, wisnia11, Helenucha Klucha, krysiak, Helen, Morwa, fairy_tale, xpaulinax, redmann, Magda34 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka witamy, gratulujemy i zapraszamy :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie było mnie chwile i czytam takie cudowne wieści. Annielove czyli jednak wszystko w porządku? A ja już stwierdziłam ze nie wchodzę tutaj bo nie to stresuje. Teraz weszłam tylko żeby sprawdzić czy u Kourtney wszystko ok. Tak strasznie się ciesze <3

AnnieLov, Kawokado lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Hej dziewczyny! Czy mogę się dołączyć? Mam już synka, ma 3 latka. Teraz kolejna ciążą, 7 tydzień 1 dzień. Więc początek. Byłam już 2 razy na usg. Pierwsze potwierdziło ciąże, a drugie było ze względu na niewielką ilość brązowej wydzieliny. Już się unormowało, ale mogłam zobaczyć serduszko, więc ulga ogromna. Okazało się, że wydzielina od stanu zapalnego mogła być taka. Dodatkowo często mam taki mdłości, że 2 dni z życia wyjęte i wymioty masakryczne. Dziś nawet zapach zupy jarzynowej przyprawia mnie o mdłości :P Pozdrawiam Was!
    Gratulacje:) a na kiedy ci termin wychodzi?

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdjęcia Waszych avatarów to Wasze pociechy? AnnieLov śliczna maleńka :)

Dziewczyny a bierzecie już witaminy? Czy tylko sam kwas foliowy?

AnnieLov, Kamenka lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Dziewczyny czy zdjęcia Waszych avatarów to Wasze pociechy? AnnieLov śliczna maleńka :)

Dziewczyny a bierzecie już witaminy? Czy tylko sam kwas foliowy?
    Ja biore witaminy prenatalne juz z k.foliowym i dodatkowo dha

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Dziewczyny nie było mnie chwile i czytam takie cudowne wieści. Annielove czyli jednak wszystko w porządku? A ja już stwierdziłam ze nie wchodzę tutaj bo nie to stresuje. Teraz weszłam tylko żeby sprawdzić czy u Kourtney wszystko ok. Tak strasznie się ciesze <3

Nie wchodzisz tu tylko przez tą moją sytuacje która się wydarzyła kilka dni temu? Nie no, sprawiasz mi tym przykrość. Czuje się z tym podle że was tu na takie stresy naraziłam. Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieje że taka sytuacja się już nigdy nie powtórzy

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dziekuje wam za trzymanie kciukow :) Jest wszystko w porządku. Poprosilam o usg chociaz nie bylo w planach ale zrobil mi bez problemu w koncu to prywatnie. Fasolka moja kochana ma juz 2,5cm <3 i machala do mnie raczkami i nozkami. cos cudownego :)
    Lekarz powiedzial ze juz dawno nie widzial takich wręcz wzorcowych wynikow z badan. Zalozyl mi juz tez karte ciazy.
    Extra, jak jA bym chciała wrócić z takimi wiesciami w poniedziałek :) zazdroszcze w pozytywnym tego siłowa znaczeniu:)

• Kamenka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    witaj milo :)
    fajnie ze do nas dołączyłaś :)
    tez mam wydzielne śluz brazowy malutko boje sie i mam nadzieje ze to tez nic strasznego bedzie
    Pozdrawiam

• ma_rka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Gratulacje:) a na kiedy ci termin wychodzi?

Wg OM. 16.06.16, ale myślę, że może być później, bo owu jakby opóźniona była wg przyrostu Bety. W każdym razie synek też z czerwca, więc będą dzieci czerwcowe. Teraz powiem Wam, marzy mi się córka. Mówi się- oby zdrowe. Ale ja mam już synka, więc trochę egoistycznie napisze- teraz bardzo chciałabym córę.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny, powracam z powrotem :)
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)

Annielove!!! Co za niesamowita radość zobaczyć cię tutaj!!! Spłakałam się jak wariatka, kochana życzę ci żeby od teraz wszystko już było dobrze :)

Kamenka, AnnieLov lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Kawokado jest mi okropnie przykro i głupio że tak mój stres na ciebie podziałał :( No i cieszę się bardzo że twój maluszek jest cały i zdrowy - niech dalej tak pięknie rośnie :) :*

A ty daj spokój! Przecież to nie twoja wina w ogóle ;) Tylko tego, ze ja za bardzo panikuję po protu a wszystkie emocje mam podkręcone o 200% ;D Naprawdę BARDZO SIĘ CIESZĘ, ze u Ciebie wszystko w porządku :)

AnnieLov lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• ma_rka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka wrote:
    witaj milo :)
    fajnie ze do nas dołączyłaś :)
    tez mam wydzielne śluz brazowy malutko boje sie i mam nadzieje ze to tez nic strasznego bedzie
    Pozdrawiam

Kamenka nie zdążyłam jeszcze przeglądnąć postów wstecz- byłaś u lekarza? Ja w poprzedniej ciąży tez plamiłam, ale było tego wiecej i też brązowe.Dostałam wtedy luteinę dopochwowo. Brałam ją cały I trymestr. Podobno brązowa tzn. jakaś stara krew. Czytałam gdzieś w necie, że może występować w I trymestrze w czasie kiedy powinna być miesiączka. Nie martw się, bo to częsta przypadłość.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Madzik84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, ja jutro dopiero idę szukać pęcherzyka lub nawet zarodka, a Wy już zapisujecie się na prenatalne, ale ten czas leci! :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Nie wchodzisz tu tylko przez tą moją sytuacje która się wydarzyła kilka dni temu? Nie no, sprawiasz mi tym przykrość. Czuje się z tym podle że was tu na takie stresy naraziłam. Jeszcze raz przepraszam i mam nadzieje że taka sytuacja się już nigdy nie powtórzy

Nie kochana, nie przez Ciebie. Akurat byłam w tym momencie kiedy ostatnio dowiedziałam się że mojemu dziecku nie bije serduszko i Twoja sytuacja po prostu przelala czarke. Ja się dziewczyny nie potrafię cieszyć ta ciąża, jasne jestem szczęśliwa, ale boję się nastawiać i stad mój brak zaangażowania w forum. Ale takie historie jak Twoje dają naprawdę nadzieje ze będzie dobrze i dlatego cieszę się że jednak zaglądnelam.

Ps. Ja dziś wizyta o 19 wiec liczę na kciuki od Was :-)

AnnieLov, Paula222, Helen, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov przeczytalam Twoją historię. Jestem w wielkim szoku braku kompetencji lekarzy. Ale dziecko widać wielka wola walki, silne! To co przeszłaś musiało być okropne i raczej tylko Ty sama wiesz ile Cię to kosztowało. Najważniejsze, że zarodek się utrzymał, że jest wszystko ok. Lekarze kazali Ci teraz odpoczywać? Przez tą operację jest jakieś dodatkowe ryzyko dla dobrze umieszczonego dzidziusia?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety :o

21.10 - 108.82
    23.10 - 254.95
    29.10 - 5086

Dziś mam 39 dc, w pierwsze ciazy na tym etapie , w tym samym dc miałam bete 1608...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 13:42

AnnieLov, Kourtney, Paula222, wisnia11, Helen, fairy_tale, xpaulinax lubią tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ