X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny, powracam z powrotem :)
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)
    Annielove, nie mogę uwierzyć, tak się cieszę, jak dobrze, że cuda się zdarzają♡♡♡♡♡♡♡♡ <3 <3 <3

AnnieLov lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Kamila ja też mam 3.11 wizytę:) Na którą masz?

Wizyte mam dopiero na 18 ale i tak nie wejdę punktualnie mimo ze prywatnie do niego zawsze sa kolejki. A Ty?

AnnieLov:
    O lekarzu który wykonał Wam pierwsze USG nie bede sie wypowadac bo na takiego człowieka nie ma słów. Faktycznie mozna by go zaskarżyć.
    Gratulacje dla Ciebie i Twojego Silnego maleństwa. Cud...:) <3

Własnie wrócilam z pobierania krwi nareszcie mam to sa soba, a lista była długa. Trafiłam na przemiła pielęgniarkę oby takich wiecej!
    Ale i tak zbladłam na szczęście juz wszytsko w porzadku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 10:30

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Lekarz który na początku robił USG był niedorajdą. To był jakiś praktykant... Zobaczył ze coś jest ale to mu nie wygląda na dziecko, nie pokazał mi nawet ekranu tylko mówił coś do siebie zamiast do mnie. Ja pytałam czy jest serduszko a on mi mówi że skoro dziecko się nie rusza to serduszka nie będzie, zakończył USG i powiedział że bardzo mu przykro

o ja Cię kręće ale bym go zjechała nie dałabym sie tak.Ale z drugiej strony stres obawa i wszystko naraz to czlowiek z tego wszystkiego zaniemówi -tak się mowi że My coś tam by zrobiły ale prawda jest taka że po tym co przezyła Annielov to jej sie nie dziwie ze po prostu sie juz poddala i zaniemowiła po jego odpowiedzi......
    ale cieszmy sie tym ze jest wszystko dobrze....

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov dobrze, że już wszystko ok. Szkoda , ze musiałaś mieć laparoskopię, ja miałam dwie - nic przyjemnego :/

Martwię się o moje maleństwo, czuję okropny niepokój, nie wiem czy się nie wybrać na jakieś prywatne usg ...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov to cudowne wiesci. Wspolczuje ze musialas sie tyle nastresowac i nacierpiec przez lekarza niedorajde, niestety i tacy sie zdarzaja. Bardzo sie ciesze, ze juz wszystko w porzadku, mimo ze jestem tu krotko to Twoja wypowiedz mnie wzruszyla :)

Magdallena mi pierwszy test takze wyszedl bardzo blady, prawie niewidoczny. Do tego stopnia ze skruszylam plytke aby zobaczyc czy jest jakas kreska wyznacznikowa pod nia, jak nie znalazlam to sie upewnilam ze to chyba druga kreska. Poczekalam do 2 dni po planowalej miesiaczce i powtorzylam test, tym razek kupilam taki z wyswietlaczem, ktory od razu powiedzial ktory to tydzien ciazy. Wyszedl pozytywnie z informacja ze to 2-3 tydzien zycia dzidziusia. Ja mieszkam w Szwecji i ten test to clearblue, moze tez go maja w Niemczech.

Trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty, ja czekam do 2.11 :)

Co do sukienki, to sliczna, jak ksiezniczki i buty tez przepiekne. Ja moj slub tez bralam w pierwszej ciazy w 5 miesiacu i moj synek zaraz po ceremoni koscielnej sie obrocil i brzuch zaczal byc widoczny. W Kosciele nie bylo widac nic, wiec sie smialismy ze ma wyczucie czasu :)

U mnie tez balagan, a maz w delegacji wiec nie mam motywacji do sprzatania ...

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais też wizytuję 02.11. Chyba jest nas kilka na ten dzień :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Magdallena mi pierwszy test takze wyszedl bardzo blady, prawie niewidoczny. Do tego stopnia ze skruszylam plytke aby zobaczyc czy jest jakas kreska wyznacznikowa pod nia, jak nie znalazlam to sie upewnilam ze to chyba druga kreska. Poczekalam do 2 dni po planowalej miesiaczce i powtorzylam test, tym razek kupilam taki z wyswietlaczem, ktory od razu powiedzial ktory to tydzien ciazy. Wyszedl pozytywnie z informacja ze to 2-3 tydzien zycia dzidziusia. Ja mieszkam w Szwecji i ten test to clearblue, moze tez go maja w Niemczech.

Tak, te testy sa w Niemczech:) Z pierwszym dzieckiem tez tak mialam z testami... pierwsze wyszly slabiutko,nastepne juz ok;) na jutro ma przewidziana @ wiec mam nadzieje ze juz jej nie dostane:) odczekam kilka dni( jak wytrzymam:D ) i powtorze, jesli znow wyjda dwie to pojde do lekarza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:00

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Madzik84 współczuję Ci Twoich przejść. Pomyśl kochana, że wyczerpałaś już limit złych wydarzeń i teraz będzie już ok! Do trzech razy sztuka :-)

Kirys, dokładnie tak to sobie próbuję tłumaczyć :) No coż, czas pokaże, jeszcze "tylko" 25 godzin do mojej wizyty ;)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny, powracam z powrotem :)
    Jestem taka szczęśliwa, zszokowana, wczoraj cały dzień przepłakałam, nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje naprawdę. A otóż wszystko wam opowiem, tak jak mówiłam zaczęłam plamić, pojechałam na IP, w macicy nic nie znaleźli, dali leki i kazali odpoczywać, później dostałam krwawienia pojechałam do mojego lekarza zbadał mnie i powiedział że trzeba jechać do szpitala na obserwacje, na IP widząc moje krwawienie z marszu stwierdzili ze to poronienie więc wzięli mnie na USG nic nie widać, ciąża obumarła... ale później zrobili jeszcze raz USG i oczom ukazał się drugi zarodek w jajowodzie (ciąża pozamaciczna) stwierdzili że pewnie po tym wszystkim drugi też nie przeżył. Ja już pełna nerwów i załamania godziłam się na wszystko. Zrobili operacje i kazali czekać. Za dwa dni zaczęłam odczuwać mdłości, ból piersi, zgaga, położna więc poprosiła lekarza, wziął mnie na USG a tam w macicy ukazał się mój mały skarb który skończył 9 tygodni 4 dni, dał sobie radę pomimo tej operacji, całego mojego cierpienia, a ja już ciąże spisałam na straty ;( do dziś dziękuje Bogu za ten cud - bo moja dzidzia jest prawdziwym cudem, jedynym i niezastąpionym <3

Przepraszam też i was, wiem że troszkę tu na stresowałam forum ale już jest ok i mam nadzieje że tak już będzie do końca :* :)

Niesamowita historia!! Nie przeglądam forum aż tak regularnie, nie nadążam za wszystkimi postami, ale widziałam Twoje poprzednie wpisy i było mi strasznie przykro... A tu taka niespodzianka! Teraz już musi być dobrze :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Magdzialena Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Lekarz który na początku robił USG był niedorajdą. To był jakiś praktykant... Zobaczył ze coś jest ale to mu nie wygląda na dziecko, nie pokazał mi nawet ekranu tylko mówił coś do siebie zamiast do mnie. Ja pytałam czy jest serduszko a on mi mówi że skoro dziecko się nie rusza to serduszka nie będzie, zakończył USG i powiedział że bardzo mu przykro
    Straszne :(
    Współczuję Ci przeżyć :*

A z drugiej strony gratuluję i bardzo się cieszę, że jednak cała ta historia ma szczęśliwe zakończenie! :*

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

Wysłany: 29 października 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Kirys, dokładnie tak to sobie próbuję tłumaczyć :) No coż, czas pokaże, jeszcze "tylko" 25 godzin do mojej wizyty ;)
    Trzymam kciuki!!

Madzik84 lubi tę wiadomość

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

Wysłany: 29 października 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś mam wolneee :)
    U Syna w przedszkolu jest dziś na 15 pasowanie na przedszkolaka, więc z tego powodu wzięłam dzień wolnego.
    Przy okazji pozałatwiałam kilka spraw na mieście- zamówiłam tort na jego urodziny i byłam w laboratorium na kolejnej becie. Wyniki pewnie koło 15-16. Staram się myśleć pozytywnie ale jakieś tam obawy mam...

Na szczęście dziś mam intensywny dzień, więc nie mam za dużo czasu na rozmyślanie.

Jest mi niedobrze :( a w domu taki bałagan, że mam ochotę stąd uciec, bo nie mam ani grama ochoty na sprzątanie :P

n59y3e5e1d7c849d.png
    uwo9s65g39da5pw6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze juz w kolejce. Przede mna 4osoby :) ale mam stresa

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest mi slabo bo nie dalam rady nic zjesc

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney trzymam kciuki i czekamy na wieści :*

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    trzymam kciuki jestes z Toba myslami.......

• Helen Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jest mi slabo bo nie dalam rady nic zjesc
    spróbuj chociaż gumę do żucia lub cukierka może mają na poczekalni,
    trzymam kciuki za wizytę :)

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourntey dawaj znać po wizycie ;)

Magdzialena daj znać jak beta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2015, 11:36

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 29 października 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Dasz rade Kochana czeka cie wspaniała nagroda :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 29 października 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:

Wszystko będzie dobrze trzymam kciuki :-)

f2w343r8930pqaay.png
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ