X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Takie soki mozna kupic w supermarkecie jak ja np Auchan, Rossmanie, super pharm, apteki itp. Wiadomo ze ceny beda sie roznic ale przede wszystkim trzeba patrzec czy jest to sok z 100% żurawiny i bez żadnych innych syfów który jest w większości produktów.

Helen lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czuc w tym soku mocno pokrzywe?

• Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bio sok z pokrzywy jest tez w netto, piłam go, jest warty spróbowania :)
    smak trawy, jak piszę Kamilka szybko trzeba przechylić kieliszek, jak z wódką :)
    siup i w dziób :)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    smak trawy, jak piszę Kamilka szybko trzeba przechylić kieliszek, jak z wódką :)

Dokladnie tak :) Kourtney...

Ale rzadko to co zdrowe jest smaczne...ale tez zależy od gustu.

Ja juz zmykam...kapiel i do łóżeczka.
    Nastawiłam mezowi drugi budzik na 3:00 zeby mu zadzwonil bo dzis mial bumelkę przynajmniej sie wyspał :D

Dobrej nocy :) Dobranoc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 21:17

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Taaak i u mnie tak samo szybko wyjdzie z zoladka :p

Dobranoc dziewczyny :*

Kawokado lubi tę wiadomość

• Kamenka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc Laski do jutra:)

Helen lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :*

Kamenka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny normalnie dzisiaj miałam sajgon w domu... otóż wynajmujemy salon+pokój no i oczywiście kuchnia łazienka (1 bedroom), wczoraj z tego mieszkania daliśmy wypowiedzenie. Dzisiaj rano dzwonił pośrednik z tego mieszkania żeby pokazać to mieszkanie nowym osobom. No i wszystko spoko, mieliśmy mieszkać tu jeszcze do jakiegoś 15-20.12 i iść na pokój żeby podreperować budżet przed nadejściem maleństwa. No ale od słowa do słowa wyszło że córka tej pani która tu zamieszka nie ma gdzie mieszkać i zamieszka z nami... oddaliśmy jej pokój nasz a my zostajemy w salonie (z kuchnią bo jest wejście z salonu) mało tego w gratisie dostaliśmy 2 koty!! nie przepadam za zwierzętami ale ok. Mało tego mam alergie, więc zrobiliśmy małą próbę ale niby było ok. Tylko później jak zaczęliśmy przenosić rzeczy to zaczęły mi łzawić i piec oczy. Nie wiem czy koty czy kurz... bo i na to i na to alergia. No ale ma powiedziane że koty nie wchodzą do salonu i kuchni. Dla nas na rękę bo jeszcze za to dostaniemy od nich kasę za pokój. Koty zdrowe, szczepione, odrobaczone, zaczipowane bo podróżowały z Polski. Mam nadzieję że jak będę ich unikać i stosować zasady czystości to nic mi nie będzie... chyba mam paranoje, ale moja kuzynka miała toxoplazmozę i naprawdę ciężko to przeszła jako dziecko, ale wiem że nie tak łatwo się zarazić...

mało tego przeszły mi mdłości i znów zaczynam mieć paranoje.. a wizyta dopiero 17.11 ale chyba pójdę w przyszłym tygodniu jeszcze prywatnie ponieważ muszę też kontrolować tsh a angielskie konowały mają to głęboko w d... :/ tak więc dzisiejszy dzień to był kosmos... dobrze że już koniec tego dnia i jutro mam nadzieję że wróci do normy wszystko a nowa koleżanka okaże się być ok... ale takie życie na emigracji... jak mało kasy to trzeba na pokojach.. także do porodu czeka nas znów dzielenie mieszkania z innymi ludźmi.. póki co na tym mieszkaniu a później idziemy na pokój.

Jutro jadę na tsh... oby wynik był ok... !!

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie furaginy gin tak powiedział, żeby nie być posądzony że dał gwarancję że nie będzie mieć wpływu.. Ja chyba bralam w ciąży zuravit, ale nie daje uciąć ręki że furaginy nie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furagine można napewno później. Bralam w 1 ciazy jakos po 30 tygodniu, bo miałam jakies bakterie w moczu.

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• bloodflower Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, cos takiego znalazlam na fb, nic tylko jakby robione dla nas ;)))

0980b80df51e0262gen.jpg

:>

Magda34, Kourtney, Kamenka, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bloodflower wrote:
    Kochane, cos takiego znalazlam na fb, nic tylko jakby robione dla nas ;)))

0980b80df51e0262gen.jpg

:>

Ale fajne :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pola7 Autorytet

Wysłany: 30 października 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Dziewczyny normalnie dzisiaj miałam sajgon w domu... otóż wynajmujemy salon+pokój no i oczywiście kuchnia łazienka (1 bedroom), wczoraj z tego mieszkania daliśmy wypowiedzenie. Dzisiaj rano dzwonił pośrednik z tego mieszkania żeby pokazać to mieszkanie nowym osobom. No i wszystko spoko, mieliśmy mieszkać tu jeszcze do jakiegoś 15-20.12 i iść na pokój żeby podreperować budżet przed nadejściem maleństwa. No ale od słowa do słowa wyszło że córka tej pani która tu zamieszka nie ma gdzie mieszkać i zamieszka z nami... oddaliśmy jej pokój nasz a my zostajemy w salonie (z kuchnią bo jest wejście z salonu) mało tego w gratisie dostaliśmy 2 koty!! nie przepadam za zwierzętami ale ok. Mało tego mam alergie, więc zrobiliśmy małą próbę ale niby było ok. Tylko później jak zaczęliśmy przenosić rzeczy to zaczęły mi łzawić i piec oczy. Nie wiem czy koty czy kurz... bo i na to i na to alergia. No ale ma powiedziane że koty nie wchodzą do salonu i kuchni. Dla nas na rękę bo jeszcze za to dostaniemy od nich kasę za pokój. Koty zdrowe, szczepione, odrobaczone, zaczipowane bo podróżowały z Polski. Mam nadzieję że jak będę ich unikać i stosować zasady czystości to nic mi nie będzie... chyba mam paranoje, ale moja kuzynka miała toxoplazmozę i naprawdę ciężko to przeszła jako dziecko, ale wiem że nie tak łatwo się zarazić...

mało tego przeszły mi mdłości i znów zaczynam mieć paranoje.. a wizyta dopiero 17.11 ale chyba pójdę w przyszłym tygodniu jeszcze prywatnie ponieważ muszę też kontrolować tsh a angielskie konowały mają to głęboko w d... :/ tak więc dzisiejszy dzień to był kosmos... dobrze że już koniec tego dnia i jutro mam nadzieję że wróci do normy wszystko a nowa koleżanka okaże się być ok... ale takie życie na emigracji... jak mało kasy to trzeba na pokojach.. także do porodu czeka nas znów dzielenie mieszkania z innymi ludźmi.. póki co na tym mieszkaniu a później idziemy na pokój.

Jutro jadę na tsh... oby wynik był ok... !!
    Spokojnie nic Ci nie grozi. Sama mam dwa kocie łobuzy w domu. I w ogóle od zawsze miałam bardzo dużo kontaktu ze zwierzętami. Bardzo często odwiedzam schronisko. Nigdy nie chorowałam na toxo. Toksoplazmozą się szybciej od surowego mięsa zarazisz.

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 30 października 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem,wiem ale moja kuzynka zachorowala od kota... ale powod byl ze zachorowala..

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku naprawdę ciężko za Wami nadążyć :P wyszłam o 19:00 z domu i już musiałam sporo nadrabiać! :)

ja dzisiaj byłam kupić sobie sukienki, bo wczoraj doszły butki z zalando i nie miałam nic co by do nich pasowało :P Potem byliśmy w kinie na "ugotowany" - fajny film, polecam.

a na koniec niestety dowiedziałam się, że dzidziuś mojej znajomej w 9tc przestał się rozwijać... jak dotychczas jestem po tylko jednym usg i zaczynam się martwić :(

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 19:11

Pati_89, Kourtney, Magda34, Kamenka lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 9 tygodniu :D mój maluszek ma już 6 tygodni a ja jeszcze go nie widziałam :( oby wytrzymać do poniedziałku a to już tuż tuż :D

Kourtney, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 31 października 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    wiem,wiem ale moja kuzynka zachorowala od kota... ale powod byl ze zachorowala..

Od zwierząt jest się najtrudniej zarazić. Musiałabyś np dotknąć do ust nieumytą rękę, która wybierałaś odchody zarażonego zwierzecia. Sorki, że tak tłumacze, ale kiedyś tak mi to przełożył lekarz. Sama widzisz, że trudno. Bo domowe koty niewychodzace napewno nie są chore.

Kourtney, DeLaCruz lubią tę wiadomość

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka witamy :)na ktorego ci wyznacza termin? Jesli chodzi o moje samopoczucie to dzisiaj chyba lepiej niz wczoraj.

My rowniez mamy kilka kotow w domu :)

Milej soboty :)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny załamka... Powtórzyłam test wczoraj popołudniu i niestety negatyw... Stwierdziłam ze zrobie dzisiaj rano kolejny ale muszę byc strasznie pechowa bo błędny wynik wyszedł.. Nie pojawiła sie żadna kreska:( okresu dalej nie mam, nawet żadnego bólu brzucha jak zwykle... Maz wczoraj dzwonił zeby zapisać mnie do lekarza... Można przyjść bez zapisu, tam lanie każą zrobic test zeby sprawdzić czy faktycznie jest sie w ciąży i wtedy do lekarza ewentualnie :o to nie Polska niestety... Ahh nie wiem juz co myslec ;(

‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ